Εχω κι εγώ μια κούκλα!!!

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Καλημέρα σας. Εδώ και κάμποσους μήνες, 8 για την ακρίβεια έχουμε κι εμείς μια σκυλίτσα την οποία βρήκαμε με τα αδελφάκια της πεταγμένη σε ένα ρέμα!!! Ναι, υπάρχουν ακόμη ασυνείδητοι που κάνουν τέτοια. Η μικρούλα από ότι μας είπε ο κτηνίατρος είναι ελληνικός ποιμενικός αν και οχι καθαρόαιμη προφανώς. Είναι βέβαια μια κούκλα ασπρουλα.. και αρκετά νευρικούλα!!! προσπαθώ να της μάθω πραγματάκια, την έχω πάει και σε εκπαιδευτή, ο οποίος με βοήθησε πολύ καθώς δεν είχα ποτε σκύλο πριν. Βέβαια ακόμη εχω πολλές απορίες και γι'αυτό ψάχνομαι και ελπίζω να μαθω κι εδώ καποια πραγματάκια. Καλή μου αρχή λοιπόν!!!

Attachments

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Φουσκωτή χιονόμπαλα! Πώς τη λένε δε μας είπες :)

Να σας ζήσει και μπράβο για την κίνηση να της δώσετε μια ευκαιρία για καλή ζωή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Καλώς μας ήρθες λοιπόν :)

Για την ακρίβεια, έχεις..δύο κούκλες απ'ότι μας δείχνεις.

Να τις χαίρεσαι και τις δύο :)

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Τη λένε Ήρα και τα λυπηθήκαμε τα κακόμοιρα τα κουτάβια. Το καλό ήταν ότι ήμουν σε μία φάση τότε που σκεφτόμουν να αποκτήσουμε ένα σκύλο στην οικογένεια. Και ήταν τόσο ξαφνικό που αγχώθηκα στην αρχή αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμασταν! Ευτυχώς υπήρξαν και άλλοι που θέλησαν να πάρουν τα αδέλφια της και μάλιστα τα 2 απο τα 5 κάνουν και τη "δουλειά" για την οποία προορίζονται!!!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί και τα πρόβατα στη στρούγκα δηλαδή! χαχα
Μπράβο σε όλους σας :)

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Η κόρη μου είναι τρελή και παλαβή για την Ήρα, αν και έχει ένα θεματάκι μαζί της... επειδή είναι πολύ ήπια σαν χαρακτήρας, η σκυλίτσα προσπαθεί πολλές φορές να της επιβληθεί από ότι έχω καταλάβει!! την έχει για "παιχνίδι" της τραβάει τα ρούχα και τις παντόφλες.... και δεν την αφήνει να φύγει όταν παίζουν. Εχει τύχει να την "ψιλοδαγκώσει" και η μικρή τρόμαξε, χωρίς βέβαια να της κάνει τίποτα απλά εγώ πιστεύω ότι προσπαθεί να την κρατήσει στην αυλή περισσότερο και καθώς η μικρή δεν την μαλλώνει αλλά κάνει πίσω, η σκυλίτσα βρίσκει ευκαιρία να της επιβληθεί. καμία συμβουλή επ'αυτου?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Η Ηρα σας είναι κουτάβι ακόμη. Πιθανόν ατσούμπαλο. Χρειάζεται πάντα καθοδήγηση και επίβλεψη.
Ποτέ μην αφήνετε το παιδί, μόνο του με τον σκύλο.
Και πάντα να παρεμβαίνετε και να της δείχνετε πως πρέπει να φέρεται και να την σταματάτε όταν γίνεται ενοχλητική, γιατί δεν μπορεί να το καταλάβει ακόμη από μόνη της.
Πρέπει να τις βάζετε όρια για το πως πρέπει να "παίζει".

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Ναί όντως προσπαθώ να της δείχνω τη πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει, αλλά είναι αρκετά ξεροκέφαλη σαν σκυλί. τώρα είναι 9 μηνών και βλέπω σιγά σιγά οτι καταλαβαίνει καλύτερα κάποιες εντολές αν είμαι αυστηρή. απλά έχω επίσης καταλάβει ότι θεωρεί πως η κόρη μου είναι στην ίδια βαθμίδα που θα έβαζε άλλα σκυλιά για παίξει μαζί τους. και εκεί πάνω στο στο παιχνίδι ενθουσιάζεται και ξεφεύγει λίγο. ο εκπαιδευτής μου είπε να βάλω τη μικρή να την πηγαίνει βόλτα με το λουρί και να της δίνει εντολές ώστε να την δεί σαν αφεντικό... έχει αρχίσει τώρα που το σκυλί δεν τραβάει πλέον στη βόλτα να την παίρνει κι εκείνη... πιστεύω να αλλάξει η κατάσταση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Στην βόλτα να είναι πάντα και ένας μεγάλος μαζί αν δεν είναι ήδη δηλαδή.
Πανέμορφες οι κούκλες σου να τις χαίρεσαι :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ακριβώς αυτό.
Να την πηγαίνει βόλτα.
Να την ταίζει.
Να την χτενίζει.
Να της δίνει εντολές [σήκω/κάτσε κλπ]
Αλλά...να είναι και δίκαιη μαζί της.

Κι εσύ άγρυπνος φρουρός σε όλα αυτά.

Θα αλλάξει η κατάσταση. Και όσο η σκυλίτσα σας μεγαλώνει και σοβαρεύει, ακόμη περισσότερο.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Να χαιρεσαι τις κουκλες σου!!!
Και μπραβο σας που υιοθετήσατε την χνουδομπαλιτσα!

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Εννοείται ότι είμαστε πάντα παρέα ή τουλάχιστον είμαι παραδίπλα και παρατηρώ να δω τι γίνεται. και οι κούκλες κοιτιούνται στα μάτια.... απλά απο οτι παρατήρησε και ο εκπαιδευτής στον οποίο απευθύνθηκα είναι απο τη φύση της λίγο νευρικούλα η Ήρα, και πρέπει να την ηρεμούμε όταν ξεφευγει. ελπίζω βέβαια μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας να αλλάξει προς το καλύτερο!

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Φωτογραφία0121.jpgΦωτογραφία0117.jpgΦωτογραφία0126.jpgΦωτογραφία0126.jpg[να και η Ηρα μωρουλίνι!! μόλις τη βρήκαμε και την πλύναμε ήταν μια χνουδωτή μπαλίτσα!!!]

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
και να την αγνοεί όταν θέλει να παίξει
η κόρη σου πρέπει να αποφασίζει πότε θα αρχίζει και πότε θα τελειώνει το παιχνίδι και όχι η Ήρα

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πραγματικα εχεις δυο κουκλες!!!! Να τις χαιρεσαι και τις δυο και μπραβο για την ομορφη κινηση που εκανες να της δωσεις ενα σπιτι συν οτι ειναι μια κουκλα οποτε ειστε πολυ τυχεροι που την βρηκατε :D
Λογικο να ειναι λιγο "ζορικη" η μικρη αφου εχει μεσα της αιματα ελληνικου ποιμενικου. Παντως αυτα που σου ειπανε παραπανω. Να την ταιζει, να την βγαζει βολτα και να παιζει μαζι της οποτε θελει εκεινη και οχι η Ηρα. Κατα τα αλλα θα γινει ενας τελειος σκυλος. :D

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Καλημέρα και πάλι!! από ότι έχω καταλάβει για τη σκυλίτσα μου είναι οτι όντως είναι ζόρικη!! κάποιες φορές δεν ξέρω πως να την αντιμετωπίσω. είναι ζωηρουλα και ξεροκέφαλη... μπορεί να προσπαθεί ώρες να καταφέρει αυτό που θέλει παρόλο που την έχω στο μη και το όχι έντονα. σέρνεται, βάζει το κεφάλι κάτω, κάνει την αδιάφορη και μετά σιγα σιγά προσπαθεί να συνεχίσει τη δουλειά της!! πόσο έντονα να την μαλλώσω εκεί? τι κάτω, τι μη, τι μείνε....με δοκιμάζει διαρκώς!!Εννοείται ότι προσπαθώ να μην την μαλλώνω άδικα και σε άκυρο χρόνο.. αλλά επειδή δεν την βλέπω πολλές ώρες την ημέρα δεν μπορώ με το καλησπέρα σας να την αρχίσω στα μη και τα όχι... και τι εννοώ μ'αυτό. μόλις με βλέπει πηδάει, τρέχει , κάνει τρέλες... της λέω κάτω αλλά δεν είναι το αυστηρότατο κάτω και το καταλαβαίνει και η ίδια!! όταν το εννοώ σε περίπτωση δηλαδή που είμαστε έξω και προσπαθεί να τρέξει προς κάποιον άγνωστο, οχι για να δαγκώσει αλλά για να παίξει δεν ακούει στο μη αμέσως. Πρέπει να την τραβήξω και να την καθίσω δίπλα μου. επίσης μου έχει δώσει ο εκπαιδευτής μια αλυσίδα τύπου πνίχτη για να μην τραβάει σε τρελό βαθμό σαν και από φόβο μην την πληγώσω σπανίως την τραβάω δυνατά! μέγα λάθος από ότι μου λένε!! Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως το συνεχίσει αυτό γενικότερα. ελπίζω ότι μεγαλώνοντας και συνηθίζοντας τις εντολές θα γίνει πιο υπάκουη. καμία συμβουλή κανείς? κάποιος με ποιμενικό σε μεγαλύτερη ηλικία να με καθησυχάσει ότι ηρεμούν μεγαλώνοντας ?

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Γεια σας και παλι!!

Είπα να βάλω μερικές νέες φωτό απο τις κούκλες μου.Είναι τέλειες η εμένα μου φαίνεται?? Φωτογραφία0262.jpgΦωτογραφία0266.jpgΦωτογραφία0267.jpgΦωτογραφία0278.jpgΦωτογραφία0288.jpg

zoilarissa

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2012
49
0
49
larisa
Παρεμπιπτόντως.....σας έχει τύχει κτηνίατρος να επιμένει οτι το σκυλί έχει πρόβλημα και δεύτερος κτηνίατρος να λέει ότι το σκυλί είναι υγιέστατο?? Θα τρελαθώ!! Η μικρούλα μου είχε κάποια στιγμή πρηστεί απο τσίμπημα μέλισσας στο πρόσωπο....... κάναμε τη θεραπεία και μετά απο 10 μέρες περίπου τσιμπλιασε στα μάτια... είχε φαγούρα, κοκκινίλα και τα γνωστά παρελκόμενα...πέρασε το συμβάν και η κτηνίατρος επέμενε οτι το σκυλί δεν συνέρχεται καθώς στο κάτω εσωτερικό βλέφαρο φαινόταν κόκκινα τα μάτια της... για 3 εβδομαδες βάζαμε αλοιφή tobradex συν τις επισκέψεις στη γιατρό! και κάθε μέρα καθάρισμα, κλπ, κλπ... και κατέληξε η γιατρός να μου πεί οτι το σκυλί θα έχει μόνιμο θέμα στα μάτια γιατι δεν ασπρίζει το εσωτερικό του στην κάτω μεριά!!! ο δεύτερος κτηνίατρος βλέποντας τη σκύλα την έψαξε, την κοίταξε, την ξανακοίταξε και κατέληξε οτι το ζώο γενικά έχει κόκκινα έντονα και τα ούλα της και τα χείλη της και λίγο τα μάτια περισσότερο από τα άλλα σκυλιά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Χώρια που μου είπε να μην την ζορίζω με αλοιφές και υγρα καθαρισμού!! καμία άλλη γνώμη? Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο?