Γεια σε όλους! Σας διαβάζω καιρό! Πριν σας πω τι με προβληματίζει, λίγα λόγια για το προφίλ του σκυλακου:
Υιοθετήθηκε 2,5 μηνών περίπου, τώρα είναι 7. Ημίαιμος,η μαμά έμοιαζε πολύ με ελληνικό ποιμενικό μου είπαν από το καταφύγιο,ημίαιμη κ αυτή. Ο μπαμπάς αγνώστων στοιχείων.
Είναι μεγαλόσωμος (πριν ένα μήνα σχεδόν 25 κιλα ήδη),τον λένε Sam, αλλά θα έπρεπε να τον λένε Satan η Demon η κάτι τέτοιο. Όταν παίζουμε, δαγκώνει παντού κ δυνατά,σα να μην υπάρχει αύριο. Είναι φιλικά δαγκώματα προφανώς,αλλά οι κυνόδοντες πια είναι τεράστιοι. Όταν " επιτίθεται", η απόσπαση προσοχής δύσκολα επιτυγχάνεται. Μιλάμε ο τύπος είναι πολύ γρήγορος, παθαίνει φρενίτιδα όπου πηδάει συνέχεια πάνω σου, δαγκώνει ρούχα ( έχει σκίσει τα πάντα), δαγκώνει χέρια,πόδια κ ο,τι άλλο προεξέχει. Αυτό συμβαίνει καμιά ώρα το απόγευμα, γενικά είναι ήσυχος τις υπόλοιπες ωρες. Προσπαθούμε να τον εκτονωνουμε όσο μπορούμε με παιχνίδι κ βολτες,αλλά δεν έχουμε απειρο χρόνο, γιατί έχουμε κι ένα νήπιο. Μαθημενος σε crate,εκτελεί εντολή πριν του δώσουμε φαι/ λιχουδια.
Το κυρίως πρόβλημα τώρα, είναι η φύλαξη πορων που κάνει. Αν πας να του πάρεις κάτι, από τα παιχνίδια της μικρής πχ που τα αγαπάει ο μουργος, δαγκωνει κατευθείαν. Μπορεί να προκαλέσει κ αμυχη. Επειδή προσπαθώ να ξεστραβωθω, έχω διαβάσει για την ανταλλαγή με λιχουδιές κ πετυχαίνει γενικά. Πρέπει όμως εκεί που κάθεται να γίνει η ανταλλαγή. Αν του πετάξω μακριά τη λιχουδια, πάει την παίρνει κ μετά έρχεται τρέχοντας προς εμένα γαυγίζοντας γιατί μαζεύω( η έχω ήδη μαζέψει) το αντικείμενο του πόθου του. Γαυγιζει θυμωμένα, πάνω στον μηρό πχ το στόμα κ κάποιες φορές αρπάζει κ χέρι,σαν προειδοποίητικο δάγκωμα,το οποίο πονάει φυσικα.
Εννοείται ξεκινάμε εκπαίδευση σε λίγο,θα το κάναμε ούτως η άλλως,ανεξαρτήτως αυτού. Όμως είμαι πολύ αγχωμενη λόγω του παιδιού. Προσπαθούμε να την μάθουμε να σέβεται τον σκύλο, κ σε αυτό το πλαίσιο να μην του βουτάει πράγματα που έχει κλέψει. Κλέβει όμως πολλά παιχνίδια της κ είναι δύσκολο να συγκρατηθεί κ αυτή, είναι 3,5 ετών. Βρίσκονται συνεχώς υπό επιτήρηση αλλά φοβάμαι γενικά αυτό το χαρακτηριστικό του.
Εσείς ως έμπειροι, έχετε κάποιο σχόλιο/ συμβουλή?? Ααα και συγγνώμη για το σεντόνι παιδιά..