"Επιθετικότητα" προς το λουρί

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Καλησπέρα σε όλους,

Εδώ και τρεις μέρες έχουμε ξεκινήσει να κυκλοφορούμε έξω με το λουρί. Η εκπαίδευση της τουαλέτας πάει αρκετά καλά, ας είναι καλά το crate, και συνήθως περπατάει δίπλα μου χαλαρή. Άλλωστε εδώ και ένα μήνα έσερνε ένα λουρί στο σπίτι μέσα για να το συνηθίζει και έκανε προπόνηση στο "δίπλα".

Όμως από την πρώτη κιόλας μέρα έξω, στα καλά καθούμενα και χωρίς λόγο πχ. είδε άλλο σκυλί, γάτα κλπ. αποφασίζει να τρέξει. Σε αυτές τις περιπτώσεις μένω ακίνητος, κρατάω το λουρί με τα χέρια κολλητά στο σώμα μου και η Maya "φρενάρει" απότομα από το τέντωμα του λουριού.

Αν συμβεί αυτό 2-3 φορές, την επόμενη θα γυρίσει προς το λουρί, θα το δαγκώσει και γρυλίζωντας θα παίξει "tag of war" μαζί του. Μετά από κλάσματα δευτερολέπτων θα επιτεθεί στο παντελόνι μου.

Η αντίδρασή μου είναι να παραμείνω χαλαρός και ακίνητος κρατώντας το λουρί σε μία απόσταση ασφαλείας από το σώμα μου, τεντωμένο ώστε να μην μπορεί να δαγκώσει εμένα. Ταυτόχρονα της λέω "Μη" μία φορά και περιμένω να ηρεμήσει. Συνήθως το όλο σκηνικό διαρκεί 5 μάξιμουμ 10 δευτερόλεπτα, την βάζω να κάτσει αφού ηρεμήσει, επιβράβευση και πηγαίνουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ήθελε να πάει.

Έχει άλλος παρόμοια εμπειρία και πως το έχει αντιμετωπίσει;

Να σημειώσω ότι φοράει flat κολλάρο και όχι πνίχτη.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μικρη ειναι,,?? εμενα μικρη μου τα εκανε αυτα,, οτι την κραταγε οταν εκανε ""ντου"" γυρναγε να το δαγκωσει και του γαυγιζε και του γρυλλιζε... και εκανε και οπισθεν να τραβηξει αναποδα,,,, σιγα σιγα καταλαβε οτι οσο και να γυρνα και να το δαγκωνει κλπ δενγινοταν τιποτα,,, τωρα ειναι στη φαση που πηδαει συνεχως μπροστα προς το ""θηραμα"" ==))

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Είναι 3 μηνών και είναι η πρώτες της βόλτες. Φαντάζομαι να ηρεμήσει στην πορεία απλά προχθές με έκανε ρεζίλι σε γεμάτη πλατεία. Να βλέπεις κουτάβι κολλημένο στο κωλομέρι του αφεντικού του δεν είναι και ότι καλύτερο για το αφεντικό :( Ήταν βέβαια στην πρώτη βόλτα. Πλέον είναι αντίδραση που περιμένω και είμαι προετοιμασμένος.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Το "τέντωμα" του λουριού όπως το περιγράφεις λειτουργεί σαν διόρθωση στο σκυλί.
Πράγμα που δεν ξέρει γιατί συμβαίνει...ούτε και πώς να το διαχειριστεί, αφού ακόμα δεν έχετε (φαντάζομαι) δουλέψει σε διορθώσεις.
Είναι απόλυτα λογικό να γυρίσει να το δαγκώσει, σαν ανακατεύθυνση επιθετικότητας, και "αντι-διόρθωση"
Προσπάθησε να την συμπαρασύρεις προς άλλη κατεύθυνση χωρίς απότομο "τέντωμα"-γκαπ...
Και προσπάθησε να το κάνεις με ένα θετικό γι αυτήν ερέθισμα...

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Μόλις γύρισαμε από τη βόλτα μας. Σήμερα ήταν πιο συγκεντρωμένη σε εμένα, πράγμα που έκανε πιο εύκολα τα παραγγέλματα. Με την υποψία τεντώματος τη φώναζα δίπλα μου και την επιβράβευα. Αν δεν ερχόταν αμέσως χαλάρωνα κι άλλο το λουρί και άλλαζα κατεύθυνση ξανά φωνάζοντας τη. Σε λίγες εξαιρέσεις χρειάστηκε να τραβήξω ελαφρά το λουρί. Δεν δάγκωσε ούτε μία φορά. Διορθώσεις δεν κάνουμε ακόμα γιατί δεν έχουμε δουλέψει σε περιβάλλον με πολλά ερεθίσματα. Στο σπίτι απλά με αφήνει άφωνο με την υπακοή της. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul