Λοιπόν το μπουμπουκι μου με έχει προβληματίσει και θα ήθελα να το συζητησουμε...Την έχω όπως ξέρετε απο 3,5 μηνών και της κάνω φουλ κοινωνικοποίηση με σκυλια,ανθρώπους κλπ Την αλλη εβδομαδα γινεται 6 μηνων.Απο όταν την πήρα παρατήρησα μια μικρη επιθετικότητα προς τα αλλα σκυλια και συγκεκριμένα τον αδερφο της πχ εκει που έπαιζαν ωραία και καλα η δική μου ορμουσε άσχημα με αποτέλεσμα να τα χωριζουμε για λιγο για να ηρεμήσει και μετα όλα καλα,πάλι παιχνίδι.Στο puppies park κάθε φορά που πάμε η μικρη θα ορμησει σε κάποιο μικρότερο σκυλι και θα την βάλουν με τα μεγάλα όπου εκει δε την παίρνει να κάνει τσαμπουκάδες(αν και εκει τσακωθηκε για λιγο)!Ομως μυαλό δε βάζει και οπότε βρει ευκαιρία πάλι κάνει τον τραμπουκο.Μιλησα με τους εκπαιδευτές και μου είπαν ότι σε αυτές τις φυλές η επιθετικότητα προς τα αλλα σκυλια δεν εξαλειφεται όση κοινωνικοποίηση και αν κάνουμε και εξαρτάται απο τα αίματα των προγόνων...
Τα αδέρφια της απ´οτι ξέρω δεν συμπεριφέρονται ετσι,είναι πιο φιλικά με τα αλλα σκυλια,η δικια μου όμως δεν...
Παίζει ρόλο που ήταν το πιο μικρόσωμο της γεννας;Μήπως επειδη τα αδέρφια της την πονουσαν λογω μεγεθους στο παιχνίδι της βγήκε αυτη η επιθετικότητα;Γιατι την βγάζει συνήθως σε πιο αδύναμα σκυλια ή σε κουτάβια; Θα είμαι μια ζωή με το φόβο μη φάει κανένα σκυλι;Αν θελησω να πάρω κάποια στιγμή και άλλο σκυλι τι θα γίνει;Υπάρχει περίπτωση αυτη η επιθετικότητα να βγει και προς τους ανθρώπους κάποια στιγμη;Πολλα τα ερωτήματα,αλλα πρακτικά και αλλα θεωρητικά,ποια η άποψη σας;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα αδέρφια της απ´οτι ξέρω δεν συμπεριφέρονται ετσι,είναι πιο φιλικά με τα αλλα σκυλια,η δικια μου όμως δεν...
Παίζει ρόλο που ήταν το πιο μικρόσωμο της γεννας;Μήπως επειδη τα αδέρφια της την πονουσαν λογω μεγεθους στο παιχνίδι της βγήκε αυτη η επιθετικότητα;Γιατι την βγάζει συνήθως σε πιο αδύναμα σκυλια ή σε κουτάβια; Θα είμαι μια ζωή με το φόβο μη φάει κανένα σκυλι;Αν θελησω να πάρω κάποια στιγμή και άλλο σκυλι τι θα γίνει;Υπάρχει περίπτωση αυτη η επιθετικότητα να βγει και προς τους ανθρώπους κάποια στιγμη;Πολλα τα ερωτήματα,αλλα πρακτικά και αλλα θεωρητικά,ποια η άποψη σας;
Sent from my iPhone using Tapatalk