Επιθετικότητα κουταβιου

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.694
4.335
43
www.proudtobegreek.eu
Λοιπόν το μπουμπουκι μου με έχει προβληματίσει και θα ήθελα να το συζητησουμε...Την έχω όπως ξέρετε απο 3,5 μηνών και της κάνω φουλ κοινωνικοποίηση με σκυλια,ανθρώπους κλπ Την αλλη εβδομαδα γινεται 6 μηνων.Απο όταν την πήρα παρατήρησα μια μικρη επιθετικότητα προς τα αλλα σκυλια και συγκεκριμένα τον αδερφο της πχ εκει που έπαιζαν ωραία και καλα η δική μου ορμουσε άσχημα με αποτέλεσμα να τα χωριζουμε για λιγο για να ηρεμήσει και μετα όλα καλα,πάλι παιχνίδι.Στο puppies park κάθε φορά που πάμε η μικρη θα ορμησει σε κάποιο μικρότερο σκυλι και θα την βάλουν με τα μεγάλα όπου εκει δε την παίρνει να κάνει τσαμπουκάδες(αν και εκει τσακωθηκε για λιγο)!Ομως μυαλό δε βάζει και οπότε βρει ευκαιρία πάλι κάνει τον τραμπουκο.Μιλησα με τους εκπαιδευτές και μου είπαν ότι σε αυτές τις φυλές η επιθετικότητα προς τα αλλα σκυλια δεν εξαλειφεται όση κοινωνικοποίηση και αν κάνουμε και εξαρτάται απο τα αίματα των προγόνων...
Τα αδέρφια της απ´οτι ξέρω δεν συμπεριφέρονται ετσι,είναι πιο φιλικά με τα αλλα σκυλια,η δικια μου όμως δεν...
Παίζει ρόλο που ήταν το πιο μικρόσωμο της γεννας;Μήπως επειδη τα αδέρφια της την πονουσαν λογω μεγεθους στο παιχνίδι της βγήκε αυτη η επιθετικότητα;Γιατι την βγάζει συνήθως σε πιο αδύναμα σκυλια ή σε κουτάβια; Θα είμαι μια ζωή με το φόβο μη φάει κανένα σκυλι;Αν θελησω να πάρω κάποια στιγμή και άλλο σκυλι τι θα γίνει;Υπάρχει περίπτωση αυτη η επιθετικότητα να βγει και προς τους ανθρώπους κάποια στιγμη;Πολλα τα ερωτήματα,αλλα πρακτικά και αλλα θεωρητικά,ποια η άποψη σας;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Ο εκπαιδευτής σας -κατά πρώτον- τι σας είπε για τη μικρή; Λόγω ανασφάλειας το κάνει ή φαίνονται σημάδια επιθετικότητας;

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
η επιθετικοτητα σε αλλα σκυλια δεν συγχεεται με την επιθετικοτητα σε ανθρωπους
τωρα για το κατα ποσο με κοινονικοποιηση μπορεις να κανεις κατι πιστευω εσυ πρεπει να το φτασεις στα τερματα και απο εκει και περα οτι
στοπ βαλει το dna

δηλ.κανε οτι μπορεις σαν να λεμε και βλεπεις
σιγα σιγα θα εξαλειφθει αυτην η επιθετικοτητα στην φυλη γιατι μεγαλωνει το κενο απο το 1930-40 που η φυλη χρησιμοποιουνταν για....κυνομαχιες

με τους ανθρωπους πως τα παει;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.694
4.335
43
www.proudtobegreek.eu
Ο εκπαιδευτής σας -κατά πρώτον- τι σας είπε για τη μικρή; Λόγω ανασφάλειας το κάνει ή φαίνονται σημάδια επιθετικότητας;
Δεν μου είπαν κάτι συγκεκριμένο απλα ότι πρέπει να μάθει τη θέση της και αυτο μπορούν να της το μάθουν μόνο τα μεγαλύτερα σκυλια(γι'αυτο τη βάζει με αυτα μαζι)!Με τους ανθρώπους είναι υπερβολικά φιλική,κατεβάζει αυτιά και τους λιωνει στο γλυψιμο όλους ανεξαιρέτως.Υποτιθεται πως έχω σκυλι απο εκτροφεα,με γνωστούς προγόνους απο προσεγμένη γέννα όμως τα αίματα των πχ προπροπαππων δε τα γνωρίζω,όπως και τον χαρακτήρα!Αυτο πού με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι τα αδέρφια της δεν συμπεριφέρονται ετσι,γίνεται μόνο αυτη να έχει πάρει την επιθετικότητα κάποιου προγονου και τα αλλα όχι ή απλα έχει κόμπλεξ λόγω αυτών που ίσως πέρασε ωντας το μικρότερο της γεννας;!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Σε τόσο μικρές ηλικίες το βρίσκω λίγο βαρύ να μιλάμε για επιθετικότητα. Φοβία ή ανασφάλεια μπορεί, κυριαρχικότητα μπορεί, ατσούμπαλο παιχνίδι μπορεί, κάτι από τα παραπάνω σε συνδυασμό με ελλιπή εξάσκηση στη σκύλισια επικοινωνία πάλι μπορεί. Αλλά επιθετικότητα σε κουτάβι κάπως δύσκολο ή τέλος πάντων σπάνιο μου φαίνεται.
Δεν διαφωνώ ότι η κάθε φυλή έχει τις ιδιαιτερότητές της, αλλά δεν παύει να είναι κουτάβι.

Τη συγκεκριμένη κουταβούλα δεν την έχω δει live εν δράση. Όμως βλέποντας προ ημερών το βίντεο από την παραμονή της στο σπίτι του Διονύση, δεν θα έλεγα ότι είδα κάτι υπερβολικό. Μια χαρά έπαιζε, μυριζόταν, γύρναγε και κοιλιές. Αυτό δεν την κάνει απαραίτητα "μαλακό" κουτάβι, αλλά επιθετική δεν θα την έλεγα.

Σίγουρα βέβαια εσύ την ξέρεις καλύτερα και αφού βλέπετε συχνά εκπαιδευτή ότι και να πούμε εμείς εκείνος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κρίνει τη συμπεριφορά της.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Συμφωνώ με τα παιδιά από πάνω. Η αγελαδιτσα σου είναι κ από φυλή με ιστορία στην επιθετικότητα ΚΑΙ τεριέ. Όταν φιλοξενούσα την 2η Ρασσελινα κ ρωτουσα πώς να αντιμετωπίσω την επιθετικότητα που έβγαινε με 2 θηλυκά τεριέ στο σπίτι, το 1ο που μου είπε η εκτροφεας Τζακ που ρώτησα ήταν να παρακολουθώ τους καυγαδες τους γτ είναι φτιαγμένα αν μπλεχτουν σε καυγά, να μην σταματήσουν αν δν πεθάνει κάποιο! Κ αυτό μιλώντας για Τζακ, σκέψου για ΑμΣταφ...

Νομίζω όπως ειπώθηκε εσύ απλά πρέπει να το δουλεψεις κ όσο παει. Δν λέει κτ το πώς είναι τα αδέρφια της αφού η μικρη έχει μια μεγάλη δεξαμενή γονιδιων να αντλήσει χαρακτηριστικά που μπορει απλά να μην φαίνεται στην υπόλοιπη τοκετοομαδα. Εκτός αυτού, το μέγεθος κ το φύλο δν έχουν σχέση με την "κυριαρχία" που θα βγάλει στην πορεία ένα κουταβι. Εκει που την παίρνει θα κάνει τσαμπουκαδες αν έτσι της "βγαίνει". Είναι μικρούλα κ δοκιμάζει. :)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Σε μια γεννα δεν εχουν ολα τα κουταβια τον ιδιο χαρακτηρα. Υπαρχουν τα Alpha male kai female, τα ενδιαμεσα και τα υποτακτικα. Ισως αυτη να ειναι η πιο κυριαρχικη απο τα θυληκα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.694
4.335
43
www.proudtobegreek.eu
Xotikouli δε μιλάμε για αγαρμπο παιχνίδι,μιλάμε για αρπαζω απο το λαιμό,δαγκωνω δυνατά,βάζω κάτω και δεν αφήνω με τίποτα!Σκεψου ότι στο puppies κάθε φορά την χωριζουν οι εκπαιδευτές και την απομακρύνουν απο τα μικρα!Ο Γιάννης χτες μου είπε πως τη βάζουν με τα μεγάλα για να μάθει τη θέση της,σκέψου ότι κάθε φορα γίνεται αυτο και ότι πλέον μας κάνουν πλάκα οπότε πάμε ότι ήρθε ο τραμπουκος κλπ Ο Στεφανος μου έχει πει ότι με τα σκυλια θα πρέπει πάντα να έχω το νου μου και ότι οφείλεται στα αίματα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.974
Θεωρώ ότι όσον αφορά την εκπαίδευση της και την κοινωνικοποιηση της κάνεις τα μέγιστα. Όσον αφορά την ανατροφή της κάνεις το ενδεδειγμένο για την φυλή, την κοινωνικοποιείς σε ελεγχόμενο και σωστό περιβάλλον με παρουσία εκπαιδευτών και πιστεύω ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια το καλύτερο δυνατό που θα μπορέσει να βγάλει ο χαρακτήρας της.Με αποτέλεσμα να έχεις έναν κοινωνικοποιημένο σκύλο και στο μέλλον.
Αυτό μπορείς να κάνεις εσύ από την πλευρά σου. Τα γονίδια της όμως δεν μπορείς να τα εξαλείψεις. Νομίζω πως παίζει ρόλο να αποδεχτείς κι εσύ ότι έχεις μια φυλή με τέτοιες τάσεις σε κάποιους εκπρόσωπους της και να το έχεις πάντοτε στο μυαλό σου αυτό. Χωρίς να σου γίνει έμμονη ιδέα .

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
...Υποτιθεται πως έχω σκυλι απο εκτροφεα,με γνωστούς προγόνους απο προσεγμένη γέννα όμως τα αίματα των πχ προπροπαππων δε τα γνωρίζω,όπως και τον χαρακτήρα!...
Αυτή σου η φράση με προβληματίζει...Πολύ... Το pedigree της δε σε βοηθάει να βγάλεις συμπεράσματα? Ο εκτροφέας δεν σου λύνει τυχούσες απορίες?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.694
4.335
43
www.proudtobegreek.eu
Αυτή σου η φράση με προβληματίζει...Πολύ... Το pedigree της δε σε βοηθάει να βγάλεις συμπεράσματα? Ο εκτροφέας δεν σου λύνει τυχούσες απορίες?
Υποτίθεται πως οι πρόγονοι δεν προέρχονται απο αίματα ιδιαίτερα γνωστά στις κυνομαχίες αλλά και πάλι δε ξέρουμε πόσο πίσω μπορεί να ειναι αυτό που την κάνει και συμπεριφέρεται κατα αυτό τον τρόπο....σίγουρα όλα λίγο πολύ προέρχονται και απο τέτοιες γραμμές αλλά είναι πριν απο αρκετά χρόνια....

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Δεν νομίζω πως θα πρέπει να σε ανυσηχεί!!Ο δικός μου είναι 10 μηνών σχεδόν και της μαγκιές τις έχει κόψει εδώ και κανα 2-3 μήνες!!!Ισως είναι της ηλικίας!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από τη λίγη βιολογία που θυμάμαι από το γυμνάσιο, τα γονίδια μπορούν να κρατάνε μέχρι κι από 7 γενιές πίσω... Κι εφτά γενιές στα σκυλιά περνάνε νομίζω σχεικά γρήγορα... Αλλά δεν θυμάμαι και πολλά από το γυμνάσιο, οπότε η απάντησή μου είναι εντελώς μπακαλίστικη...

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Γιατι την βγάζει συνήθως σε πιο αδύναμα σκυλια ή σε κουτάβια;
Γιατι προφανως γνωριζει, οτι σε εκεινα την παιρνει και ειναι ευκολο να επιβληθει...

Παίζει ρόλο που ήταν το πιο μικρόσωμο της γεννας;Μήπως επειδη τα αδέρφια της την πονουσαν λογω μεγεθους στο παιχνίδι της βγήκε αυτη η επιθετικότητα;
Δε νομιζω να εχει να κανει το μεγεθος σε αυτο...Πολλα κουταβια πονανε πανω στο παιχνιδι, αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα το κρατανε και θα γινουν επιθετικα. Ουτως η αλλως γι'αυτο υπαρχει η μητερα, να διορθωνει τετοιες καταστασεις.. (και γιαυτο δλδ)

Θα είμαι μια ζωή με το φόβο μη φάει κανένα σκυλι;
Με τον φοβο καλυτερα να μην εισαι, γιατι το μεταδιδεις αυτο και το σκυλι το καταλαβαινει, κανοντας τα πραγματα χειροτερα μαλλον...
Αλλα να εισαι λιγο καχυποπτη...

Οσο για το αν θα παρεις και δευτερο σκυλι σε καποια φαση, πως θα αντιδρασει το δικο σου..; Αυτο ειναι αλλο σεναριο που δεν μπορω να σκεφτω τωρα ακριβως τι θα μπορουσε να συμβει...Προτεινω παντως να περασει αρκετος καιρος πριν κανεις κατι τετοιο αν κανεις, για να εισαι πιο σιγουρη για τον χαρακτηρα ΠΡΩΤΑ και μετα βλεπεις.

Last edited by a moderator:

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
Υποτίθεται πως οι πρόγονοι δεν προέρχονται απο αίματα ιδιαίτερα γνωστά στις κυνομαχίες αλλά και πάλι δε ξέρουμε πόσο πίσω μπορεί να ειναι αυτό που την κάνει και συμπεριφέρεται κατα αυτό τον τρόπο....σίγουρα όλα λίγο πολύ προέρχονται και απο τέτοιες γραμμές αλλά είναι πριν απο αρκετά χρόνια....
τι ενοεις οι προγονοι της δεν προερχονται απο γνωστα αιματα κοινομαχιων οι προσφατοι ή μιλας για παλια;;;
οι προγονοι των αμσταφ ειναι τα πιτ του κολμπυ αλλα μιλαμε για πολυ παλια
τωρα αφου ειναι σωστης εκτροφης σταματησε εκει το πραγμα
αλλα παρ ολα αυτα τα γονιδια λειτουργουν ετσι!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ίσως δεν θα τα πηγαίνει καλά με άλλα σκυλιά .
Και αφού δεν υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπους δεν χρειάζεται να ανησυχείς .

Απο την στιγμή που έχεις πάει σε εκπαιδευτή και δουλεύεται δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο .

Δεν ξέρω αν συμφωνώ με αυτό που γράφω :p
Αλλά δεν είναι αναγκαίο να αγχώνεσαι.
Μπορεί να είναι αυτος ο χαρακτήρας που έχει κληρονομήσει και εσύ να μην μπορείς ν τον χαλιναγωγήσεις πλήρως .

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Ποιες κυνομαχιες βρε παιδια και προγονοι?
τι λετε?:rolleyes::rolleyes:

Υπαρχουν πολλες θηλυκιες σκυλες που κανουν τις καμποσες επιλεκτικα και εκει που τις παιρνει... και δεν ειναι ουτε πιτμπουλ ουτε σταφ...
Εμενα μια χαρα μου φανηκε η Μucca και στα βιντεο και στη βολτα που την ειδα. Ειναι δυναμικη και ελαφρως κυριαρχικη ισως. Αυτο που χρειαζεται ειναι ενα πιο δυναμικο, απολυτο και σταθερο αρχηγο να της δειξει μεχρι που μπορει να φτανει.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
λεμε οτι στην φυλη αυτη το προτυπο δικαιολογει την επιθετικοτητα (μεχρι ενος βαθμου) σε αλλα ζωα!
και επισης λεμε να το δουλεψει οσο μπορει και οπου φτασει!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Mucca, μη το βλέπεις τόσο αρνητικά το θέμα.
Κανένα σκυλί δεν έχει τέλεια συμπεριφορά.

Άποψη μου είναι μικρή ακόμα και δοκιμάζει.
Το ιδανικό θα ήταν να βρεις ηλικιωμένα με φυσική συμπεριφορά σκυλιά να την πλησιάσουν. Απέφυγε τα υπερβολικά φιλικά, όπως και τα φοβικά και τα πολύ κυρίαρχα. Προτίμησε ένα που δείχνει ενδιαφέρον να την γνωρίσει αλλά όχι πολύ ενθουσιώδες. Καποιο το οποίο δεν θα προβάλει κατι το οποίο μπορεί να την ενθουσιάσει/εξιτάρει.

Μερικά σκυλιά απο την φύση τους θέλουν να αναδείχνουν μια κυριαρχία σε άλλα. Είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά. Αν στην τελική συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά και σου είναι δύσκολο να της μάθεις αλλιώς ή παρόλο την εκπαίδευση δεν την εμπιστεύεσαι ακόμα δεν έγινε τίποτα. Το σκυλί το έφερες στην ζωή σου για σένα, όχι για τα άλλα σκυλιά. Απλά περισσότερη προσοχή εκ μέρους σου και αυτό είναι. Μη σε κατεβάσει ψυχολογικά το θέμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK