Επιλογή κουταβιού από κουτάβια!

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
εχω επιλεξει ενα κουταβι αναμεσα σε 10 της ιδιας γενας. ειναι το πιο μεγαλοσωμο σχεδον διπλασιο απο μικροτερο το επελεξα γιατι ηρθε αμεσως σε εμενα. ειναι προβλημα το μεγεθος?

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Να προσέξεις την ανάπτυξη του...Αν δεν κάνω λάθος θα πάρεις Γερμανικό Ποιμενικό....
Το μεγαλύτερο κουτάβι θα έχει και την μεγαλύτερη ανάπτυξη και το μεγαλύτερο βάρος, και αυτό ίσως να είναι πρόβλημα...
Καθόλου γλιστερές επιφάνειες και με μέτρο η γυμναστική του μέχρι να μεγαλώσει...
Γενικά να προσπαθείς να το έχεις προς το "αδύνατο".....

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
εχω επιλεξει ενα κουταβι αναμεσα σε 10 της ιδιας γενας. ειναι το πιο μεγαλοσωμο σχεδον διπλασιο απο μικροτερο το επελεξα γιατι ηρθε αμεσως σε εμενα. ειναι προβλημα το μεγεθος?
Το μεγεθος δεν ειναι αυτο που πρεπει να σε απασχολει σε πρωτη φαση κατα την αποψη μου. Κανε κανενα τεστακι να δεις χαρακτηρες των κουταβιων. Π.χ πετα ενα μπαλακι..Το κουταβι που θα τρεξει πρωτο να το πιασει καθως και αυτα που θα το διεκδικησουν απο το στομα του, ειναι τα πιο κυριαρχικα ζωα...Εσυ θελεις ενα κυριαρχικο ζωο; Αν ναι γιατι; Αλλο τεστακι Π.χ απομακρυνσου απο τα κουταβια μερικα μετρα και μετα φωναξε τα να ερθουν..Αυτα που θα ερθουν πρωτα ειναι και τα πιο κοινωνικα συνηθως...Προφανως θελεις ενα κοινωνικοτατο κουταβι σωστα; Κοινωνικοτατο και κυριαρχικο η κοινωνικο και μη κυριαρχικο; Διαχωρισε τα. Σκεψου το...Μην πας κατευθειαν στο πιο μεγαλο επειδη ειναι πιο μεγαλο...Το μεγεθος ειδικα στην ηλικια των 2 μηνων μπορει να μη λεει και τιποτα για το μεγεθος στην ηλικια του 1 ετους ας πουμε. Σιγουρα παντως δεν λεει τιποτα για τον χαρακτηρα του κουταβιου, κρινοντας μονο απο αυτο. Κατι αλλο.. Πετα κλειδια κατω διπλα στα κουταβια σε ασχετο χρονο..Φοβαται καποιο; Φοβουνται καποια; Δεν φοβαται κανενα; (κροτοφοβια) Δες τα αυτα κατα γνωμη μου και δες και ΕΣΥ τι θελεις απο το σκυλο σου και μετα να καταληξεις...

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες τότε το ειχα διαλεξει γιατι αν θυμασαι θα το επαιρνα πολυ μικρο 28 ημερων. τωρα το εχω δωσει να μεγαλωσει λιγο, οποτε εχει γινει η επιλογη. σιγουρα θα ηθελα να ειναι κοινωνικος και κυριαρχο.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες τότε το ειχα διαλεξει γιατι αν θυμασαι θα το επαιρνα πολυ μικρο 28 ημερων. τωρα το εχω δωσει να μεγαλωσει λιγο, οποτε εχει γινει η επιλογη. σιγουρα θα ηθελα να ειναι κοινωνικος και κυριαρχο.
Αν το θελεις για καθηκοντα φυλαξης, μπορω να σου ''δωσω'' κανα 2 τεστακια ακομα. Αλλα το 1 ειναι λιγο extreme :p

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Με πολυ λίγα λογια, γιατι έχασα αυτα που έγραψα. Τα τεστακια κρύβουν κινδύνους κ καλο είναι να μην γινονται απο όποιον κ όποιον...οι ειδικοί που κάνουν τα τεστ, ξέρουν κ πως θα συνεφερουν ένα κουτάβι που τρόμαξε, εμείς; Ξέρουμε; Πολυ πιθανών λοιπόν , να κάνουμε ζημιά.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Με πολυ λίγα λογια, γιατι έχασα αυτα που έγραψα. Τα τεστακια κρύβουν κινδύνους κ καλο είναι να μην γινονται απο όποιον κ όποιον...οι ειδικοί που κάνουν τα τεστ, ξέρουν κ πως θα συνεφερουν ένα κουτάβι που τρόμαξε, εμείς; Ξέρουμε; Πολυ πιθανών λοιπόν , να κάνουμε ζημιά.
Απο οσο ξερω αν το ζωο τρομαξει και θελει κανεις να το συνεφερει, το λαθος που γινετε ειναι να το κανακευουν οι περισσοτεροι, πιστευοντας πως ετσι θα ''συνελθει'' αγνοωντας οτι με αυτον τον τροπο κανουν τα πραγματα χειροτερα γιατι ειναι σαν να επιβραβευουν αυτην την συμπεριφορα. Πραγματικα αν εχεις στο μυαλο σου εναν τροπο και γνωριζεις πως θα μπορουσε κανεις να το συνεφερει σωστα, πες μου και μενα γιατι πραγματικα ειμαι περιεργος να μαθω! :) (δεν μιλαω ειρωνικα σε καμια περιπτωση μην παρεξηγηθω)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Δεν είμαι εγω ο ειδικός, ούτε κάνω τεστακια. Ζητώ την γνώμη εκτροφεα , σύμφωνα με αυτα που θέλω, μου προτείνει, παρατηρώ κ εγω παράλληλα κ έτσι γίνεται η επιλογή. Με απλή παρατήρηση , μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματα που σου χρειάζονται.