Ζητώ πληροφορίες για την υιοθεσία και επιλογή σκύλου.

Ferya

New Member
27 Φεβρουαρίου 2010
3
0
Χαίρεται,
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, το διαβάζω εδώ και αρκετό καιρο και προσπαθώ να πάρω όσον το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για αυτα τα πανέμορφα ζώα. Προειδοποιώ οτι το post μου μπορεί να είναι μακροσκελές λόγω των συσσωρευμένων αποριών.
Στο θέμα μας τώρα, είμαι φοιτήτρια, ζώ μόνη μου σε μια γκαρσονιέρα και κυρίως είμαι αυτό που λένε σπιτόγατος, (τυχαίνουν και 4 μέρες που δεν θα βγω απο το σπίτι).
Δεν είχα ποτέ κανενός είδους κατοικίδιο (περα απο ένα χρυσόψαρο). Αυτό που θα ήθελα είναι ένα μικρό σκυλάκι κυρίως να μην είναι απο τα σκυλία που γαυγίζουν αδιάκοπα και χωρίς τελειωμό στα μπαλκόνια ωστε να μην ενοχλεί έντονα τους γείτονες. Επίσης να είναι εν μέρει και watchdog (συμβαδίζουν αυτα τα 2?).
Σε αντίθεση με το άλλο topic που διάβασα δεν κάνω κανα wildlife και όλο και πιο έντονα έχω την διάθεση να υιοθετήσω ένα σκυλάκι. Εχω διαβάσει και για ράτσες οι οποίες δεν απαιτούν ιδιαίτερη άσκηση και ζούν άνετα σε ένα διαμέρισμα όπως τα yorkshire terrier.
Απορίες
1. Καθαρόαιμο ή ημίαιμο?
Βρίσκομαι σε μία σύγχυση με όλα αυτα τα χαρακτηριστικά των φυλών που διαβάζω, τύπου "barker, non barker""good with kids,not good with little kids". Πόσο στ'αλήθεια παίζει ρόλο η ράτσα ενός σκύλου στην συμπεριφορά του? Και μπορείς να διασφαλίσεις οτι με την σωστή επιλογή ράτσας +εκπαίδευση (απο εμένα με την βοήθεια των τόσων guides στο internet) έχεις βρεί τον κατάλληλο χαρακτήρα που σου ταιριάζει?
Επίσης όπως καταλαβαίνετε η οικονομικη μου δυνατοτητα είναι περιορισμενη για να δωσω 1000ευρώ για έναν σκύλο.
2. Κουτάβι ή όχι?
Διάβασα οτι για να έχω ο σκύλος σου σωστή εκπαίδευση για την ανάγκη του κτλ πρέπει να του τα μάθεις απο μικρό, πόσο μικρό? Αν πάρω κάποιο σκυλάκι ημίαιμο απο ένα shelter ενός έτους θα έχω πρόβλημα με την εκπαιδευσή του?
3.Θηλυκό η αρσενικό?
Πόσο επηρρεάζει το φύλο την προσωπικότητα του σκύλου μου?
4. Σε μερικα χρόνια απο τώρα τι θα γίνει?
Όπως είπα, ζώ μόνη μου ωστόσο σε έναν χρόνο πιθανόν θα αποφοιτήσω, ίσως σε 5 χρόνια απο τώρα να έχει αλλάξει και η οικογενειακή μου κατάσταση, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν μπεί ενα βρέφος-μικρό παιδί στο σπίτι?
5. Home alone?
Αν αρχίσω να εργάζομαι και συνεχίζω να μένω μόνη μου θα μπορεί ο σκύλος να μένει μόνος του στο σπίτι χωρίς να επιστρέφω σπίτι και να βρίσκω ένα βομβαρδισμένο τοπίο?
6. Μπορεί κάποιος να φροντίζει έναν σκύλο μόνος του χωρίς κάποια βοήθεια?
Απο την πολύ ανάγνωση των forums έχω καταλάβει οτι η υιοθεσία είναι μια σοβαρή υπόθεση, ωστόσο δεν ξέρω αν μεγαλοποιείται και τονίζεται τόσο λόγω των ασυνείδητων που παίρνουν έναν σκύλο θεωρόντας τον ως άλλο ένα μπιμπελό του σπιτιού. Θα μπορώ να το χτενίζω, να του κάνω μπάνιο, να το βγάζω βόλτα, να του πλένω τα δόντια, να το πηγαίνω στον κτηνίατρο κτλ κτλ χωρίς κάποια εξωτερική βοήθεια?
Στο μυαλό μου το έχω ώς έναν σύντροφο που θα με ανέχεται και θα τον ανέχομαι, θα με αγαπάει και θα τον αγαπώ, θα τον χτενίζω όσο βλέπω τηλεόραση, θα τον βγάζω μία βόλτα όταν πάω για τσιγάρα, θα έχει το δοχείο "απορριμάτων του" στο μπαλκόνι, όταν αρρωστήσει θα τον προσέχω και όταν είμαι στεναχωρημένη θα μου δίνει αγαπη. Πέφτω έξω? Όπως είπα δεν είχα ποτέ ένα κατοικίδιο και αγνοώ κάποια βασικά πράγματα, αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω.
Πολύτιμη οποιαδήποτε απάντηση επι του θέματος

Υ.Γ. Ελπίζω να μην με υπερκαλύπτει κάποιο άλλο topic που δεν εντόπισα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Απ οσο καταλαβα, δεν εισαι και πολυ της βολτας. Ο καθε σκυλος χρειαζεται βολτα, και βολτα μεχρι το περιπτερο δεν αρκει. Γι'αυτο το λογο θα ελεγα... οχι, μην παρεις σκυλο, παρε γατα. Εκτος κι αν εχεις προθεση να αλλαξεις αυτη τη συνηθεια.

DIMSAR

Member
21 Φεβρουαρίου 2010
22
0
44
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ανοιξες τώρα τεράστιο θέμα και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ και από τα λίγα που ξέρω γιατί μου θυμίζεις εμένα πριν κάποια χρόνια!!
1. Καθαρόαιμο ή ημίαιμο?
Βρίσκομαι σε μία σύγχυση με όλα αυτα τα χαρακτηριστικά των φυλών που διαβάζω, τύπου "barker, non barker""good with kids,not good with little kids". Πόσο στ'αλήθεια παίζει ρόλο η ράτσα ενός σκύλου στην συμπεριφορά του? Και μπορείς να διασφαλίσεις οτι με την σωστή επιλογή ράτσας +εκπαίδευση (απο εμένα με την βοήθεια των τόσων guides στο internet) έχεις βρεί τον κατάλληλο χαρακτήρα που σου ταιριάζει?

Παίζει ρόλο η ράτσα ενός σκύλου στην συμπεριφορά του.Για μένα η επιλογή φυλής είναι άμμεσα εξαρτώμενη από την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη.Πέρα όμως από τη φυλή παίζουν και άλλα ρόλο,αν είναι θυληκό ή αρσενικό,κουτάβι η ενήλικο,από που θα το πάρεις και τι συνθήκες έχει βιώσει,τι κοινωνικοποίηση είχε,πόσο κυριαρχικό ήταν σε σχέση με τα άλλα αδέρφια του και τόσα άλλα που θα χαθούμε και θα κουραστούμε!!Για τα οικονομικά σου δεν γνωρίζω αλλά μην υπολογίζεις μόνο το κόστος απόκτησης ενός κουταβίου..τα εμβόλια,η ξηρά τροφή(δεν νομίζω ότι θα του μαγειρέυεις,τα άμμεσα πρώτα έξοδα του εξοπλισμού και κούφια η ώρα μια κακή στιγμή με τα οποιαδήποτε έξοδα του κτηνίατρου..ο σκύλος δεν ειναι πλυντήριο που μας χάλασε στην εγγύηση και πέρνουμε άλλο!!Τέλος ο τέλειος σκύλος δεν υπάρχει..να μην γαυγίζει γιατί ενοχλεί την γειτόνισσα με τα μπικουτί,όταν μπει κλεφτης να σηκώνει την γειτονιά και να τον συλλαμβάνει,όταν βλέπουμε την ζωή μιας άλλης να μην μας ενοχλει με χάδια αλλά οποτε του λέμε έλα να τρέχει για να μας δείξει την αγάπη του κ.α.Ο σκύλος είναι ένας καθρέπτης του εαυτού μας,μια αμφίδρομη σχέση αλληλοδιδασκαλίας..

2. Κουτάβι ή όχι?

Εγώ δεν λέω ποτέ σε καποιον τι να κάνει..αυτό θα το αποφασίσεις εσύ!!Το κουτάβι θέλει περισσότερη περιποίηση,εμβόλια και κυρίως χρόνο,υπομονή,επιμονή για κοινωνικοποίηση,μάθηση κ.α
Από την άλλη ένας ενήλικος σκύλος θα πρέπει να ξέρεις πως μεγάλωσε,τι έχει βιώσει,τι φοβίες του έχουν δημιουργηθεί,γονείς αν είναι δυνατόν και τόσα άλλα.Επίσης δύσκολα διορθώνεται μια κακή συμπεριφορά ενός ενήλικου σκύλου σε σχέση με ενός κουταβιού.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Είτε ενήλικος ή κουτάβι βολτα για τσιγαρα ως το περίπτερο δεν αρκεί..μάλλον επειδή δεν καπνίζουνε:D..πάρε χαμστεράκι η ινδικό χοιρίδιο!
3.Θηλυκό η αρσενικό?
Τα αρσενικά κατά βάση είναι πιο κυριαρχικά,πιο speedata,μεγαλύτερος χρόνος ωρίμανσης,εφηβείες και ορμες κ.α.υπάρχουν πολλές πηγές ανάλογα και με την φυλή που θέλεις-διάβασε!!
οοοεεεοοοο!!!άλλο τεράστιο ελληνικό πλήγμα..χαίρομαι που σκέφτεσαι σε βάθος χρόνου.δείχνει ωριμότητα και υπευθηνότητα...η επιλογή ενός σκύλου θα πρέπει να γίνεται σε ένα όσο το δυνατο μεγαλύτερο βάθος χρόνου!!σκύλος που να προσέχει το παιδί ή παιδί που προσέχει τον σκύλο δεν υφίσταται..πάντοτε γίνεται η επαφή τους κάτω από την επιβλεψή μας!ωστόσο αν προβληματίζεσαι τόσο έντονα υπάρχουν φυλές υπερπροστατευτικές σε παιδιά και με υπομονή στα τραβήγματα αυτιών,ουράς κ.α
5. Home alone?
εξαρτάται από εσένα..πόσο χρόνο θα περνάς μαζί του,πόσο θα τον κουράζεις με παιχνίδια και βόλτα,εκπαίδευση,κοινωνικοποίηση και άλλα!!
για εμένα δύσκολα..όταν θα παμε τριήμερο με το αγόρι μας ή την κολλητή μας αράχωβα ο σκύλος μπαλκονάτος??γιατί αν τον βάλεις μέσα στο σπίτι θα θυμίζει πολεμικό τοπίο και θα έχει και δίκιο το ζωντανό..η άλλη λύση το παρατάμε σε καποιον δεν την συζητάμε καν..λόγω ότι είσαι φοιτήτρια λέφτα δεν περισσευουν φαντάζομαι για ξενοδοχείο σκύλου αν και εγω δεν θα τον άφηνα πριν το ψάξω καλά και τόσα άλλα...

Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα και δίαβασε.Υπάρχουν πολλές πηγές εδώ..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στο θέμα μας τώρα, είμαι φοιτήτρια, ζώ μόνη μου σε μια γκαρσονιέρα και κυρίως είμαι αυτό που λένε σπιτόγατος, (τυχαίνουν και 4 μέρες που δεν θα βγω απο το σπίτι)
.

σκυλος και φοιτητης

ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΦΥΛΗ

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΖΩΟ ??

Ferya

New Member
27 Φεβρουαρίου 2010
3
0
@kango1 Αυτά τα threads τα διάβασα αλλά μου άφησαν κάποια αναπάντητα ερωτήματα, γιαυτό και αποφάσισα να γράψω συγκεκριμενα.

@DIMSAR Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Εχώ μερικές ακόμη απορίες απο τα λεγόμενα σου.
Κατοικώ προς το παρόν στην Θράκη, δεν ξέρω καν αν υπάρχουν ξενοδοχεία σκύλων εδω γύρω, και να πω την αλήθεια δεν θα εμπιστευόμουν να αφήσω τον σκύλο μου σε άγνωστους, απο ότι να δασκαλέψω την μάνα μου να το φροντίζει για 3 μέρες που θα λείπω. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατι "η άλλη λύση το παρατάμε σε καποιον δεν την συζητάμε καν".
Επίσης τα έξοδα σκύλου αρχικά τα θεωρώ δεδομένα (είναι σαν να γεννάς μωράκι, ξέρεις οτι θέλεις κούνια, καροτσάκι, μπιμπερό κτλ) και για οτιδήποτε χρειαστεί απο κτηνίατρους, αλλα διαφέρει αυτό απο το να μαζέψω 800-1000ευρώ για έναν καθαρόαιμο σκύλο + τα πρώτα του έξοδα.
Επιπλέον έχω και το ηθικό δίλημμα να αγοράσω εναν πανάκριβο σκύλο απο έναν εκτροφέα, όταν λυπάται η καρδιά μου να βλέπω τα σκυλάκια της γειτονιάς που ενίοτε ταίζω, να ψάχνουν στα σκουπίδια, κάποια απο αυτά είναι αξιολάτρευτα αλλα φοβάσαι να τα ακουμπήσεις λόγω ασθενειών. Σκέφτομαι οτι ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω κι εγώ έστω να μειωθούν κατα 1. Απο την άλλη αν η προσωπικότητα του σκύλου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ράτσα του, δεν θα ήθελα να κάνω δυστυχισμένο έναν υπερκινητικό σκύλο λόγω της "νωχέλιας μου".
Please Help:(

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Να πω κι εγω την αποψη μου επι του θεματος.
1) Ασχετα με το αν θα παρεις σκυλο απο εκτροφειο ή απο καταφυγιο,πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εχεις καποια λεφτα στην ακρη ή να εισαι σιγουρη οτι οι γονεις θα βοηθησουν οικονομικα αν χρειαστει, για θεματα υγειας.
Παραδειγμα αληθινο:εγω το σκυλακι μου το πηρα πολυ φθηνα απο μια οικογενεια που δεν τον ηθελε αλλο.Ουσιαστικα τον εσωσα γιατι αν δεν εβρισκαν καποιον να τπο πουλησουν, το πιο πιθανο ηταν να το παρατουσαν.κι αυτο ειναι σιγουρο γιατι το σκυλι ειχε σοβαρα προβληματα συμπεριφορας και ελλειψη κοινωνικοποιησης( το πηρα 5 μηνων και μεχρι τοτε ειχε βγει εξω μονο για να παει στον κτηνιατρο, θεωρουσαν οτι επειδη ειναι τσιουαουα δεν χρειαζεται βολτες, το παρατουσαν μονο του ολοκληρα ΣΚ...).Αναγκαστηκα λοιπον να απευθυνθω σε εκπαιδευτη,αυτο αντιστοιχει σε 500 ευρω,το καλο ειναι οτι η εκπαιδευση πετυχε απολυτα και τωρα ειναι το καλυτερο παιδι ο Μπλανκυ μου. Παμε παρακατω: πριν ενα μηνα παρατηρησα οτι ψιλοκουτσαινει που και που ,μεχρι τωρα εχουμε δει 4 γιατρους, αυτο αντιστοιχει σε αλλα 500 ευρω και μεσα στην εβδομαδα που ερχεται θα δουμε αλλους 2 δε θα φυγει αλλο ενα 200αρι στανταρ?????? Αν τελικα εχει αυτο που υποστηριζουν οι 2 απο τους 4 που εχουμε δει μεχρι τωρα ,το σκυλι σε 10 μερες θα μπει για εγχειρηση γυρω στα 600 ευρω.Κανε την προσθεση 1800 ευρω και τον εχω μολις 3 μηνες.Τα ηξερα ολα αυτα οταν τον πηρα??????Οχι, απλα ετυχε και ηρθαν ετσι τα πραγματα.Αν ειχα παρει το σκυλι ενα χρονο πριν δε θα μπορουσα να ανταπεξελθω ομως γιατι δεν ειχα μονιμη δουλεια,εκανα την κινηση φετος που τα οικονομικα μου ειναι καλυτερα και ειχα και την καβατζα στην ακρη.
2) Ακομη και τα πιο βαριεστημενα σκυλια θελουν βολτα,δεν υπαρχουν σκυλια "καναπε","τσεπης","μινι" , ολα ειναι σκυλια και τα σκυλια γουσταρουν τη βολτα, θελουν να μυρισουν τα δεντρα να μαρκαρουν, να παιξουν με αλλα σκυλια, να δουν αλλους ανθρωπους, να τρεξουν , να εκτονωθουν...Ο δικος που ειναι σκατο 2,5 κιλων οταν ακουει τη λεξη "βολτα" πεταγεται σαν ελατηριο και παει στην πορτα.Στην καθε βραδυνη βολτα μας μπαινει στο μαγαζι κατω απο το σπιτι μου να δει τον φιλο του τον Ρεξ, που ενα χοντρουλι λυκοσκυλο και κανουνε απιστευτες χαρες οταν βλεπονται.Οποτε η βολτα μονο για τσιγαρα δε φτανει .
Τελος, θα πρεπει να αλλαξεις αρκετες απο τις συνηθειες σου , τον υπνο σου, τις εκδρομες σου, τος πολυωρους καφεδες κλπ.Πρεπει να τα δεις ολα με αλλο ματι, να τα βολεψεις ωστε να μη μενει πολλες ωρες μονος του. εγω πχ αν θελησω να παω σινεμα , θα εχω φροντισει εκεινη την ημερα να εχω ρεπο ωστε να μεινει 2 ωρες μονος το πρωι που θα παω προπονηση και 3 ωρες το βραδυ που θα παω σινεμα.Αν επελεγα μια αλλη μερα, θα ηταν μονος του 12 ολοκληρες ωρες, δε θα βαριοταν καποια στιγμη, δε θα μελαγχολουσε, δε θα εκανε ζημιες στο σπιτι?
Ελπιζω να μην εγινα κουραστικη...

Last edited:

Ferya

New Member
27 Φεβρουαρίου 2010
3
0
Το παράδειγμα σου valeria με βάζει σε σκέψεις. Με αυτά που μου λές ίσως θα έπρεπε να έχω τουλάχιστον ένα μικρό εισόδημα ωστέ να είμαι σίγουρη οτι δεν θα λιμοκτονήσουμε και οι δύο. Όσο για τους πολύωρους καφέδες, καταρχήν δεν υπάρχουν στην ζωή μου (πάνε οι καλές εποχές του πρώτου έτους:p), αλλά και να υπήρχαν δεν μπορείς να παίρνεις και τον σκύλο σου μαζί? Έχω δεί αρκετά άτομα για καφέ με τον σκύλο τους και είναι πολύ γλυκό θέαμα.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Αναλογα το μεγεθος του σκυλου.Κατα τη γνωμη μου υπαρχει ενας ψιλορατσισμος προς τις μεσαιες-μεγαλοσωμες ρατσες.π.χ.εγω με τον δικο μου αγκαλια μπαινω παντου στο φουρνο, στο σουπερ, στα γκουντις (σ' αυτα τα μαγαζια απαγορευονται τα σκυλια απλα κανουν τα στραβα ματια),στην τραπεζα, στην καφετερια...Αν ειχα ομως ενα σκυλι 20-30 κιλα πιστευεις οτι δε θα ετρωγα πορτα???? Επισης στην καφετερια ποση ωρα νομιζεις οτι θα αντεξει το σκυλι 1 ωρα????Μετα θα βαρεθει και μπορει να αρχισει να γαβγιζει, ο δικος μου ετσι κανει οποτε φευγουμε αρων αρων!!
Και κατι αλλο: αν πας διακοπες , θα πρεπει να εχεις τηλεφωνησει σε ολα τα ξενοδοχεια της περιοχης να δει ποια δεχονται σκυλια και με ποιον τροπο, δηλαδη θα σε αφησουν να το παρεις μαζι σου στο δωματιο ή θα ειναι μονος του σε αλλο χωρο σε κλουβι???
Σε πλοιο νομιζω μπορεις να τον εχεις μαζι σου μονο στο καταστρωμα αλλιως παλι μονος του σε αλλο χωρο σε κλουβι.Στα Κτελ απο ο,τι ξερω το βαζουν σε κλουβι στο χωρο των αποσκευων...Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι πραγματα που πριν δε σε ενοιαζαν και δεν τα προγραμματιζες , τωρα πρεπει. Ο σκυλος ειναι ενα μωρο που δε μεγαλωνει ποτε, οποτε πρεπει να φροντιζεις πριν απο αυτον γι΄αυτον.Και να θελεις με ολη σου την καρδια να το κανεις γιατι δε μιλαμε για ενα ή δυο μηνες αλλα για περιπου 15 χρονια.Εισαι διατεθειμενη να αλλαξεις τη ζωη σου για χαρη του????
Αυτος παντως θα σ' αγαπαει για παντα, θα εισαι ολη του η ζωη.:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτη είναι η πραγματικότητα όταν αποκτας σκύλο.
Εγω αλλαξα ολη μου τη ζωη όταν πήρα και τον δέυτερο σκύλο...όχι ότι δεν είχε αλλάξει και από τον πρωτο!!!
Εκτος από το οικονομικό...είναι και οι ώρες που λείπω...(μετά τη δουλειά...σφαίρα σπίτι για να μην είναι μόνοι τους)..ΣΚ..τα έχω ξεχασει...μένω μόνη μου οπότε ακόμα και αν είμαι με 40 πυρετο πρέπει να σηκωθω για να τους ταισω και να τους βγάλω...και διάφορα άλλα τέτοια μικροπράγματα..
Από την άλλη τα αγόρια μου τα αξίζουν 1000%..όλα τα παραπάνω..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
1. Καθαρόαιμο ή ημίαιμο?
Παίρνoντας ένα καθαρόαιμο εφόσον έχεις κάνει την ανάλογη έρευνα στο να καταλήξεις στην κατάλληλη φυλή βάση του χαρακτήρα σου και της καθημερινότητας σου και εφόσον αυτό προέλθει από την σωστή πηγή που αυτός είναι ο εκτροφέας τότε ναι ..θα έχεις ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα όσον αφορά αυτό που εσύ έχεις επιλέξει όσον αφορά τον χαρακτήρα και την μορφολογία καθώς επίσης θα έχεις διασφαλίσει το κατά δύναμη.. πως θα έχεις πάρει ένα σκυλί απαλλαγμένο από κληρονομικά προβλήματα υγείας.

Επίσης όπως καταλαβαίνετε η οικονομικη μου δυνατοτητα είναι περιορισμενη για να δωσω 1000ευρώ για έναν σκύλο.
Ισως πρέπει να ξαναδείς λιγάκι αυτο το μέρος..

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395

2. Κουτάβι ή όχι?
Διάβασα οτι για να έχω ο σκύλος σου σωστή εκπαίδευση για την ανάγκη του κτλ πρέπει να του τα μάθεις απο μικρό, πόσο μικρό? Αν πάρω κάποιο σκυλάκι ημίαιμο απο ένα shelter ενός έτους θα έχω πρόβλημα με την εκπαιδευσή του?
Aν θα έχεις πρόβλημα εξαρτάται καθαρά από το ποσο εύκολα μαθαίνεις πρώτα εσύ και μετά ο σκύλος..(εφόσον μιλάμε για πρώτο σκυλί..).
Σίγουρα θα χρειαστείς την βοήθεια εκπαιδευτη..
Ενα ημίαιμο μας επιφυλάσσει εκπλήξεις στο μέλλον καθώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα..
Αν διάλεγες ημίαιμο προσωπικά θα σου πρότεινα ενήλικο.., γιατί κάποια πράγματα θα φανούν για την προσωπικότητα του..
Από την άλλη δεν μπορούμε να ξέρουμε τα βιώματα του και πως θα διαμορφωθεί τελικά εφόσον οικειοποιηθεί τελείως τον χώρο του και τον θεωρήσει δικό του χωρίς πλέον "ανταγωνιστές".
Αν καταλήξεις σε ημίαιμο απέφυγε τα φοβικά και τα κυριαρχικά.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
3.Θηλυκό η αρσενικό?
Πόσο επηρρεάζει το φύλο την προσωπικότητα του σκύλου μου?

Αγόρι ή κορίτσι αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης..
Είναι αλήθεια πως το αγόρι ειδικά στην ηλικία της εφηβείας έχει την τάση να είναι πιο κυριαρχικό και είναι γενικότερα πιό ατίθασα από τα κορίτσια..
Αλλα είναι και καθαρά θέμα προτίμησης..

Όπως είπα, ζώ μόνη μου ωστόσο σε έναν χρόνο πιθανόν θα αποφοιτήσω, ίσως σε 5 χρόνια απο τώρα να έχει αλλάξει και η οικογενειακή μου κατάσταση, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν μπεί ενα βρέφος-μικρό παιδί στο σπίτι?
Tα σκυλιά που προϋπάρχουν των νεοφερμένων βρεφών πολλές φορες με λάθος δικό μας χειρισμό γίνονται κτητικά και μας διεκδικούν με κυριαρχικό τρόπο από κάθε αγαπημένο μας πρόσωπο.
Πολλές φορες μπορούν να συνδέσουν τον ερχομό του μωρού με ένα τυχαίο κακό περιστατικό για αυτά με τον ερχομό του παιδιού και να έχουμε τραγικές καταλήξεις.

Θέλει κατάλληλο χειρισμό από εμάς στο πως να διαχειριστούμε τον ερχομό του παιδιού, είναι ένα νέο κεφαλαιο και πρέπει να είμαστε ενήμεροι.

Στο πρώτο σκυλί σχεδόν πάντα κάνουμε λάθη..αυτά αποφεύγονται η μειώνονται με την βοήθεια επαγγελματία.

5. Home alone?
Αν αρχίσω να εργάζομαι και συνεχίζω να μένω μόνη μου θα μπορεί ο σκύλος να μένει μόνος του στο σπίτι χωρίς να επιστρέφω σπίτι και να βρίσκω ένα βομβαρδισμένο τοπίο?
Όλοι που έχουν σκύλο δουλεύουνε..
Για αυτό πρέπει από μικρός να μάθει να μένει και μονος του.
Αν η δουλειά σου είναι πολλές ώρες..και το σκυλί σε βλέπει λίγο και δεν έχεις ώρα για την βόλτα του και να ασχοληθείς μαζί του τότε ίσως..θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά αν μπορείς να έχεις σκύλο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όχι..
Όλοι θέλουμε βοήθεια..ειδικά αν είμαστε φοιτητές..

Αν θέλεις ξαναδιάβασε την ενότητα σκύλος και φοιτητής.

Όλοι στην ηλικία σου αν δεν έχουν ένα εισόδημα χρειάζονται οικονομική βοήθεια..
Όλοι χρειάζονται κάποιον κάποια δεδομένη στιγμή να τους κρατήσει τον σκύλο.

Όλοι που έχουν σκύλο για πρώτη φορα να τους καθοδηγήσει σε πολλά θέματα που θα προκύψουν.

Είναι δύσκολο να διαχειριστείς πληθώρα καταστάσεων χωρίς βοήθεια και προηγουμενη εμπειρία.

και τέλος..
Στο μυαλό μου το έχω ώς έναν σύντροφο που θα με ανέχεται και θα τον ανέχομαι, θα με αγαπάει και θα τον αγαπώ, θα τον χτενίζω όσο βλέπω τηλεόραση, θα τον βγάζω μία βόλτα όταν πάω για τσιγάρα, θα έχει το δοχείο "απορριμάτων του" στο μπαλκόνι, όταν αρρωστήσει θα τον προσέχω και όταν είμαι στεναχωρημένη θα μου δίνει αγαπη. Πέφτω έξω? Όπως είπα δεν είχα ποτέ ένα κατοικίδιο και αγνοώ κάποια βασικά πράγματα, αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω.
Πολύτιμη οποιαδήποτε απάντηση επι του θέματο
- Tην αγάπη του σκύλου την κερδίζεις..
- Δεν θα τον βγάλεις μια βόλτα για να πάρεις τσιγάρα.., θα τον βγάζεις βόλτες για να κοινωνικοποιηθεί.., για να κάνει την ανάγκη του.., για να εκτονωθεί..και αν τύχει να βρείς περίπτερο και χρόνο θα πάρεις τσιγάρα..

- Δοχείο απορριμμάτων έχουν μόνο οι γάτες.., οι σκύλοι βγαίνουν βόλτα..
- Αν έχεις καλή επικοινωνία με τον σκύλο σου και γίνεται αγέλη τότε ναι.. θα σε προσέχει και θα σε αγαπάει..

- Δεν θα τον χτενίζεις όταν βλέπεις τηλεόραση.., θα τον χτενίζεις κάθε μέρα προσεχτικά μην δεις κάτι περίεργο και με προσοχή για να μην τον πονέσεις..(αυτό δεν γίνεται βλέποντας τηλεόραση..).

Θα έχεις έναν σκύλο για τα επόμενα 10-15 χρονια..τότε θα είσαι 30?-35?..
Θα θες σε αυτήν την φάση της ζωής σου σκύλο?

Μην ξεχνάς πως ο σκύλος.. είναι για μια ζωή..και ενώ εσύ θα μπορείς να έχεις τους πάντες και τα πάντα..

.. αυτός θα έχει μόνο εσένα..

Last edited:

DIMSAR

Member
21 Φεβρουαρίου 2010
22
0
44
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
@ DIMSAR Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Εχώ μερικές ακόμη απορίες απο τα λεγόμενα σου.
Κατοικώ προς το παρόν στην Θράκη, δεν ξέρω καν αν υπάρχουν ξενοδοχεία σκύλων εδω γύρω, και να πω την αλήθεια δεν θα εμπιστευόμουν να αφήσω τον σκύλο μου σε άγνωστους, απο ότι να δασκαλέψω την μάνα μου να το φροντίζει για 3 μέρες που θα λείπω. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατι "η άλλη λύση το παρατάμε σε καποιον δεν την συζητάμε καν".
Πρώτον σε κανένα σκύλο δεν κάνει καλό να αλλάζει συχνά περιβάλλον.Δημιουργεί πρόβλημα στην συμπεριφορά του,στρεσάρετε κ.α..το όλο θέμα είναι ο σκύλος σου να αποτελεί μέρος της αγέλης της οποίας αφεντικό είσαι εσύ!έτσι αποκτάς τον σεβασμό του,την αγάπη του κ.α.
Δέυτερον με το να δασκαλέψεις την μάνα σου δεν γίνεται κάτι και στο λέω από προσωπική πείρα.έχει σημασία για την συμπεριφορά ενός σκύλου να είμαστε σταθεροί,δίκαιοι να καταλάβει τι του επιτρέπεται κ τι όχι!!είσαι σίγουρη ότι η μάνα σου ή η κολλητή σου θα τα καταφέρει..θά έχει την ίδια υπομονή-επιμονή με εσένα ή θα μπερδέψει περισσότερο τον σκύλο??θα τηρεί το πρόγραμμα και τις ώρες τροφής,θα ασχοληθεί με την βόλτα του,θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσες εσύ και τόσα άλλα που θα κουράσουν..εγώ προσωπικά δεν θα την άφηνα πουθενά,ούτε σε ξενοδοχεία σκύλων ούτε κάπου αλλο!!είναι συνέχεια μαζί μου σε κάθε εξόρμηση..

Last edited by a moderator: