Ερώτηση για θέμα εκπαίδευσης καυκάσου

liakada

New Member
31 Μαϊου 2012
3
0
Καλησπερα σας

Εχω ενα κουταβι καυκασου 2,5 μηνων αρσενικο και επειδη με οσα εχω διαβασει στο internet και εχω μπερδευτει αλλα και εχω τρομαξει λιγο σε ο,τι αφορα αυτη την ρατσα θα ηθελα οποιος γνωριζει καποια πραγματα να μου πει για το παρακατω θεμα.
Να πω πως ο σκυλος δεν ειναι μεσα στο σπιτι αλλα ειναι στην αυλη ,δεμενος με εμβελεια 6-7 μετρα.Απο την ημερα που τον φεραμε στο σπιτι ειμαι τουλαχιστον 4 ωρες μαζι του για παιχνιδια(φυσικα τον λυνω οσο παιζουμε) ,αλλα και προσπαθω να του μαθω καποια πολυ βασικα πραγματα(κυριως μεσα απο το παιχνιδι) οσο αφορα την συμπεριφορα που θελω-πρεπει να εχει.
Το κυριοτερο που θελω να ρωτησω ειναι αν γινετε να μου πειτε καποιες ασκησεις με τις οποιες θα του δειχνω πως εγω ειμαι ο αρχηγος.Το ρωταω διοτι με προβληματιζει καποιες φορες οπου του λεω 'μη' και ενω ξερει πολυ καλα τι σημαινει το μη ,επιμενει στο δικο του και οταν παω να τον σταματησω (απλα ακινητοποιωντας τον απο το περιλαιμιο του λεγωντας μη)παει να μου δαγκωσει τα χερια .Εχω αγχωθει λιγο διοτι νομιζω (και αν κανω λαθος πειτε μου)πως αν δεν του δωσω να καταλαβει απο τωρα οτι ειμαι αρχηγος οταν θα μεγαλωσει δεν θα μου ειναι ευκολο να το καταφερω .Αν γινει αυτος αρχηγος θα φαει και εμενα μετα!!Επισης να αναφερω πως δεν δεχεται με τιποτα να γυρισει ανασκελα και να του χαιδεψω την κοιλια εκει γρυλιζει και παει να δαγκωσει.
Σας ευχαριστω.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Πρώτον δυόμισι μηνών κουτάβια και το έχεις έξω; Δεν σκέφτεσαι ότι μπορει να κολλήσει του η και να το φολιασουνε και το έχεις και δεμένο; και δυο χρόνων να ήταν ο σκύλος θα επρεπε να είναι μέσα όχι για έξω . Σε σχεση με την συμπεριφορά πήγαινε το σε εκπαιδευτή . Τα ποιμενικα Καυκάσου είναι πολυ κακή επιλογή για κάποιον πρωταρη ιδιοκτήτη

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Πρώτον δυόμισι μηνών κουτάβια και το έχεις έξω; Δεν σκέφτεσαι ότι μπορει να κολλήσει του η και να το φολιασουνε και το έχεις και δεμένο; και δυο χρόνων να ήταν ο σκύλος θα επρεπε να είναι μέσα όχι για έξω . Σε σχεση με την συμπεριφορά πήγαινε το σε εκπαιδευτή . Τα ποιμενικα Καυκάσου είναι πολυ κακή επιλογή για κάποιον πρωταρη ιδιοκτήτη
Το εξω μου φανηκε πταισμα σε σχεση με το οτι το εχει δεμενο κουταβι "πραμα".

Ενα καρο λαθη μαζεμενα βρε λιακαδα. Το σιγουρο ειναι οτι χρειαζεσαι εκπαιδευτη αμεσα να ερθει στο σπιτι σας και να σου δειξει 5 βασικα πραγματα γιατι η φυλη που πηρες ειναι δυσκολη κι οπως ειπε και ο halalima οχι για πρωταρη.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν θα σταθώ στο ότι ο σκύλος μένει έξω αλλά νομίζω για 3μηνών κουτάβι καλό είναι να το φέρεις μέσα στο σπίτι.

Δεύτερον αν ο σκύλος ξέρει το "μη" και δεν υπακούσει το ακόλουθο είναι προφανές...
Το ερώτημα είναι αν ξέρει το "μη".

Όσο για το γύρισμα και το χάδι στην κοιλιά ο σκύλος πρέπει να νιώσει μεγάλη σιγουριά, να σε εμπιστεύεται και να μη σε φοβάται.

liakada

New Member
31 Μαϊου 2012
3
0
Το εχω στην αυλη γιατι ειμαι σιγουρη οτι δεν μπορει να εχει προσβαση κανενα αλλο ζωο ουτε καν να δει μεσα στην αυλη οποτε πως μπορει να κολλησει κατι??
Φυσικα τις πρωτες μερες το ειχα μεσα στο σπιτι.Επισης το εχω πει και στον κτηνιατρο και δεν μου ειπε οτι δεν κανει να ειναι στην αυλη.
Δεμενος δεν ειναι ολη μερα , και περα απο αυτο εχει 2 εβδομαδες που τον δενω οχι με το που τον πηρα.Μου ειπαν οτι μετα τα 2 μηνων μπορω να του μαθω την αλυσιδα και για αυτο το ξεκινησα.Επισης δεν του εχω σκετη αλυσιδα αλλα με συρμα που μπορει να πηγαινει πανω-κατω και να εχει περισσοτερο χωρο να πηγαινει.Η αλυσιδα βεβαια ειναι η πιο ελαφρια που βρηκα το εμποριο .Βεβαια και παλι αμα ειναι λαθος αυτα πειτε μου να τα σταματησω.Επισης εκανε τα 2 πρωτα εμβολια.
Ωραια για το αλλο θεμα θα παω σε εκπαιδευτη.....
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Στην ηλικία που είναι η ζέστη το ταλαιπωρεί. Το κυριότερο είναι πως δεν έχει κάνει ακόμα τα εμβόλια του (2,5μηνών κουτάβι έχει ακόμα αρκετά εμβόλια πριν βγει έξω). Όσο για τους κινδύνους ο εχθρός είναι ιπτάμενος (παράσιτα) και αν του επιτεθεί θα έχεις μπλεξίματα.

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
βασικά πριν πάρεις έναν τέτοιο σκύλο θα έπρεπε να μάθεις πρώτα γιατί δεν είναι από τα σκυλιά που μπορείς να κουμαντάρεις.ε'ιναι πάρα πολύ δύσκολο σκυλί ακόμα και για πιο έμπειρους.επίσης αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος με το να το έχεις δεμένο περισσότερο κακό παρά καλό του κάνεις.δεν έχει σημασία που το λύνεις για 4 ώρες αν τις υπόλοιπες 20 είναι δεμένο.επίσης πρέπει να ξέρεις ότι σκυλιά πέρνουμε μόνο από εκτροφέα και όχι από ιδιώτη για να έχουμε έναν υγιή σκύλο και σωματικά και σε θέμα χαρακτήρα ειδικά όταν πρόκειται για ένα τέτοιο σκύλο που αν σου βγάλει προβλήματα συμπεριφοράς δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τον κουμαντάρεις γιατί θα γίνει΄ολοκληρο γουμαράκι.ειδικά αν είναι και αρσενικός.ο εκπαιδευτής πιστεύω ότι είναι μονόδρομος.

Last edited:

liakada

New Member
31 Μαϊου 2012
3
0
Σας ευχαριστω πολυ ολους και σιγουρα θα φροντισω το θεμα του εκπαιδευτη αλλα και της αυλης!
Ευχαριστω πολυ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97