Επιθετικότητα κουταβιού

Μaria Dm

New Member
5 Ιουνίου 2015
3
0
38
Καλημέρα σας!

Θα ήθελα την συμβουλή σας και την βοήθειά σας! Πριν 2 εβδομάδες περίπου, πήραμε ένα κουταβάκι, 60 ημερών σήμερα διασταύρωση λαμπραντόρ με τσοπανόσκυλο.
Το θέμα μου είναι το εξής. Ενώ είναι φιλικός με όλους και σε μένα έδειξε από την αρχή να έχει περισσότερη αδυναμία, νιώθω ότι μου επιτίθεται. Δαγκώνει γενικά όπως όλα τα κουτάβια, αλλά τα δικά μου τα πόδια τα έχει καταφάει! Τον πήγαμε στον κτηνίατρο, μας είπε ότι είναι μια χαρά απλά νευρικός κι ότι πρέπει να του πάρω τον αέρα. Τις 2 προηγούμενες ημέρες τα πήγα μια χαρά, δηλαδή όταν μου έκανε το ίδιο εγώ με έντονο ύφος, χωρίς δυνατές φωνές, του έλεγα να σταματήσει και ΚΑΤΩ και σταματούσε. Απο χθες όμως, δεν ακούει, γρυλίζει έντονα, μου δαγκώνει το παντελόνι και το πέλμα κάτω με αποτέλεσμα χθες να με ματώσει λιγάκι. Του έλεγα ΚΑΤΩ και με απαλή κίνηση του έπιανα το μάγουλο και του το έκανα πέρα αλλά αυτός συνέχιζε παραπάνω. Έτσι πήγε όλο το απόγευμα χθες. Τον άντρα μου τον ακούει, με το που το λέει ΣΤΑΜΑΤΑ κλπ, σταματάει.
Θεωρείτε ότι έχει επιθετική συμπεριφορά;;;; Τι να κάνω;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Μαρία

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Δεν υπάρχουν επιθετικά κουτάβια.
Για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν άπειρα θέματα στο φόρουμ.
Επίσης, μπορεί να σας δώσει συμβουλές, και αυτός που σας έδωσε το κουτάβι.

• Like
Reactions: l.Kyveli

christos1908

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
46
17
43
Κι εγώ είμαι καινούριος στο φορουμ αλλά υποθέτω οτι αυτά θα έχουν ειπωθεί πολλές φορές. Οπως σου είπε και ο mareco δεν υπάρχουν επιθετικά κουτάβια. Το σκυλί το έχετε απομακρύνει κάπως νωρίς από τη μάνα του η οποία θα φρόντιζε να το έβαζε στη θέση του και να του έκοβε περίεργες συμπεριφορές. Γενικά τα κουτάβια και ειδικά τόσο μικρά "εκφράζονται" με τον τροπο που περιγράφεις... Είναι πράγματα που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι λίγο ή πολυ. Με τον καιρό, την υπομονή και τον κατάλληλο χειρισμό θα τα βρείτε...

• Like
Reactions: l.Kyveli and mareco

Μaria Dm

New Member
5 Ιουνίου 2015
3
0
38
Δηλαδή δεν είναι ύποπτο; Διότι έχω απευθυνθεί σε πολλούς ανθρώπους και κάποιοι μου είπαν ότι είναι δείγμα μελλοντικού επιθετικού σκύλου. Απο χθες με έχουν πιάσει τα κλάματα διότι το αγαπάμε πολύ και δεν θέλω να αναγκαστώ να το δώσω γιατί θα βγει επιθετικό. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την εκπαίδευσή του αρκεί κάποιος να με βοηθούσε στο πως να το διαχειριστώ. Έχει τόσο έντονα δαγκώματα σε μένα που δεν ακούει ούτε με το καλό ούτε με το αυστηρό.
Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις σας!

christos1908

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
46
17
43
Μια χαρά ειναι το σκυλάκι... Μη σε πιάνει πανικός. Πρώτος καιρός ειναι με μικρό σκυλάκι, θα εχει τις δυσκολίες του. Θα βρεις κι άλλες μικρές δυσκολίες μπροστά σου γιατί απλούστατα ολα ειναι καινουρια για το μικρο φίλο σου... Ολα θα πανε μια χαρά...

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίσεις κάτι που σε προβληματίζει. Το ένα είναι να το διώξεις μακρυά χωρίς να το λύσεις και ο άλλος είναι να μην τα παρατήσεις και να ενημερωθείς ώστε να αντιμετωπίσεις το κουταβάκι που δεν ειναι επιθετικό όπως προείπαν. Πολύ νωρίς δεν σκέφτεσαι την πρώτη εναλλακτική; Κάτσε ασχολήσου με το σκυλάκι σου, ενημερώσου, διάβασε, και άσε τι σου λένε όλοι οι πανάσχετοι.

Φέρσου λίγο όπως η μάνα του, αγνόησε το και αν συνεχίζει να σε ενοχλεί τσίμπα το λίγο ενόχλησε το κι εσύ χωρίς δυνατές φωνές ποτέ και πανικό. Μπορείς να το ξαπλώσεις και λίγο ανάσκελα και να το κρατήσεις λίγο ακίνητο με απαλές κινήσεις μέχρι να ηρεμήσει και μετά το αφήνεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Δυστυχώς δεν είναι αδέσποτο. Αντιθέτως, στέρησε από ένα αδέσποτο μωρό, την μοναδική του ίσως ευκαιρία σε μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά μπορεί να σας λύσει κι άλλες απορίες, που σας δημιουργούν η άγνοια και οι διάφοροι τυχαίοι "γνώστες", που τρέχουν να δώσουν συμβουλές.

Μaria Dm

New Member
5 Ιουνίου 2015
3
0
38
Έχετε δίκιο, ακούω κι εγώ τον καθένα που μου λέει ότι όλα αυτά είναι ύποπτες συμπεριφορές.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να τον δώσω γι αυτό κιόλας έχω ψάξει τόοοσο πολύ 1 εβδομάδα τώρα. Απλά επειδή είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε παιδάκι, μου είπαν πάλι κάποιοι "ειδικοί" πως προσοχή στον σκύλο γιατί μπορεί να έχεις θέμα και με το παιδί.
Γι αυτό τρομοκρατήθηκα γιατί κι εμείς δεν ξέρουμε από σκυλάκια, ειδικά μεγάλα.
Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σας, να είστε καλά!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το κουταβι είναι διασταυρωση...δλδ δε ξερουμε τι χαρακτηρα στο περιπου εστω θαχει...το κουταβι το χωρισατε πολυ νωρις απτην μανα κ ταδελφθα του, δλδ εχασε σημαντικά μαθηματα "τροπων" κ καλης αγωγης, κανονικα το χωριζεις απο δυο μηνων κ μετα, θα μου πεις για δυο βδομάδες τι έγινε? Έγινε ομως, γιατι ενω τωρα δαγκωνει εσενα θα δάγκωνε κανονικά ταδελφια του, εκεινα θα του εδειχναβ οτι υπαρχουν κ ορια κ η μανα του θα το συνετιζε αναλογως. ..ανταυτου τωρα ανέλαβε εσυ αυτους τους ρολους κ πρεπει εσυ να το διδαξεις, δυσκολο μεν, δυνατο δε!
θα ακουσεις πολλα απο πολλους, ολοι θα εχουν κ μια φαεινη ιδεα, εσυ αυτο που χρειαζεται να κανεις ειναι να σχηματισεις εναν ισχυρο δεσμο αγαπης κ σεβασμου με το σκυλι, κ γιαυτο πρέπει να τα αναλαβεις ολα εσυ,(φαι νερο διδαχη εντολων παιχνίδι χαδι ΟΛΑ) να του εντυπωθει οτι για οτι χρειαζεται ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ, σε σενα πρεπει να τρεξει κ παντα ανατρεξει!
ΕΑΝ (αισθανεσαι οτι) δεν τα καταφερνεις,πρεπει να φροντισεις να σε ΣΕΒΕΤΑΙ (για να μη πω να σε φοβαται) κ αυτο επισης θα φροντισεις να του το περασεις απο τωρα, πουναι κουταβι, γιατί αμα μεγαλώσει δε θα το κανεις καλα!
Γρυλισματακια δαγκωνιες ζημιες κλπ ειναι ολα μεστο προγραμμα με ενα κουταβι, μην απελπίζεσαι μη τα παρατας να χεις υπομονη, επιμονη κ απεριοριστη αγαπη ΑΛΛΑ το κυριοτερο ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΛΑΛΑΚΙΕΣ απο διαφορους, το σκυλι ειναι οπως το παιδι, θα γίνει αυτο ακριβως που θα το πλασεις εσυ!