Επισκεπτης στο σπιτι

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Αν ερθει ρε παιδια καποιος στο σπιτι, τον πιανει τον σκυλο αμοκ. Καταρχην ξεχναει αμεσως τον κανονα οτι δεν παιζουμε σπιτι και αρχιζει να χοροπηδαει κτλπ.
Μετα ενω κανεις δεν του δινει σημασια, ερχεται φερνει παιχνιδια , τριβεται πανω μας , μας γλυφει.
Τα παντα για να τραβηξει προσοχη.
Μολις παρεκτραπει εγω τον βαζω στο κλουβι. Μουρμουραει αυτος. Μολις ηρεμησει τον βγαζω.
Ξανα το ιδιο και ξανα και ξανα.
Το θεμα ειναι οτι εχει απιστευτη επιμονη. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
Τον εχω δει να τρωει κανονικα ξυλο απο αλλα σκυλια γιατι δεν τον θελανε και αυτος εκειιιιι , συνεχιζει και τα γλυφει.
Ο τροπος με το κλουβι ειναι ο μοναδικος ??
Εχει τοση επιμονη που σπαει τα νευρα μου και σιγα σιγα και του επισκεπτη , με αποτελεσμα να τον αφηνω στο κλουβι μεχρι να φυγει ο επισκεπτης.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
αφου τον μυρισει..ειναι η ιεροτελεστια για τον σκυλισιο κωδικα επικοινωνιας...ο επισκεπτης καλο ειναι να μην του δωσει σημασια για να μην ανεβασει κι αλλο τον ηδη υπαρχων ενθουσιασμο του. Μετα αν εχετε κανει BY πες του ενα "ξαπλα" στον ιδιο χωρο με τον επισκεπτη και συνεχισε εσυ την κουβεντα σου με τον επισκεπτη...χωρις να δινεις σημασια στον σκυλο....αν σηκωθει η παει να φυγει απο το ξαπλα...τον ηαναβαζεις να το κανει αυτο...εε λογικα μετα απο 2-3 διορθωσεις και αν κανεις δεν ασχολειται μαζι του θα ξαπλωσει ησυχα ακι ωραια και θα σας χαζευει. Αν δεν εχει μαθει ΒΥ τοτε απο την αρχη της επισκεψης εχε τον στον crate/box ..ποτε μην χρησιμοποιεις το crate σαν τιμωρια επειδη ειναι ενθοουσιασμενος πολυ με κατι....θα αρχιζει να βλεπει μετα το crate με ασχημο τροπο....και δεν ειναι οτι καλυτερο να βλεπει την φωλια του ως κατι κακο!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
ΒΥ εχω κανει μονος μου αλλα ο σκυλος δεν ειναι ρομποτ. Αυτο που λες το εκανα. Ξαπλωμενος διπλα μου. Παει να σηκωθει τον ξαναξαπλωνω. Και ξανα και ξανα. Σου λεω δεν φανταζεσαι επιμονη. Ο σκυλος τωρα θα χρονισει . Ειναι ακομα μικρος , το καταλαβαινω . Αλλα ειναι πολυ σπαστικο αυτο.
2-3 διορθωσεις δεν φτανουν ουτε για πλακα. Με το που φυγει ο επισκεπτης , παει μονος στο κλουβι και κοιμαται.
Επισης δεν ειναι παντα ευκολο να δωσω οδηγιες στον επισκεπτη και να τις ακολουθησει κατα γραμμα. Δεν εχουν ολοι την ιδια ανοχη και αυτο κανει το ολο θεμα ακομα πιο δυσκολο.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καταρχας θεωρω αυτοννοητο οτι οσοι πανε επισκεψεις σε σπιτια με σκυλια γνωριζουν το τι θα "υποστουν" κ αναγκαστικα θα σεβαστουν μια αλφα κατασταση...διαφορετικα ας μη πανε καν...λεω τωρα εγω...
Εαν το θεμα σου ειναι οτι ΕΣΥ σαν ιδιοκτητης του σκυλιου θεωρεις μη επιτρεπτη αυτη την συμπεριφορα (που απαυτα που διαβασα δεν εννοησα κ κατι το τραγικο τεσπα) ειναι αλλο θεμα κ εκει μπορεις να παρεμβεις με πολλους κ διαφορους τροπους,αναλογα πως θες να "παιδαγωγησεις" το σκυλι σου...μπορεις να το εχεις στο ξαπλα,μπορεις να το απομονωσεις,μπορεις χιλια δυο...
Προσωπικα εμενα παντως πιο συχνο φαινομενο ειναι να μου πειραζουν το σκυλι παρα να πειραζει περαν της χαρας που θα κανει οταν ερθει καποιος επισκεπτης...το να εξωτερικευει την χαρα της κ την αγαπη της απεναντι σε εναν δικο μου ανθρωπο δε με ενοχλει καθολου,ισα ισα που το επιβραβευω κ προσπαθω να το ενισχυω

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
ΒΥ εχω κανει μονος μου αλλα ο σκυλος δεν ειναι ρομποτ. Αυτο που λες το εκανα. Ξαπλωμενος διπλα μου. Παει να σηκωθει τον ξαναξαπλωνω. Και ξανα και ξανα. Σου λεω δεν φανταζεσαι επιμονη. Ο σκυλος τωρα θα χρονισει . Ειναι ακομα μικρος , το καταλαβαινω . Αλλα ειναι πολυ σπαστικο αυτο.
2-3 διορθωσεις δεν φτανουν ουτε για πλακα. Με το που φυγει ο επισκεπτης , παει μονος στο κλουβι και κοιμαται.
Επισης δεν ειναι παντα ευκολο να δωσω οδηγιες στον επισκεπτη και να τις ακολουθησει κατα γραμμα. Δεν εχουν ολοι την ιδια ανοχη και αυτο κανει το ολο θεμα ακομα πιο δυσκολο.
Δυο τρεις διορθωσεις οντως δεν φτανουν ουτε για πλακα σε ενα τοσο επιμονο σκυλι. Το θεμα ειναι να εισαι εσυ προετοιμασμενος να κανεις 103 διορθωσεις χωρις να σπανε τα νευρα σου. Εισαι? στο λεω γιατι κ η δικια μου ειναι νευρικη σκυλα κ δεν της αρεσει να κανεις το δικο σου αλλα δυστυχως αλλιως δεν γινεται. Πρεπει να περασει το δικο σου κ οχι το δικο του,αυτο να εχεις στο μυαλο σου. Θελει επιμονη κ δουλεια!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Καταρχας θεωρω αυτοννοητο οτι οσοι πανε επισκεψεις σε σπιτια με σκυλια γνωριζουν το τι θα "υποστουν" κ αναγκαστικα θα σεβαστουν μια αλφα κατασταση...διαφορετικα ας μη πανε καν...λεω τωρα εγω...
Εαν το θεμα σου ειναι οτι ΕΣΥ σαν ιδιοκτητης του σκυλιου θεωρεις μη επιτρεπτη αυτη την συμπεριφορα (που απαυτα που διαβασα δεν εννοησα κ κατι το τραγικο τεσπα) ειναι αλλο θεμα κ εκει μπορεις να παρεμβεις με πολλους κ διαφορους τροπους,αναλογα πως θες να "παιδαγωγησεις" το σκυλι σου...μπορεις να το εχεις στο ξαπλα,μπορεις να το απομονωσεις,μπορεις χιλια δυο...
Προσωπικα εμενα παντως πιο συχνο φαινομενο ειναι να μου πειραζουν το σκυλι παρα να πειραζει περαν της χαρας που θα κανει οταν ερθει καποιος επισκεπτης...το να εξωτερικευει την χαρα της κ την αγαπη της απεναντι σε εναν δικο μου ανθρωπο δε με ενοχλει καθολου,ισα ισα που το επιβραβευω κ προσπαθω να το ενισχυω

Φυσικα και το γνωριζουν τα ατομα που θα ερθουν. Αλλα δεν εχουν ολα τα ατομα την ιδια ανοχη. Εχω φιλους που μπορουν να παιζουν και να παλευουν για ωρες με το σκυλι μου αλλα εχω και ατομα που δεν θελουν πολλα πολλα.
Δεν το θεωρω λογικο να σταματησουν να ερχονται ολοι οι δικοι μου ανθρωποι στο σπιτι λογω του σκυλου. Πρεπει να υπαρχει ενα μετρο.
Ναι να παει να χαιρετησει ο σκυλος , να παρει και τα χαδια του αλλα μετα να σταματησει. Ειτε μονος του , ειτε αν του πω εγω φτανει.
Δεν ειναι του θανατα η συμπεριφορα αλλα ειναι ενθουσιασμος αυτο που εχει το σκυλι. Και οσο μπορω διορθωνω τις στιγμες που ο σκυλος ειναι ενθουσιασμενος. Οχι χαρουμενος . Ενθουσιασμενος.
Επισης πρεπει να μαθει σωστη συμπεριφορα μεσα στο σπιτι. Οπως εμαθε οτι δεν παιζουμε μεσα στο σπιτι.
Θελω να μαθει να καθεται ηρεμος και χαλαρος οταν ερχεται καποιος. Ακριβως οπως ειναι οταν ειμαστε οι 2 μας.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Αντιλαμβανομαι τι λες...αλλα δεν ειναι ευκολο κ να υπαρχουν 2 μετρα κ 2 σταθμα αναλογως το ατομο που σε επισκεπτεται,αμα θες μια γενικοτερη χαλαρη κατασταση θα πρεπει να κανεις υποδειξεις κ σαυτους που "παλευουν" για 2 ωρες με το σκυλι...του στυλ "παρακαλω μη ξεσηκωνεις το σκυλι"...στη θεση σου (οπως κ πολλες φορες το κανω) θα τραβαγα την προσοχη του με κατι που θελει,πχ καποιο αγαπημενο παιχνιδι η ενα κοκκαλο να μασαει για να αφοσιωθει σαυτο...ωστε να μη νομιζει κιολας οτι ειναι κακο οταν ερχονται επισκεπτες γιατι ξαφνικα με τραβανε,με μαλωνουν η με απομονωνουν,μετα δε θα τους θελει κιολας,οχι τιποταλλο.
Πχ φιλη μου καλη επι χρονια ανεχοταν ως κ ενισχυε το γκριφονακι της οταν εβλεπε καποιον να ενθουσιαζεται κ να πηδαει πανω τους απτην χαρα του-μιλαμε για 7 κιλα σκυλι-κακο δε σου κανε,αλλα τυχαινε καμια φορα να πεσει πανω σου με φορα κ να σε πονεσει με τα νυχια του-τιποτα το τραγικο-οταν λοιπον εμεινε εγκυος κ στις πρωτες 2-3 προσπαθειες δε το κοβε-μα γιατι αραγε?-η λυση ηταν να παει στο σπιτι της μανας της κ να "εγκαταλειφθει" εκει...εγκαταληψη δεν ειναι βεβαια θα μου πεις,γιατι εκει ειχε ταδελφια του,φαι,νερο,κρεββατακι τα παντα ολα...ΑΛΛΑ δεν ηταν με την δικη του οικογενεια οπως κ να το κανουμε...αναγκαστηκε να αλλαξει η καθημερινοτητα του,τα χουια του,ολα...κ γιατι?
Τωρα που μιλαμε της κραταει ενα μουτρα ενα πραμα,τον παιρνει που κ που,αλλα ο ιδιος δεν ειναι ουτε θα ξαναειναι...γιατι κ ηλιθια τα σκυλια δεν ειναι...παντα θα φοβαται πιστευω οτι η μαμα του θα τον ξαναπαρατησει στο αλλο σπιτι.
Θελω να σου πω μαυτη την ιστορια,οτι τροπος υπαρχει για ολα,απλα θελει υπομονη κ επιμονη...μη διαλεγει ο κοσμος το ευκολο μονοπατι...
Και πραγματικα χαιρομαι πολυ που σε βλεπω να προβληματιζεσαι κ να ψαχνεις τροπο επιλυσης ακομη κ για το πιο μικρο προβλημα.

maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4
Έχω κι εγώ το ίδιο ακριβώς "πρόβλημα" και σε νιώθω για το πόσο ενοχλητικό μπορεί να γίνει! Ο Μαξ μόλις ακούσει την πόρτα να χτυπάει πετάγεται πάνω ό,τι κι αν κάνει (ακόμα κι αν κοιμάται) και παθαίνει αμόκ!Η ουρά πάει σαν τρελή, κάνει σβούρες κι υπερενθουσιάζεται!Όταν ανοίξει κιόλας η πόρτα εκεί κι αν έχουμε θέμα.Αν και όποιος μπαίνει μέσα ενημερώνεται -αν δεν είναι ήδη ενημερωμένος εκ των προτέρων- να μην του δώσει καμία σημασία μέχρι να ηρεμήσει αυτός δεν πτοείται ιδιαίτερα!Γλύφει, πηδάει πάνω στους επισκέπτες, κάνει κύκλους κτλ και με δυσκολία υπακούει στις εντολές!Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγω αυτό είναι ο αντιπερισπασμός...ένα κόκκαλο να μασήσει (γιατί είμαστε και υπερ-φαγανοί και στο φαί δεν λέμε ποτέ όχι) ή το αγαπημένο του παιχνίδι ηρεμούν αρκετά την κατάσταση.Όταν έχει ηρεμήσει και ακούει κιόλας κι αν το θέλει κι ο επισκέπτης μπορεί να τον χαιδέψει ή να παίξει μαζί του!Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε αχρείαστες φωνές και μαλώματα! Δοκίμασε το κι εσύ γιατί κρίμα είναι κι αυτό να "τιμωρείται" γιατί απλά είναι κοινωνικός και θέλει να παίξει...έτσι κι εσύ θα μπορείς να τα πείς με τους επισκέπτες σου άνετα κι αυτός δεν θα νιώθει παραγκωνισμένος ή "ριγμένος" αφού θα ασχολείται με κάτι που τον ευχαριστεί!Κι όταν θα έχει ηρεμήσει θα μπορεί να πάρει και τα χάδια ή την προσοχή που θέλει!Σε εμάς πάντως πιάνει κι εύχομαι να σε βοηθήσει κι εσένα​

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ αυτονόητο ότι ο καθένας που θα έρχεται σπίτι μου, θα πρέπει να υποστεί "επίθεση" ενθουσιασμού και χαράς από το σκύλο μου. Το είχε και ο Ερμής αυτό παλιά. Όποιος ερχόταν είτε για 10 λεπτά είτε για 1 ώρα έπρεπε να περάσει το μαρτύριο με το μπαλάκι. Οπότε αυτό θα έπρεπε να αλλάξει γιατί αφενός δεν είχα διάθεση να ζορίζεται ο επισκέπτης και αφετέρου με εκνεύριζε και εμένα η επιμονή του. Οπότε αρχίσαμε την αδιαφορία και κάθε φορά που έκανε την κίνηση εισέπραττε ένα ηχηρό "όχι" από μένα αλλά όχι από τον επισκέπτη (γινόμουν εγώ η κακιά). Ε κάποια στιγμή το έπιασε το νόημα. Αρκετές φορές έδινα σε αυτόν που ερχόταν ένα καινούργιο μπαλάκι και του το έδινε μόλις γινόταν οι ανάλογες "χαιρετούρες" και είχε ασχολία με το νέο του παιχνίδι και δεν έδινε σημασία. Επίσης αρκετές φορές τον πήγαινα βόλτα και τον έτρεχα λίγο με το μπαλάκι έξω και μετά ήταν πιο "πεσμένος" όταν γυρνάγαμε σπίτι.

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Εμενα παλι τους μυριζει ησυχα καθεται διπλα μας οσο διαρκει η επισκεψη κι οταν σηκωνονται να φυγουν , .. γαυγιζει απειλητικα και βγαζει δοντια! Τι παθαινει γμτ?