Ηλικία εκπαίδευσης και άρνηση τροφής

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Καλησπέρα.Έχουμε ένα ΓΠ 2 μηνών και κάτι ψηλά.Ήθελα να ρωτήσω:
1) σε τι ηλικία πρέπει να ξεκινήσει εκπαίδευση?ρωταω γιατί εγώ έχω ξεκινήσει να του μαθαίνω το κατσε και το κάτω και μερικοι (ψιλοάσχετοι) μου λένε οτι είναι νώρις.
2) θα ήθελα να μάθει άρνηση τροφής για το καλό του γενικότερα δεν έχουμε κάποιο ιδίετερο θέμα στην περιοχή μου .μου έχουν πεί ένα σορό @ρχιδιες με αλάτια και πιπέρια σε κεφτέδες,ρε παιδιά αυτά δεν θα επηρεάσουν το στομάχι του?

ΥΓ:την εκπαίδευση την κάνω μόνος σου με αυτά που διαβάζω απο εδώ.

Ευχαριστώ.

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
η εκπαιδευση ξεκιναει απο την πρωτη κιλας μερα που θα ερθει το κουταβι στο σπιτι...η αρνηση τροφης ειναι πολυ μεγαλο θεμα και εχει και παρα πολλες παραμετρους!!σκεφτεσαι να απευθυνθεις σε καποιον εκπαιδευτη?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν τον πέρνετε συνέχεια αγκαλιά στον καναπέ δεν τον εκπαιδεύεται ότι τον θέλετε μαζί σας στον καναπέ?
Μη μπερδεύεις την εκπαίδευση με της εντολές. Ο σκύλος να είσια σίγουρος ότι απο την πρώτη μέρα που μπήκε στο σπίτι σου μαθαίνει.

Αυτά με τα πιπέρια και τα αλάτια είναι μλκς.
Συγγνώμη αλλά... όσοι στα λένε αυτά δεν πρέπει να έχουν σκυλιά δίπλα τους.

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
Αν τον πέρνετε συνέχεια αγκαλιά στον καναπέ δεν τον εκπαιδεύεται ότι τον θέλετε μαζί σας στον καναπέ?
Μη μπερδεύεις την εκπαίδευση με της εντολές. Ο σκύλος να είσια σίγουρος ότι απο την πρώτη μέρα που μπήκε στο σπίτι σου μαθαίνει.

Αυτά με τα πιπέρια και τα αλάτια είναι μλκς.
Συγγνώμη αλλά... όσοι στα λένε αυτά δεν πρέπει να έχουν σκυλιά δίπλα τους.
συμφωνω οτι ειναι βλακειες εγω μια φορα που ειχαμε τα κουταβισια δαγκωματα δοκιμασα να βαλω λεμονι στα χερια μου...το εγλυφε σαν τρελος δεν δαγκωνε αλλα πλεον μολις δει λεμονι κανει λες και κραταω σαλαμι,,,τετοια τρελα!!!:D

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
συμφωνω οτι ειναι βλακειες εγω μια φορα που ειχαμε τα κουταβισια δαγκωματα δοκιμασα να βαλω λεμονι στα χερια μου...το εγλυφε σαν τρελος δεν δαγκωνε αλλα πλεον μολις δει λεμονι κανει λες και κραταω σαλαμι,,,τετοια τρελα!!!:D
χα χα.. το φαντάζομαι για αυτο γελαω..:lol:

Last edited by a moderator:

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
2) θα ήθελα να μάθει άρνηση τροφής για το καλό του γενικότερα δεν έχουμε κάποιο ιδίετερο θέμα στην περιοχή μου
Είναι αρκετά δύσκολο και δεν έχει καθόλου σίγουρα αποτελέσματα.
Όταν δεν είσαι παρών,δύσκολα ο σκύλος δεν θα φάει κάτι που το μυρίζει ωραία.
Είναι κόντρα στο ένστικτο της επιβίωσης που έχει ο σκύλος.

Η εκπαίδευση συνήθως γίνεται με ρεύμα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Κανε την εκπαιδευση σε πραγματα που θα κανουν την συμβιωση μαζι του πιο ομορφη και ευχαριστη και την αρνηση αστην για αργοτερα.
Ειναι απο τις πιο δυσκολες καταστασεις για τον σκυλο και εχει πολυ αμφιβολα αποτελεσματα.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
οταν ενωεις αρνηση τροφης τι ενωεις? να του πετας μια λιχουδια κατω και να μην την περνει?

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
@Πετρος+Μαρια : δυστυχώς δεν παίζουν λεφτά για εκπαιδευτή.ίσως εαν τα καταφέρω να παίξουν με το χριστουγεννιάτικο δώρο (εαν πάρουμε)
@BiggBilly:
αυτο το συμπέρασμα πως το έβγαλες? λες να πήρα ΓΠ για τον καναπέ?
Μη μπερδεύεις την εκπαίδευση με της εντολές
εχουν διαφορά? εκπαίδευση δεν λέμε το να υπακούει κάποιες εντολές και να έχει κάποιες συγκεκριμένες αντιδράσεις σε συγκεκριμένες καταστάσεις?ρωτάω γιατι δεν ξέρω όχι για να στο παίξω έξυπνος.
@DOG.CRIME :
Η εκπαίδευση συνήθως γίνεται με ρεύμα.
τότε καλύτερα ας μην το μάθει.ρέυμα το αποκλείω και ας είναι η μόνη λύση.
@roky + maroyso :
οταν ενωεις αρνηση τροφης τι ενωεις? να του πετας μια λιχουδια κατω και να μην την περνει?
γενικότερα να μην τρώει απο άλλους όχι απο εμένα

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
δυσκολο αυτο...
αυτο που ειπα αρχικα να τον βαζεις να καθετε και να βλεπει την λιχουδια την ωρα που την λιχνεις κατω του λες αστο και οταν παει να την παρεις του λες ενα ''Α'' και βαζεις το χερι σου μπροστα στην μουσουδα του!! αυτο λιτουργει πολυ και ο ροκυ το εμαθε γρηγορα αλλα οπως ειπε και ο DOG.CRIME ειναι δυσκολο οταν εδν εισαι παρον να μην την περνει

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
να τον βαζεις να καθετε και να βλεπει την λιχουδια την ωρα που την λιχνεις κατω του λες αστο
την έχει φάει πρίν προλάβει να πέσει κάτω.για αυτές τις λιχουδιές πουλάει και την ψυχή του στο διάολο

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Όταν λες εκπαίδευση από 2 μηνων,εννοείς κανονικά με πρόγραμμα;
Ναι,για μένα είναι νωρίς.Γύρω στους 4 μήνες μπορείς να ξεκινήσεις.

Για την ώρα,δώσε στο κουτάβι χρόνο να προσαρμοστεί και να έρθει κοντά σου.Άσε τις εντολές,απλά κράτα μια σταθερή συμπεριφορά.Δηλαδή,αν δε θες να σε δαγκώνει,μη ξεκινάς "άστο",κτλ,αλλά απότρεψέ το με τη συμπεριφορά σου.Μάθαινέ του πράγματα μόνο με τη γλώσσα του σώματος.Μη μαλώνεις - διορθώνεις κάποια άσχημη συμπεριφορά,αλλά ενίσχυσε την καλή.

Η υπερβολική ή λάθος διόρθωση σε ένα κουτάβι,δημιουργεί ανασφαλή ενήλικο.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
την έχει φάει πρίν προλάβει να πέσει κάτω.για αυτές τις λιχουδιές πουλάει και την ψυχή του στο διάολο
μην την πετας τωτε αστην σιγα σιγα κατω με το χερι σου και αμα το κανει το χερι μπροστα στην λιχουδια δλδ αναμεσα στην λιχουδια και στην μουσουδα του

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
οχι βασικα δν εχει να κανει με την αρνηση τροφης αλλα οταν εισαι εκει να μην την περνει!!! την ωρα που την αφινεις τωρα δν ξερω αν τα λεω καλα ! σχετικα με την αρνηση τροφης δν εχω ιδεα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97