Εργασία/κυναθλήματα & διόρθωση

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
κάποια μνμ μεταφέρθηκαν από εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?12291-%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D/page7

....ουτε θα πηξω τον σκυλο στην διορθωση και μετα θα λεω οτι τον αγαπαω...
Αυτο να το κανουμε νεο θεμα ή να το αναλυσουμε (αναλωσουμε - μαλωσουμε) εδω? :D

Last edited by a moderator:

gsdog

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2009
136
1
Αυτο να το κανουμε νεο θεμα ή να το αναλυσουμε (αναλωσουμε - μαλωσουμε) εδω? :D
Εδω φυσικα.. Ειναι ενα θεμα που σιγουρα απασχολει τουλαχιστον οσους ασχολουνται με σπορ (τουλαχιστον οσους δεν εχουμε εμπειρια). Εγω προσπαθω να δειχνω στο σκυλο τι επιτρεπεται, αλλα το μη δεν μπορω να το αποφυγω και δυστυχως μεσα στο σπιτι πεφτουν αρκετα μη. Και δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο να κοβω συνεχεια τον σκυλο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θα συζητησουμε για τη διορθωση σε οποιοδηποτε σκυλι ή μονο για αυτα που κανουν κυναθληματα?
Επισης η διορθωση τι σχεση εχει με την αγαπη?
Αναρωτιεμαι η σκυλα γιατι "διορθωνει" τα κουταβια της επισης...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όπως τεθηκε στο πρωτο ποστ οπου εκανα την παραθεση, βγαινει το συμπερασμα ότι αν πηζεις τον σκυλο στην διορθωση, κατι μαλλον (ή ισως) αναποφευκτο σε δυσκολο (δυναμικο, κυριαρχικο, επικινδυνο, βαλτε ο,τι θελετε) σκυλο που μενει και κυκλοφορει ελευθερος μεσα στο σπιτι, σημαινει ότι υποκρινεσαι ή γελιεσαι αν μετα διακυρησσεις ότι τον αγαπας κι από πανω.

Υποχρεωτικα μυγιάστηκα γιατι την γνωστη και μη εξερετέα Ηρα την εχω περασει κυριολεκτικα και μεταφορικα από φωτια και σιδερο, ωστε να μπορει να ζει ΕΛΕΥΘΕΡΗ μεσα σε διαμερισμα και ταυτοχρονα, με ολο το θρασσος που εχω ως ατομο, την περιγραφω ως την λατρεια μου και το άλλο μου μισο στις παρουσιασεις στο υποφορουμ «τα σκυλια μας» αλλά και αλλού.

Παρομοια με εμενα, σε μικροτερο ή μεγαλυτερο βαθμο λειτουργουν αρκετοι.
Μπορουμε να συζητησουμε, κρινοντας την ολη πορεια, ενασχοληση και θυσιες, κατά ποσο μιλαμε δικαιωματικά για αγαπη και αν αυτή είναι εννοια ασυμβατη με την διορθωση.

Ωστοσο, πιστευω ότι θα ηταν πολύ πιο ενδιαφερον να συζητησουμε για τις διορθωσεις στα σπορ.
Όχι για το πώς γινονται, αλλά γιατι γινονται ή ΔΕΝ γινονται, τι προσφερουν ή τι κινδυνο ή ζημια εγκυμονουν για το επιθυμητο αποτελεσμα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αρη ας ξεκαθαρίσουμε λίγο την διόρθωση όταν ο σκύλος είναι στο σπίτι και την διόρθωση όταν ο σκύλος δουλεύει!Για μένα είναι τελείως διαφορετικές!Για να τα συνδιάσουμε λίγο...

Προσωπικα πιο μικρός ο Αδαμ ήταν ελεύθερος μέσα στο σπίτι και είχε πολλές διορθώσεις,πλέον τον ξεζουμίζω έξω η στο στίβο και στο σπίτι είναι η κοίμησμένος η στο κλουβί μέσα για δικιά του και δικιά μου ησυχία!

Τον Νίκο μπορώ να τον καταλάβω και μπορώ να πω ότι με το ριζοσπαστικό και εκνευρίστηκα σωστό ύφος είναι πολύ σωστά τα λεγόμενα του και συμφωνώ μαζί του σε πάρα πολλά!Με λίγα λόγια προτιμώ ο σκύλος να είναι μέσα στο cage του στο σπίτι πάρα να σουλατσάρει και να διορθώνεται και να εκνευρίζεται και αυτός και εγώ!Αυτα όσο αφορά το σπίτι!Τώρα στο σπορ,εκπαίδευση,οτιδήποτε έξω από το σπίτι φυσικά και θα τον διορθώσεις γιατί ο σκύλος δουλεύει!

Είναι 2 τελείως διαφορετικές καταστάσεις!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Διαφωνω Στελιο με το να είναι ο σκυλος στο κλουβι στο σπιτι για να μην διορθωνεται και να ειμαι κι εγω και αυτος ησυχος.

Προτιμω τον σκυλο (σκυλα τελος παντων) ελευθερο υπο προϋποθεσεις (κανονες).
Πρωτον γιατι κρινω ότι ελευθερη περναει ΠΟΛΥ καλυτερα και δενομαστε πολύ περισσοτερο, ειδικα τωρα που εμαθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τους κανονες και εγινε καπως «κυρια».

Δευτερον και σημαντικοτερο για μενα, ελευθερη εχει (θελω να πιστευω) να προσφερει πολύ περισσοτερα από ένα αποτρεπτικο γαυγισμα μεσα από το κλουβι.
Δεν εχει νοημα (για μενα παντα) να «συντηρω» έναν (κατά τα μυαλα μου παντα) φυλακα και να τον εχω κλειδωμενο.
Εκει ηταν και η μεγαλη διαφωνια μου στο παλιο θεμα με τον συμπαθεστατο dkoriss με το μπουρμπουλ.

Σημειωση. ΕΤΥΧΕ παλι να είναι λογια του Νικου αφορμη γι αυτό το θεμα.
Δεν εχω κατι με τον ανθρωπο, τον συμπαθω και τον σεβομαι ιδιαιτερα.
Το τονιζω για να μην νομισει κανείς ότι τον εβαλα στο κλισιοσκόπιο!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε καλά δεν είπαμε ότι θα είναι όλη την ημέρα μέσα!Εννοείται ότι δένεσαι καλύτερα όταν είναι ελεύθερος αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που ο σκύλος πρέπει να απομονωθεί όταν δεν υπάρχει άλλη λύση(πχ.επισκέπτες η οτιδήποτε άλλο) που προκειμένου να τον κάνω συνέχεια διορθώσεις τον απομονώνω και τέλος!Δεν θέλω να τον εκνευρίζω!Είναι αυτό που λέμε καλύτερα να μην του παρουσιάζεις κάποια κατάσταση πάρα να του την παρουσιάζεις και να δέχεται πίεση και διορθώσεις!Εξαρτάται βέβαια και τον σκύλο έτσι!Άλλη τακτική έχεις εσυ που από ότι θυμάμαι σε παλαιότερο ποστ είχες πει ότι κατάφερες να κάνεις την Ηρα να είναι κυρία όταν έρχονται επισκέπτες αλλά και πάλι είσαι στην τσίτα μην κάνει κάτι!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
η διορθωση αν γινει σωστα δεν ειναι λαθος ουτε σημαινει οτι θα χαλασει ο σκυλος

πολλοι παρα πολυ καλοι εκπαιδευτες χρησιμοποιουν διορθωση ενω αλλοι πανε μονο με φαι

λαθος μεθοδοι δεν υπαρχουν , λαθος τροποι υπαρχουν και τα γουστα του καθε χειριστη

Αρη κανενα προβλημα εισαι κουλ τυπος εσυ

Dimitris-b

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2008
187
0
Η διόρθωση επιβάλετε όταν θέλεις να έχεις σκύλο υψηλού επιπέδου.
Το πώς εξαρτάτε από τον σκύλο που έχεις

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
μονο σε μετρια και κατω σκυλια δεν νομιζω οτι ενα καλο σκυλι θα χαλασει απο τα μη επειδη λαλακιζεται μεσα στο σπιτι. τωρα ποιος μετα απο κανα 2 ωρες στο κλαπ και κανα 2 ωρες στον δρομο εχει ορεξη να κατσει να ασχοληθει με εναν διαβολακο που εχει 3εκουραθει στην διαδρομη της επιστροφης ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Καταλαβαίνω όλες τις απόψεις. :)Απλά να προσθέσω ότι στη δική μας περίπτωση (που θα ασχοληθούμε σοβαρά με το agility) άλλαξα μόνο εγώ σε κάποια πράγματα που αφορούσαν στη μεταξύ μας σχέση (ας πούμε ότι τώρα έχω περισσότερη συνέπεια κ είμαι πιο 'δίκαια'), αλλά στις συνήθειές μας δεν διαφοροποιήθηκε κάτι.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα αράξουν στον καναπέ με το σκύλο ή θα τον αφήσουν να ανεβαίνει στο κρεβάτι (δεν παίζουν αυτά), κ η λώρα γενικά είναι πολυυυ δραστήριο σκυλί κ μέσα στο σπίτι είναι υπερκινητηκή, παρ' όλο που εκτονώνεται καθημερινά.
Κ όμως, όταν με βλέπει να 'αράζω' ή της πω ένα "στον τόπο σου" όταν είναι ώρα χαλάρωσης, δε με ενοχλεί κ κάθεται ήσυχη κάπου.
Βέβαια με το που σηκωθώ έστω κ να πάω τουαλέτα ή ακούσει την τηλεόραση να κλείνει, τσουπ από πίσω μου.
Αλλά ρε γμτ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που γουστάρω σε αυτή τη φυλή (η ανά πάσα στιγμή ετοιμότητα:D).

Τέλος, να προσθέσω επί του θέματος ότι παρ' όλο που το agility είναι καθαρά extreme υπακοή, κ θέλει απόλυτη συγκέντρωση κ ταχύτητα, στις προπονήσεις μας δεν παίζει κανενούς είδους διόρθωση με εργαλεία (μόνο δείξιμο κατεύθυνσης με ''έλλλα'' κ ''πάμεεε'' κ μετά επιβράβευση με μπαλάκι ή/κ χάδια κ μπράββοοο :p)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97