Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ROTTWEILER

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχω γράψει πρόσφατα το πρόγραμμα εκγύμνασης του σκύλου μου, ο οποίος θυμίζω πως είναι 15 μηνών.

ROTTIE said:
Το σκυλί βγαίνει δυο φορές την ημέρα έξω. Οι βόλτες του διαρκούν 3 ώρες καθημερινά (1,5 ώρα η κάθε βόλτα). Τουλάχιστον ένα μισάωρο από την πρωινή και άλλο τόσο από τη βραδινή βόλτα τον πάω τρέχοντας, κάνοντας jogging.
Όταν γυρίζουμε από τη βόλτα ακολουθεί πρόγραμμα τρεξίματος για άλλο ένα μισάωρο. Αρχίζουμε με διελκυνστίδα, του παίρνω το σκοινί, το πετάω στην άλλη πλευρά της αυλής (έχω διαμορφώσει την 150 τετραγωνικά ταράτσα μου σε αυλή) και το σκυλί τρέχει, το πιάνει, μου το φέρνει και ξαναρχίζουμε παιχνίδι.

Συνοψίζοντας:

Πρωί: 1 ώρα γρήγορο βάδην + μισή ώρα jogging
Επιστροφή στο σπίτι μετά από τη βόλτα: μισή ώρα τουλάχιστον τρέξιμο και παιχνίδι.
Απόγευμα: Ήπιο παιχνίδι με μπαλάκι (κρύβω το μπαλάκι και τον παρακινώ να το βρει)
Βράδυ: 1 ώρα γρήγορο βάδην + μισή ώρα jogging
Επιστροφή στο σπίτι μετά από τη βόλτα: μισή ώρα τουλάχιστον τρέξιμο και παιχνίδι.
Ποια είναι η γνώμη σας?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στο'χω ξαναπεί, να σου δώσω μερικά σκυλάκια για 2-3 μήνες? 8)

Σοβαρά τώρα, όλα καλά, νομίζω μόνο ότι το τρέξιμο πλάι σου είναι αργό για τον σκύλο ... κατά τα άλλα, και έχοντας υπ'όψιν ότι θα χρειαστεί να κάνει (αν θες βέβαια) μεγαλύτερες αποστάσεις, είσαι μια χαρά!! :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το Rottweiler, ως ακούραστος «εργάτης», χρειάζεται καθημερινά αρκετή σωματική άσκηση και μεγάλη πνευματική δραστηριότητα.
Πως μπορεί ένας απλός ιδιοκτήτης που δεν ασχολείται με τα κυναθλήματα να δουλέψει το σκυλί του, έτσι ώστε να του προσφέρει εκτός από τη σωματική άσκηση και την απαραίτητη πνευματική δραστηριότητα που έχει ανάγκη αυτό το ιδιαίτερα εύστροφο ζώο?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ένας απλός ιδιοκτήτης που δεν ασχολείται με τα κυναθλήματα
Γιατί τα κυναθλήματα δεν είναι για τους ''απλούς'' ιδιοκτήτες? Στο εξωτερικό όλα σκυλιά εκτροφέων και εκπαιδευτών είναι που εκπαιδεύονται? Αν ήταν έτσι ... κλάφτα Χαράλαμπε! Μάλλον θα εννοείς ένας Ελληνας ιδιοκτήτης που ψάχνει μια πιο εύκολη και οικονομική λύση ... :D

Εγώ πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε που θα μπει στην διαδικασία να βγάζει πχ προγράμματα εκγύμνασης και εκπαίδευσης, έχει την όρεξη και την ψυχολογία να κάνει και SchH - IPO ... απλά τρομάζει, δεν εμπιστεύεται, δεν θέλει να πληρώσει, ή ακόμα χίλια δυο πράγματα.

Πολλά μπορείς να κάνεις, αν υπάρχει Χρονος, Χώρος και Χρήμα που λέει ο φίλος μου ...

Ελξη βάρους - αμαξιδίου / μπαλάκια - ιχνηλασίες - βρές το κλπ κλπ / ποδήλατο / κολύμπι / τεράστιες βόλτες στη φύση ....
.... μέσα στο σπίτι επίσης παιχνίδια ''εγώ το κρύβω - εσύ βρές το / διελκυνστιδες / βασική και προχωρημένη υπακοή / tips του τύπου ''ανοίγω το ντουλάπι'' κλπ κλπ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μάλλον θα εννοείς ένας Ελληνας ιδιοκτήτης που ψάχνει μια πιο εύκολη και οικονομική λύση
Εννοώ ένας Ελληνας ιδιοκτήτης που να διαθέτει χρήμα, αλλά να μην χρειάζεται να διανύει 400 χιλιόμετρα 2 φορές την εβδομάδα για να εκπαιδεύσει το σκύλου του σε ένα κυνάθλημα.

Εμείς που μένουμε στην Αθήνα, που να πάμε? Που δραστηριοποιούνται τα clubs και οι όμιλοι? Ποιος μπορεί να κάνει μια εκτίμηση στο σκύλο μου και να μου πει σε ποιο κυναθλημα θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα?
Όσο για το
τεράστιες βόλτες στη φύση
Μια Πάρνηθα είχαμε και ‘μεις και πηγαίναμε 2 φορές την εβδομάδα και μας την κάψανε… :(

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και αφού πήγαινες μέχρι Πάρνηθα γιατί δεν συνέχιζες λίγο ακόμη :?: :?: :?: :?: :?:

έχει μια πολύ καλή σχολή σκύλων ..............300 χλμ παρακάτω :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

πέρα την πλάκα.

είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που μένει Αθήνα να πάει και να δουλέψει τα σκυλιά του??

Ναι :!: :!: :!: :!: :!:

τα περισσότερα εκπαιδευτήρια βρίσκοντε περιφερειακά της Αθήνας .

το πρόβλημα δεν είναι τόσο η απόσταση αλλά ο χρόνος.

για να πας εκεί πρέπει να διασχίσεις την μισή Αθήνα ώρα αιχμής.

όποιος ανεβαίνει το ποτάμι μεσημεριανοαπογευματινές ώρες ξέρει.

παρόλα αυτά από τότε που είδα πως είναι το σκυλί που δουλεύει.

πόσο θέλει να δουλέψει

πως διαμορφώνετε (σωματικά και διανοητικά) πιστεύωότι είναι μονόδρομος.

εαν δεν υπάρχει πρόβλημα χρόνου και μπορείτε να αφιερώσετε 2 απογεύματα από την ζωής κάντε το.

είμαι σίγουρος ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ.

εαν δεν μπορούσα τι θα έκανα??

δεν ξέρω.

μπαλάκι σίγουρα.

κολύμπι εαν είναι δυνατόν.

τρέξιμο.

κρυφτό (τουκρύβω κάτι και ψάχνει να το βρεί κ.λ.π)

σίγουρα όμως όποιος έχει εργασιακό σκύλο αξίζει να προσπαθήσει έστω για λίγο

που ξέρετε

ύστερα ίσως τα 200 χλμ σας να σας φαίνοντε ως (πάω μέχρι το περίπτερο)

diablo2

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2007
148
0
Το ροτβαιλερ οπως και ολοι οι σκυλοι εργασιας πρεπει να γυμναζει το μυαλο και το σωμα, η γυμναστικη που γινεται αγγαρεια δεν ειναι γυμναστικη. Πρεπει να γυμναζεται απο μικρο αλλα λιγο και οχι μετα απο 12 η 15 η 18 μηνες. Περπατημα στο δασος και κολυμπι αλλα και παιχνιδι με αλλα σκυλια μπορει να κανει απο 2 μηνων χωρις υπερβολες. Ασε ενα σκυλο 30 και 40 και 50 κιλων χωρις να εκτονωνεται και να γυμναζεται ψυχη και σωμα. Εχεις ενα στραβοχυμενο αρρωστημενο ζωο.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Παιδιά, η σκύλα μου (υπενθυμίζω) πως είναι 7 ετών.

Παρατηρώ πως στο περπάτημα είναι ακούραστη, μπορεί να περπατάει με τις ώρες. Ωστόσο, όταν κάνει έντονη άσκηση, πχ. τρέξιμο ή άλματα, κτλ. κουράζεται πολύ ευκολότερα και την πέφτει κάτω για λίγο μέχρι να ηρεμήσει και να ξανασηκωθεί μετά από 10-15 λεπτά.

Πόση άσκηση πιστεύετε ότι χρειάζεται ένα ροτ σ' αυτήν την ηλικία;