Ζηλιάρης σκύλος, γάτα και κουτάβι ΒΟΗΘΕΙΑ! Μαζί;;;

dimitra123fx

New Member
5 Ιουνίου 2011
4
0
Γεία σας, θα ήθελα και εγω να μοιραστώ το προβληματάκι μου μαζί σας:p.Λοιπόν, έχω ένα υπέροχο σκυλάκι τον Φόξ.Τον λατρεύω , είναι όλη μου η ζωή και ξέρει πολύ καλά οτι μπορεί να με κερδίσει. Με λίγα λογάκια ..είναι σαν ένα κακομαθημένο παιδί.Ζηλεύει , ζητάει το ο,τιδήποτε ,απαιτεί προσοχή .Το θέμα είναι οτι απο κουτάβι, ήταν το μόναχοπαίδι μας.Όμως ξαφνικά θα αλλάξουν όλα αυτά.Στο σπίτι περιμέναμε εδώ και λίγο καιρό ένα ακόμα σκυλάκι.Συγκεκριμένα το παιδί του Φόξ. Είναι τώρα ενα πεκινουάκι 2 μηνών.:DΑποφασίσαμε να ζευγαρώσουμε τον φόξ για να έχουμε και το παιδάκι του και για να έχει συντροφιά.Όμως αρχίζω και φοβάμαι στην ιδέα αυτή. Ο φόξ δεν έχει προβλήματα συμπεριφοράς.Είναι λίγο παράξενος όμως όταν τον πειράζουν.Έντονο μύρισμα , πατουσάκια στην μούρη του και τα σχετικά.Ειδικά απο κουτάβια. Τότε γριλίζει και άμα δεν τον τραβίξω θα δαγκώσει κιόλας.Αλλα αυτό δεν είναι τόσο έντονο στις βόλτες.Αυτό που με ενοχλέι και δεν ξέρω πως να αντιμετωπιστεί είναι η έντονη επιθυμία του για σεξουαλική επαφή .Με το που δεί σκύλάκι λυσάει.Το θέμα είναι οτι δεν έχει πρόβλημα αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι .Αφου είχε προσπαθήσει να ''καβαλήσει '' ενα αρσενικό κουταβάκι.Πραγματικά ανησυχώ. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει αμα δεί το νέο πεκινουάκι.Εγώ θα ήθελα να γίνουν φίλοι.Ελπίζω να τα καταφέρουν.Μπορείτε να με συμβουλέψετε; Τί να κάνω ; Πως να τα φέρω κοντά; Δεν θέλω να αισθανθεί ο φόξ ότι τον αφήνουμε. Όμως θέλω και το κουτάβι να νιώσει άνετα και όμορφα.Δεν θέλω όμως να γίνει τίποτα.Θέλω να φεύγω και να ξέρω οτι θα ειναι καλά.Και τι μου προτείνετε να πάρω αγοράκι ή κοριτσάκι; Θα είναι παιδί του , θα θέλει να κάνει κατι μαζί τους; Αχ...:( Όμως τα προβλήματα συνεχίζονται καθώς θα έρθει διπλή απειλή για τον μικρό μου.Αφου στο σπίτι θα έρθει και ένα γατάκι.Είναι μικρούλη. Το βρήκα στο δρόμο και πραγματικά μπήκε στην καρδία μου.Επειδή παλιά είχα ενα γατάκι το οποίο το σκοτώσαν και έμοιαζε τόσο πολύ με αυτό που βρήκα δεν θέλω με τίποτα να το αφήσω. Θέλω να το κρατήσω .Είναι αρσενικό .Όμως φοβάμαι τί θα κάνω.Πώς θα τα καταφέρω να πάνε καλά και ο φόξ και το κουταβάκι με το γατί ; Το κουτάβι έχει ίδια ηλικία δεν ανυσηχώ οπότε για το κουτάβι τόσο πολύ. Όμως για το φόξ λιγάκι προβληματίζομαι.Πρώτον θα είναι δεύτερη απειλή σε πολύ μικρό διάστημα.Βέβαια δεν έχει προβλήματα με γάτες .Σε ένα κτηνίατρείο στο οποίο υπήρχαν γάτες πολλές έτσι ήρεμες ο φόξ δεν είχε κανένα πρόβλημα.Μιλούσα με τη γιατρό και τον είχα αφήσει μόνο.Πήγε μύρησε τη γάτα και αυτό.Ούτε τρέλες , κυνηγιτά τίποτα.Όλα καλά.Όμως δεν ξέρω ...:(Λέτε να έχω ατυχήματα; Προσπάθησα να κοινονικοποιήσω το φόξ πηγαίνοντάς τον στο puppy park στο Μαρούσι.Ξέρεται πάρκο για σκύλους.Όμως ακόμα ανησυχώ.Και γατάκι και κουτάβι και ενηλικο ζηλιάρικο σκυλί τι θα κάνω;;; ¨Ακούω γνώμες.:eek:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο διαβαζοντας το ποστ σου ειναι "κανε κανα ταμα στην Παναγια της Τηνου"

Τα λαθη που εκανες και συνεχιζεις να κανεις ειναι πολλα και απανατωτα. Πραγματικα δεν ξερω τι να σου πω.
Με εντελως φιλικη διαθεση θα σου πω καποια λαθη σου ελπιζοντας να τα καταλαβεις και να προσπαθησεις να τα διορθωσεις.

Οσον αφορα τον Fox. Υποθετω οτι λογω φυλης και επειδη ειναι μικρουλης, γλυκουλης και το μονο σας σκυλι τον κακομαθατε απιστευτα. Σας εχει ανεβει στο κεφαλι και αυτος ειναι ο αρχηγος του σπιτιου αν δεν το εχεις καταλαβει και εσεις χορευεται στους ρυθμους του. Απευθυνθητε σε καποιον εκπαιδευτη asap μπας και μπορεσει να μαζευτει η κατασταση.
Κακως τον ζευγαρωσατε και σε παραπεμπτω σε αντιστοιχο θεμα στο φορουμ για να καταλαβεις το γιατι.
Σε ενα μη κοινωνηκοποιημενο σκυλο πατε να του φορτωσετε στο βασιλειο του και αλλο ενα σκυλο και ενα γατι. Θα εχετε δραματα στο λεω εκ των προτερων. Και γνωμη μου ειναι να μην προχωρησετε σε αυτο.
Αν θελατε μια συντροφια για τον Φοξ θα μπορουσατε να την αποκτησετε και με αλλους τροπους και οχι ζευγαρωνοντας τον. Αλλα θα επρεπε πρωτα να εχετε λυσει τα προβληματα που εχει. Σκυλος που ειναι επιθετικος σε αλλα σκυλια μην περιμενεις να δεχτει αλλο σκυλο στο σπιτι ΤΟΥ.
Το οτι το δευτερο σκυλι θα ειναι το παιδακι του καμμια διαφορα δεν θα του κανει. Μην περιμενεις να μιλησει το αιμα και να το αγαπησει και να του μαθει ποδηλατο σαν καλος μπαμπας. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
Αν ειναι αρσενικο θα ειναι πιο δυσκολα τα πραματα γιατι θα τον βλεπει ανταγωνιστικα. Θα ειναι στα ματια του ο ανταγωνιστης τους στην ηγεσια της αγελης. Μην ξεχνας οτι στα ματια του Φοξ αυτος ειναι ο αρχηγος στο σπιτι σας.
Αν ειναι θυληκο ισως τα πραγματα να ειναι ελαφρως καλυτερα, αλλα και παλι θα πρεπει να παρετε την αποφαση ενα απο τα 2 να τα στειρωσετε αλλιως σας βλεπω να γεμιζετε κουταβια. Το οτι θα ειναι κορη του δεν θα εχει καμμια σημασια οταν η μικρη θα εχει οιστρο. Θα θελει να την πηδηξει αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
Τα σκυλια δεν εχουν τους ιδιους ηθικους φραγμους με εμας οσον αφορα την αιμομιξια. Και δεν εχουν τα ιδια αισθηματα οσον αφορα τους απογονους τους. Δεν θα κολλησει να του κανει την μουρη κρεας επειδη ειναι παιδι του.
Το οτι καβαλαει αλλα σκυλια δεν ειναι επειδη ειναι ερωτιαρης. Ειναι κινηση κυριαρχιας. Ο Φοξ σας μιλαει. Σας λεει οτι ειναι κυριαρχικο σκυλι αλλα εσεις δεν το καταλαβαινετε ή δεν θελετε να το καταλαβετε. Σε εναν τετοιο σκυλο εγω προσωπικα δεν θα τους εφερνα φιλαρακι στο σπιτι, ποσο μαλλον του ιδιου φυλου.

Οσον αφορα το γατακι. Εδω δεν εχω να σου δωσω καποια συμβουλη. Οτι σε φωτισει ο Θεος κανε. Απλα εχε υποψην σου οτι επειδη δεν ειναι προβλημα στην μια επαφη του με γατα σε ουδετερο χωρο δεν παει να πει οτι θα την αποδεκτει και στο χωρο του.

Κατα τα αλλα πας να του αλλαξεις σε συντομο χρονικο διαστημα ολο τον κοσμο του. Πολλες αλλαγες πολυ γρηγορα. Δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εχω καψει φλατζα!!!!

καλα,αφου δεν ειχε προβλημα με τις γατες,γιατι δεν υιοθετησες μια απο την αρχη?κ πιο λιγα εξοδα κ λιγοτερα προβληματα κ θα ειχε κ παρεα...δεν χρειαζοταν να ζευγαρωσει!αν παλι ηθελες σκυλακι για παρεα στον σκυλο σου,θα μπορουσες να παρεις ενα μικροσωμο απο καποιο καταφυγιο....ποσα γεννησε η σκυλιτσα?

τραβα μια στειρωση στον αρσενικο,σταματα να ανθρωποποιεις το σκυλι σου κ βαλε φρενο στην ματαιοδοξια σου.

επρεπε να σκεφτεις κ να προβληματιστεις πιο πριν...

dimitra123fx

New Member
5 Ιουνίου 2011
4
0
Εμμ....λοιπόν..
Βασικά τον ζευγαρώσαμε και γέννησε 2 σκυλάκια.
Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα αμα θα κρατήσουμε κουταβάκι.Αμα θα κρατήσουμε εξαρτάται απο το πώς θα το πάρει ο φόξ.
Αλλα μάλλον απο ότι βλέπω δεν θα κρατήσουμε..Tώρα το γατάκι σήμερα εκανα τη πρώτη επαφή.Βασικά πριν λίγες ώρες.
Το γατί το κράτουσα εγώ και το σκύλο τον άφησα κάτω.Ο φόξ δεν αισθάνθηκε πιστεύω απειλή.Βέβαια δεν ξέρω.Αυτή τη στηγμή τα έχω σε ξεχωριστούς χώρους.Θα κάνω και δέυτερη επαφή το βράδι.Πάντως δεν πιστεύω οτι ο φόξ δεν θέλει παρέα.Ήθελε ΄..στο χωριό όταν πηγαίναμε περνούσε χρόνο με το σκύλο του γείτονα και δεν ήθελε να φύγει.Παντως ευχαριστώ όλους...:p

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δήμητρα έχω μια απορία, άσχετη με σκυλιά και γατιά...
Παντως ευχαριστώ όλους...:p
Τι ακριβώς εννοείς με το emoticon σ'αυτή τη φράση?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ έχω δυο απορίες: τι θα γίνουν τα κουτάβια που δεν θα κρατήσετε? Επίσης: έχεις διαβάσει καθόλου φόρουμ για να δεις γιατί έχεις κάνει ένα σωρό λάθη και ΔΕΝ έπρεπε να ζευγαρώσεις τα σκυλιά?

Για τη φατσούλα σχόλια δεν θα κάνω για να μην γίνω κακιά.:)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλυτερα να μην το παρεις το κουταβι. Δες πως θα τα παει με το γατακι. Εννοειται οτι οταν λειπεται οσο καλα και αν τα πανε δεν τα αφηνεις μονα τους μαζι αλλα τα χωριζεις σε διαφορετικα δωματια.
Μιλα με εναν εκπαιδευτη να λυσεις τα προβληματα με την κοινωνικοποιηση του Fox αλλα και να σε βοηθησει και σενα να αναπτυξεις καλυτερη και πιο σωστη σχεση μαζι του.
Και οταν τα λυσετε αυτα τα θεματα μπορεις να ξανασκεφτεις το ενδεχομενο ενος δευτερου σκυλου.
Γιατι περα απο την παρεα για το πρωτο μην ξεχνας οτι 2 σκυλοι ειναι διπλη δουλεια, διπλα εξοδα, διπλα προβληματα και τελος διπλες χαρες.
Παθων και μαθων επ αυτου. Με ενηλικο και κουταβι μαζι. Πραγματικα τρεχεις και δεν φτανεις

dimitra123fx

New Member
5 Ιουνίου 2011
4
0
Nαι εχω διαβάσει φόρουμ.Με την γυναίκα που είχε το θηλικό σκυλί πρώτα πρώτα σιγουρευτήκαμε και βρήκαμε αφεντικά για τα κουτάβια.
Πρώτον είναι δύο το ένα το κράτησε η γυναίκα με το θυλικό σκύλο.Το άλλο μάλλον θα το χαρίσουμε ή θα το κρατάγαμε.Δεν υπήρχε πρόβλημα με αυτό .Είναι κάτι που θέλαμε και εμείς και τα σκυλιά.Δεν ήταν μια κίνηση απερισκεψίας.

Ναι και εγώ αυτό λέω.Βέβαια ο θείος μου είναι εκπαιδευτής σκύλων και σίγουρα θα βοηθούσε πολύ την σχέση την ζώων..Αλλα και πάλι και εγω καταλείγω μάλλον στο να αφήσω σιγά σιγά να μάθουν το γατί το φόξ και αντίστοιχα και το ενδεχόμενο σκύλου το αφήνω στο ράφι..Σίγουρα δεν θέλω να τρέχω και να μην φτάνω.Πάντως αμα ο φόξ συνεχίσει ετσι ήρεμα με το γατί καλά θα παμε..

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Τι εννοείς ότι ....το ήθελαν και τα σκυλιά???? (Το ζευγάρωμα?)
Ποιά δεν ήταν η ...κίνηση απερισκεψίας? (Το ζευγάρωμα?)

Και αφού έχεις θείο εκπαιδευτή...?? Γιατί δεν του ζητάς συμβουλές? Αφού μόνη σου δυσκολεύεσαι....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αμφιβάλλω αν διάβασες το φόρουμ διότι αν το είχες κάνει θα ήξερες ότι δεν ζευγαρώνουμε ποτέ τα σκυλιά. Πεντιγκρί είχαν τα σκυλιά? Εξετάσεις τους έκανες για να κριθούν κατάλληλα για αναπαραγωγή? Τι ξέρεις για τους προγόνους των σκυλιών? Τις ειδικές π.χ. εξετάσεις για τα μάτια τις έκανες? DNA? Τι εμπειρία έχεις από εκτροφή σκύλων?

Τέλος: πώς ορίζεις την "απερισκεψία"?

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Δημητρα εχεις πολλα θεματα που πρεπει να λύσεις πιστευω!!

Μεσα απο ενα φορουμ κ απο τα λεγόμενα σου δεν μπορουμε να καταλαβουμε ακριβως ουτε το Σκυλο σου αλλα ουτε κ τη συμβίωση του μαζι σας!! Τη μια μας λες οτι αν τον αφησεις με αλλα σκυλακια μπορει κ να τα δαγκωσει αν δεν τον τραβήξεις κ την αλλη μας λες οτι στο χωριο με το γειτονα καθονται ωρες κ δεν θελει να φυγει!

Οτι εχεις κακομάθει το σκυλο σου το ΞΕΡΕΙΣ κ εσυ η ιδια πιστευω κ νομιζεις οτι ειναι το Παιδι σου αλλα ΔΕΝ ειναι ετσι κ πρεπει να το αλλαξεις αυτο !!

Αφου εχεις Θειο εκπαιδευτή νομιζω οτι ΠΡΕΠΕΙ να τον συμβουλεύεσαι πιο πολυ κ πιο συχνα και νομιζω οτι ΑΝ τον ειχες ρωτησει πριν ζευγαρώσεις το σκυλακι σου θα σε ΕΙΧΕ αποθαρρύνει, ΕΚΤΟΣ και αν ειναι απο εκτροφειο εχει pedigree εχει κατεβει σε εκθεσεις κ σου το συστηνε η εκτροφεας σου !!

Ενα τελευταίο αφου μπηκες στο κοπο να μας γραψεις κ να ζητας τις συμβουλές μας τοτε σου ζηταω και ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να διαβάσεις και εσυ μερικα γενικα θεματα του φορουμ μας για να εχεις μια πιο ΣΦΑΙΡΙΚΗ αποψη απο αυτη που εχεις εσυ τωρα γυρω απο το Σκυλο !