Επιθετικό ροτβάιλερ κουτάβι?

Status
Κλειδωμένο θέμα

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας στο περιστατικό που έγινε σε εμένα και το κουτάβι μου χθες.
Εδώ και μία εβδομάδα προσπαθώ να μάθω στο 2 μηνών κουτάβι μου να αρχίσει σιγά-σιγά να μην τρώει χωρίς την εντολή μου.Έτσι αφήνω το μπολ κάτω και του λέω άστο μέχρι να μην κάνει κάποια κίνηση να το φάει και μετά του λέω πάρτο και τον αφήνω να φάει.Αυτό το κάνω διότι στην περιοχή που μένω έχουν ριχθεί πολλές φόλες.Έτσι χτες πήγα να του κάνω την ίδια τεχνική και όπως πήγα να το κάνω άρχισε να τρέχει σαν τρελό και να γρυλίζει και να γαβγίζει και στο τέλος να ξαπλώνει μόλις τον πλησίαζα πάλι έκανε το ίδιο πράγμα έτσι και εγώ τον γράπωσα απο τον λαιμό και τον έβαλα προς τα πλάγαια.Δεν ξέρω αν έκανα λάθος και ειλικρινά το έχω μετανιώσει που του φέρθηκα έτσι αλλά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω...

Last edited:

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Δυο μηνων κουταβι ειναι,αστο να φαει με την ησυχια του .αρχισε με αλλες εντολες οπως το κατσε.

vasilis32

New Member
15 Απριλίου 2013
1
0
Όταν το έπιασες από το λαιμό για να το συνετίσεις πως αντέδρασε; Φαντάζομαι ότι είχε αποτέλεσμα αλλά βασισμένο στο φόβο και αυτό δεν είναι ο,τι καλύτερο για την ψυχολογία ενός τόσο μικρού κουταβιού. Επιπρόσθετα του ενισχύεις, φαντάζομαι χωρίς να το θέλεις, την επιθετική συμπεριφορά. Εξάλλου απ' όσο γνωρίζω η εκπαίδευση ενός σκύλου για την αποφυγή φόλας είναι πολύ δύσκολη γιατί πρέπει να παλέψεις με τα ένστικτα του σκύλου και συνήθως χρησιμοποιούνται επώδυνες μέθοδοι (ηλεκτρικό κολάρο).

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ο τίτλος που έχεις βάλει είναι λάθος..
Μου θυμίζεις έναν τύπο που συνάντησα ο οποίος είχε ροτ κουτάβι και σχεδόν απολογιόταν σε μία κυρία,για την φυλή. Πραγματικά ο τόνος που της μιλούσε ήταν απολογητικός, ναι ξέρετε γνωρίζω ότι είναι πολύ επιθετικά σκυλιά, κάνω ότι μπορώ αλλά όπως και να έχει την έχουν την επιθετικότητα και κάτι τέτοιες π@π@ντζες..λυπήθηκα το κουτάβι εκείνη την ώρα και αναρωτήθηκα γιατί παίρνουν άσχετοι σκυλιά που κατά βάθος τα φοβούνται ..
Ξεκόλλα λοιπόν, η αντίδραση του δεν έχει σχέση με την φυλή του, δεν κατάλαβε προφανώς τι ζητούσες από εκείνον και δεν καταλάβαινε γιατί του στερείς το φαγητό εκείνη την ώρα. Μάθε του πρώτα το κάτσε, βάλτον να κάθεται για λίγα δευτερόλεπτα και μετά λέγετου οκευ για να φάει. Σιγά σιγά θα το καταλάβει.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Μου θυμίζεις έναν τύπο που συνάντησα ο οποίος είχε ροτ κουτάβι και σχεδόν απολογιόταν σε μία κυρία,για την φυλή.
η αντίδραση του δεν έχει σχέση με την φυλή του,
Το κουτάβι του είναι ημίαμο ροττ (το'χει γράψει κάπου στο φόρουμ) άρα εδώ πρέπει να λέμε για τα λάθη που κάνει με το κουτάβι και όχι με φυλή.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
2 μηνων κουτάβι και προσπαθεις να του μάθεις μόνο σου αρνηση τροφης? Και εισαι σιγουρος οτι αν δεν παρει εντολη, οταν μεγαλώσει δεν θα φάει τπτ από κάτω?
Kαι του εκανες και alpha rollover? Γιατι? επειδη υπερενθουσιαστηκε με καποιο ερεθισμα? Μην την ξανακάνεις ΠΟΤΕ αυτή την κινηση. Ως και εκπαιδευτές που καποτε την συνέστηναν, πλέον την αποδοκιμάζουν. Μη χαλάς τη σχέση σου με το κουτάβι, γιατι μετά δεν θα μπορείς να συμμαζέψεις συμπεριφορές και φοβιες.

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Έχει μάθει το κάτσε.
Απλώς επέλεξα αυτόν τον τίτλο για να προσελκίσει περισσότερο κόσμο έτσι ώστε να πάρω περισσότερο κόσμο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
:confused:

Το θέμα σου, το έχουν δει, πάνω από 300 άτομα.
Μπήκαν στον κόπο να σου απαντήσουν μέχρι στιγμής, προς τιμήν τους, μόλις 5.
Από στατιστικά κατέχεις;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
:confused:

Το θέμα σου, το έχουν δει, πάνω από 300 άτομα.
Μπήκαν στον κόπο να σου απαντήσουν μέχρι στιγμής, προς τιμήν τους, μόλις 5.
Από στατιστικά κατέχεις;
:cuniaoo:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
:cuniaoo:
Μα...ξέρεις τι; Νομίζουν τα νέα μέλη, ότι δημοσιεύουν στο facebook πχ. Δηλαδή σ'έναν χώρο, όπου 1000 θα το δουν, 5 θα καταλάβουν και 2 θα ξέρουν τι να πουν. Ευτυχώς, εδώ δεν είναι fb. Και τα κριτήρια αξιολόγησης ενός θέματος, διαφέρουν και βεβαίως δεν επηρρεάζονται από τον τίτλο :)

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Νομίζω ότι ο σκοπός αυτού του φόρουμ είναι να βοηθάει άπειρο κόσμο να αντιμετωπίζει κάποια θέματα που έχει με τον σκύλο του.Όχι να κρίνει από τον τίτλο και να κάνει κάποιος σαν εσένα τέτοια σχόλια που μερικοί θα έλεγαν ότι είναι και προσβλητικά...
Άν δεν μπορείς να βοηθήσεις με το σχόλιό σου καλύτερα να μην κάνεις επικριτικά σχόλια...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Απλώς επέλεξα αυτόν τον τίτλο για να προσελκίσει περισσότερο κόσμο έτσι ώστε να πάρω περισσότερο κόσμο.
Αυτό σου το σχόλιο, είναι προσβλητικό, για τα μέλη του φόρουμ, που πίστεψέ με, ξέρουν πολύ καλά να κρίνουν την αξία ενός θέματος, ότι τίτλο και να έχει.

Κάτσε και διάβασε [αν θέλεις] τα θέματα του εκπαιδευτικού τομέα και φρόντισε να αποφύγεις στο εξής τους χαρακτηρισμούς. Αν θέλεις [και πάλι], να ωφεληθείς από αυτό το φόρουμ. Για το καλό, του δικού σου σκύλου δηλαδή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ακόμη καλύτερα, βρες έναν σωστό εκπαιδευτή, να σου δείξει τι πρέπει να κάνεις και άσε τις "τακτικές", γι'αυτούς που ξέρουν πως να κάνουν τι και πότε.

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Με αυτό το σχόλιο έκανα ένα λάθος αν προσέξεις καλά δεν βγάζει νόημα το σχόλιο,διότι ήθελα να γράψω στο τέλος περισσότερες γνώμες.

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Θέλω να πιστεύω ότι έχεις καταλάβει τι γίνετε στην χώρα μας αυτή την στιγμή....
Αν είχα την οικονομική δυνατότητα απευθείας χωρίς ενδοιασμούς θα πήγαινα σε εκπαιδευτή.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Βρε μεγακοφινυ το ροτ να υποθεσω οτι το πηρες ή απο ιδωτη ή απο πετ σοπ ? οπως και να εχει πριν παρεις το σκυλακο σου ,επρεπε να ενημερωθεις για τα εξοδα καιμτις αναγκες της φυλης του κουταβιου σου , οπου θα εβλεπες οτι ειναι απαιτητικα και σε θεμα κοστους αλλα και χρονου εκπαιδευσης . Ισως αμα το ειχες ψαξει το θεμα νωριτερα ισως θα μας ειχες βρει σαν φορουμ και ισως θα ενημερωνοσουν καλυτερα και θα το σκεφτουσουν διπλα πριν προχωρησεις στην αποκτηση σκυλου . Οπως και να εχει τωρα κατσε διαβασε παρομοια θεματα στο φορουμ , οπλισου με υπομονη και επιμονη ,γιατι μεταξυ μας εχεις παρει σκυλο με λαθος τροπο κατι το οποιο ισως εχει σημαντικες επιρροες και στην ψυχοσυνθεση του κουταβιου σου και ισως θα σου δημιουργηση περισσοτερα προβληματα απο το οτι αν ειχες επιλεξει να παρεις καθαροαιμο σκυλο απο σωστο εκτροφεα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θέλω να πιστεύω ότι έχεις καταλάβει τι γίνετε στην χώρα μας αυτή την στιγμή....
Αν είχα την οικονομική δυνατότητα απευθείας χωρίς ενδοιασμούς θα πήγαινα σε εκπαιδευτή.
Εντελώς ακαιρο. Απαξ και μπεις στη διαδικασία αποκτησης σκύλου, μπαινεις και σε επιπλέον εξοδα, τροφές, κτηνιατρικα και φυσικά και εκπαιδευση.
Στη δουλεια μου με το ζόρι βγάζω τα εξοδα μου, αλλα η μικρη κανει εκπαιδευση.... Και τα εξοδα της εκπαιδευσης βγήκαν απο δικές μου στερησεις... κομμενοι οι καφεδες, τα ποτα και οι βολτες... Δεν εβαλα χέρι σε τραπεζα να σηκώσω... Και ολοι μας εδώ μεσα, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, δουλεύουμε για να βγάλουμε τα χρηματα συντηρησης του σκυλου μας. Αλλιώς δεν θα αποκτουσαμε σκύλο.
Εσύ από την αλλη, πηρες σκυλο μεγαλοσωμο και απαιτητικο ως προς τη διαμορφωση συμπεριφορας. Προσπαθησες μόνος σου σε κουτάβι 2 μηνων να κάνεις αρνηση τροφης και χρησιμοποιεις και πρακτικές υποταγης... για να μάθει το σκυλι τι? να μην τρώει από κατω ή από αλλον? ενώ θα επρεπε να πεις 'οχι θα ειμαι διαρκώς πανω από το κεφαλι του οταν δεν ειναι μεσα στο σπιτι, για να δω μην φαει τπτ και το προλάβω"

Οσο για αυτό που ειπε η mareco για τον τιτλο, ναι εχει δικιο... Ημουν σε φορουμ 50000 μελων και ειχαμε απαγορευσει τιτλους που "προκαλουσαν" πανικο για να τραβηξουν αναγνώσεις. Κλειδωνονταν ανευ ειδοποιησεων. Και που σου απαντησαμε, τι ακριβώς κέρδισες? Οσοι το διαβασαν και δεν απαντησαν, αλλαξαν σελιδα σκεπτομενοι 'ασε μας ρε φιλε, που σου φταίει το κουτάβι για το πως του φέρεσαι" και τελος.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αν δεν ειχες τη δυνατοτητα δεν επρεπε ν αποκτησεις σκυλο!! Πηρες ενα κυριαρχικο-δυναμικο κουταβι, που μπορει να σου βγαλει πολλα ακομα προβληματα στο μελλον κι εσυ να μην εχεις ιδεα πως να τ αντιμετωπισεις.
Οταν δεν εχεις εμπειρια δε παιρνεις Ροτβαιλερ(οσο Ροτ ειναι τελοσπαντων) κι αν παρεις εχεις υποψη σου οτι ειναι πιθανο να χρειαστεις εκπαιδευτη.

Λυπηθειτε μας πια ορισμενοι!

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Δεν νομίζω ότι όποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πάει σε εκπαιδευτή δεν μπορεί να αποκτήσει ένα σκύλο....

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Το θέμα το έχω ψάξει με πολλές ώρες διαβάσματος....
Οποιαδήποτε ράτσα και να πάρεις δεν έχει σημασία, το σκυλί όπως το μάθεις είναι
.Εγώ αυτό ξέρω.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul