Επιφυλακτική συμπεριφορά

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
Καλησπερα σε ολους, η Λακτα, το dachshound μας εγινε 5 μηνων και αρχισε τις βολτες εδω και 2 βδομαδες. Το θεμα ειναι πως ενω καθημερινα τη βγαζουμε βολτα 3φορες την ημερα ακομα δεν λεει να κοινωνικοποιηθει. Στις αρχες δεν πλησιαζε τα σκυλια και οταν περνουσαν διπλα της απομακρυνοταν, σιγα σιγα εχει αρχισει να τα πλησιαζει και να τα μυριζει, δεν φαινετε ομως να θελει να παιξει μαζι τους(καμια φορα τους γρυλιζει). Δειχνει να απολαμβανει περισσοτερο την παρεα μαζι μας ενω ειμαστε στο παρκο. Ξαπλωνει στο γρασιδι και λιαζεται με τις ωρες. Δεν πλησιαζει αλλους ιδιοκτητες. Πρεπει να ανησυχησω; Και μηπως υπαρχει καποιος τροπος στο να βοηθησω να κοινωνηκοποιηθει ευκολοτερα;Ευχαριστω προκαταβλικα.

Last edited:

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Καλησπερα! Πιστευω οτι 1ον ειναι ακομα νωρις να δεις αν εχει καποιο προβλημα κοινωνικοποιησης στη βολτα.Βεβαια την εβγαλες λιγο αργα εξω. Ξερω οτι τα εμβολια τα απαραιτητα τα εχουν κανει μεχρι 4 κ πιστεψε με αυτος ο μηνας εχει μεγαλη διαφορα. Θα επρεπε ηδη απο πιο νωρις να ειχε ερεθισματα με αλλα σκυλακια κ ανθρωπους. Αν δεν ειναι φοβικο η δεν επιτιθεται στα αλλα πιστευω οτι με το καιρο θα τα παει καλυτερα. Αν δεις ομως οτι αρχιζει κ γινεται επιθετικη πρεπει οπωσδηποτε να επισκεφτεις εναν εκπαιδευτη η να καθησεις μονος σου να διαβασεις για την θετικη εκπαιδευση. Θα βρεις παρααα πολλα σχετικα θεματα εδω κ γενικα στο ιντερνετ κ συγκεκριμενα για το προβλημα σου. Απο που το πηρες το σκυλακι? μεχρι ποσο μηνων ηταν με τα αδερφακια του κ τους γονεις του?Παντως πραγματικα αργησες λιγακι κατα την αποψη μου τα σκυλακια απο την πρωτη μερα που θα ερθουν σπιτι πρεπει να αρχισουν ωα γνωριζουν κοσμο κ οταν αρχισεις τα πρωτα εμβολια πρεπει να το φερνεις σε επαφη κ με αλλα εμβολιασμενα σκυλακια.

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
Καλησπερα! Πιστευω οτι 1ον ειναι ακομα νωρις να δεις αν εχει καποιο προβλημα κοινωνικοποιησης στη βολτα.Βεβαια την εβγαλες λιγο αργα εξω. Ξερω οτι τα εμβολια τα απαραιτητα τα εχουν κανει μεχρι 4 κ πιστεψε με αυτος ο μηνας εχει μεγαλη διαφορα. Θα επρεπε ηδη απο πιο νωρις να ειχε ερεθισματα με αλλα σκυλακια κ ανθρωπους. Αν δεν ειναι φοβικο η δεν επιτιθεται στα αλλα πιστευω οτι με το καιρο θα τα παει καλυτερα. Αν δεις ομως οτι αρχιζει κ γινεται επιθετικη πρεπει οπωσδηποτε να επισκεφτεις εναν εκπαιδευτη η να καθησεις μονος σου να διαβασεις για την θετικη εκπαιδευση. Θα βρεις παρααα πολλα σχετικα θεματα εδω κ γενικα στο ιντερνετ κ συγκεκριμενα για το προβλημα σου. Απο που το πηρες το σκυλακι? μεχρι ποσο μηνων ηταν με τα αδερφακια του κ τους γονεις του?Παντως πραγματικα αργησες
λιγακι κατα την αποψη μου τα σκυλακια απο την πρωτη μερα που θα ερθουν σπιτι πρεπει να αρχισουν ωα γνωριζουν κοσμο κ
οταν αρχισεις τα πρωτα εμβολια πρεπει να το φερνεις σε επαφη κ με αλλα εμβολιασμενα σκυλακια.
Ευχαριστω για το ενδοαφερον σου!Τη Λακτιτσα την πηραμε απο εκτροφειο!Επομενως ηταν με τους γονεις και τα αδερφακια της μεχρι 2,5 μηνων!Απο τη μερα που τη πηραμε ηταν σε καθημερινη επαφη με τα σκυλακια των γειτωνων με τα οποια φερονται σαν αδερφια!Τρελαινεται να ειναι μαζι τους.Κατα τα αλλα και κατα την περιοδο των εμβολιων τη βγαζαμε αγκαλια και γενικα το παλευαμε πολυ!Και τωρα ακομα προσπαθουμε αλλα προχωραει με πολυ αργα βηματα!

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Πιστέυω πως δεν θα εχεις καποιο προβλημα. η δικη μου η μικρη την εχω δει να ασχολειται μονο με 2-3 σκυλια σε ολες τις βολτες που εχουμε κανει(ειναι 8μιση μηνων) απλα ετσι μπορει να ειναι ο χαρακτηρας της.τωρα δε που της εφερα κ το καινουριο μικρο μας εχει φρικαρει τελειως.φαντασου της τρωει το φαγητο κ αυτη ουτε ενα βλεμα δεν του ριχνει...Σιγα σιγα θα λυθει το προβλημα! Τα θυληκα τα πανε καλα με αρσενικα να ξερεις(οποτε προς τα εκει να την πηγαινεις να παιζει)

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
Πιστέυω πως δεν θα εχεις καποιο προβλημα. η δικη μου η μικρη την εχω δει να ασχολειται μονο με 2-3 σκυλια σε ολες τις βολτες που εχουμε κανει(ειναι 8μιση μηνων) απλα ετσι μπορει να ειναι ο χαρακτηρας της.τωρα δε που της εφερα κ το καινουριο μικρο μας εχει φρικαρει τελειως.φαντασου της τρωει το φαγητο κ αυτη ουτε ενα βλεμα δεν του ριχνει...Σιγα σιγα θα λυθει το προβλημα! Τα θυληκα τα πανε καλα με αρσενικα να ξερεις(οποτε προς τα εκει να την πηγαινεις να παιζει)
Χιλια ευχαριστω!Ελπιζω πως με τον καιρο και πολλη υπομονη θα φτιαξουν τα πραγματα!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Δεν έχεις θέμα...το γεγονός ότι γρυλίζει είναι απλά γιατί θέτει τα όριά της... αφού μυρίζεται και ασχολείται και φήνει να την πλησιάσουν είσαι σε καλό δρόμο. Κι εμένα το έκανε αυτό, άσε που καμιά φορά με το που έβλεπε το άλλο σκυλί να την πολυπλησιάζει το έβαζε στα πόδια και τα άλλα σκυλιά την παίρνανε στο κατόπι. Εσύ συνέχισε τις προσπάθειες και ενθάρρυνέ την να πλησιάζει τα σκυλάκια (προσοχή σε τι σκυλάκια βέβαια!).