Ημιαιμο JRT δαγκωνει πολυ τι να κανω??`

tzina papa

Member
17 Αυγούστου 2012
6
0
Γεια σας,

Πριν περιπου εναμιση μηνα βρηκα ενα JRT στο χωριο μου..το σκυλακι αυτο ειναι θυληκο και τωρα ειναι 3 μηνων περιπου.Αυτοι που το ειχαν δεν το προσεχαν το αφηναν αρκετες μερες χωρις φαγητο και χωρις νερο και το φροντιζα εγω τα σαββατοκυριακα που πηγαινα εκει.Τους το ζητησα γιατι το λυπηθηκα και τωρα το εχω σπιτι.
Δεν θελει κανεναν εκτως απο την οικογενεια μου..οποιος προσπαθησει να την πλυσιασει γαβγιζει και τον δαγκωνει..το ιδιο και εμενα τα χερια μ ειναι γεματα σημαδια..Δεν με ακουει σχεδον ποτε και δεν ξερω τι να κανω.. μπορει καποιος να μου δωσει καποιες συμβουλες??δεν θελω να την δωσω ...

tzina papa

Member
17 Αυγούστου 2012
6
0
Ξεχασα να προσθεσω οτι εκεινοι που το ειχαν, το ειχαν παρει για να "παιζουν" τα μικρα παιδια τους και εκεινα την χτυπουσαν με πετρες... και στο κεφαλι και δν θελει κανενας να την ακουμπαει εκει...το σκυλι φαινεται φοβισμενο!!

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Γεια σας ,

Πριν απο 1,5 μηνα περιπου βρηκα στο χωριο ενα JRT ημιαιμο το οποιο το ειχε ενας γειτονας μου και δεν το φροντιζε καθολου..το σκυλακι δεν ειχε ουτε νερο ουτε φαγητο για μερες..το ταιζα εγω οποτε πηγαινα και εκτως απο αυτο μου ειπε οτι το ειχε παρει για να "παιζουν"τα μικρα παιδια του τα οποιο του πετουσαν πετρες και το χτυπουσαν στο κεφαλι.Το σκυλακι αυτο ειναι θυληκο και πολυ εξυπνο εχω ομως ενα μεγαλο πρβλημα ...δεν ειναι καθολου υπακουω δαγκωνει και επιτηθεται στους ξενους αλλα και σε εμενα...εχω πολλα σημαδια στα χερια μου..οταν την μαλωνω μ επιτηθεται ακομα περισσοτερο και δεν με ακουει σχεδον ποτε..Η Τζινα τωρα ειναι 3 μηνων...Μπορει καποιος να μ δωσει συμβουλες για το δαγκωμα ??δεν θελω να την δωσω ουτε να την παρατησω οπως εκαναν εκεινοι που την ειχαν!
Μικρούλα είναι.
Όλα δαγκώνουν. JRT όμως τι είναι;

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το σκυλί είναι φοβικό και πάλι καλά είναι σε μικρή ηλικία και μπορείς να το μετριάσεις (πιστεύω) με σωστούς χειρισμούς.. αν οικονομικά το αντέχεις εγω θα πρότεινα έναν εκπαιδευτή να δει το σκυλί. Αν οχι θα σου προτείνουν εκείνοι που γνωρίζουν τα της εκπαίδευσης. Είναι σημαντικο να μη το λυπάσαι το σκυλί, με λες το χτυπούσαν κι εγω τώρα θα του δείχνω αγάπη κι ας με δαγκώνει. Το δάγκωμα αυτό πρέπει να κοπεί, τόσο προς εσένα όσο και προς τους άλλους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Το δάγκωμα αυτό, θα κοπεί όταν έρθει η ώρα του.
Προς το παρόν τεράστια υπομονή και μην της προσφέρεις για δάγκωμα, τίποτα που δεν πρέπει να δαγκώνεται. Χέρια, πόδια, ρούχα, σαγιονάρες. Τα μασουλητήρια της και τέλος. Επίσης, μην κοντράρεις στην...κόντρα της. Οσο και να την βλέπεις να ζοχαδιάζεται, μην της "απαντάς". Αγνόησέ την. Θα το κόψει κι αυτό σε κανά δίμηνο-τρίμηνο. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περισσότερο.
Αστην ήσυχη να ξεχάσει τα πρώτα της βιώματα και να νοιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, στα χέρια σου. Και όλα θα φτιάξουν.

Αν δεν έχεις γενικώς εμπειρία με σκυλιά και σε παίρνει οικονομικά, βρες έναν εκπαιδευτή να σε καθοδηγήσει. Αν είσαι Αθήνα, σωτήρεια είναι και τα κουταβονηπιαγωγεία. Εκτονώνεται, χωρίς εσύ να αιμορραγείς :D

Μπράβο σου για την πράξη σου και την ευκαιρία που της δίνεις, για μια καλή ζωή.

Υπομονή, ψυχραιμία και όλα θα φτιάξουν :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μαρία, λέει οτι όποιος πλησιάζει το σκυλί , εκείνο του φωνάζει και έπειτα τον δαγκώνει, εσυ αυτό το μεταφράζεις σε κουταβίσια (φυσιολογική) συμπεριφορά; γιατι κι εγω έτσι το ειχα μεταφράσει μέχρι που διάβασα το επόμενο ποστ με τις πέτρες, αρα μηπως δεν είναι λόγω ηλικίας αλλά λόγω φοβίας που της γυρίζει σε επιθετικότητα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Σε 3 μηνών κουτάβι, δεν μπορούμε να μιλάμε για επιθετικότητα, με το καλημέρα.

Επίσης, δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη [με όλη την καλή έννοια] στις προφορικές μεταφορές συμπεριφορών και ερμηνειών τους. 9 στις 10 φορές, πρόκειται για λάθος εκτιμήσεις και μεταφράσεις των ιδιοκτητών. Πόσο μάλλον, όταν είναι νέοι σκυλοιδιοκτήτες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Trust me...τα έχω όλα πάρα πολύ πρόσφατα :rolleyes:

Το κουτάβι της κοπέλλας θέλει ηρεμία, σωστές αντιδράσεις εκ μέρους της οικογένειας και χρόνο.
Και όλα θα φτιάξουν.
Αν βέβαια στο μεσοδιάστημα, γίνουν χειριστικά λάθη, σε δυό μήνες πάλι βοήθεια θα ζητάει.
Και...μπουκάλες αίμα για μεταγγίσεις ;)

tzina papa

Member
17 Αυγούστου 2012
6
0
Στην αρχη που την ειχα νομιζα και εγω πως ειναι φυσιολογικο να δαγκωνει ετσι και πως ειναι επειδη βγαζει δοντια..Οταν ομως την πηγα στον κτηνιατρο την δαγκωνε και δεν καθοτανε πουθενα και γριλιζε συνεχεια δεν μπορουσε να την ηρεμισει με τιποτα και μου ειπε οτι θα εχω μεγαλο προβλημα με το σκυλι γτ ειναι ανυπακουω και πολυ νευρικο και οτι πρεπει να της φωναζω και να τησ παρω τον αερα απο τωρα γτ μετα δεν θα μπορω να την ηρεμισω και να την κανω καλα με τιποτα!Οσο για τον εκπαιδευτη εχω ενα φιλο ο οποιος ειναι και μεσα στην εβδομαδα θα βρεθουμε για να δει το σκυλι και να μου πει τι να κανω και αν εχει το ιδιο καποιο προβλημα!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Η κτηνίατρος δεν είναι εκπαιδευτής και καλό θα είναι να ασχοληθεί με τη δουλεια της και να αφήνει τις συμβουλές περί εκπαίδευσης.
Το σκυλάκι όπως είπες έχει άσχημα βιώματα και καλό θα είναι να νιώσει πρώτα ασφάλεια κοντά σας. Όπως σου είπε η mareco και σαφώς θα ακολουθήσεις και τις συμβουλές του εκπαιδευτή.
Καλή ζωή να έχετε! :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μην ακούς κτηνίατρο για θέμα συμπεριφοράς.
Το τι έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια από κτηνιάτρους δεν λέγεται. Το αποκορύφωμα ήταν με κουτάβι σάμογιεντ που το είχα πάει για τα πρώτα του εμβόλια και επειδή ήταν πολύ ζωηρή να μου πει ο γιατρός να την σπάσουμε στο ξύλο για να της κόψουμε το τσαμπουκά γιατί θα μας καβαλήσει. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που ακούνε αυτές τις συμβουλές.
Το σκυλάκι σου σίγουρα έχει θέματα γιατί πέρασε τραυματικές εμπειρίες, με την βοήθεια ενός καλού εκπαιδευτή, σιγά σιγά θα το δουλέψεις και τα πράγματα θα βελτιωθούν. Θέλει υπομονή και σωστή προσέγγιση, ίσως να μην γίνει ποτέ ο τέλειος σκύλος αλλά θα βελτιωθεί πολύ.

tzina papa

Member
17 Αυγούστου 2012
6
0
Εμενα η κτηνιατρος μου ειπε να την μαλωνω αλλα ποτε να μην την χτυπαω μονο με φωνη!!Και πως αν δεν ειχε τοση δουλεια θα την κραταγε μια εβδομαδα να την μαθει να μην δαγκωνει και να μην αντιδραει συνεχως !!Εχω μεγαλο προβλημα με το σκυλακι αλλα δεν προκειται να την δωσω!!Δαγκωνει μεχρι και τα μικρα παιδακια και οταν την μαλωνω οχι απλα δεν με φοβαται αλλα αντιδραει ακομα πιο πολυ...!Οσο για τους αλλους σκυλους ειτε ειναι μικροι ειτε μεγαλοι τους κανει επιθεση και φοβαται πολυ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Με τον φίλο σου τον εκπαιδευτή μιλήσατε;

Μέχρι να το κάνετε, την έχεις συνεχώς κοντά σου με το λουρί της και δεν την φέρνεις σε επαφή με ότι την φοβίζει και την κάνει να αντιδρά.

Μεγάλες βόλτες ή πολλές μικρές, να ξεδίνει.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Εμενα η κτηνιατρος μου ειπε να την μαλωνω αλλα ποτε να μην την χτυπαω μονο με φωνη!!Και πως αν δεν ειχε τοση δουλεια θα την κραταγε μια εβδομαδα να την μαθει να μην δαγκωνει και να μην αντιδραει συνεχως !!
Ένας "αρχηγός" ποτέ δεν χάνει την ψυχραιμία του και δεν φωνάζει. Αν του φωνάζεις πέφτεις στα μάτια του. Θέλει ηρεμία, σταθερότητα και αποφασιστικότητα. Βέβαια όλα αυτά θα τα συζητήσεις καλύτερα με τον εκπαιδευτή σου.

Καλή τύχη και μπράβο σου που το πήρες! :)

tzina papa

Member
17 Αυγούστου 2012
6
0
Μιλησα με τον εκπαιδευτη και μου ειπε οταν δαγκωνει να την ακουμπαω ελαφρως στην μυτη και να της λεω μη!!Το εχω κανει αλλα δυστιχως δεν γινεται τιποτα!Οταν την βγαζω βολτα φοβαται τα σκυλια ειτε αυτα ειναι μεγαλα ειτε μικρα και τους κανει επιθεση!!Οσο για τους ανθρωπους την βλεπουν στον δρομο πανε να την χαιδεψουν και εκεινη γυρναει και τους δαγκωνει!!Ακομα και τα παιδακια στην αρχη χαιρεται αλλα μετα που πανε νατην χαιδεψουν δαγκωνει!!Φαινεται οτι φοβαται πολυ!Οταν κανει ζημια και την μαλωνω οπως μ ειπε ο εκπαιδευτης μ κανει επιθεση και οσο επιμενω τοσο πιο πολυ με δαγκωνει ευτυχως ειναι μικρη ακομα και δεν ποναω αλλα οταν μεγαλωσει θα ειναι ακομα χειροτερα!Δεν ξερω πια τι να κανω :/

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να ενημερώσεις τον εκπαιδευτή σου για όλα αυτά τα νέα δεδομένα, για να σου δώσει νέες οδηγίες χρήσεως. Μην πελαγώνεις. Θα σου έλεγα, να συζητήσετε και την χρήση φίμωτρου, μέχρι να στρώσει η κατάσταση. Ζήτησέ του, να έρθει μαζί σε μια από τις βόλτες σας, για να δει κι εκείνος με τα μάτια του, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Ισως από κοντά, να βγάλει άλλα συμπεράσματα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97