Ηλεκτρονικός φράχτης

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν, εδώ που μένω κάνει πολικό ψύχος. Ή μάλλον κάνει πολικό ψύχος για μένα, όχι όμως για το Μουφ-Μουφ που βλέπει χιόνι και θερμοκρασίες καταψύκτη και βγάλε και πετάει τη σκούφια του.

Τώρα πολλές βόλτες υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει διότι είναι και επικίνδυνα. Οπότε τον πηγαίνω στο χωράφι δίπλα να τρέξει και να παίξει ενώ εγώ κάθομαι και τουρτουρίζω στο αυτοκίνητο. Επίσης τον ψιλοαφήνω έξω στον κήπο με τη διαταγή "να σε βλέπω"! Δυστυχώς ο κήπος μου δεν είναι περιφραγμένος που σημαίνει ότι το Μουφ-Μουφ πάει και ενοχλεί κόσμο και καμιά ώρα θα με βρίσουνε.

Τι γνώμη έχετε λοιπόν για τους ηλεκτρονικούς φράχτες? Είναι ένας που έχει ένα κέντρο ελέγχου που το έχεις στο σπίτι και λες ότι από δω μέχρι τόσα μέτρα (σε ακτίνα των συγκεκριμένων μέτρων) επιτρέπω στο Μουφ-Μουφ να βολοδέρνει, πέραν αυτού όχι. Κατόπιν φοράς ένα ηλεκτρονικό δέκτη στο κολλάρο του Μουφακίου και το ξαμολάς έξω. Εάν το Μουφ κάνει να βγει από τα όρια, αρχίζει να δονείται το κολλάρο και εάν βγει από κει του κάνει ένα μικρό σοκ και σταματάει. Είναι, λέει, αποτελεσματικό και ασύρματο.

Βέβαια δε θέλω να το χρησιμοποιήσω και να φύγω από το σπίτι. Επίσης είναι πολύ ασφαλής η γειτονιά μου (περιστοιχίζομαι από μπάτσους και διάφορους που ασχολούνται περί την δικαιοσύνη). Έλεγα όταν λυσσάει το Μουφ να το αφήνω να παίξει στον κήπο για κανά τέταρτο-μισή ώρα και να μη μου τα πρήζει μέσα γκρινιάζοντας. Φυσικά θα έχω το νου μου να βλέπω πού και πού τι κάνει και θα ενημερώσω και τους γείτονες σχετικά.

Ξέρει λοιπόν κανείς σας για δαύτο? Το φτιάχνει η PetSafe.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ένα μεγάλο μειονέκτημα με τους ηλεκτρονικούς φράχτες είναι ότι δεν εμποδίζουν τα άλλα σκυλιά να μπούνε στο χώρο σου. Ότι δουλεύει, δουλεύει. Πραγματικά δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό το concept πάντως. Εδώ περιφράσσουμε τον χώρο μας.

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Τι θα γινει ομως αν ο σκυλος, απο το μικρο ηλεκτροσοκ, αντι να παει πισω, προς το σπιτι, παει παραπερα απο τα ορια και συνεχισει ετσι?... Μην τρομαξει και αρχιζει και τρεχει προς κανενα δρομο η οπουδηποτε αλλου διατρεχει κινδυνο?...

Αυτη την εταιρεια καπου την εχω ξανακουσει, αλλα δε θυμαμαι τωρα. Αλλα λογικα θα ειναι ασφαλες για το σκυλο, η ταση ρευματος που βγαζει.

Δε λεω, καλο ειναι σαν ιδεα, αλλα(?)...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πρώτα-πρώτα δε νομίζω ότι θα μπει άλλο σκυλί στον κήπο διότι δεν υπάρχουν σκυλιά τριγύρω. Δεύτερον, μόλις μετακόμισα σ' αυτήν την πόλη και νοικιάζω το σπίτι, οπότε δεν μπορώ να προσθέσω φράχτη. Σκέφτομαι όμως να αγοράσω σπίτι στο εγγύς μέλλον και τότε προφανώς θα διαλέξω σπίτι με περίφραξη, εν μέρει διότι θέλω να εγκαταστήσω υπέργεια πισίνα και απαγορεύεται να το κάνω εάν δεν εχω φράχτη διότι φοβούνται ότι θα πάει κανένα γειτονόπουλο να πνιγεί. Επιπλέον η πισίνα είναι κυρίως λύση για το Μουφ-Μουφ που τρελλαίνεται να κολυμπάει.

Σχετικά με το σοκ τώρα, λένε ότι είναι ασφαλές και το προϊόν έχει περάσει από έλεγχο και δεν έχουν ακουστεί θάνατοι από αυτό (στην Αμερική θα ακούγονταν). Επίσης, αν και δεν είμαι ειδική, λένε ότι ο σκύλος θα σταματήσει διότι δεν ξέρει ότι πέρα από τη νοητή γραμμή θα σταματήσει το σοκ.

Να προσθέσω επίσης ότι επειδή δεν μπορούμε να πολυπερπατάμε το χειμώνα, παίζουμε στο σπίτι fetch (όπως είπα καθαρίζει το ρομπότ) και επιπλέον τον βάζω να τρέξει στο treadmill για κανά μισάωρο στα τρία χιλιόμετρα την ώρα. Αυτό τον κουράζει και στο τέλος είναι έτοιμος για ύπνο. Το κόλπο αυτό το ξεσήκωσα από το Cesar Millan και δουλεύει. Επίσης αρέσει στο σκύλο, δηλαδή δεν τον υποχρεώνω, ούτε γίνεται μάχη. Αυτή τη στιγμή είναι ξαπλωμένος και δεν έχει όρεξη πλέον ούτε το κόκκαλο του να ροκανίσει.

Bεβαίως δεν ξέρω τι θα γίνει έτσι και ανοίξω το ψυγείο και βγάλω κανένα μπιφτέκι έξω. Θα ζωντανέψει οπωσδήποτε.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είμαι ενάντια στους ηλεκτρονικούς φράχτες. Είναι επικίνδυνοι, ακόμη περισσότερο για σκύλους με έντονο prey-drive ή σκληρούς σκύλους.

Μόνο για κανέναν Κινκ Τσάρλς και πάλι θα πρόσεχα μην έμπαινε κανείς (σκύλος ή άνθρωπος) και μου βούταγε το σκυλάκι.

Αν έχεις ένα δυνατό Aussi αρσενικό με πολύ τάση να κυνηγάει πράγματα, ενδέχεται να βγεί από τον "φράχτη" και να μην μπορεί να ΞΑΝΑΜΠΕΙ. Να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου (με το σοκ) να ΜΗΝ έρχετε σπίτι!

Αν ρωτήσεις την ΙΔΙΑ την εταιρεία, θα σου πει πως αυτό είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τους ηλεκτρονικούς φράχτες. Και είναι εφιάλτικό πρόβλημα. Γράφουν ξεκάθαρα πως για σκύλους πάνω από ένα συγκεκριμένο μέγεθος δεν εγγυούνται, αν και δεν πιστεύω πως θα κράταγε μέσα ούτε ένα Ουίππετ αν έβλεπε λαγό (πως θα φρενάρει στον αέρα το Ουίπετ;!)

Το ότι το ξέρουν πως είναι εκεί (τους έχει ξαναχτυπήσει το ρεύμα) δεν είναι καθόλου αρκετό για πολλούς σκύλους.

Και αν νομίζετε πως αυτό είναι άσχημο, φανταστείτε ένα σκύλο φύλακα να περνάει το "φράχτη" για να τρομάξει κάποιον ξένο που περνάει και με το σοκ, να νομίζει πως ο ξένος του επιτέθηκε ;

Αυτό δεν γίνεται τόσο συχνά, μόνο και μόνο γιατί η εταιρία το γράφει ξεκάθαρα στο πακέτο πως δεν κάνει για μεγάλους σκύλους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog