Ζητείται επιγόντως καθαριστής τζαμιών..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Αγαπητοί μου φίλοι, θα ήθελα την γνώμη σας για ένα ζητηματάκι που αντιμετωπίζω και έχω κολλήσει ](*,)
Όπως σας έχω αναφέρει έχω 4 σκυλιά ηλικίας 2,5 και 2 χρονών. Όταν το πρωί μετά την βόλτα παίζουν στον κήπο,το πιο μαμούχαλο μου :p πηδάει συνέχεια πάνω στην τζαμόπορτα ζητώντας είτε να μπεί μέσα, είτε να βγούμε και εμείς έξω.Το πρόβλημα είναι οτι δεν το ζητάει ευγενικά... :p και η τζαμόπορτα έχει γεμίσει γρατσουνιές και θέλει συνέχεια καθάρισμα, συν της άλλης είναι μια συμπεριφορά που δεν θέλω να έχει. Υπ΄όψην το ίδιο φέρσιμο έχει και όταν είναι απο μέσα. Στην αρχή τον μαλώναμε, μετά σκεφτήκαμε πως αν ανταποκρινόμαστε έστω και αρνητικά στη κακή του συμπεριφορά -κερδίζει με αυτόν τον τρόπο την προσοχή μας αλλά στην πορεία είδαμε οτι και η ''αδιαφορία μας'' δεν έλυσε το πρόβλημα. Οταν είναι να βγεί έξω για βόλτα είναι κύριος,περιμένει υπομονετικά να του βάλω το λουρί και όταν γυρίζει το ίδιο για να του σκουπίσω τα πόδια κλπ. Όταν όμως πρόκειται να βγεί έξω για παιχνίδι ή παίζει ήδη είναι ανυπόμονος και χάνει τον έλεγχο.Αν έχει κάποιος να μου πεί κάποια ιδέα θα το εκτιμούσα πολύ.:)

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καθαριστης τζαμιων δεν ειμαι, αλλα μαλλον υπαρχει λυση στο προβλημα σου:D:D:D
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=FVmN4GL4o5M"]YouTube - stupid dog does not realize there is no glass in the door[/ame]

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Επειδή είχα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με προηγούμενο σκύλο και δεν ήθελα να την ξαναπάθω τους έμαθα εξ αρχής ότι η πόρτα δεν ανοίγει αν δεν καθίσουν. Οπότε όταν θέλουν να μπουν η να βγουν κάθονται μπροστά στην πόρτα και περιμένουν.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
E, κανε κάτι σαν κι αυτά που συζητούσαμε με τη Λια στο άλλο θέμα..... φτιάξε ένα "επιθετικό" περιβάλλον.... βάλε καμια ποντικοπαγίδα, κάτι να κάνει δυνατό θόρυβο..... ένα λάστιχο να τον καταβρέχει οταν πλησιάζει.... κάτι τελος πάντων που να τον ξαφνιάζει/τρομάζει μόλις ακουμπάει το τζάμι.....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Δυστυχώς-ευτυχώς αν ακούσει κάποιον άγνωστο θόρυβο θα ξαφνιαστεί μεν στην αρχή αλλά συνηθίζει πολύ εύκολα οπότε με το που θα ακούσει κάτι για δεύτερη φορά θα το θεωρήσει φυσιολογικό.Όσον αφορά το κατάβρεγμα με λάχιστο ...:D το έχω πεί πολλές φορές οτι δεν έχω σκυλί αλλά σκυλόψαρο:D ,μη δεί νερό και δεν πάει να βραχεί, τρελλαίνεται, φανταστείτε όταν ποτίζω το γκαζόν πάει μπροστά απο το μπέκ και ...κάνει ντούζ,όταν δε κάνουμε μπάνιο τα σκυλιά απο το πρώτο εως και το τελευταίο και συνήθως είναι τελευταίος δεν φεύγει απο τα πόδια μας με αποτέλεσμα όταν έρχεται η σειρά του να έχει μπανιαριστεί ήδη 3 φορές και μια τέταρτη -δική του είναι για επιδόρπιο:D:D Παρ΄ολα αυτά kopritis αν έχεις την καλοσύνη υπενθύμισέ μου το θέμα που μου αναφέρεις,ίσως κλέψω καμία ιδέα.
Alexia η λύση που μου προτείνεις νομίζω είναι η πιο σωστή απλά πρέπει να λύσω το πρόβλημα που δημιουργείται με το συνεχές μπές-βγές και το οτι πρέπει στη διάρκεια της εκπαίδευσης να του δώσω την εντολή κάτσε (την οποία την ξέρει πολύ καλά) πρίν να προλάβει να ανέβει στην τζαμόπορτα-είτε απο μέσα προς τα έξω είτε το ανάποδο, γιατί αλλιώς ο τύπος θα σκεφτεί: ανεβαίνω και χτυπάω στο τζάμι- με βάζουν να κάτσω -είμαι καλό παιδί:p και βγαίνω ή μπαίνω ανάλογα.:)

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5853

Aυτό ήταν το θέμα..... ξεκίνησε απ'τον πνίχτη, αλλά ως συνήθως ξέφυγε..... είναι ενδιαφέρον πάντως.

Παντως αν σκοπεύεις να μην διορθώσεις, νομίζω οτι πρεπει να περιμένεις μέχρι να κάτσει μόνος του "κατα λάθος". Και να έχεις στήσει καρτέρι εσύ να ανοίξεις αμέσως την πορτα πριν ξανα χτυπήσει. Δεν έχει νόημα να τον βάλεις στο κάτσε οσο χτυπάει την πόρτα. Η οποιαδήποτε σημασία είναι επιβραβευση γι'αυτον.

Επισης μπορεις να επιβραβευσεις για μικρά διαστήματα που δε χτυπάει... πχ βγαίνετε μαζί, εσυ ξαναμπαίνεις και τον αφήνεις έξω, περιμένει 1-2 δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να χτυπάει, εσύ του ανοίγεις πριν προλάβει να χτυπήσει, και σιγά σιγά αυξάνεις το χρόνο..... Αν σε προλάβει και ξαναχτυπήσει, είτε φεύγεις και τον αγνοείς, είτε κάθεσαι και τον κοιτάς μέχρι να σταματήσει. ΜΟΛΙΣ σταματήσει, του ανοίγεις.....

Εξυπνος είναι, θα το πιάσει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σίγουρα πάντως όχι ποντικοπαγίδα (συγνώμη αλλά αυτό με τις ποντικοπαγίδες κοντεύει να γίνει ανέκδοτο). :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog