Ημίαιμο Ποιμενικό?

karmapro

Member
18 Ιουνίου 2018
7
32
Καλησπέρα σας!! Πρίν ένα μήνα βρήκα ένα κουτάβι περίπου 4 ημερών στο δρόμο παρατημένο σε μία κούτα και πήρα την απόφαση να το πάρω και να το φροντίσω. Τις πρώτες μέρες δεν ξέραμε αν θα επιβιώσει αλλά τελικά η σκυλίτσα μου πάλεψε (μαζί παλέψαμε δηλαδή:p) και σήμερα καταφέραμε να κλείσουμε τον ένα μήνα!!:X3:
Ξέρω ότι τα κουτάβια δεν πρέπει να αποχωρίζονται την μαμά τους και τα αδερφάκια τους πριν κλείσουν τις 8 εβδομάδες καθώς αναπτύσσουν πρόβλημα συμπεριφοράς και κοινωνικοποιήσης.
Εγώ, έχοντας καμία άλλη επιλογή, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φέρνω σπίτι ένα κυνηγόσκυλο (σέτερ) μιας φίλης μου και να αφήνω λίγες ώρες μες την ήμερα την σκυλίτσα μου να παίζει μαζί του. Παρόλα αυτά η μικρή το παίζει λίγο δύσκολη, τον αγνοεί και του γρυλίζει, ίσως αργότερα να τον συνηθίσει:p
Η κτηνίατρος μου είπε ότι ίσως είναι ημίαιμο ποιμενικό. Διαβάζω διάφορα θέματα σε αυτό το φόρουμ για το δύσκολο χαρακτήρα των Ελληνικών ποιμενικών και αρχίζω να πανικοβάλλομαι. Η μικρή αν μεγαλώσει μαζί μου θα πρέπει να μένει σε μικρό σχετικά διαμέρισμα (είμαι φοιτήτρια), με τις βόλτες της βέβαια.
Μπορεί ένα ποιμενικό να μείνει μέσα σε ένα διαμέρισμα? Θα είναι δύσκολο ή θα μπορεί να το συνηθίσει? Ρωτάω εδώ γιατί ξέρω ότι υπάρχουν μέλη τα οποία είναι ιδιοκτήτες ποιμενικών.
Η μικρή είναι 2,5 κιλά στον ένα μήνα. Παλιότερα είχα δει κουταβάκια ελληνικά ποιμενικά αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερα. Είναι φυσιολογικά τα κιλά της? Μπορώ να υπολογίσω αν θα γίνει μεσαίου μεγέθους, μεγάλου ή γιγαντόσωμη? Θα ανεβάσω και κάποιες φωτογραφίες :love::love::love:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Είναι πάρα πολύ γλυκιά :love:
Μπράβο σου, που κατάφερες και την κράτησες στην ζωή! (y)
Πρόσεχε λίγο ακόμη, μέχρι να τελειώσει τα εμβόλιά της, να συναναστρέφεται με εμβολιασμένα, αποδεδειγμένα υγιή σκυλιά. Και για να την βοηθήσεις συμπεριφορικά, θα πρέπει τα σκυλιά "δάσκαλοι", να είσαι 1000% σίγουρη, ότι είναι εξαιρετικού χαρακτήρα. Μη πας για μαλλί, μετά από τόσο κόπο και βγεις κουρεμένη. Πως θα το καταλάβεις τώρα, θα μου πεις. Δύσκολο. Ο λόγος του ιδιοκτήτη, συνήθως δεν είναι έγκυρος. Και όταν αποδεικνύεται, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και μετά, θα ψάχνεις να βρεις, πως να το σώσεις :unsure:

• Like
Reactions: anastasiak

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Οποιοδήποτε ημίαιμο σκυλι και τα περισσοτερα καθαροαιμα ανετα μπορουν να ζήσουν μεσα στο διαμερισμα εφοσον τηρουνται 2 προϋποθεσεις:
- αρκετη εκτονωση στη βολτα
- σωστη εκπαιδευση

Αν αρχισεις να ασχολεισαι με τη νοητικη αναπτυξη της μικρης απο νωρις και βρεις εναν τροπο να αθλειστε μαζι (δεν εννοω τρελα πραγματα, περπατημα-μπαλα τις καθημερινες και λιγο χωριο/βουνο/θαλασσα τα σ/κ) δεν θα εχεις κανενα απολυτως θεμα. Μα κανενα!
Ολα τα ΕΠ που ξερω ειναι πολυ ηρεμα και λιγο "βαρια" σκυλια, η περιοδος duracell οταν θελουν πολυ εκτονωση ειναι η εφηβεια. Αντιθετως το σετερακι που εχετε για baby sitter ειναι πολυ πιο απαιτητικο απο αποψη εκτονωσης.
Να σου ζησει η μικρη και ενα μεγαλο μπραβο που την εσωσες!

karmapro

Member
18 Ιουνίου 2018
7
32
Είναι πάρα πολύ γλυκιά :love:
Μπράβο σου, που κατάφερες και την κράτησες στην ζωή! (y)
Πρόσεχε λίγο ακόμη, μέχρι να τελειώσει τα εμβόλιά της, να συναναστρέφεται με εμβολιασμένα, αποδεδειγμένα υγιή σκυλιά. Και για να την βοηθήσεις συμπεριφορικά, θα πρέπει τα σκυλιά "δάσκαλοι", να είσαι 1000% σίγουρη, ότι είναι εξαιρετικού χαρακτήρα. Μη πας για μαλλί, μετά από τόσο κόπο και βγεις κουρεμένη. Πως θα το καταλάβεις τώρα, θα μου πεις. Δύσκολο. Ο λόγος του ιδιοκτήτη, συνήθως δεν είναι έγκυρος. Και όταν αποδεικνύεται, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και μετά, θα ψάχνεις να βρεις, πως να το σώσεις :unsure:
Ευχαριστώ για την συμβουλή σου! :)
Το σετεράκι είναι πλήρως εμβολιασμένο, έχει πολύ καλό χαρακτήρα, είναι πολύ αθώο και αγαπησιάρικο (ένας μεγάλος κούταβος), μόνο που είναι λίγο ατσούμπαλο και 'μπουνταλάς' κάτι που τον κάνει αξιοαγάπητο μεν, εξοργίζει την μικρή δε:p Προσπαθεί να παίξει με την μικρή, αλλά λόγω 'ατσουμπαλότητας' κάποιες φορές πέφτει πάνω της ή την πατάει και αυτή τρέχει να κρυφτεί!! :p:p
Δηλαδή μέχρι να κάνει και το τελευταίο της εμβόλιο απαγορεύεται να βγαίνει έξω?:barefoot: Δεν ρισκάρω έτσι την κοινωνικοποίησή της?

karmapro

Member
18 Ιουνίου 2018
7
32
Οποιοδήποτε ημίαιμο σκυλι και τα περισσοτερα καθαροαιμα ανετα μπορουν να ζήσουν μεσα στο διαμερισμα εφοσον τηρουνται 2 προϋποθεσεις:
- αρκετη εκτονωση στη βολτα
- σωστη εκπαιδευση

Αν αρχισεις να ασχολεισαι με τη νοητικη αναπτυξη της μικρης απο νωρις και βρεις εναν τροπο να αθλειστε μαζι (δεν εννοω τρελα πραγματα, περπατημα-μπαλα τις καθημερινες και λιγο χωριο/βουνο/θαλασσα τα σ/κ) δεν θα εχεις κανενα απολυτως θεμα. Μα κανενα!
Ολα τα ΕΠ που ξερω ειναι πολυ ηρεμα και λιγο "βαρια" σκυλια, η περιοδος duracell οταν θελουν πολυ εκτονωση ειναι η εφηβεια. Αντιθετως το σετερακι που εχετε για baby sitter ειναι πολυ πιο απαιτητικο απο αποψη εκτονωσης.
Να σου ζησει η μικρη και ενα μεγαλο μπραβο που την εσωσες!
Η μικρή θα περάσει εννοείται από εκπαίδευση, αυτό που με απασχολεί είναι τα βιολογικά της ένστικτα και αν η εκπαίδευση θα γίνει αποδόσιμη..
Το σετεράκι όντως έχει πολύ ενεργεία, μου το επιβεβαιώνει όλες τις φορές που το έχω βγάλει βόλτα:sleep:
Ευχαριστώ για την απάντηση σου, είναι πολύ ευχάριστα αυτά που είπες παραπάνω και η αλήθεια είναι ότι ανακουφίστηκα... ΠΟΛΥ!:p(y)

• Like
Reactions: Eroe and stefanosk

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
2,5 στον μήνα, ψιλοαπιθανο να είναι ΕΠ.
Χαλάρωσε και απόλαυσέ το, και μην ασχολείσαι με το τι μπορεί να είναι, θα φανει στην πορεία αν μοιάζει με κάτι.
Άλλωστε όλα τα κουτάβια την ίδια αντιμετώπιση θέλουν, ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή :)

antigoniDim24

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
56
47
30
Η κτηνίατρος μου είπε ότι ίσως είναι ημίαιμο ποιμενικό. Διαβάζω διάφορα θέματα σε αυτό το φόρουμ για το δύσκολο χαρακτήρα των Ελληνικών ποιμενικών και αρχίζω να πανικοβάλλομαι. Η μικρή αν μεγαλώσει μαζί μου θα πρέπει να μένει σε μικρό σχετικά διαμέρισμα (είμαι φοιτήτρια), με τις βόλτες της βέβαια.
Μπορεί ένα ποιμενικό να μείνει μέσα σε ένα διαμέρισμα? Θα είναι δύσκολο ή θα μπορεί να το συνηθίσει? Ρωτάω εδώ γιατί ξέρω ότι υπάρχουν μέλη τα οποία είναι ιδιοκτήτες ποιμενικών.
Η μικρή είναι 2,5 κιλά στον ένα μήνα. Παλιότερα είχα δει κουταβάκια ελληνικά ποιμενικά αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερα. Είναι φυσιολογικά τα κιλά της? Μπορώ να υπολογίσω αν θα γίνει μεσαίου μεγέθους, μεγάλου ή γιγαντόσωμη? Θα ανεβάσω και κάποιες φωτογραφίες :love::love::love:[/QUOTE]

Καλησπερα, να μην ανησυχεις καθολου , εγω εχω ενα βελγικο ποιμενικο που ειναι αρκετα μεγαλο και αυτο και ζει πολυ ευτυχισμενα μεσα στο διαμερισμα! να την πηγαινεις τσ βασικες τς βολτες και θα δεις ποσο ευτυχισμενες θα ειστε μαζι !