Εποχή κ πηγή πρωτεϊνης ξηράς τροφής

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
Η πηγη πρωτεινης της ξηρας τροφης ( κοτοπουλο, ψαρι, αρνι κτλ) εχει σχεση με την εκαστοτε εποχη του χρονου; Για παραδειγμα στο σκυλι μου δινω ακανα wild praire. Μπορω το καλοκαιρι να του δωσω την pacifica η την ranslads? θεωρουνται "βαριες" για το καλοκαιρι κ θα πρεπει να τις δωσω πχ το χειμωνα η δεν παιζει κανενα ρολο; Συνοψιζοντας: υπαρχει καποιος κανονας σχετικα με το ποτε θα δωσω κοτοπουλο, ποτε θα δωσω ψαρι κ ποτε αρνι η οτιδηποτε αλλο η οποια εποχη του χρονου επιθυμω, δινω οποιον κωδικο θελω; Μιλαω για ενα υγιες σκυλι το οποιο δεν εχει προβλημα με καποια απ τις πηγες πρωτεινης, κ ο λογος που το κανω ειναι για να υπαρχει εναλλαγη στα συστατικα της ξηρας απο την ιδια εταιρια ομως!

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Οπιαδηποτε εποχη του χρονου η πρωτεΐνη παίζει τον ίδιο ρολο και το βασικοτερο στη διατροφή του σκυλου αλα και του ανθρώπου.δηλαδή όχι επειδή ειναι καλοκαιρακι πάμε για ψαράκι αλα οτιδήποτε πρωτεΐνη δίνεις είτε απο ψάρι είτε απο κοτόπουλο ειται μοσχάρι οποιαδήποτε εποχη του χρονου Ειναι το ίδιο.εγω δεινω acana pacific

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
πιστευω οτι δεν ειναι θεμα η πηγη αλλα η ποσοτητα.το καλοκαιρι καλο ειναι να μειωνουμε τροφη γιατι μειωνεται κ η ασκηση και συνεπως θα εχουμε πιο νορμαλ αφομοιωση αν και το ποσοστο της ακανα δεν το θεωρω τοσο υψηλο ωστε να μπεις σε διαδικασια για κατι τετοιο.η μονη διαφορα που πιστευω οτι υπαρχει στις τροφες απο ψυχρα κλιματα θεωρω οτι ειναι καλο να μη δινουμε παπυ.απο κει και περα περι ορεξεως....

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
κατα καιρους εχω ακουσει οτι το κοτοπουλο, σαν πιο ελαφρυ θεωρητικα, ειναι καλυτερα να δινεται καλοκαιρι για να μην βαραινει πολυ το σκυλι λογω κ της ζεστης. το αρνι λογω κ καλα περισοτερου λιπους, προς χειμωνα. το ψαρι παλι τις περιοδους που αλλαζει τριχωμα λογω των ω-3 λιπαρων που περιεχει. κ απλα αναρωτιωμουν αν αυτο εχει καποια βαση ή ειναι απλα ενας μυθος που στην ουσια δεν εξυπηρετει πουθενα!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ισως και να εχει αλλα θεωρητικα αυτο πρεπει να φαινεται απο τη διαφορα που εχουν τα ποσοστα μεταξυ λιπους κλπ στην εκαστοτε τροφη,αρνι.κοτα,ψαρι αν ειναι μικρη η διαφορα της αναλογιας δεν νομιζω οτι προσφερει κατι ουσιαστικο η αλλαγη κατ αυτον τον τροπο.

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
σουπ οι συγκεκριμενες αυτες τροφες της ακανα εχουν μηδαμηνες διαφορες στο ποσοστο λιπους κ πρωτεινης. εγω λογω του οτι δεν με περνουν οι ημερομηνιες ληξεις για να κρατησω τη ρασλαντς μεχρι το χειμωνα (ληγει τελος οκτωβρη), λεω να την ξεκινησω τωρα αλλα θα πεσει κ μεσα στο καλοκαιρι μεχρι να τελειωσουν τα τσουβαλια οποτε φοβαμαι μην παθει καμια ζημια ο σκυλος λογω κ της ζεστης!

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
Στειλεμου κανά τσουβάλι εμένα
τρια τσουβαλια ειναι ρε συ black κ θα τα ξεκινησω κατα τις 15 του μαρτη. τα περνω τριαδες γιατι ετσι μου κανει καλυτερη τιμη.;)

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Ε άμα θες καλοκαίρι να μην δίνεις αρνί θα σου αγοράσω ένα τσουβάλι για να πάρεις κατι αλο για καλοκαίρι

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog