Ημι-αδέσποτη σκυλίτσα που έχει γεννήσει!

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα σε όλους!
Πριν κάτι μήνες είχε εμφανιστεί στον δρόμο έξω από το σπίτι μου μια σκυλίτσα ημίαιμη, κούκλα και καθαρή αλλά πολύ φοβισμένη, προφανώς κάποιος πανέξυπνος την είχε μόλις παρατήσει. Προσπάθησα να την κάνω να με πλησιάσει φοβούμενη τα αυτοκίνητα αλλά ούτε καν. Για να μην τα πολυλογώ την έχασα για πολύ καιρό και πριν κάνα μήνα εμφανίστηκε πάλι να ακολουθεί έναν τύπο σε μηχανάκι, κάθε απόγευμα αυτός πάει στο χωράφι κι αυτή από κοντά. Μια μέρα τον σταμάτησα και μου είπε ότι την βρήκε στην αυλή του ένα ωραίο πρωί κι από τότε τους έχει υιοθετήσει, την ταΐζουν και μένει στην αυλή τους, οι εγγονές του την ονόμασαν Σπίθα και είναι ήδη έγκυος. Τον ακολουθεί παντού, έχει γίνει η σκιά του αλλά στο σπίτι δεν μπαίνει. Κάτι γείτονες έχουν ήδη ζητήσει τα κουτάβια, οπότε λύθηκε κι αυτό και ήδη συζητάνε να την στειρώσουν μόλις σταματήσει τον θηλασμό.
Στο δια ταύτα: 1) Είναι πετσί και κόκαλο. Της βάζω τροφή κάθε απόγευμα εδώ και 2 μέρες που επανεμφανίστηκε, την ταΐζουν κι εκείνοι αλλά προφανώς θέλει κι άλλο η έρμη. Τί δοσολογία χρειάζεται μια σκύλα που θηλάζει;
2) Σήμερα πρόσεξα ότι έχει κάτι τσιμπούρια. Αν της βάλω αμπούλα θα πέσουν; Κάνει να βάλω αμπούλα τώρα που έχει μωρά;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Προφανώς πρόκειται για την κλασσική υιοθεσία ότι να ναι..τι ταίζουμε ότι να ναι, την αφήνουμε να πηγαίνει βόλτες όπως να ναι και από αντιπαρασιτική πρόληψη, ότι να ναι...
Κάνε ένα τλφ στον κτηνίατρο, επειδή θηλάζει το πιθανότερο είναι να μην κάνει αμπούλα.
Και προσπάθησε να επιμορφώσεις τον ότι να ναι κηδεμόνα.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Αυτό κάνω σε κάθε ευκαιρία αλλά κι εύκολο δεν το λες... Αύριο το πρωί θα του πω για τα τσιμπούρια μπας και μπορέσει να της τα βγάλει γιατί σε μένα δεν κάθισε αν και κατάφερα να τη βάλω λίγο στην αυλή μέχρι να της βγάλω φαΐ (νερό έχω πάντα έξω απ' την αυλόπορτα). Ίδωμεν...

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλημέρα!
Μίλησα με την κτηνίατρο το πρωί και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την αμπούλα. Για καλό και για κακό θα το τσεκάρω και με 2 φίλους κτηνιάτρους που έχω και βλέπουμε. Της πήρα και κονσέρβα γιατί το πρωί που έβγαλα τον Enzo βόλτα είδα ότι δεν είχε φάει ούτε τη μισή ποσότητα και δεν της είχα βάλει και πολύ. Απ' ό,τι μου είπε η κτηνίατρος μάλλον την ταΐζουν αποφάγια οπότε έχει συνηθίσει νοστιμιές οπότε την ξηρά την σνομπάρει. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φωτό, είναι απίστευτο πλάσμα :love:

• Like
Reactions: mareco

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Κάποιες αμπούλες αναφέρουν στις οδηγίες χρήσης ότι δεν έχουν ελεγχθεί κατά την κύηση/γαλουχία και ο κατασκευαστής τους δεν τις προτείνει παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη κτηνίατρου (π.χ. vectra). Για κάποιες άλλες αναφέρεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις (π.χ advantix). Γκούγκλισε αν θέλεις "χ αμπούλα φύλλο οδηγιών χρήσης" για να έχεις μια ιδέα.
Καλή επιτυχία με τα σεμινάρια στους γείτονες, εύχομαι να αποδώσουν!