Ημίαιμο 7 μηνών!!!

louloudaki

New Member
13 Απριλίου 2013
3
0
Καλησπέρα σε όλους! Πριν από 4 μήνες περίπου απέκτησα και εγώ ένα σκυλάκι, Τον Άρη μου, ημίαιμο, από φιλοζωική. Από ότι μου είπαν τον βρήκαν σε μια κούτα στα σκουπίδια μαζί με τα 3 αδελφάκια του (τα 2 νεκρά). Ο κτηνίατρος είπε ότι φέρνει σε γερμανικό ποιμενικό και λαμπραντόρ αλλά σίγουρα έχει και πολλά άλλα αίματα μέσα! 7 μηνών πλέον και έχει μάθει πάρα πολλά με εκπαίδευση από εμένα (χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις, με πολύ όρεξη και πολύ διάβασμα!) Το μόνο πρόβλημα (και σοβαρό) που έχω πλέον είναι ότι δεν θέλει καθόλου τα παιδιά, τα φοβάται. Δεν τα πειράζει 'προς το παρόν' αλλά άμα πάει κάποιο κοντά του και του μιλήσει αμέσως γαβγίζει και φυσικά δεν κάθετε να τον χαϊδέψουν. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με ενήλικες όταν ήταν πιο μικρός αλλά τώρα έχει ηρεμήσει κάπως. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξει αυτό? Έχω προσπαθήσει να τον φέρω σε επαφή με τα παιδιά,άμα μείνουν για λίγο μαζί του κάπως συνηθίζει αλλά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι με τα υπόλοιπα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!:)

louloudaki

New Member
13 Απριλίου 2013
3
0
Τον πηγαίνω σε ένα πάρκο για βόλτα και άρχισε σιγά σιγά να συνηθίζει με τους ιδιοκτήτες των σκύλων και πλέον έχει φτάσει σε σημείο να δέχεται να τον χαϊδέψει ακόμα και άγνωστος περαστικός. Όμως με τα παιδιά δύσκολο να γίνει αυτό. Γιατί μόλις πλησιάσουν τους γαβγίζει και φεύγουν.:(

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Καλως ηρθες! :)

Κατα τον ιδιο τροπο δεν μπορεις να προσπαθησεις να συνηθισει αρχικα την παρουσια τους απο μακρια? π.χ. Να περνας στη βολτα εξω απο σχολεια, παιδικες χαρες, χωρις να του δινεις περιθωριο για πολλα πολλα. Ουτε γαβ ουτε γουβ. Να τον εχεις σε κινηση και απασχολημενο μαζι σου. Οσο πιο κοντα ερχεστε σε παιδι (μην αφησεις να τον πιασουν αν δεν εισαι σιγουρη και βρεις κανεναν μπελα) να τον επιβραβευεις.

Συγγενικα σου παιδακια δεν εχεις να κανετε λιγη εκπαιδευση με λιχουδιες κτλ και στο σπιτι?

Τελος καλα θα ηταν να συμβουλευτεις κι εναν καλο επαγγελματια εκπαιδευτη. Ειναι σε ηλικια ο σκυλακος σου που ολα ακομη φτιαχνονται και ολα αλλαζουν. Ακομη βαζετε τις βασεις.

louloudaki

New Member
13 Απριλίου 2013
3
0
Καλησπέρα! :)
Από μακριά δεν τον ενοχλούν, ούτε τους δίνει σημασία. Ακόμα και δίπλα του να περάσουν μπορεί να μην κάνει τίποτα, αλλά αν του μιλήσουν ή τον κοιτάξουν γαβγίζει και πάει πιο μακριά. Προσπαθώ να τον πηγαίνω σε μέρη με παιδιά με προσοχή πάντα γιατί τώρα μπορεί να μην δαγκώνει αλλά κάποια στιγμή από φόβο μπορεί και να δαγκώσει. Δυστυχώς στην οικογένεια παιδιά δεν υπάρχουν γι'αυτό και είναι πιο δύσκολο!! Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και σίγουρα θα μιλήσω με εκπαιδευτή να με συμβουλέψει και αυτός. :D