Ερώτηση περί γαβγίσματος

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Καλησπερα σας!Πριν πεντε μερες απεκτησα μια κουταβιτσα,την Ηρα.Ειναι epagneul breton και πραγματικα κουκλα!Και ενω ειναι πολυ ησυχη και πολυ καλοβολο σκυλακι εχει προκυψει ενα θεμα το οποιο με προβληματιζει.Επισκεφτηκαμε κτηνιατρο και καναμε το εμβολιακι μας και μας καθαρισε και τα αυτια μας.Και στα δυο η Ηρα πονεσε ειδικα στον καθαρισμο των αυτιων η κακομοιρα εσκουζε.Το βραδυ λοιπον και ενω τα προηγουμενα ηταν ησυχη στο crate της αρχισε να γαυγιζει.Οταν ηρεμισε και την εβγαλα εξω μηπως και θελει κακα/τσισα αρχισε να γαυγιζει στο φιλο μου και σε εμενα πραγμα που δεν ειχε ξαναγινει.Η συμπεριφορα αυτη συνεχιζεται τις δυο τελευταιες μερες.Να υποθεσω οτι τρομαξε και εβγαλε αυτη τη συμπεριφορα η μηπως το κανει για να προσελκυσει τη προσοχη μας?(πχ το κανει και κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου με μπαλιτσα)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλώς ήρθες Γλυκερία και να χαίρεστε το σκυλάκι σας για πολλά πολλά χρόνια :)

Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από κυνηγόσκυλα αλλά έχω την εντύπωση ότι το Επανιέλ είναι απ' τα πλέον γαβγιστερά.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Χμμμ.... Το ανάποδο διάβασα... Οτι είναι κυνηγόσκυλο φέρμας άρα φτιαγμένο να ΜΗΝ γαυγίζει... Μόνο όταν νιώσει κίνδυνο θα προειδοποιήσει. Είδα επίσης ότι είναι από τις πιο ευαίσθητες ράτσες στις απότομες κινήσεις κ στις βίαιες συμπεριφορές. Μήπως όντως είναι από το σοκ του γιατρού το φέρσιμό της? Κ επειδή είναι κ κουταβίτσα μπορει να χαιδεύεται λίγο...

Α κ καλωσήρθατε!!!

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Ευχαριστω πολυ!Καλως σας βρηκα!Λοιπον και εγω εχω υποψην μου ακριβως αυτο λογω των κυνηγετικων καταβολων.Ειναι ευαισθητα και πολυ τρυφερα σαν σκυλακια και για αυτο ειπα μηπως και την ''αγριεψε'' και την τρομαξε η συμπεριφορα της κτηνιατρου(δεν ξαναπηγαινω σ αυτην την ξινη).Θα δουμε τι θα γινει τις επομενες μερες με το θεμα του γαβγισματος!

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Δεν εχουν ανεπτυγμενο το ενστικτο της προστασιας,δε γινονται καλοι φυλακες και μ αυτη τη λογικη η συγκεκριμενη ρατσα δε γαυγιζει πολυ.Τωρα τι να πω θα δειξει...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
O σκύλος δεν γαυγίζει μόνο κατα την διάρκεια της φύλαξης.

Ο κτηνίατρος ήταν ήρεμος όταν καθάρισε τα αυτία ή απλά τον έβαλε κάτω και τσακ μπαμ?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
ξερω ενα ποιντερ,που ποτε δε γαβγιζει.
οταν ητανε κουταβι ο ιδιοκτητης του του εδωσε ζαναξ!!
βγαλτε συμπερασμα
Eγώ πάλι ξέρω πολλά σκυλιά ΚΑΙ ιδιοκτήτες που δεν έχουν πάρει, αλλά θα έπρεπε!

Δεν εχουν ανεπτυγμενο το ενστικτο της προστασιας,δε γινονται καλοι φυλακες και μ αυτη τη λογικη η συγκεκριμενη ρατσα δε γαυγιζει πολυ.Τωρα τι να πω θα δειξει...
Αν δν είσαι ευχαριστημένη με την κτηνίατρο σου, υπάρχουν κ αλλού πορτοκαλιές! Λίγα σκυλιά φχαριστιούνται τις επισκέψεις στν γιατρό, μην τους το κάνουμε πιο δύσκολο! Να χαίρεσαι την μικρούλα σου!

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Ηταν πολυ αποτομη η κτηνιατρος.Ακριβως την εβαλε κατω και η κουταβιτσα εσκουζε.Σιγουρα η επομενη επισκεψη θα ειναι σε αλλον

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλησπέρα!:)
Με την πάροδο του χρόνου θα καταλάβεις πως ένας σκύλος δεν έχει ένα γάβγισμα..με τον καιρό θα τα αποκωδικοποιείς..
Με την λέξη γάβγισμα δεν μας βοηθάς να καταλάβουμε πολλά..ίσως ένα βιντεάκι να βοήθαγε..

Αν μάντευα.. θα έλεγα πως ίσως κάτι το ενοχλεί και προσπαθεί να σας το "πει"..
Πάντως ο σκύλος δεν κολλάει σε στιγμές μένοντας εκεί..(ειδικότερα αν αλλάξει παραστάσεις) και όταν ένα σκυλί γαβγίζει δεν είναι απαραίτητα αγριεμένο.., εφόσον από τα πιο άμεσα μέσα έκφρασης που διαθέτει για τα πάντα είναι η φωνή του..

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Τις πρωτες μερες που ηρθε στο σπιτι μπορει να ηταν πολυ ηρεμο και καλοβολο γιατι ειχε το "σοκ" της αλλαγης περιβαλλοντος. Μολις πηρε λιγο θαρρος και ενιωσε σα στο σπιτι του αρχισε να κανει "κουταβιες".
Να αποφυγετε τετοιες επαφες με κτηνιατρους. Παρα πολλοι ειναι γιατροι με τη στενη εννοια και δεν γνωριζουν πως να πλησιασουν και να χειριστουν ενα σκυλο με πιο "εκπαιδευτικες" μεθοδους.
Να μην δινετε σημασια στο γαυγισμα για να μην το ενισχυετε με κανενα τροπο. Τα επανιελ χρειαζονται πολυ εκτονωση οπως θα ξερεις ηδη, για να εχουν ηρεμη συμπεριφορα μεσα στο σπιτι.

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Τα επανιελ χρειαζονται πολυ εκτονωση οπως θα ξερεις ηδη, για να εχουν ηρεμη συμπεριφορα μεσα στο σπιτι.
Ναι το γνωριζω!Και δεδομενου οτι δεν εχει ακομα ολοκληρωσει τα εμβολια και δεν μπορουμε να βολταρουμε παιζουμε με τις μπαλιτσες και τον κομπο για κανα τεταρτο,μετα κουραζεται και παει στο crate για νανι.Και οταν ξυπνησει παλι το ιδιο και παει λεγοντας.Απλα με ξαφνιασαν καποια γαυγισματα χωρις να υπαρχει(στα ματια μου τουλαχιστον) καποια εξηγηση.Αν και σημερα παρατηρησα οτι οταν της φωναζω ΜΗ η ΟΧΙ για να μην δαγκωνει και της δινω ανταυτου καποιο κοκκαλακι,τοτε οντας καθισμενη γαυγιζει προς το μερος μου :confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97