Επιλογή κουταβιού

jackal

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
20
0
Ας πουμε θεωρητικα οτι βρισκεσαι σε ενα εκτροφειο, καταφυγιο,(πετ σοπ δεν θα πω) και εχεις να διαλεξεις αναμεσα σε καποια κουταβια. Ολα σου αρεσουν το ιδιο. ΤΟ ενα ερχεται αμεσως κατα πανω σου και αρχιζει να παιζει, το αλλο φαινεται με διαθεση αλλα ειναι λιγο φοβησμενο-διστακτικο. Ποια θεωρητικα ειναι το προφιλ ενος υγειους (κυριος ψυχικα) κουταβιου???:confused:

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
επειδη ημουν σε αυτη τη φαση πριν καποιες μερες θα σ πω οτι ειναι αναλογα την ρατσα..εμεις πηγαμε για μποξερ..το ενα ηταν μεσ στην τρελη χαρα ολη την ωρα ετρεχε γυρο γυρο και επαιζε δαγκωνε το αλλο ηταν πιο κυριος πιο σοβαρος ηρθε μας μυρισε και μετα πηγε στην ακρη και μας παρακολουθουσε..και αποφασησαμε να παρουμε τον δευτερο..γτ ειναι που ειναι τα μποξερ διαολια φαντασου ενα υπερκινητοκο διαολι...οποτε ειναι και θεμα γουστου...αλλα προσεχε..αλλο το φοβηκο κουταβι αλλο το επιφυλακτικο αλλο το διστακτικο!!γενικα λεμε οτι οσο πιο δραστηριο σαν κουταβι τοσο καλυτερα..αλλα παιζει ρολο κ η μορφολογια του η αναπτυξη του κλπ...αυτα απο εμενα!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το καλύτερο ειναι να αφήσεις τον εκτροφέα να επιλέξει για σενα βασει οσως εχετε συζητησει.

jackal

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
20
0
αυτο ακριβως ηθελα να πω rigo. Δηλαδη απο την μια εχεις τον φοβο μην παρεις ενα σκυλο και οταν μεγαλωσει τα κανει ολα λιμπα, ενω απο την αλλη δεν θα ηθελες καποιο σκυλι φοβησμενο (πιθανον απο καποια τραυματικη εμπειρια) που να μην μπορεις να το πλησιασεις..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ας πουμε θεωρητικα οτι βρισκεσαι σε ενα εκτροφειο, καταφυγιο,(πετ σοπ δεν θα πω) και εχεις να διαλεξεις αναμεσα σε καποια κουταβια. Ολα σου αρεσουν το ιδιο. ΤΟ ενα ερχεται αμεσως κατα πανω σου και αρχιζει να παιζει, το αλλο φαινεται με διαθεση αλλα ειναι λιγο φοβησμενο-διστακτικο. Ποια θεωρητικα ειναι το προφιλ ενος υγειους (κυριος ψυχικα) κουταβιου???:confused:
Τεράστιο κεφάλαιο και, αν θέλουμε να αποδώσουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", είναι μία από τις περιπτώσεις που θα πλήρωνα καλή αμοιβή σε ένα καλό εκπαιδευτή, για να επιλέξουμε μαζί!!! Και, επιπλέον, να ζητήσουμε τη συνδρομή του (ευσυνείδητου) εκτροφέα που έχουμε επιλέξει, όπως πολύ σωστά λέει η Αμαλία.

Θέλω να σου πω, δηλαδή, ότι η ερώτησή σου πάει να ...στερήσει την αμοιβη ενός ειδικού... Σαν να λέμε, "ο γιατρός στο σπίτι σας"...;)

Το 2ο κουταβάκι (που έχει και αυτό διάθεση) είναι "φοβισμένο" ή "διστακτικό"???:confused:

Ρωτάω, γιατί σε κάποιες φυλές, το "διστακτικό" μπορεί να μεταφραστεί σαν "aloof to strangers", ή "reserved", ή "dignified", έννοιες που αποτελούν το πρότυπο του χαρακτήρα για τη φυλή, σε αντίθεση με το "outgoing"...:)

Υ.Γ. Προσωπικά, έχω γράψει και σε άλλο, σχετικό, θέμα, ότι στο πρώτο σου καθαρόαιμο σκυλί, η μόνη σου ελπίδα είναι να φανείς τυχερός στην επιλογή του εκτροφέα, μιάς και η δική σου γνώση δεν επαρκεί...

Last edited:

jackal

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
20
0
τωρα το φοβισμενο η διστακτικο δεν μπορω να πω γιατι μιλαμε θεωρητικα! απλα ας πουμε οτι δεν θα σε πλησιασει ευκολα... οχι οτι θα φευγει τρεχοντας..

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
συμφωνω με τον τζον η τυχη θα σε βοηθησει και η συμπεριφορα του εκτροφεα..απο οτι καταλαβα δεν μιλαμε για εκτροφεα με ολη τη σημασια της λεξης αλλα κατι αλλο γιατι ο εκτροφεας θα σε διαβαζε και θα σ εδινε το κουταβι που πιστευει οτι σου ταιριαζει..τωρα αν μιλαμε για κατι αλλο..διαβασε εσυ τον ιδιοκτητη..κοιτα σε ποιο εχει αδυναμια..ποιο του αρεσει πιο πολυ..ποιο αρεσει στη μανα πιο πολυ ποιο το προσεχει περισοτερο πως συμπεριφερονται τα αδερφια μεταξυ τους πιο δαγκωνει πιο πολυ ποιο παιζει συνεχεια..για τι σκυλακι μιλαμε(ρατσα) και τι αναγκες εχεις εσυ και θελεις να τις καλυψεις..ισως αν μας πεις να σε βοηθησουμε περισοτερο!!

jackal

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
20
0
ελεγα για chow chow (δεν ξερω αν υπαρχει εκτροφεας) αλλα και απο μια συζητηση εδω θα με ενδιεφεραι και samoyed...

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
απο οτι ειδα σε ενα αλλο ποστ δεν πρεπει ν υπαρχει στην ελλαδα εκτροφεας και αυτα τα σκυλια επειδη ειναι λιγο περιεργα και επιφυλακτηκα εγω προσωπικα θα επερνα το πιο παιχνιδιαρικο για να μη καταληξω με ενα δυσκολο σκυλο φοβηκο!!ενταξει προφανως δεν ειναι ολα ετσι οπως τα ακουμε αλλα γενικα για τα πιο επιφυλακτηκα σκυλια αν δεν τα ηθελα για προστασια αλλα για πετ θα διαλεγα το πιο παιχνιδιαρικο!!!και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο καλο εκτροφεα για να μην εχω παρατραγουδα!!;)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ξαναλέω, για να μη φανεί ότι αστειευόμουν:

Η επιλογή του κουταβιού είναι μία από τις αποφάσεις "ζωής" (τουλάχιστον για το σκυλί). Τόσο σημαντική όσο και η επιλογή εκτροφέα (που θα σου διασφαλίσει υγεία, χαρακτήρα κλπ.). Είναι πιο σημαντική από την επιλογή φυλής! Γι' αυτό:

1) Αν πρόκειται για καθαρόαιμο (και δεν είσαι σίγουρος για τον εκτροφέα - βέβαια, κακώς θα έχεις πάει στον εκτροφέα αυτόν, αλλά πάντα κάνουμε μιά αρχή!!!), πλήρωσε ένα σοβαρό - σωστό - αξιόπιστο εκπαιδευτή (θα μου πεις: πως θα τον βρω αυτόν?) να έρθει μαζί σου για να σε καθοδηγήσει στην επιλογή.... Μην πάρεις μαζί το φίλο, το γνωστό, τον κολητό που ο παππούς του είχαν σκυλιά...

2) Αν πας σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων, εκεί οι άνθρωποι του καταφυγίου είναι σίγουρο ότι θα σε καθοδηγήσουν άψογα και με ειλικρίνεια. Ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά, κάθε ζώο άνω των 3 μηνών που ζει στο καταφύγιο...

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
γιατι πρεπει να τον πληρωσει και μαλιστα με ενα σοβαρο χρηματικο ποσο οπως λες για να ερθει??υποτιθετε ο σωστος που αγαπαει τα σκυλια κλπ κλπ θα θελει να βοηθησει ποσο μαλλον αν καταλαβει οτι θα ειναι κ μελλοντικος πελατης..ενταξει δεν λεω να παει στην γερμανια πχ με δικα του εξοδα αλλα με μια αποζημιωση για τα λεφτα που θα χαλασει στα περα δωθε ειναι μια χαρα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...υποτιθετε ο σωστος που αγαπαει τα σκυλια κλπ κλπ θα θελει να βοηθησει ποσο μαλλον αν καταλαβει οτι θα ειναι κ μελλοντικος πελατης...
2) ενταξει δεν λεω να παει στην γερμανια πχ με δικα του εξοδα αλλα με μια αποζημιωση για τα λεφτα που θα χαλασει στα περα δωθε ειναι μια χαρα...
1) Ο εκπαιδευτής μπορεί να αγαπάει τα σκυλιά, αλλά τις συμβουλές στους πελάτες δεν τις δίνει από αγάπη... Επαγγελματίες είμαστε όλοι.:) Σαφώς και θα παίξει ρόλο η μελλοντική συνεργασία εκπαίδευσης και η διαπίστωση ότι ο υποψήφιος πελάτης είναι "σοβαρός"...

2) Αυτό εννοούσα περισσότερο. Αν του κάνεις τα έξοδα του ταξιδιού και φάτε μαζί κλπ., θα είναι εντάξει. Αν δεν του κάνεις τα έξοδα, θα πρέπει να αγαπάει τα σκυλιά πάρα πολύ για να έρθει μαζί σου και να σε βοηθήσει...:D

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
αν δεν του κανεις τα εξοδα θα του πεις εισαι βλακας και αρνουμε να συνεργαστω μαζι σου γιατι θα αναγκαστω να σε εκμεταλευτω γιατι μπορω:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Νομίζω η καλύτεη λύση θα ήταν να βρεις έναν σωστό Εκτροφέα που να εμπιστεύεσαι οπότε να είσαι όσο γίνεται πιο σίγουρος ότι θα σου δώσει το σωστό για σένα κουτάβι. Νομίζω όσο δύσκολο είναι να βρεις σωστό εκτροφέα, τόσο δύσκολο είναι να βρεις και σωστό εκπαιιδευτή. Αν μπορείς να τα έχει και τα 2 τότε είσαι τέλειος! :)
όσο για τα καταφύγια, τα περισσότερα ξέρουν τα σκυλιά τους καλά και θα σε βοηθήσουν πολύ στην επιλογή.

Αν δε σε ενδιαφέρει η 100% καθαροαιμία (όπως έχω δει πολλούς να γράφουν εδώ) και απλά θες ένα γλυκούλι σκυλάκι να αγκαλιάζεις και να σε αγαπάει, το καταφύγιο είναι η ΤΕΛΕΙΑ λύση κατά τη γνώμη μου :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πολλοί εκπαιδευτές συνεργάζονται με εκτροφεία ή εισαγωγείς κουταβιών, είναι πιθανόν να τον πάρετε στον λαιμό σας :rolleyes:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
πολλοί εκπαιδευτές συνεργάζονται με εκτροφεία ή εισαγωγείς κουταβιών, είναι πιθανόν να τον πάρετε στον λαιμό σας :rolleyes:
Γιώργο,
το έχω υπόψη μου...
Το σκεπτικό μου ήταν:
α) Επιλέγω εκτροφείο - αν δε βρω κάποιον εκτροφέα που να "ποντάρω" ότι είναι "σωστός", αλλάζω φυλή...
β) Επαναλαμβάνω το βήμα (α), όσες φορές χρειαστεί, ώστε να καταλήξω σε μία φυλή που μου ταιριάζει και υπάρχει εκτροφέας που να "πιθανολογώ" ότι είναι σωστός...
γ) Αν έχω κάποιες απαιτήσεις παραπάνω (εργασία, αθλήματα κλπ. - ή αν η φυλή που έχω καταλήξει είναι το ...Chow) και υπάρχει εκπαιδευτής που να εμπιστεύομαι, τον παίρνω μαζί μου, στον εκτροφέα της επιλογής μου... (αν τύχει και συνεργάζονται και θέλουν να μου φορτώσουν το "παλτό", τι να γίνει - έχασα)...
δ) Αν δεν έχω εκπαιδευτή που εμπιστεύομαι, ή δεν θέλω "εργασιακού" τύπου σκύλο, θα ακολουθήσω την πρόταση του εκτροφέα...

jackal

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
20
0
Δεν ξερω παντως κατα ποσο ειναι ευκολο να βρεις καποιον εκπαιδευτη και να τον κουβαλας μαζι μεχρι να βρεις αυτο που θες...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κάποιες γενικές οδηγίες για επιλογή κουταβιού γράφονται εδώ http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9327-Διαλέγοντας-κουτάβι

απο εκεί και πέρα καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον πολύ καλό γνώστη της φυλής που ψάχνεις για να σε βοηθήσει στην επιλογή εκτροφείου.

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
jackal τι εχεισ κανει εσυ μεχρι τωρα για να δουμε πως να συνεχισεις..?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ προσωπικά θα έδινα μεγαλύτερο βάρος στην επιλογή του εκτροφείου......ο καλός εκτροφέας ξέρει να διαλέξει κουτάβι για σένα.