Επιπτώσεις κακοποίησης στη συμπεριφορά

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για δώστε μου τα φώτα σας εδώ:

Αυτή την εποχή κοιτάζω ενδεχομένως για δεύτερο Μουφ. Δεν είμαι ακόμα σίγουρη γι' αυτό και θα το σκεφτώ πρώτα πάρα πολύ καλά. Επίσης θα μιλήσω με αρκετό κόσμο. Θα ήθελα όμως στο μεταξύ τη γνώμη σας για τα δυνατά προβλήματα που μπορεί να έχει ένα Μουφ που κοιτάζω:

Ο εν λόγω Αυστραλέζος είναι τριών χρονών. Τον είχε ένα απίστευτο κάθαρμα που τον είχε δεμένο στην πίσω πέργολα του σπιτιού του για ένα χρόνο με σκοινί του ενός μέτρου, ξέρετε τώρα και από την Ελλάδα αυτές τις ηλίθιες συνήθειες. Τα επόμενα δυο χρόνια τον έβαλε σε ένα run, δηλαδή κλουβί στον κήπο και απλώς τον τάιζε. Κάποια στιγμή τον πήρανε πρέφα ο κόσμος, φωνάξανε τους μπάτσους και ο μαλάκας δήλωσε ότι το σκυλί απεχθάνεται το σπίτι! Η αστυνομία φυσικά δε μάσησε και παρέδωσε το σκύλο στο σωστικό όμιλο Μουφίων που τον δίνει για υιοθεσία.

Η συμπεριφορά του τώρα περιγράφεται ως γλυκύτατη. Λατρεύει, λέει, τους ανθρώπους, τρελλαίνεται φυσικά να ζει στο σπίτι μαζί τους, αγαπά όλα τα σκυλιά, κυρίως δε τα άλλα Μούφια, και καθότι φυσικά μεγαλοφυής (Αυστραλέζος γαρ), έμαθε την τουαλέτα του στο πιτς φυτίλι και του κάνουνε τώρα και εκπαίδευση διότι το καθίκι που τον είχε δεν του είχε μάθει απολύτως τίποτα! Καλά, το γιατί παίρνουν κάτι τέτοιοι ηλίθιοι σκύλο δεν το καταλαβαίνω.

Ερώτηση προς εσάς: τα παραπάνω μου φαίνονται πολύ θετικά. Συνήθως ο συγκεκριμένος όμιλος (η ARPH) δεν λέει ψέματα διότι θέλει όντως να βρει σπίτι στα σκυλιά. Το μόνο, ας πούμε ελάττωμα που λένε είχε το συγκεκριμένο, είναι ότι, όπως και το Μουφ μου, πεινάει συνέχεια και χτυπιότανε να φάει. Τώρα, λέει, του μάθανε να μη χτυπιέται τόσο πολύ και μάλιστα να μην ανταγωνίζεται τα άλλα σκυλιά.

Ξέρετε συγκεκριμένα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ένας τέτοιος σκύλος? Τι θα έπρεπε να προσέξω. Εννοείται ότι φοβάμαι ότι και όλα να είναι όσο άριστα λένε στην αγγελία, το χοντρομπαλούδικο θα μου "χαλάσει" και τον άλλον. Κοινώς θα μπει μέσα το δεύτερο σκυλί, θα καταλάβουν φυσικά αμφότερα ότι α) έχουν πολλά κοινά στο παρελθόν τους, β) είμαι μαλακιά και το Μουφ με κάνει συνήθως ό,τι θέλει (είναι και ο δεύτερος καταπληκτικά ωραίος) και γ) το Μουφ θα ξεμάθει τον άλλον τα όσα ωραία άρχισε να μαθαίνει και θα κάνουν τσάρκες ομού στους πάγκους.

Τελοσπάντων, εγώ γνώμες τώρα θέλω και θα δούμε. Δεν πρόκειται πάντως να πάρω καμιά απόφαση για κανα μήνα ακόμα. Ως συνήθως, σας μερσώ ιδιαιτέρως.:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Με μοναδική επιφύλαξη ότι θα είναι και τα δύο αρσενικά, παρά τους τόνους μέλι με το οποίο περιλούζεις κάθε σου λέξη, που αφορά την συμπεριφορά τους, θεωρώ ότι ο μοναδικός προβληματικός παράγοντας, που μπορεί να παίξει καταστροφικό ρόλο, στην μεταξύ τους ρόδινη συμβίωση...είσαι εσύ. Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο, ότι είσαι απόλυτα ικανή, να μετατρέψεις κάθε σωστή συμπεριφορά σκύλου, σε πανωλεθρία. Αρα, η μόνη έρευνα που χρειάζεται να κάνεις κατ' εμέ, είναι πόσο είσαι εσύ διατεθειμένη να αλλάξεις όλα τα κακώς κείμενα. Να γίνεις πιο αυστηρή και πιο σταθερή στα σκυλίσια"πρέπει", όχι τα ανθρώπινα. Μόλις λύσεις αυτό, για το οποίο δεν χρειάζεται να ρωτήσεις πολύ κόσμο, θα διαπιστώσεις ότι μια χαρά, μπορείς να προσφέρεις μια ζωή λουξ, σε ακόμη ένα βασανισμένο ζωάκι. Με πολύ αγάπη :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
στειρωμένα και τα δύο βέβαια

και αφού εμπιστευεσαι τον όμιλο

όλα καλά

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοείται ότι είναι και τα δύο στειρωμένα. :) Ο όμιλος είναι ο ίδιος που μου έδωσε το Μουφ και δε δίνει ποτέ του σκύλο αστείρωτο. Επίσης εγγυάται ότι δεν υπάρχει επιθετικότητα και ότι ο σκύλος που δίνει δεν έχει ποτέ δαγκώσει κανέναν σύμφωνα με τα όσα ξέρουν. Τώρα πανωλεθρία δε θα έλεγα ότι έχω δημιουργήσει ποτέ, απλώς θα προτιμούσα να μην "πεινάει" συνέχεια το Μουφ και να έρχεται όταν το φωνάζω. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97