"Επιλεκτικό" δάγκωμα??

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Παιδιά μια γνώμη/βοήθεια πάνω σ'αυτό...

Ο μικρός πλέον έχει σταματήσει να με δαγκώνει. Αν το κάνει μια στο τόσο, θα 'ναι σε βαθμό που δεν με ενοχλεί κ δεν με πονάει και σταματάει αμέσως. Την κοπέλα μου όμως, ακόμα την ξεκάνει κάθε φορά που την βλέπει....

Για να καταλάβετε τι γίνεται. Δεν μένω μαζί με την κοπέλα μου ακόμα, οπότε ο σκύλος δεν την βλέπει όσο εγώ. Συνήθως τον βλέπει κάθε μέρα, αλλά μπορεί να περάσουν και 2-3 μέρες μερικές φορές, και όχι για πάνω από 2 ώρες κάθε φορά.

Προχθές έβαλα ταινια να δω μόνος μου, πάντα ο σκύλος δίπλα μου, δε με ενόχλησε καθόλου. Σήμερα που θέλαμε να δούμε ταινία μαζί με την κοπέλα μου, μόνο ταινία δεν είδαμε... Καθόμασταν στον καναπέ κι ερχόταν συνέχεια και την δάγκωνε. Έπιανε τα χέρια της, αυτή του δινε το παιχνίδι του. Όσο κρατούσε αυτή το παιχνίδι ο σκύλος δάγκωνε το παιχνίδι. Μόλις αυτή του το δινε να παίξει μόνος του, άρχιζε πάλι να δαγκώνει αυτήν. Έπαιρνε αυτή αντανακλαστικά τα χέρια της, της έπιανε τα πόδια. Μιλάμε οτι δεν την άφησε σε ησυχία. Τον μάλωνε για να πάει στη θέση του, δεν τη άκουγε. Σηκωνόταν, του γύριζε την πλάτη, τη δάγκωνε ξέρετε που. Μόνο όταν τον μάλωσα εγώ έφυγε, αλλά και πάλι ήρθε μετά από λίγο.

Αυτό γίνεται συνέχεια. Όταν είμαι μόνος με το σκύλο, όλα μια χαρά, μόλις έρχεται η δικιά μου στο σπίτι όλο έχουμε το σκυλί να απασχολούμε για να μην την δαγκώνει. Ειδα τις μελανιές στα πόδια της σήμερα και τα 'παιξα. Έχει αλλάξει και τα περισσότερα δόντια και πλέον πονάει πολύ.

Επίσης αν π.χ. πάρει ο σκύλος καμιά πυτζάμα ή κανα παπούτσι και του το πάρει, πάλι τα ίδια ο σκύλος, τη δαγκώνει στα πόδια. (Δεν δείχνει ποτέ κανένα ίχνος επιθετικότητας πάραυτα)

Πάντα ακολουθούσαμε κοινή γραμμή για να του μάθουμε να μην δαγκώνει, δεν τον άφηνε ποτέ δηλαδή να την δαγκώνει χωρίς αυτή να κάνει κάτι. Γιατί όμως τρελαίνεται τόσο πολύ μαζί της, ενω με μένα όλα καλα?
Τι μπορούμε να κάνουμε?

edit: Όχι, δεν τον εκπαίδευσα εγώ να την δαγκώνει, αυτό μετά το γάμο :p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προφανώς πηγαίνει σε εκείνον που τα "ανέχεται" και δεν έχει ξεκαθαριστεί πως δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά αυτή...

Επειδή δεν θυμάμαι από που το πήρατε και τι ηλικίας ήτανε?

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Από εκτροφείο τον πήρα, ήταν κάτι λιγότερο από 2 μηνών, 50 ημερών περίπου. Δεν ήξερα τότε πόσο σημαντικό ήταν να μείνει κι άλλο με τη μάνα :(

Ίσως είναι κι αυτό που λες kango, αν και όπως είπα ούτε εκέινη τον άφηνε έτσι. Βέβαια ως γυναίκα ίσως να ήταν πιο μαλακή μαζί του και εκεί να το 'χασε το παιχνίδι. Το θέμα είναι πως και κατά πόσο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε απο 'δω και πέρα. :(

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Έχουμε ξεκινήσει βασική υπακοή εδώ κι ένα μήνα περίπου, οπότε έχουμε συχνή επαφή με τον εκπαιδευτή, που τυχαίνει να είναι κ εκτροφέας του μικρού. Γενικά για το δάγκωμα μου έχει πει τα γνωστά και υπομονή. Αυτή τη φορά που θα πάμε θα του αναφέρω και το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο μικρός είναι σχεδόν 6 μηνών τώρα.

edit: τα 'χω διαβάσει και τα 2 λινκς που παραθέσατε, όπως και όλα όσα έχουν σχεση με δάγκωμα, αλλά αυτό
που συμβαίνει με μας νομίζω οτι είναι κάτι διαφορετικό,γι'αυτό άνοιξα καινούριο θέμα :)

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γενικά εκπτώσεις στην ηλικία που είναι και πρέπει να βρίσκονται με την μητέρα τους δεν κάνουμε.., αυτό έπρεπε και όφειλε να το ξέρει και ως εκπαιδευτής..
Έξι μηνών είναι απαράδεκτο να δαγκώνει έτσι..

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Το καταλαβαίνω και γι'αυτό έχω αρχίσει να ανησυχώ.

Δυστυχώς όταν ήταν να πάρω το μικρό δεν μου είχε εξηγήσει κανείς γιατί ήταν τόσο σημαντικό να μείνει κι άλλο εκεί. Θυμάμαι οτι εδώ στο φόρουμ κάποιος μου είχε πει να τον αφήσω λίγο ακόμα, αλλά εγώ μην ξέροντας τους λόγους και πάνω στον ενθουσιασμό μου το πήρα το κουτάβι. :(

Ξαναλέω όμως οτι με μένα είναι όλα μέλι γάλα. Την κοπέλα μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν αφήνει σε ησυχία. Ούτε θέλω να σκεφτώ αν συνεχίσει έτσι τι θα γίνει αν συζήσουμε κάποια στιγμή και μένουν και οι δυο τους μόνοι όταν θα λείπω εγώ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τόσο carbon είναι τα άτιμα?

Ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις, ακριβώς τα ίδια πρόσωπα, ακριβώς οι ίδιες αποτροπές, ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, ακριβώς η ίδια χαζομάρα!
Δεν υπάρχει απλά!
Σε μένα τίποτα δεν έκανε ποτέ μιας που εγώ ασχολούμε περισσότερο, αλλά ενοχλούσε τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας και την κοπελιά!

Το δικό μου συμπέρασμα έχοντας περάσει ακριβώς την ίδια φάση ότι είναι θέμα μυαλού!Φεύγει με τον καιρό!
Δεν βρήκα κάποιο ιδιαίτερο κοκτείλ εκπαίδευσης!Ανέβασα τους άλλους λίγο στο χειρισμό(βόλτες,φαγητό,σεβασμός μέσω παιχνιδιού) και λύθηκε το θέμα!Λίγο ότι πέρασε ο καιρός και μεγάλωσε, λίγο το "ανέβασμα" που λέω, λίγο η αυστηρότητα το σταμάτησε από μόνος του άσχετα αν δεν με άκουγε εκείνη την στιγμή!

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Μακάρι να 'ναι όπως τα λες Στέλιο! Είναι παρήγορο πάντως, ήδη νιώθω λίγο καλύτερα! Θα κάνω κι εγώ το ίδιο μάλλον, θα προσπαθήσω να την ανεβάσω κι εγώ λίγο, ίσως ζητήσω κι από τον Γιάννη αν είναι δυνατόν να συμμετέχει κι αυτή με κάποιον τρόπο στην εκπαίδευση αφού πάντα έρχεται μαζί, μήπως και βοηθήσει κι αυτό λίγο. :)

Thanks για άλλη μια φορά, πιο πολύ για την ανακούφιση οτι δεν τα περνάω μόνο εγώ αυτά :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97