Επιπλοκές μετά την στείρωση

Mporidou

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2021
48
36
26
Καλημέρα, όπως ανέφερα και πριν 5 μέρες η μάγια έκανε στείρωση.... Βέβαια απότι φενεται έχει μολυνθεί σε ένα σημείο που έχει ράμματα και βγάζει λίγο πυον... Μίλησα που λέτε με τον γιατρό και η απάντηση του μετά από τόσα τηλέφωνα και μηνύματα ήταν πως βάζε πενταντιν δεν είναι τίποτα... Το σκυλί μου από χθες κάνει εμετό και έχει διάρροια και ένα τρέμουλο ανάλογα τις ώρες........ Μίλησα ξανά με τον γιατρό και με είπε πως τον ζαλίζω είμαι δυστυχώς σε μικρή πολύ και δεν έχω πολλούς γιατρούς όπως και κάποιο μέσο για να πάω το σκυλάκι μ κάπου... Μπορείτε σας παρακαλώ τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να το βοηθήσω λίγο με τους εμετούς [ να σημειώσω πως έδωσα και priperan]
Γιατί θα την πάω στον γιατρό την Δευτέρα και θα γίνει σαματας
Πως πρέπει να κινηθώ απέναντι στην στάση του γιατρού; είμαι παράλογη που ενδιαφέρομαι για το σκυλί μου τόσο πολύ και τον παίρνω τηλέφωνο για να τον ρωτήσω τι μπορώ να κάνω;

Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
202
Τι πάει να πει δεν είναι τίποτα και πως τον ζαλίζεις; αυτή είναι η δουλειά του. Θα πρέπει να βρεις άλλον κτηνίατρο και άμεσα,όσο για το μεταφορικό μπορείς να παρακαλέσεις έναν δικό σου άνθρωπο (φίλο, συγγενη) για να σε μεταφέρει. Είναι λάθος να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα, αυτά θα εξαφανιστούν μαζί με την αιτία. Σκέψου για παράδειγμα κάποιος να έχει σκωλικοειδιτιδα να πονάει φρικτά και εσύ να του δίνεις παυσίπονο, δεν θα γίνει καλά. Όσο για τους εμετούς αυτό που συστήνουν οι κτηνιατροι είναι το ζώο να μένει νηστικό τουλάχιστον 24 ωρες.

• Like
Reactions: Mporidou and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Οι απαντήσεις του γιατρού σου, αν είναι όπως τις λες, είναι απαράδεκτες.
Προσωπικά θα του έστελνα mail ή sms, για να τις έχω γραπτές και να μπορώ να τις αποδείξω, σε περίπτωση που αποφασίσεις αργότερα, να κινηθείς με κάποια καταγγελία.

Επειδή όμως τώρα, προέχει η υγεία του σκύλου σου, αν βρισκόταν κάποιος φίλος ή συγγενής, πρόθυμος να την μεταφέρει, υπάρχει κάποια κλινική σχετικά κοντά, ώστε να την πήγαινες τώρα; Αν ναι, προσπάθησε να πετύχεις αυτό. Αν όχι και πρέπει αναγκαστικά να περιμένεις μέχρι αύριο (σ' αυτόν τον γιατρό, πας με τα πόδια; ), πάρε ανάσες, παρακολούθα την και παρακάλα να μην επιδεινωθεί ή η αναμονή αυτή, να μην της στοιχίσει. Εχε τον νου σου να μην το πειράζει. Αν έχει όρεξη για φαγητό, φτιάξτης λίγο ρυζάκι και λίγο κοτοπουλάκι νερόβραστα εννοείται, και δίνε της λιγάκι, να μην μένει νηστική. Αν δεις μετά την πρώτη ελάχιστη ποσότητα που θα φάει, ότι κάνει πάλι εμετούς και διάρροιες, μην της ξαναδώσεις. Μόνο λίγες γουλιές νερό, να μην αφυδατωθεί, γιατί κάνει και πάρα πολύ ζέστη, αυτές τις μέρες. Και υπομονή!

Βρες την κοντινότερή σου κλινική ή τον επόμενο κοντινότερο γιατρό και προσπάθησε να κάνεις ένα τηλέφωνο. Εξήγησε την περίπτωση. Ισως να μπορέσουν να σου δώσουν τουλάχιστον τηλεφωνικά κάποιες οδηγίες. Ποτέ δεν ξέρεις.

*Μην ανοίγεις διαφορετικά θέματα για κάθε φάση, του ίδιου προβλήματος, γιατί έτσι δεν υπάρχει ροή και συνέχεια, και πρέπει όποιος θέλει να ενημερωθεί για να δοκιμάσει να βοηθήσει, να ψάχνει προηγούμενα θέματα.

Mporidou

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2021
48
36
26
Ζητώ χίλια συγγνώμη για τα θέματα που έχω ανοίξει... Ευτυχώς βρήκα κάποιο μεταφορικό μέσο να πάω... Θα πάμε τρ σε λίγο ευτυχώς οι εμετοι σταμάτησαν και η θερμοκρασία της είναι 39.5
Μετα από αυτό σίγουρα θα αλλάξω γιατρό όπως και να χει

Mporidou

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2021
48
36
26
Οι απαντήσεις του γιατρού σου, αν είναι όπως τις λες, είναι απαράδεκτες.
Προσωπικά θα του έστελνα mail ή sms, για να τις έχω γραπτές και να μπορώ να τις αποδείξω, σε περίπτωση που αποφασίσεις αργότερα, να κινηθείς με κάποια καταγγελία.

Επειδή όμως τώρα, προέχει η υγεία του σκύλου σου, αν βρισκόταν κάποιος φίλος ή συγγενής, πρόθυμος να την μεταφέρει, υπάρχει κάποια κλινική σχετικά κοντά, ώστε να την πήγαινες τώρα; Αν ναι, προσπάθησε να πετύχεις αυτό. Αν όχι και πρέπει αναγκαστικά να περιμένεις μέχρι αύριο (σ' αυτόν τον γιατρό, πας με τα πόδια; ), πάρε ανάσες, παρακολούθα την και παρακάλα να μην επιδεινωθεί ή η αναμονή αυτή, να μην της στοιχίσει. Εχε τον νου σου να μην το πειράζει. Αν έχει όρεξη για φαγητό, φτιάξτης λίγο ρυζάκι και λίγο κοτοπουλάκι νερόβραστα εννοείται, και δίνε της λιγάκι, να μην μένει νηστική. Αν δεις μετά την πρώτη ελάχιστη ποσότητα που θα φάει, ότι κάνει πάλι εμετούς και διάρροιες, μην της ξαναδώσεις. Μόνο λίγες γουλιές νερό, να μην αφυδατωθεί, γιατί κάνει και πάρα πολύ ζέστη, αυτές τις μέρες. Και υπομονή!

Βρες την κοντινότερή σου κλινική ή τον επόμενο κοντινότερο γιατρό και προσπάθησε να κάνεις ένα τηλέφωνο. Εξήγησε την περίπτωση. Ισως να μπορέσουν να σου δώσουν τουλάχιστον τηλεφωνικά κάποιες οδηγίες. Ποτέ δεν ξέρεις.

*Μην ανοίγεις διαφορετικά θέματα για κάθε φάση, του ίδιου προβλήματος, γιατί έτσι δεν υπάρχει ροή και συνέχεια, και πρέπει όποιος θέλει να ενημερωθεί για να δοκιμάσει να βοηθήσει, να ψάχνει προηγούμενα θέματα.
Καλησπέρα, το κορίτσι μου είναι στον γιατρό με όρο προολυπτικα μας είπε κάναμε εξετάσεις αίματος, ακτινογραφιες, βιοχημικες, και από ότι με ενημερώσω ο γιατρός το σκυλί εχει πέσει ο πυρετός της.... Μου είπε πως είχε υψηλά επίπεδα στα λευκά αιμοσφαίρια γιαυτό είχε πυρετό επίσης καθαριστήκε η πληγή της από το πυον, ευτυχώς όλα πάνε καλά για την μάγια μου.... Ελπίζω να μην περάσει κανένας αυτό που πέρασα καινεγω με τον προηγούμενο γιατρό της ☠