Επιλογή τροφής για μικρόσωμο!!

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Παιδιά καλησπέρα
Ξέρω οτι είναι πάρα πολλά τα θέματα για τροφές αλλά έχω μπερδεθτεί πολύ γιατί έχω μάθει πολλές τροφές πρόσφατα έχω απορρίψει πάρα πολλές αλλά ακόμα δυσκολεύομαι να καταλήξω κάπου.
Έχω ένα german spitz mittel που σημαίνει το μεσαίο είναι δηλαδή 10 κιλά και 2 χρονών και χτυπιέται αρκετά γιατί βγαίνουμε και σε πάρκο.Νομίζω οι καλύτερες τροφές grain free που κυκλοφορούν είναι (χωρίς προτεραιότητα)
Acana
Earthborn
Blue Buffalo
Fish4dogs
Orijen

Επειδή τάιζα nutram έχω μία προτίμηση στις καναδέζικες αλλά θέλω κι άλλες γνώμες
Αν έχετε την καλοσύνη θα βοηθούσε πολύ:)

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Παιδιά καλησπέρα
Ξέρω οτι είναι πάρα πολλά τα θέματα για τροφές αλλά έχω μπερδεθτεί πολύ γιατί έχω μάθει πολλές τροφές πρόσφατα έχω απορρίψει πάρα πολλές αλλά ακόμα δυσκολεύομαι να καταλήξω κάπου.
Έχω ένα german spitz mittel που σημαίνει το μεσαίο είναι δηλαδή 10 κιλά και 2 χρονών και χτυπιέται αρκετά γιατί βγαίνουμε και σε πάρκο.Νομίζω οι καλύτερες τροφές grain free που κυκλοφορούν είναι (χωρίς προτεραιότητα)
Acana
Earthborn
Blue Buffalo
Fish4dogs
Orijen

Επειδή τάιζα nutram έχω μία προτίμηση στις καναδέζικες αλλά θέλω κι άλλες γνώμες
Αν έχετε την καλοσύνη θα βοηθούσε πολύ:)
Γεια σου!! Έχω και εγώ σπιτς-πομεράνιαν και του δίνω τη Royal Kanin... Eίναι αρκετά καλή και τη τρώει ευχάριστα. Βέβαια το δικό μου είναι 3,5 μηνών..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγώ θα σου ελεγα να δοκιμασεις την εarthborn!!! Πολύ καλή super premium τροφή.
Μετά η οριζεν ειναι αναλογη αλλά με πολλή περισσότερη πρωτεϊνη.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Η ερώτησή σου είναι πολύ γενική, υπάρχουν πολλές καλές τροφές,ανάμεσα σάυτές και αυτές που ανέφερες. Μπορείς να βρείς τις αντίστοιχες συζητήσεις χρησιμοποιώντας την αναζήτηση πάνω δεξιά στην οθόνη. Ξεκίνα με μια καλά τροφή που θα αντέχει και η τσέπη σου και θα δεις αν ταιριάζει στο σκυλάκι σου από το αποτέλεσμα, δηλαδή όρεξη, κόπρανα, ενέργεια, τρίχωμα. Κάθε αλλαγή τροφής πρέπει να γίνεται σταδιακά από την προηγούμενη με ανακάτεμα σε αυξανόμενο ποσοστό της νέας τροφής στην παλιά, για να μην έχει γαστρεντερικά ενοχλήματα το σκυλί. Καλή αναζήτηση !

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Εγώ θα σου ελεγα να δοκιμασεις την εarthborn!!! Πολύ καλή super premium τροφή
Μετά η οριζεν ειναι αναλογη αλλά με πολλή περισσότερη πρωτεϊνη.
Κατ'αρχας ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους
2 ghelly γιατι μου τονίζεις την πρωτείνη?λες θα του πέσει βαριά ακόμα και στην προτεινόμενη ποσότητα?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κατ'αρχας ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους
2 ghelly γιατι μου τονίζεις την πρωτείνη?λες θα του πέσει βαριά ακόμα και στην προτεινόμενη ποσότητα?
Σε αλλα σκυλιά πέφτει βαριά και την αποβάλλουν, σε αλλα όχι.
Εγώ στην δικιά μου που ειναι και από τα πλέον μικρόσωμα, εδινα λιγο κατω από την προτεινόμενη ποσότητα.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Τελευταια δοκιμασα την earthborn την οποια πηρα γιατι βρηκα σε προσφορα απο το πετ σοπ.
Οταν ειδα τα συστατικα δεν μου γεμισαν το ματι σε σχεση με την αρχικη τιμη της.

Αλλα μετα απο 2 μηνες τολμω να πω οτι ειναι η καλυτερη που εχω δοκιμασει για το σκυλο μου και εχω δοκιμασει αρκετες οπως ακανα και fish4dogs οι οποιες αναφερθηκαν.

Παρολα αυτα δεν πιστευω οτι θα την αγορασω στην κανονικη τιμη της...

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Μήπως ξέρετε που μπορώ ννα βρω οριτζεν να την δοκιμάσω?μένω κολώνο

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Σε αλλα σκυλιά πέφτει βαριά και την αποβάλλουν, σε αλλα όχι.
Εγώ στην δικιά μου που ειναι και από τα πλέον μικρόσωμα, εδινα λιγο κατω από την προτεινόμενη ποσότητα.
α οκ ευχαριστώ

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μήπως ξέρετε που μπορώ ννα βρω οριτζεν να την δοκιμάσω?μένω κολώνο
Κοίτα εδώ τα σημεία πώλησης.
Τι φύλο είναι και πώς το λες; Δε μας το έχεις παρουσιάσει νομίζω...
Έχεις παρατηρήσει να κάνει γαστρίτιδες;

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Κοίτα εδώ τα σημεία πώλησης.
Τι φύλο είναι και πώς το λες; Δε μας το έχεις παρουσιάσει νομίζω...
Έχεις παρατηρήσει να κάνει γαστρίτιδες;
Βρήκα ευχαριστώ:)
Αρσενικό είναι τον λένε Puba και είναι 2+:D χρόνων!
πήραμε οριτζεν και του έβαλα την πιο μικρή αναγραφόμενη ποσότητα δοκιμαστικά να δούμε πως θα αναταποκριθεί ρε παιδιά όμως 32€ τα 2.5 κιλά ?!:confused:
+επειδή δεν ξέρω καν τί είναι αν έκανε θα το ήξερα αλλά δεν μου λες καλύτερα τί είναι για να είμαστε σίγουροι??

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Να τον χαίρεσαι!! Είναι πολύ όμορφος!
Ακριβό το μικρό πακέτο. Αν θελήσεις να ξαναπάρεις, προτίμησε το μεγάλο, αλλά κοίτα να την φυλάξεις καλά την τροφή, μην αλλοιωθεί.
Με ενδιαφέρει να δω αν έχετε/είχατε πρόβλημα με διάρροιες και εμετούς, γενικά στομαχικές διαταραχές, γιατί οι περισσότεροι σπιτσογονείς είχαμε τον πρώτο καιρό. Μόλις άρχισα μαγειρευτό και ωμό, έστρωσε για τα καλά.
Γαστρίτιδα

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Να τον χαίρεσαι!! Είναι πολύ όμορφος!
Ακριβό το μικρό πακέτο. Αν θελήσεις να ξαναπάρεις, προτίμησε το μεγάλο, αλλά κοίτα να την φυλάξεις καλά την τροφή, μην αλλοιωθεί.
Με ενδιαφέρει να δω αν έχετε/είχατε πρόβλημα με διάρροιες και εμετούς, γενικά στομαχικές διαταραχές, γιατί οι περισσότεροι σπιτσογονείς είχαμε τον πρώτο καιρό. Μόλις άρχισα μαγειρευτό και ωμό, έστρωσε για τα καλά.
Γαστρίτιδα

ναι το καταλαβα αν τα πάμε καλά μάλλον θα προτιμήσω το μεγάλο τσουβάλι!ευχαριστώ πολύ κ εσύ την/τον δικιά/ό σου πολύ όμορφο σκυλάκι όσο μπορώ να το δω αν και ως "πατέρας του παιδιού μου" έχω μια αδυναμία στα σπιτζ οπότε δεν πιάνομαι!:p
Από γαστρίτιδες που λες έντονο πρόβλημα θυμάμαι μόνο πολύ κουτάβι όταν του δίναμε λίγο γάλα με την ξηρά και έκανε διάρροια του το κόψαμε και από τότε τίποτα μόνο κατά καιρούς αν είχε φάει καμιά μαμακία ή κάτι τέτοιο πότε κάποια σοβαρη μόνιμη διαταραχή του στομάχου:D

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Καλησπέρα!3 μέρες με οριτζεν και ο απολογισμός είναι:1)την έφαγε αμέσως ενώ δεν αινθουσιάζεται εύκολα!2)νομίζω τα πιο σωστά κόπρανα που είχε μέχρι τώρα σχηματισμένα μεν αλλά όχι πολύ σκληρά και η ποσότητα φυσιολογική.Το μόνο που έχω να επισημάνω είναι η οσμή η οποία δεν είναι τραγική αλλά δεν βελτιώθηκε αισθητά από την προηγούμενη τροφή.3)Από διάθεση και ενέργεια μια χαρά όλα.4) επειδή είναι και λιγόφαγος γενικά τρώει γύρω στα 100-120 γραμμάρια την μέρα οπότε και από οικονομικής πλευράς νομίζω είμαστε εντάξει!:D

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Το σπιτς όπως το ξέρουμε! Λιγόφαγο και φιτ!
Είσαι πολύ καλός σπιτσομπαμπάς. Σε πέτυχα στο youtube και ευχαριστήθηκα πολύ με τα βίντεο!
Ε ναι!!;)α ναι έχουμε κάνει και εκεί την εμφάνισή μας αν και όχι πολύ επιτυχημένα αν κρίνουμε απ'τις προβολές αλλά ευχαριστώ πολύ!:D

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
εδώ και 25 μέρες περίπου τρώμε την orijen regional red και είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά όμως σήμερα που πήγα πετ σοπ δεν την βρήκα και είπε θα αργήσει να φέρει έτσι του πήρα την 6fish πάλι της orijen η τιμή είναι η ίδια οπότε για την τσέπη μου δεν αλλάζει κάτι όμως δεν ξέρω αν είναι ο ενθουσιασμός της καινούργιας γεύσης αλλά δείχνει να του αρέσει περισσότερο.η ερώτησή μου είναι ποια πιστεύετε είναι καλύτερη?αν όντως του αρέσει καλύτερα να το γυρίσουμε στην 6fish ή να συνεχίσουμε καλύτερα με την regiοnal red??

Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Ήθελα να κάνω και μια άλλη ερώτηση...επειδή το μ...σμένο καταπίνει την ξηρά δεν μασάει και πολύ και τα denta προιόντα δεν κάνουν και πολλά πράγματα με αποτέλεσμα τα δόντια του να έχουν κιτρινίσει(φυσιολογικά κατα τον γιατρό,υπερβολικά για μένα) και γενικά δεν τα χρησιμοποιεί πολύ κάτι που με ανησυχεί.ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω?και συγκεκριμένα για κόκαλα σκεφτόμουν να του δίνω για να τρίβει τα δόντια του.σκέφτομαι όμως κάτι σε ωμό για να μην του δίνω ότι μένει από τυχόν κρεατικό δικό μου.από ωμά τι κόκαλα μπορώ να του δίνω άφοβα και κατάλληλα για το μέγεθός του?(10 κιλά german spitz)
ευχαριστώ:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog