Ζητάω βοήθεια

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Καταρχας καλησπερα παιδια, ειμαι καινουργιος στο forum. Δεν ξερω αν βρεισκομαι στο σωστο section για το προβλημα μου... Μπαινω απο κινητο και δεν μπορω να δω και πολλα...
Λοιπον για να μην τα πολυλογω εχω ενα "κουταβι" 5 μηνων (ολοκληρος σκυλος δηλαδη) η ρατσα του ειναι ελληνικος ποιμενικος εχει βγαλει ολα τα καινουργια δοντια. Το προβλημα μου ειναι πως με δαγνωνει συνεχεια μερα με την μερα και πιο δυνατα, ο Ρεξ με γνωριζει απο την μερα που γεννηθηκε, ειμαι πολυ καλος μαζι του ασχολουμαι τουλαχιστων 4 ωρες καθημερινα. Δεν εχω χρεισιμοποιησει ποτε βια, ουτε καν μια φαπα και ουτε προκιτε να το κανω. Δεν ξερω ακριβως τι γινεται αλλα ολους τους αλλους (της οικογενιας) δεν τους δαγκωνει ποτε, μονο εμενα... Σημερα τον εκπαιδευα στο να μαθει το κατσε, τα πηγαινε μια χαρα, μετα μολις σταματησα ηρθε για παιχνιδι, το παιχνιδι του φανταζεστε ποιο ηταν.... Δαγκωματα..... Δειαβασα εδω σε ενα αλλο post οταν το κανει αυτο να κανω ΑΟΥ και να σταματαω να παιζω μαζι του για κανα 10 λεπτο... Αλλα οπως φευγω ο Ρεξ ερχαιτε απο πισω και συνεχιζει το δαγκωμα στα ποδια στα ρουχα στα παπουτσια και γενικα παντου.....
Μπορειτε να μου προτινετε κατι ωστε να το σταματησει?
Θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας,
Ευχαριστω!

ΥΓ.
Δεν εχω κανει ποτε τιποτε στον σκυλο μου που να τον εχει πληγωσει και να εχει κατι προσωπικο μαζι μου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να μην το αφήνεις να σε δαγκώνει..
Όταν το κάνει αδιαφορείς και φεύγεις, δείχνεις ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή..
Πάρε του πολλά μασουλητήρια και κόκκαλα ειδικά γιατι προφανώς τον πονάνε τα δόντια του.
Υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ για το δάγκωμα :)

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Τον πηρα μετα τον θηλασμο :)

Του εχω παρει αρκετα μασουλητιρια και παλι δεν σταματαει... Και αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι οτι εχει το θαρος και το κανει μονο σε εμενα....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ε...εσύ παίζεις...σε σένα θα τα κάνει...
Και στη μάνα του θα το έκανε...και αν το ξεφτίλιζε θα τον διόρθωνε, όπως και τα αδερφάκια του...
Εκτός από τα μασουλητήρια γενικώς...
Πάρε και κανα πανί και παίξτε λίγο διελκυστίνδα χαλαρά..
Σιγά σιγά θα του μεταστρέψεις το δάγκωμα στο αντικείμενο και θα μάθει να δαγκώνει όταν δείχνεις ότι μπορεί να το κάνει στο παιχνίδι..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.835
20.180
Κι αφού το φαντάζεσαι γιατί δεν το επισημαίνεις, για να καταλάβει τον έξτρα λόγο για τον οποίο τα περνάει αυτά;

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Ναι παιδια τον πηρα μετα απο κανα μηνα.... Ισως και 40 ημερες... Παντως προσπαθω πολυ.... Την μεθοδο με το ΑΟΥ πανω στο δαγκωμα να τη συνεχισω? Η μου προτινετε καποια καλυτερη?

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Μοριαν καλωσηρθες

Δεν ειναι δαγκωμα ειναι παιχνιδι το οποιο εσυ εχεις αφησει να εξελισεται και να δυναμωνει οπως λες..
Ο σκυλος συνδεει τις πραξεις του με τις συνεπειες που εχουνε..δηλαδη
Παιζεις με τον σκυλο και σε δαγκωνει εσυ ομως συνεχιζεις να παιζεις μαζι του αδιαφοροντας για αυτη την λαθος κινηση..ο σκυλος δεν βλεπει κατι αρνητικο σε αυτη τοπυ την συμπεριφορα οποτε θα την συνεχισει..

Εαν ομως εκει που παιζεται με το μπαλακι η με το λουκανικο η δεν ξερω και εγω με τι παιζεται σε δαγκωσει και εσυ του δειξεις οτι σε ενοχλησε και σταματησεις το παιχνιδι θα το σκεφτει να το ξανακανει για δυο λογους..
α) Γιατι δεν θελει να σταματησει να παιζει
β) Γιατι δεν θελει να σε ποναει χωρις λογο.. (Αυτο παιζει πιο σημαντικο ρολο σε πιο ανθρωποκεντρικες φυλες συνηθως..)

Επισης μπορεις εκει που παει να σε δαγκωσει καθως περπατας να τον τζατζαρεις με το ποδι η το χερι σου σου κανοντας το να φανει σαν ατυχημα, οτι και καλα εγινε κατα λαθος.. αφηνοντας του μια ''δυσαρεστη''΄συνεπεια της πραξης του αυτης..

Επισης εξαρταται και απο τι εννοεις σαν ππαιχνιδι..Δηλαδη εαν πιανεις τον σκυλο και τον ζουλας τον τραβας τον σπρωχνεις και αυτο το λες παιχνιδι τοτενες καλα σου κανει και σε δαγκανει :Ρ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK