Επιλογή τροφής!!!

chris_chris

New Member
27 Ιανουαρίου 2014
1
0
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!!
Πριν μπω στο θέμα θα ήθελα να σας πω ότι αφιέρωσα αρκετό χρόνο διαβάζοντας οτι με ενδιαφέρει σε διάφορα από τα υπάρχοντα θέματα και έμαθα πάρα πολλά.
Έχω ένα αρσενικό λαμπραντόρ σχεδόν 3 χρονών. Τον ταΐζουμε μια τροφή που λέγεται GOSBI, και αφού διάβασα διάφορα άρθρα, καθώς επίσης και τα συστατικά της τροφής ειλικρινά φρίκαρα. Εκτός του οτι είχε κυρίως δημητριακά, είχε μέχρι και αυτά τα καρκινογόνα DHT (συγγνώμη αν δεν το λέω σωστά-το μπερδεύω πάντα). Τέλος πάντων, ας μην τα πολυλογώ, αποφάσισα να του αλλάξω τροφή.Μετά απο πολύ ψάξιμο, κατέληξα σε 3 που μου φαίνονται σχετικά ποιοτικές, (σαφώς μίλια ποιοτικότερες απο την μέχρι τώρα) αλλά που να κάθονται και στην τσέπη μου διότι καλώς ή κακώς δεν μπορώ να διαθέσω πολλά. Τις παραθέτω παρακάτω αναλυτικά και θα ήθελα την γνώμη σας.

Equilibrio Adult 17kg = 45e
Σύνθεση: Κρέας κοτόπουλου, γεύμα ψαριού, ρύζι, καλαμπόκι, μαγιά λιναρόσπορο, αποξηραμένο αυγό, ολικές λιπαρές ουσίες πουλερικών (διατηρημένες φυσικά με τοκοφερόλες και έλαιο δεντρολίβανου), ιχθυέλαιο, αποκομμιωμένο σογιέλαιο, προβιοτικά, ινουλίνη, χλωριούχο κάλιο , εκχύλισμα Γιούκα schidigera, εξαμεταφωσφορικό νάτριο, πρόμιγμα βιταμινών, μέταλλα.

Ανάλυση: Πρωτεΐνη 25%, Λιπαρές ουσίες 15%, Ινώδεις ουσίες 3%, Υγρασία 10%, Τέφρα 7%, Ασβέστιο 1,1% , Φώσφορος 0,75%, Λινολενικό οξύ 0,23%, Λινελαϊκό οξύ 1,15%, Ινουλίνη 0,55%, Προβιοτικά 1%.

Cibau Adult Large Breed 15kg = 40e

Συστατικά: Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (28%),ρύζι (28%),καλαμπόκι (26%),λίπος κοτόπουλου (6%),αφυδατωμένο ψάρι,αφυδατωμένος πολτός τεύτλων (4%),ιχθυέλαια (2%),φυτικά έλαια (1%),χλωριούχο νάτριο,αποξηραμένη ζυθοζύμη (0,3%). Συμπληρώματα ανα κιλό

Θρεπτικές πρόσθετες ύλες: Βιταμίνη Α 10000 UI; Βιταμίνη D3 1000 UI; Βιταμίνη Ε (Αλφα-τοκοφερόλη 91%) 100mg; Βιταμίνη C 100mg; Νιασίνη 25mg; παντοθενικό οξύ 10mg; Βιταμίνη Β2 5mg; Βιταμίνη Β6 4mg; Βιταμίνη Β1 3mg; Βιταμίνη Κ3 (M.S.B. 53%) 1mg; Βιταμίνη Η 0,25mg; φολικό οξύ 0,30mg; Βιταμίνη Β12 0,04mg; χλωριούχος χολίνη 1500mg; Zn-οξείδιο του ψευδαργύρου 108mg; Zn-μονοϋδρικός θειικός ψευδάργυρος 120mg; Μn-μονοϋδρικό θειικό μαγγάνιο 150mg; Fe-μονοϋδρικό θειικό άλας σιδήρου 44mg; Fe-ανθρακούχο άλας σιδήρου 60mg; Cu-πενταϋδρικός θειικός χαλκός 50mg; I-άνυδρο ιωδικό ασβέστιο 2,4mg; Se-σεληνιώδες νάτριο 0,22mg; DL-Μεθειονίνη 1500mg.
Τυπική Ανάλυση: Ασβέστιο: 1,20% Τέφρα: 6,50% Ινώδεις ουσίες: 2,00% Φώσφορος: 0,90% Ακατέργαστα λίπη: 12,00% Ακατέργαστη πρωτεΐνη: 25,00% Υγρασία: 9,00%.

Farmina Team Breeder 20kg = 42e

Συστατικά: Αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου, καλαμπόκι, ζωικό λίπος, ρύζι, φυτικό έλαιο, αποξηραμένος πολτός τεύτλου, κόμμι χαρουπιού, χλωριούχο νάτριο, αποξηραμένη ζυθοζύμη.

Θρεπτικές πρόσθετες ύλες: Βιταμίνη Α 10000 IU, Βιταμίνη D3 1000 IU βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη 91%) 100mg, Βιταμίνη C 100 mg, 25mg Νιασίνη, Παντοθενικό Οξύ 10mg, 5mg Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β6 4mg, 3mg βιταμίνη Β1, βιταμίνη K3 (MSB 53%) 1mg, βιταμίνη Η 0,25 mg, 0,30 mg φολικού οξέος, βιταμίνης Β12 0,04 mg, χλωριούχο χολίνη 1500mg, 108mg Ζη-οξείδιο του ψευδαργύρου, θειικός ψευδάργυρος μονοένυδρο Ζη-120mg, 150mg μαγγάνιο, μονοένυδρο θειικό Mn-, Fe-θειικού σιδηρούχα 44mg μονοϋδρική, 60mg Fe-ανθρακικός σίδηρος, Cu-θειικού 50mg πενταένυδρο, Ι-ιωδικό ασβέστιο άνυδρο 2,4 mg Se-σεληνίτη νατρίου 0.22 mg, DL-μεθειονίνης 150mg.

Τυπική Ανάλυση: Ασβέστιο: 1,20%, Ακατέργαστη Τέφρα: 5,80%, Ινώδεις ουσίες: 2,00%, Φώσφορος: 0,90%, Ακατέργαστες λιπαρές ουσίες: 21,50%, Ακατέργαστη πρωτεΐνη: 28,50%, Υγρασία: 9,00%.

Να σημειώσω οτι αντικειμενικά με συμφέρει η Farmina διότι είναι η μόνη που είναι 20 κιλά - και αυτή που του παίρνουμε τώρα είναι 20κιλη. Το 20κιλο, που έκανε 25 ευρώ:confused:, κρατούσε 1 μήνα και κάτι, άρα γι' αυτό λέω ότι συμφέρει περισσότερο πάλι μια 20κιλη. Mε τρομάζει όμως το λίπος της, το βρίσκω υπερβολικό. Γενικά, ποιοτικά την βρίσκω πιο αδιάφορη απο όλες. Προσωπικά βρίσκω καλύτερη την Equlibrio.
Θα το εκτιμούσα αν μοιζόσασταν τηνγνώμη σας μαζί μου. Κυρίως όσοι έχετε χρησιμοποιήσει αυτές τις τροφές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε και να απαντήσετε στο ποστ και συγγνώμη που βγήκε τόσο μεγάλο.

Last edited by a moderator:

bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
Εγώ θα σου συνιστούσα ωμοφαγία.Και απο θέμα ποιότητας, και οικονομίας, και ψυχολογικής και ηθικής ικανοποίησης. απο κει και πέρα θεωρώ όλες τις εταιρίες ξηρών τροφών fast food ίδιες ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Η Orijen είναι ίδια με την Friskies σε ΓΕΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ . Τι άλλο θα δούμε δηλαδή .
Το ότι είσαι υπέρμαχος της ωμοφαγίας δεν σημαίνει ότι μπορείς να εκμηδενίζεις της ξηρές τροφές - δε τις ποιοτικές - χαρακτηρίζοντάς τες junk food .

Έλεος ...

Zeus Amstaff

Member
27 Ιανουαρίου 2014
12
0
Γεια σας!!!Και εγω καινουργιος στην σκυλοπαρεα και μιας αφου το θεμα κα εμενα με καιει εσεις ως πιο εμπειροι τι θα προτηνατε,πια ξηρα τροφη θα πρεπει να διαλεξω?Σας ρωταω διοτι περα το οτι ειμαι χαμενος σ αυτο το θεμα εχω ενα 16 μηνων αμσταφ και τον εχω ζαλησει μωρε τον κακομοιρη με αλλαγες συνεχεια δεν εχουμε στεριωσει καπου!να ειναι βεβαια και καπως οικονομικη γιατι ειναι λιγο ζορικα τα πραγματα!επισης να πω οτι παρακολουθω το site αυτο πολυ καιρο και εχω μαθει μερικα πραγματα απλα εχω μπερδευτει με το θεμα της τροφης και το μονο π εχω κρατησει ειναι οτι σε καθε σκυλι ειναι διαφορετικη η καθε τροφη και ποια του παει και για αναμειξη μαγειρευτο με τροφη αλλα ποια???οποιος εχει την καλοσυνη ας μ απαντησει!!Ευχαριστω πολυ

bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
Η Orijen είναι ίδια με την Friskies σε ΓΕΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ . Τι άλλο θα δούμε δηλαδή .
Το ότι είσαι υπέρμαχος της ωμοφαγίας δεν σημαίνει ότι μπορείς να εκμηδενίζεις της ξηρές τροφές - δε τις ποιοτικές - χαρακτηρίζοντάς τες junk food .

Έλεος ...
εμένα μου φαίνεται σα να ρωτάμε «που είναι καλό να τρώμε ανθρωποφαγητό»? στα goody's, στα Μc Donalds ή στα KFC?». Και προσθέτει κι ένας και λέει πχ εγώ προτιμώ sta Friday's...

και μια τέτοια συζήτηση είναι πολύ φυσιολογική μεταξύ ατόμων που τρώνε μονο έτοιμο φαγητό. το ίδιο φυσιολογικό είναι και για όσους ταίζουν τα σκυλιά τους ξηρά τροφή. οπότε όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας...
το οτι είναι κανείς υπέρμαχος της ξηράς τροφής δε σημαίνει οτι είναι αργα να αρχίσει λιγο να ψάχνει και να ρωτάει να μαθει πεντε πραματα παραπάνω απο οσα ξέρει η γιαγιά μου στο χωριό. και στην τελική αμα δυσκολεύεται ή για καποιο άλλο λογο δε θέλει απλά συνεχίζει την ιδια διατροφή στο σκύλο του. Συνεχίζω και μετά την παρέμβασή σου να βάζω όχι μηδέν αλλά κατω απ τη βαση στις εταιριες με fast food σκύλων. Γελάω όποτε τις συγκρίνουν σε καλές ή οχι καλες τροφές, σε premium, σε δηθεν αντιαλλεργικές, για κουτάβια κλπ κλπ.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com

Έλεος ...
Το κύριο μειονέκτημα της ξηράς... της κάθε ξηράς... είναι ότι είναι... ξηρά. Δηλαδή επιπρόσθετες ψεύτικες βιταμήνες, και εκτός αν έχεις πλήρης εμπιστοσύνη στον κατασκευαστή... πώς μπορείς να ξέρεις τι έχει μέσα μια κροκέτα;

Προσωπικά - τάιζα τον σκύλο μου ξηρά (την καλύτερη ξηρά) σχεδόν 6 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο δίνω ωμά. Είδα τεράστια διαφορά στον σκύλο μου.

Ο καθένας αποφασίζει τι θα δώσει στον σκύλο του βέβαια. Αλλά στην τελική όταν ρωτάς τον εαυτό σου "σούπερ ντούπερ πρέμιουμ ξηρά ή πραγματική τροφή" είναι σαν να ρωτάς "chicken nuggets from McDonalds ή κοτόπουλο στο φούρνο".

LenaG

Member
7 Οκτωβρίου 2013
12
0
Θεσσαλονίκη
Το κύριο μειονέκτημα της ξηράς... της κάθε ξηράς... είναι ότι είναι... ξηρά. Δηλαδή επιπρόσθετες ψεύτικες βιταμήνες, και εκτός αν έχεις πλήρης εμπιστοσύνη στον κατασκευαστή... πώς μπορείς να ξέρεις τι έχει μέσα μια κροκέτα;

Προσωπικά - τάιζα τον σκύλο μου ξηρά (την καλύτερη ξηρά) σχεδόν 6 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο δίνω ωμά. Είδα τεράστια διαφορά στον σκύλο μου.

Ο καθένας αποφασίζει τι θα δώσει στον σκύλο του βέβαια. Αλλά στην τελική όταν ρωτάς τον εαυτό σου "σούπερ ντούπερ πρέμιουμ ξηρά ή πραγματική τροφή" είναι σαν να ρωτάς "chicken nuggets from McDonalds ή κοτόπουλο στο φούρνο".
να κάνω μια ερώτηση πάνω στην ωμοφαγία..
εννοείτε barf από μαγαζί ή τη φτιάχνετε μόνοι σας από τον κρεοπώλη; και που βρίσκω οδηγίες για να ξεκινήσω την ωμοφαγία στον μικρό; επίσης, μπορεί κάποιος να συνδυάσει κροκέτα με ωμοφαγία, δλδ μια το ένα μια το άλλο;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ φτιάχνω τα γεύματα μόνη μου, το σημαντικό είναι να υπάρχει ποικιλία. Υπάρχουν στο φόρουμ αρκετά σχετικά θέματα:

http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/barf.-.τι.ταϊζουμε.και.τι.όχι-313/

http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/θέματα.τιμής.ποιότητας.για.κρέατα.barf-12232/

Και όσοι θέλουν να δώσουν μαγειρευτό:

http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/μαγειρεύοντας.για.το.σκύλο-17570/

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
εμένα μου φαίνεται σα να ρωτάμε «που είναι καλό να τρώμε ανθρωποφαγητό»? στα goody's, στα Μc Donalds ή στα KFC?». Και προσθέτει κι ένας και λέει πχ εγώ προτιμώ sta Friday's...

και μια τέτοια συζήτηση είναι πολύ φυσιολογική μεταξύ ατόμων που τρώνε μονο έτοιμο φαγητό. το ίδιο φυσιολογικό είναι και για όσους ταίζουν τα σκυλιά τους ξηρά τροφή. οπότε όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας...
το οτι είναι κανείς υπέρμαχος της ξηράς τροφής δε σημαίνει οτι είναι αργα να αρχίσει λιγο να ψάχνει και να ρωτάει να μαθει πεντε πραματα παραπάνω απο οσα ξέρει η γιαγιά μου στο χωριό. και στην τελική αμα δυσκολεύεται ή για καποιο άλλο λογο δε θέλει απλά συνεχίζει την ιδια διατροφή στο σκύλο του. Συνεχίζω και μετά την παρέμβασή σου να βάζω όχι μηδέν αλλά κατω απ τη βαση στις εταιριες με fast food σκύλων. Γελάω όποτε τις συγκρίνουν σε καλές ή οχι καλες τροφές, σε premium, σε δηθεν αντιαλλεργικές, για κουτάβια κλπ κλπ.
Συμφωνω απολυτα με τους προλαλησαντες.
Απλα να τονισουμε οτι καλυτερα καποιος να δινει ξηρα στον σκυλο του αν δεν εχει ιδεα τι να μαγειρευει ή τι barf να δινει.
Παρολα αυτα και η "καλυτερη ξηρα" δεν συγκρινεται με το σπιτικο φαγητο.

bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
Συμφωνω απολυτα με τους προλαλησαντες.
Απλα να τονισουμε οτι καλυτερα καποιος να δινει ξηρα στον σκυλο του αν δεν εχει ιδεα τι να μαγειρευει ή τι barf να δινει.
Παρολα αυτα και η "καλυτερη ξηρα" δεν συγκρινεται με το σπιτικο φαγητο.
ναι το να μαγειρεύεις ή να φτιάχνεις γεύματα από ωμά οργανικά προιόντα για το σκύλο σου προυποθέτει έρευνα, διαβασμα, συζητήσεις και κατανόηση του πως λειτουργεί ένας οργανισμός και πως θα βελτιωθεί η λειτουργία του. αν απ την άλλη βαριέσαι να ασχοληθείς υπάρχει και η ξηρά τροφή, σε συνδιασμό με τεχνιτά φάρμακα που πιθανώς χρειαστουν, που έχει στάνταρ και δοκιμασμένα όχι και τοσο ευχαριστα αποτελέσματα...

απο μαγαζιά με έτοιμες μερίδες μπαρφ δε συμφέρει. ούτε οικονομικά ούτε ξερεις τι στοιχεία λαμβάνει το σκυλι (επειδη τα κανουν κιμά και μπορεί να αλλέθουν παραπάνω κοκκαλα πχ)
τα θεματα που ποσταρε η «berna» θα σε βοηθήσουν. καλό διάβασμα
:D

Zeus Amstaff

Member
27 Ιανουαρίου 2014
12
0
Παντως οσον αφορα την ωμοφαγια διοτι το σκεφτομουν και εγω να αρχισω,κτηνιατροι μ ειπαν οτι πρεπει να δινω καθε μηνα χαπια για σκουληκια γιατι ειναι ωμα και επηρεαζουν το εντερο και θα μ φυγουν πιο πολλα λεφτα στα χαπια τον μηνα παρα για την ξηρα!Και επισηςοτι τα κοκκαλα γενικα ειναι η πιο συχνη χειρουργικη επεμβαση π κανουν οι κτηνιατροιγια το στομαχι!!Οποτε πιστευω οτι ειναι λιγο ριψοκινδυνο για το σκυλο!!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Χτες που εβλεπα animal planet, μια εκπομπη μ εναν (κουκλο :p ) κτηνιατρο, ειχε ενα περιστατικο με σκυλιτσα που φαγε ωμο κοτοπουλο και της ειχαν κολησει κομματια στον οισοφαγο.
Καλα η ιδιοκτητρια της ηταν τελειως ηλιθια γιατι δεν ειχε βγαλει καν τα κοκκαλα μ αποτελεσμα να της κολησει ΚΑΙ κοκκαλο, αιχμηρο φυσια. Αλλα περα απο το κοκκαλο της ειχαν κολησει κατι αλλα κομματια, συμπεριλαμβανομενου του λαιμου, που εχω δει συχνα ν αναφερεται εδω.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Χτες που εβλεπα animal planet, μια εκπομπη μ εναν (κουκλο :p ) κτηνιατρο, ειχε ενα περιστατικο με σκυλιτσα που φαγε ωμο κοτοπουλο και της ειχαν κολησει κομματια στον οισοφαγο.
Καλα η ιδιοκτητρια της ηταν τελειως ηλιθια γιατι δεν ειχε βγαλει καν τα κοκκαλα μ αποτελεσμα να της κολησει ΚΑΙ κοκκαλο, αιχμηρο φυσια. Αλλα περα απο το κοκκαλο της ειχαν κολησει κατι αλλα κομματια, συμπεριλαμβανομενου του λαιμου, που εχω δει συχνα ν αναφερεται εδω.

Αυτο λιγο δεν το καταλαβα.. Ταιζε ωμα στο σκυλι της η συγκεκριμενη κυρια? και αν ναι,γιατι να βγαλει τα κοκκαλα απο το κοτοπουλο..?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δε ξερω αν γενικα ταιζε ωμα, αναφερθηκε στη μερα που το πηγε στην κλινικη, οπου του ειχε δωσει ωμο κοτοπουλο.

Τα κοκκαλα του κοτοπουλου ειναι ακρως επικινδυνα!!! Ειναι μικρα και αιχμηρα, σπανε ευκολα και μπορει να δημιουργησουν πολυ σοβαρα προβληματα στο σκυλο.

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Οταν ειναι ωμα δεν νομιζω πως ειναι τοσο επικινδυνα οσο λες...πιστευω οτι αυτο θα το πουν καλυτερα οσοι ταιζουν ωμα περισσοτερο καιρο απο εμενα.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Νομιζω οτι σ αυτο δεν υπαρχει διακριση μεταξυ ωμου-μαγειρευτου , παντως το σκυλι χτες αν δε πηγαινε στο γιατρο θα χε πεθανει. Του χε τραυματισει το κοκκαλο τον οισοφαγο, αλλα ευτυχως βγαλανε εγκαιρως ολα τα κομματια με ενδοσκοπηση και τη γλιτωσε.

Μακρια απο μας

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Καλα δεν ειπα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει,φυσικα κ υπαρχει..ειναι να μην σου τυχει. Απλα δεν θεωρω πως πρεπει να σταματησουν οσοι ταιζουν ωμα,να δινουν κοκαλα στα σκυλια τους.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παντως οσον αφορα την ωμοφαγια διοτι το σκεφτομουν και εγω να αρχισω,κτηνιατροι μ ειπαν οτι πρεπει να δινω καθε μηνα χαπια για σκουληκια γιατι ειναι ωμα και επηρεαζουν το εντερο και θα μ φυγουν πιο πολλα λεφτα στα χαπια τον μηνα παρα για την ξηρα!Και επισηςοτι τα κοκκαλα γενικα ειναι η πιο συχνη χειρουργικη επεμβαση π κανουν οι κτηνιατροιγια το στομαχι!!Οποτε πιστευω οτι ειναι λιγο ριψοκινδυνο για το σκυλο!!
Πιο μεγάλη μαμακία δεν άκουσα πρόσφατα!!!

Οσο για τα κόκαλα, εννοείται πως με μπαρφ δίνεις και κόκαλα, είναι σημαντικό μέρος της διατροφής αυτής. Τέτοιο πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε σκυλιά που δεν μασάνε, αλλά ρουφάνε! Είναι σημαντικό να επιβλέπεις τον σκύλο και γενικότερα να ξέρεις πώς τρώει ο σκύλος σου.

Και η ξηρά αφξάνει τις πιθανότητες για συστροφή αλλά κανείς δεν το σκέφτεται έτσι.

Zeus Amstaff

Member
27 Ιανουαρίου 2014
12
0
Πιο μεγάλη μαμακία δεν άκουσα πρόσφατα!!!

Οσο για τα κόκαλα, εννοείται πως με μπαρφ δίνεις και κόκαλα, είναι σημαντικό μέρος της διατροφής αυτής. Τέτοιο πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε σκυλιά που δεν μασάνε, αλλά ρουφάνε! Είναι σημαντικό να επιβλέπεις τον σκύλο και γενικότερα να ξέρεις πώς τρώει ο σκύλος σου.

Και η ξηρά αφξάνει τις πιθανότητες για συστροφή αλλά κανείς δεν το σκέφτεται έτσι.

Εμενα ετσι ακριβως μ τα ειπαν οποτε εκανα πασο!!Γιατι λεω κατι παραπανω θα ξερουν απο εμενα και θελουν εννοειται και το καλυτερο για τα ζωα γενικα οποτε εκανα πασο!!!Δεν ηθελα παντως να κατσεις εκει να με βοηθησει καποιος στο πρωτο ποστ π εκανα κυριως!υποτιθεται οτι μπαινει καποιος εδω μεσα για να βοηθησει και να βοηθηθει και δεν μ εχει συμβει ακομα!!Αμα μπορειτε παρακαλω πειτε μ να μην γινομαι και γραφικως συνεχεια με τα παρακαλια!Γενικα το λεω οχι σε εσενα berna

bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
πηγαμε προχτες πρώτη φορά σε εναν άλλο κτηνίατρο εδώ στην αθήνα o οποίος δεν είναι και πολύ της ωμοφαγίας λογω του ότι δεν είναι ελεγχόμενη τροφή και επεξεργασμένη «κατάλληλα». μου πε το ίδιο που λεει παραπάνω ο zeus amstaff για τα παράσιτα και τα χάπια. του απάντησα οτι τα χάπια είναι περιττά έχοντας στη διατροφή του το σκυλι φυσικά αντιπαρασιτικά, προβιοτικά και αντιμυκητικα όπως μηλόξυδο, κεφίρ, κουρκουμά κλπ. ε μου πε ντάξει δεν ξέρει. λέει οτι εγώ θα έχω την ευθύνη.
Τοτε σε κλίμα συζήτησης κι όχι αντιπαράθεσης του απάντησα ηρεμα οτι και λόγω του εμβολίου για τη λύσσα που μόλις έκανε αν πάθει κάτι εγώ έχω την ευθύνη. είδικά οταν του πα στο τέλος για καθημερινά ωμό κοτόπουλο τρόμαξε. χαχαχα. νόμιζε οτι μίλαγα για μοσχάρι και χοιρινό. μου λέει εγώ είμαι κλασσικός γατρός. ότι δεν είναι επιστημονικά ελεγμένο και δοκιμασμένο δεν το εμπιστέυομαι λεει. ωραία συζήτηση...
Και αναμένουμε τις πρώτες εξετάσεις γενικές και βιοχημικές. Οίδωμεν...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog