Ερωτήσεις συμπεριφοράς....?

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Έχουμε αρχίσει τις βολτες με τον Άφρο :D ( 14 εβδ, γερμ. ποιμενικος). Όλα πάνε καλά.....

Αυτό που κυρίως με δυσκολεύει ειναι οτι η προσοχή του δεν είναι σε αυτόν που τον κρατάει από το λουρί αλλά σε αυτόν που περπατάει μαζί. Π.χ. όταν τον έχω εγω και ο φίλος μου είναι μαζί μας, ο μικρός έχει τον νου του σε αυτόν και περπατάει με τον ανάλογο ρυθμό και παυσεις. Αυτό όμως συμβαίνει και αντίστροφα.

Όταν βέβαια είναι μόνο με ένα άτομο η προσοχή του ειναι σε πολυ καλα επίπεδα.

Δεν μπορω να καταλάβω την ψυχολογία του και πως μπορώ να τον μάθω να ειναι συγκεντρωμενος στον οδηγό ΠΑΝΤΑ.....

Ευχαριστω!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ για το θέμα της προσοχής του είχα μάθει στην αρχή την εντολή "Κοιτα με". Μάλιστα ήταν η πρώτη που έμαθε.
Το είχα κάνει με κλίκερ, γιατι ήταν πιο εύκολο, αλλά γινεται και χωρίς. Βασικά περιμένεις να σε κοιτάξει και μόλις σε κοιτάξει, επιβραβεύεις. Μετά σιγά σιγά βάζεις και τη λεκτική εντολή. Στη συνέχεια επιβραβευεις μόνο οταν σε κοιτάει για Χ χρονικό διάστημα (αυξάνεις σταδιακά). Στο τέλος είχαμε εφτάσει στο σημείο να κοιτιόμαστε με τις ωρες!! :D

Βοηθάει πολύ η εντολή αυτή να καταλάβει ο σκύλος ότι το να σε κοιτάει είναι καλό πράγμα!! :)

Meli

Active Member
1 Οκτωβρίου 2009
37
0
Ναυπλιο
Λογικό βρίσκω να μην εστιάζει σε εσένα όταν βρίσκεται και κάποιος άλλος μαζί σου γιατι αυξάνονται τα ερεθίσματα και καθότι είναι ακόμη πολύ μικρό και δεν έχει λάβει την βασική μορφή εκπαίδευσης δεν μπορεις να το διαχειριστεις όπως θα ήθελες (αναφέρομαι στο "ΠΑΝΤΑ" που είπες).
Λίγη υπομονή ακόμη λίγες εβδομαδες για να ξεκινήσεις την εκπαίδευσή του και μέχρι τότε με μικρά βήματα όπως αυτά που ανέφερε ο kopritis θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας...

Εχθες εμαθα για αυτο το "κοιτα με" ή οτι άλλο μπορουμε να το πουμε και θα το βάλω στο προγραμμα του. μόνο που εχω μια απορία σε αυτο. όταν κοιτας το σκυλο στα ματια πολύ ώρα μπαινει το θέμα κυριαρχίας?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Προσπαθησε μονος/η χωρις παρεα να εχεις την προσοχη του με διαφορα τεχνασματα!Μετα εισαγεις και την παρεα!

Αν σε καθε βολτα εσυ κρατας το λουρι και ο φιλος σου κανει τον καραγκιοζη με παιχνιδια,με αποτομα ξεκινηματα κτλ κτλ παιχνιδακια και του τραβαει την προσοχη λογικο ειναι να εχει σε αυτον την προσοχη και να ειναι καρφωμενος επανω του!Δουλεψε το οταν ειστε μονοι σας!

Πολλες εντολες ακομα μην του μαθαινεις!Λιγες και καλες!Αργοτερα εχεις καιρο για να εισαγεις και αλλες που θα τις αφομοιωσει πιο καλα!;)

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Οχι, οταν περπαταμε ολοι μαζι δεν τον πειραζουμε ή οτι άλλο.....

:) παρασύρομαι με αυτον τον σκυλο.... μαθαινει τοσο γρηγορα, εχει απιστευτη αντιληψη, που πολλες φορες με κανει να ξεχναω οτι ειναι ενα κουταβι και εχω περισσοτερες απαιτήσεις... Έχεις δικιο, σιγα- σιγά και σταθερα!!!!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δεν έχει απολύτως καμία σχέση η εντολή "look" ή "κοίτα με" με την προσοχή του σκύλου στη βόλτα.

Πρώτα απ' όλα στη βόλτα το θεωρώ αδιανόητο να απαιτώ από το σκύλο μου να με κοιτάει στραβολαιμιασμένος. Η βόλτα πρέπει να είναι ΒΟΛΤΑ, δηλαδή ευχάριστη για το σκύλο και η υπακοή πρέπει να υπάρχει μόνο για τις περιπτώσεις που χρειάζεται πραγματικά.

Δεύτερον (και πιο σημαντικό) η κατάσταση που περιγράφει ο φίλος Cicaci είναι απολύτως φυσιολογική για κουτάβι. Ο έλεγχος προέρχεται από αυτόν που κρατάει το λουρί οπότε το κουτάβι θέλει πάντα να πάει σε αυτόν που δεν κρατάει λουρί, άρα δεν τον ελέγχει, εφόσον νοιώθει το ίδιο άνετα και με τους δύο.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
…14 εβδομάδων, δηλαδή περίπου 3 μηνών. Τον κύκλο εμβολίων τον έχει ολοκληρώσει?
Η βόλτα τι διάρκεια έχει? Έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά? Στο σπίτι βλέπει κόσμο? Τον πηγαίνεις σε σημεία με πολύ βαβούρα? Θα σου πω εάν πολύ μεγάλο κοινό μυστικό: Μην βιάζεσαι με τον σκύλο σου, όσο ευχάριστα και αν περνάς ότι απαιτήσεις και αν έχεις..Όλα θα γίνουν στον καιρό τους!

Συμφωνώ ότι η βόλτα πρέπει να είναι βόλτα, χαρούμενη και θα πρέπει να δίνει ς πιο πολύ σημασία στην ουρά, στην ματιά του, στα αυτιά του, στη θέση του αυχένα-κεφάλι, γενικά στην στάση σώματος που έχει ο κούταβος και τα σημάδια που λαμβάνουμε από αυτά, παρά στο αν σε κοιτάει ή όχι…
Το να σε κοιτάει στα μάτια θέλει προσοχή, μπορεί σκύλος να κτυπήσει σε καμιά κολόνα… :D
Καλύτερα θα είναι να «δουλέψεις» στον κούταβο σε αυτή την ηλικία με το να ακούει το όνομα του και να χαίρεται, καθώς και να έρχεται ευχάριστα, καθώς και να παίζετε όσο μπορείτε…!

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Και βεβαια δεν εννοω να με κοιταει στα ματια οταν περπαταει διπλα μου... χαχα, πως ειναι δυνατον να ζηταω κατι τετοιο?
αυτο που κοιταω τωρα ειναι ακριβως αυτο που λες, να διαβαζω τη σταση του σωματος του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul