Ζήλια ή... κυριαρχία;;

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
πριν Κarma: 0 καλησπέρα σε όλους

εχω αποκτησει εδω και 20 μερες ενα σκυλάκι ακαθορίστου ρατσας
ηλικίας 6 μηνων το οποίο δε λερωνει μεσα στο σπίτι εκτός απο τη 2η μερα και σημερα.....
ο οποίος και μου λέρωσε 3!! φορες

ήρθαν επίσκεψη 2 φίλοι του γιου μου (8 χρονων)
και ο κύριος Λάκης μας
μας κατούρησε τρεις φορες παρακαλω,
και μαλιστα τη μια μεσα στο παιδικό δωματιο όπου και τον έιχαν τα παιδια για παρεα...

φυσικά χωρις να του συμπεριφερονται άσχημα..ίσα-ίσα

μπορεί κάποιος να μου πει γιατί μπορεί να αντέδρασε ετσι ο σκύλος???

επίσης να πω ότι έχω και μια υπόνεια ότι μάλλον είναι και λίγο ....
ζηλαρόγατος γιατί μια φορά εκει που τον χαιδευα πλησίασε και το παιδί και τον χάιδεψε και ο σκυλάκος του γρύλλισε

γενικώς δε γρυλλίζει,δε γαυγίζει και είναι πολύ φιλικός με όλους σε σημειο να εχω πρόβλημα όταν τον βγάζω βόλτα να πλησιαζει όλο τον κόσμο ζητιανευοντας χαδια..!
τα οποία έχει και με το παραπανω!
και απο εμας στο σπίτι και απο τους ξένους

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
χίλια συγνωμη παιδιά,
καταβ λαθος το έβαλα εδω!!
ήθελα να το βάλω στην εκπαιδευση

παρακαλω διορθωστε με!!!

pepermaint

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2011
165
0
πριν Κarma: 0 καλησπέρα σε όλους

εχω αποκτησει εδω και 20 μερες ενα σκυλάκι ακαθορίστου ρατσας
ηλικίας 6 μηνων το οποίο δε λερωνει μεσα στο σπίτι εκτός απο τη 2η μερα και σημερα.....
ο οποίος και μου λέρωσε 3!! φορες

ήρθαν επίσκεψη 2 φίλοι του γιου μου (8 χρονων)
και ο κύριος Λάκης μας
μας κατούρησε τρεις φορες παρακαλω,
και μαλιστα τη μια μεσα στο παιδικό δωματιο όπου και τον έιχαν τα παιδια για παρεα...

φυσικά χωρις να του συμπεριφερονται άσχημα..ίσα-ίσα

μπορεί κάποιος να μου πει γιατί μπορεί να αντέδρασε ετσι ο σκύλος???

επίσης να πω ότι έχω και μια υπόνεια ότι μάλλον είναι και λίγο ....
ζηλαρόγατος γιατί μια φορά εκει που τον χαιδευα πλησίασε και το παιδί και τον χάιδεψε και ο σκυλάκος του γρύλλισε

γενικώς δε γρυλλίζει,δε γαυγίζει και είναι πολύ φιλικός με όλους σε σημειο να εχω πρόβλημα όταν τον βγάζω βόλτα να πλησιαζει όλο τον κόσμο ζητιανευοντας χαδια..!
τα οποία έχει και με το παραπανω!
και απο εμας στο σπίτι και απο τους ξένους
Δεν γαυγιζει , δεν γρυλίζει , είναι ημίαιμο , το πήρες 6 μηνων κΙ ειναι και χαδιάρης...
Μάλλον είναι ανεκπαιδευτος

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πώς ακριβώς αυτά...
Δεν γαυγιζει , δεν γρυλίζει , είναι ημίαιμο , το πήρες 6 μηνων κΙ ειναι και χαδιάρης...
Οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα? :confused:
Μάλλον είναι ανεκπαιδευτος
Πιθανότατα όντως είναι, αφού λέει ο άνθρωπος ότι έχει το κουτάβι μόνο 20 μέρες. Αλλά τι σχέση έχει με τα παραπάνω?

pepermaint

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2011
165
0
Πώς ακριβώς αυτά...

Οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα? :confused:

Πιθανότατα όντως είναι, αφού λέει ο άνθρωπος ότι έχει το κουτάβι μόνο 20 μέρες. Αλλά τι σχέση έχει με τα παραπάνω?
Χρησιμοποι'ω μία δική μου τεχνική αξιολόγησης κριτηρίων με βάση τις προδιαγραφές του ανεκλπήρωτου στόχου όπου εξαιρώντας τις προταρχικές ομάδες καταλώγω στο συμπέρασμα πως επειδή δεν τον εχει εκπαιδεύση που να τα κάνει τα κάνει όπου ναναι

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ούτε ζήλια είναι, ούτε κυριαρχία!
Αυτό είναι το σίγουρο.

Τώρα γιατί συναίβει αυτό που έγινε οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί.
Το πιθανότερο είναι να του ήρθαν τσίσα λόγω του αυξημένου παιχνιδιού με τους φίλους του γιού σου.
(Τα κουτάβια μετά απο παιχνίδι θέλουν τσίσα).
Δεν μπόρεσε λοιπόν να κρατηθεί και του έφυγαν λίγα.
Μετά του έφυγαν λιγα ακόμα κ.ο.κ.

Υποθέσεις κάνω!
Απλά συνήθως η απάντηση είναι πολύ πιο απλή απο τη σύγχυση που κάνουμε εμείς τα δίποδα, με περίπλοκα για τους σκύλους συναισθήματα όπως ζήλια ή κυριαρχία.

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
pepermaint, αν εννοεις ότι έιναι ανεκπαίδευτος όσων αφορά την τουαλέτα δεν μπορώ να το πω γιατί πριν απο αυτή τη συγκεκριμένη
μερα δεν είχε λερωσει μέσα..!
τον βγάζω 3 φορές την ημέρα,συγκεκριμένες ώρες και κάνει τις αναγκες του έξω
μαλιστα τη συγκεκριμένη μέρα είχαμε πάει το πρωί σε ένα μέρος όπου και τον έλυσα έτρεξε,έπαιξε σκαρφάλωσε στα βουναλάκια και όλα τα σχετικά και τα παιδιά ήρθαν στο σπιτι μισή ώρα μετα τη βόλτα,,,
επίσης να πώ ότι γρυλίζει μόνον όταν νοιώθει απειλη,για να το εξηγησω,
τις προάλλες που πήγαμε σε ένα κτημα όπου βρισκόταν κι ένα κουτάβι που τον ορμούσε φιλικά για να παίξει ,όταν άρχισε να του δαγκώνει τα αυτιά θύμωσε ο δικός μου-ενοχλήθηκε φαινεται-και το γρύλλισε
επίσης τι σημαίνει ότι είναι ανεκπαίδευτος???
αν θεωρούμε εκπαιδευμένο ένα κουτάβι που πρέπει να γρυλίζει και να γαυγίζει χωρίς λόγο
ναι,τότε έιναι ενεκπαίδευτο!!! και δε θέλω να το εκπαιδεύσω!

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
allegro,το αναφέρω γιατί έχω μια υπόνοια ότι ζηλέυει τα παιδάκια,,,
δλδ : μια μέρα κι ενω χαϊδευα εγω το σκυλί,ήρθε και ο γιός μου να το χαϊδέψει και τουν γρύλλισε...
θέλει αποκλειστικότητες βλέπεις ο κύριος.........!!!!!!!!
για τον ίδιο λόγο σκέφτηκα μήπως αντεδρασε έτσι εκεινη την ημέρα με τα παιδιά , μήπως ένοιωσε ότι απειλήται,ότι τα παιδιά ήρθαν για να μείνουν
και ήθελε να δείξει τη θέση του στην "αγέλη"του σπιτιού μας....
επισης δεν μου φάνηκε να του ξέφυγαν...
πήγε στο παιδικό, στήθηκε ,και εκανε τα τσισάκια του κανονικά

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ίσως να πρέπει να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση με το γιο σου για το πως φέρεται στο σκύλο.
Ακόμα καλύτερα μίλα με έναν εκπαιδευτή/συμπεριφοριολόγο και πες του να έρθει στο σπίτι να ρίξει μια ματιά.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κατά την άποψη μου οι σκύλοι δεν ζηλεύουν.
Απλά δεν λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.

Δεν πρέπει να δίνουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά στον σκύλο μας,
γιατί έτσι χάνουμε την ουσία και δεν είμαστε στην σωστή "γωνία" για να κοιτάξουμε και να κατανοήσουμε την συμπεριφορά τους.

Ο σκύλος δοκιμάζει καταστάσεις για να δει ποια είναι η θέση του.
Ίσως ο σκύλος σας να μην έχει καταλάβει ακόμα την θέση του στην αγέλη.

Έχετε ασχοληθεί με την εκπαίδευση του;

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
allegro,
τί πρέπει να αποφέυγει δλδ το παιδί ?
τις λίγες ώρες που ειναι στο σπίτι και είναι λίγος ο χρόνος που έχει ελευθερος
το παιζει ,το χαιδέυει ,το βγάζουμε βόλτα και απ΄ότι βλέπω του συμπεριφέρεται πολύ τρυφερα...!?

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
sofouli,
ίσως χρησιμοποιήσα λθος έκφραση ...
σε απαντηση μου παραπανω προς allegro αναφέρω μήπως έχει να κάνει με τη θέση του στην αγέλη...???

να ρωτησω και κάτι...
όταν λέτε για εκπαίδευση τί ακριβώς εννοείτε??
εκπαίδευση για την τουαλέτα η για διάφορες άλλες εντολές που θα ήθελα να εκτελεί?

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Υποθέσεις κάνω.
Εσύ σίγουρα ξέρεις καλύτερα.

Τα παιδιά καμιά φορά δεν φέρονται σωστά στα ζώα. Δεν εννοώ οτι τα βασανίζουν ή τους φέρονται άσχημα.
Απλά μέσα στην άγνοια και την ανωριμότητα τους (που είναι απολύτως δικαιολογημένη φυσικά) δεν αντιλαμβάνονται τα όρια του σκύλου.
Μπορεί ο γιός σου για παράδειγμα να "ταλαιπορεί" το σκύλο, αθελά του.

Για να το τραβήξω λίγο ακόμα, ίσως κάποια φορά που δεν είσουν μπροστά, ο γιός σου να κακομεταχειρίστηκε το σκύλο.

Ξαναλέω, οτι κάνω υποθέσεις.
Το μόνο που θέλω είναι να σε υποψιάσω, ώστε να διευρύνεις το οπτικό σου πεδίο, βλέποντας τα πράγματα απο μεριές που δεν είχες σκευτεί ενδεχομένως.

Κάποιες συμπεριφορές του σκύλου, έρχονται σαν αντίδραση σε δικές μας συμπεριφορές που ούτε καν τις καταλαβαίνουμε. Τις κάνουμε ασυνείδητα. Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας το πως βλέπει ο σκύλος τα πράγματα και μετά εκπλησόμαστε για κάτι που ο σκύλος έκανε "χωρίς προφανή λόγο".

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εκπαίδευση εννοώ να του μάθεις κάποιες βασικές εντολές και κανόνες.
Και όχι εκπαιδευση τουαλέτας.

Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνη σου πιθανώς,
εφ'όσον διαβάσεις αρκετά θέματα για εκπαίδευση,
ή μπορείς να πας σε εκπαιδευτή.

Θα σε βοηθήσει πολύ,
όπως και τον σκύλο σου.

Επίσης θα σου έκανε καλό να επισκευτείς έναν εκπαιδευτή να σε βοηθήσει να "διαβάζεις" τον σκύλο σου και τις συμπεριφορές του.

Γενικά ξεκίνα να διαβάζεις θέματα του forum που αφορούν την εκπαίδευση :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
μαλον ειναι οπως το σκεφτεσαι αγαπητο ψαρακι...
απο την μια 6 μηνων κουταβι και 20 μερες δεν ειναι αρκετες ωστε το κουταβι να μην κανει ατυχηματα 'συνειδητα" μεσα στο σπιτι...
απο την αλλη παιδακια πολλα στο σπιτι παιζουμε ολα μαζι...
αλλα το σπιτι ανηκει στο κουταβι και το παιδι σου ... τα αλλα παιδια ειναι φιλοξενουμενοι... ας τους δειξουμε με την μυρωδια οτι ειναι το σπιτι μας...
στο γρυλισμα θα σταθω περισσοτερο...
το σκυλακι οντως διεκδικει την αποκλειστικοτητα και πρεπει να το προσεξεις απο τωρα που ειναι κουταβι...
προφανως το εχετε καλομαθει και γινεται το δικο του με τον ενα η τον αλλο τροπο...
ενας εκπαιδευτης επιβαλλεται και θα μπορεσει να σας βοηθησει σε τροπους συμπεριφορας απεναντι του...
το να μην λερωνει, να μην κανει ζημιες να συμπεριφερεται σωστα κι αυτο εκπαιδευση ειναι...
δεν ειναι εκπαιδευση το κατσε , ελα, κλπ.... (αυτα ειναι το μεσο ...)
ο σωστος εκπαιδευτης θα σου δειξει... πως θα ζησεις καλα με το σκυλακο σου....
να τον χαιρεσαι

Last edited:

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
Αllegro,
έχεις δίκιο σε όσα λές και γενικώς δεν φευγει απο την επιβλεψη μου η επαφη παιδιου-σκυλιού
το απίτι μας είναι όλο κ όλο 80 τμ οπότε ότι λέγεται ακούγεται και ότι γίνεται βλέπεται!!:)
πάντως εχω εξηγησει στο παιδί ότι σεβόμαστε το σκυλί για να μας σέβεται κι αυτό,και το τηρει -μεχρι στιγμής-κατα κόρον!!
για να καταλάβεις όταν κοιμάται το σκυλί, ο μικρός μου μιλάει ψιθυριστα για να μη το ενοχλήσει
άσε που το λέει "το μωράκι μας το μικρό μου είναι γλυκούλικο μωρο 6 μηνων"
η τρυφερότητα στο φουλ σου λέω στο σπίτι μας:D
(είναι και μοναχοπαίδι,και αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να παρουμε ένα σκυλάκι,θεωρώντας ότι θα του κάνει καλό η συμβίωση μαζί του, και μεχρι στιγμης εχει αποδειχτει ότι είχα δικιο)

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
sofouli,
καποιες εντολές πχ.έλα,κατσε κατω,μη-όχι
τίς καταλαβαινει και τις εκτελεί (όποτε θέλει)αλλα σε γενικές γραμμες ειναι υπάκουος
τα του τυπου :δωσε το χερι,κατσε στα δυο ,φερε παντόφλες δεν με απασχολούν και δεν έχω ασχοληθει να του τα υποδείξω
ας μαθει καλα τα βασικά και μετά βλέπουμε...
καθε βράδυ ασχολούμαι λίγη ώρα μαζί του πχ.πηγαινε στο κρεββατι σου ,και τον επιβραβευω με λιχουδιές όταν εκτελει την εντολή-βέβαια μόλις στρωθει και τη φάει τη λιχουδιά του μετα σηκώνεται και παει παλι στο χαλί και ξαπλαρώνεται-:p
και πάμε παλι απο την αρχη

πάντως όσων αφορά την τουαλέτα δεν είχα πρόβλημα εκτός απο αυτό που προέκυψε την ημερα που σας περιέγραψα;)

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Αllegro,
έχεις δίκιο σε όσα λές και γενικώς δεν φευγει απο την επιβλεψη μου η επαφη παιδιου-σκυλιού
το απίτι μας είναι όλο κ όλο 80 τμ οπότε ότι λέγεται ακούγεται και ότι γίνεται βλέπεται!!:)
πάντως εχω εξηγησει στο παιδί ότι σεβόμαστε το σκυλί για να μας σέβεται κι αυτό,και το τηρει -μεχρι στιγμής-κατα κόρον!!
για να καταλάβεις όταν κοιμάται το σκυλί, ο μικρός μου μιλάει ψιθυριστα για να μη το ενοχλήσει
άσε που το λέει "το μωράκι μας το μικρό μου είναι γλυκούλικο μωρο 6 μηνων"
η τρυφερότητα στο φουλ σου λέω στο σπίτι μας:D
(είναι και μοναχοπαίδι,και αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να παρουμε ένα σκυλάκι,θεωρώντας ότι θα του κάνει καλό η συμβίωση μαζί του, και μεχρι στιγμης εχει αποδειχτει ότι είχα δικιο)
Πολύ χαίρομαι για όλα αυτά που περιγράφεις. :)

To μόνο που μένει είναι, όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, να μάθεις να "διαβάζεις" το σκύλο (το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο και θέλει χρόνο) και ίσως να μιλήσεις με κάποιον εκπαιδευτή ακριβώς για να σε βοηθήσει σε θέματα συμπεριφοράς δικιάς σας και του σκύλου. :)

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
στο γρυλισμα θα σταθω περισσοτερο...
το σκυλακι οντως διεκδικει την αποκλειστικοτητα και πρεπει να το προσεξεις απο τωρα που ειναι κουταβι...
προφανως το εχετε καλομαθει και γινεται το δικο του με τον ενα η τον αλλο τροπο...
ενας εκπαιδευτης επιβαλλεται και θα μπορεσει να σας βοηθησει σε τροπους συμπεριφορας απεναντι του...
το να μην λερωνει, να μην κανει ζημιες να συμπεριφερεται σωστα κι αυτο εκπαιδευση ειναι...
δεν ειναι εκπαιδευση το κατσε , ελα, κλπ.... (αυτα ειναι το μεσο ...)
ο σωστος εκπαιδευτης θα σου δειξει... πως θα ζησεις καλα με το σκυλακο σου....
να τον χαιρεσαι[/QUOTE]

για αυτό και μπήκε τιμωρία και δε το ξανακανε..
πάντως εγώ έχω το νού μου καλου - κακου....!

ευχαριστω και για τις ευχες και θα φροντίσω σύντομα να αναρτησω και φωτο του!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Επίσης να συμπληρώσω οτι ίσως και να μεγαλoποιούμε λίγο τα πράγματα.
Ο σκύλος έτσι κι αλλιώς περνάει μια δύσκολη μεταβατική φάση στην ηλικία των 6 μηνών. ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97