Επιθετικότητα και αιτία

anthoulini_90

Active Member
3 Νοεμβρίου 2009
35
0
Λοιπον, παιδιά έχω ένα γαλλικό μπουλντόγκ 9 μηνων σχεδόν. Μερικές φορες κυρίως όταν νυστάζει κάνει κάποιες επιθετικές κινήσεις. Σήμερα για παράδειγμα του έδινε ο μπαμπάς μου κατι να φάει και εκεί που έτργε ξαφνικά κάνει μια κίνηση σαν να παει να του δαγκώσει το χέρι. το έχει ξανακάνει σε άλλες φάσεις ενώ τον χαιδεύαμε.Πάντα ήταν κουρασμένος οταν συμβαίνει αυτό και νυστάζει αλλά δεν πάει για ύπνο αν δεν τον βαλουμε εμείς με το ζόρι.
Τι μπορεί να φταίει και έχει αυτή τη συμπεριφορά;
Να σημειώσω οτι έχει να με δει αρκετες μέρες(καμια 20αρια περιπου) και σκεφτηκα οτι ισως του λείπω και κάνει έτσι. Δεν ξέρω όμως... προβληματίζομαι..:(

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Χμμ εχω ακουσει και αλλες φορες τετοιες συμπεριφορές απο γαλλικα αλλα ΔΕΝ μπορω να το πιστέψω συγχωρεστε με !!

Ο σκυλος σου εχει περασει Β.Υ απο εσενα η απο καποιον ειδικο ? Εχει μαθει εντολές ? Σε ακουει γενικώς στο σπιτι ή κανει οτι θελει αυτος κ οποτε το θελει ?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...Σήμερα για παράδειγμα του έδινε ο μπαμπάς μου κατι να φάει και εκεί που έτργε ξαφνικά κάνει μια κίνηση σαν να παει να του δαγκώσει το χέρι...:(
Αρα δε νυσταζε αλλα ετρωγε... με αλλα λογια δεν σηκωνει και πολλα πολλα, ειτε τρωει ειτε θελει την ησυχια του και δεν θελει χαδια σε καποιες στιγμες.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν είμαι εκπαιδευτής ούτε ξέρω το σκύλο σου. Με βάση τη λογική...
Ένας σκύλος που αγριεύει όταν τρώει το κάνει επειδή φυλάει αυτό που τρώει κι όχι επειδή νυστάζει.
Επίσης, αν το κάνει ακόμα κι όταν τον χαϊδεύεις υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα ίσως κυριαρχικότητας, ίσως φοβίας, σίγουρα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ που πρέπει να λύσετε.

Ένα σκύλο δεν τον βάζουμε για ύπνο με το ζόρι - θα εννοείς ότι τον βάζεις στο σπίτι του με το ζόρι. Ο χώρος του πρέπει να είναι δικός του, προσωπικός και ιερός και στην ηλικία που είναι θα έπρεπε να τον έχει μάθει και να πηγαίνει εκεί όταν είναι κουρασμένος με χαρά για να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί.
του φωναξαμε πολυ έντονα και τον βάλαμε μέσα στο σπιτακι του.
Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το χώρο του για τιμωρία!
Να σημειώσω οτι έχει να με δει αρκετες μέρες(καμια 20αρια περιπου) και σκεφτηκα οτι ισως του λείπω και κάνει έτσι.
να του λείπεις και να στενοχωριέται όχι. Να μη σε θεωρεί ανώτερό του στην αγέλη (ή καν αγέλη αν λείπεις συχνά) μπορεί.

Στη θέση σου θα φώναζα εκπαιδευτή άμεσα!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
....Πάντα ήταν κουρασμένος οταν συμβαίνει αυτό και νυστάζει αλλά δεν πάει για ύπνο αν δεν τον βαλουμε εμείς με το ζόρι.
Τι μπορεί να φταίει και έχει αυτή τη συμπεριφορά;
.... προβληματίζομαι..:(

Και εγω προβληματίζομαι με την συμπεριφορά σας...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έχω την εντύπωση πως ανθρωποποιήτε τον σκύλο σας προκαλώντας του μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εκπεδεύτη..να σας βάλει κάποια πραγματάκια σε τάξη.., όχι στον σκύλο..σε εσάς ..γιατί τα έχετε πολύ λάθος στο μυαλό σας..

anthoulini_90

Active Member
3 Νοεμβρίου 2009
35
0
Και εγω προβληματίζομαι με την συμπεριφορά σας...

Έχω την εντύπωση πως ανθρωποποιήτε τον σκύλο σας προκαλώντας του μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εκπεδεύτη..να σας βάλει κάποια πραγματάκια σε τάξη.., όχι στον σκύλο..σε εσάς ..γιατί τα έχετε πολύ λάθος στο μυαλό σας..
Θα θέλατε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;

όταν λέω ότι τον βάζουμε εμείς με το ζόρι δεν εννοώ οτι του φωνάζουμε να κοιμηθεί ή οτιδήποτε. Απλά περιφέρεται νυσταγμένος αλλα επείδη θέλει να κάθεται μαζί μας δεν πάει να κοιμηθεί. αν τον πάρουμε και τον βάλουμε στη μαξιλάρα του τότε κοιμάται. Αυτό εννοώ με τη φράση "με το ζόρι".

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Συγνωμη που γραφουμε πραγματα που δεν μπορει να μην αρμοζουν στην περιπτωση σου αλλα ετσι ειναι ο γραπτος λογος!

Και εμενα μερικες φορες που τρελενετε και τον χαιδευω δειχνει οτι θελει να δαγκωσει αλλα αμα βαλω το χερι μου σταματαει κ με γλυφει, δεν ξερω γιατι το κανει αλλα εισαι σιγουρος οτι ειναι κατι σοβαρο αυτο που λες κ αυτος δεν το βλεπει απλα για παιχνιδι;;

anthoulini_90

Active Member
3 Νοεμβρίου 2009
35
0
Συγνωμη που γραφουμε πραγματα που δεν μπορει να μην αρμοζουν στην περιπτωση σου αλλα ετσι ειναι ο γραπτος λογος!

Και εμενα μερικες φορες που τρελενετε και τον χαιδευω δειχνει οτι θελει να δαγκωσει αλλα αμα βαλω το χερι μου σταματαει κ με γλυφει, δεν ξερω γιατι το κανει αλλα εισαι σιγουρος οτι ειναι κατι σοβαρο αυτο που λες κ αυτος δεν το βλεπει απλα για παιχνιδι;;
νομίζω οτι το κάνει οταν είναι πολύ κουρασμένος και θέλει την ησυχία του. δεν το βλέπει για παιχνίδι γιατι το κάνει με αγριάδα κάπως. Έχει τυχει να γίνει αυτό 2 φορές τώρα. Και τις 2 ήταν νυσταγμένος,δεν πήγαινε να κοιμηθεί αλλά τριγυρνούσε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
όταν λέω ότι τον βάζουμε εμείς με το ζόρι δεν εννοώ οτι του φωνάζουμε να κοιμηθεί ή οτιδήποτε. Απλά περιφέρεται νυσταγμένος αλλα επείδη θέλει να κάθεται μαζί μας δεν πάει να κοιμηθεί. αν τον πάρουμε και τον βάλουμε στη μαξιλάρα του τότε κοιμάται. Αυτό εννοώ με τη φράση "με το ζόρι".

Δίνεται λάθος εξηγήσεις με ανθρώπινες διαστάσεις και ερμηνείες.
Αν το σκυλί νυστάζει θα κοιμηθεί..δεν το βάζουμε εμείς να κοιμηθεί επειδή νυστάζει..

Αν το σκυλί δαγκώνει ..δείχνει ξεκάθαρα δείγματα κυριαρχίας που πρέπει να λυθούν άμεσα αλλιώς στο μέλλον σίγουρα θα έχετε πρόβλημα.
Δεν δαγκώνει επειδή είναι κουρασμένο ή επειδή θέλει να κοιμηθεί..αλλά επειδή θέλει να κυριαρχήσει κάτι που προφανώς τα καταφέρνει περίφημα.
Τα σκυλιά δεν είναι μνησίκακα..δεν θα δαγκώσουν επειδή του λείπεις..εσύ προφανώς έχοντας αυτό κατά νου θα το χαϊδεύεις και στην ουσία θα επιβραβεύεις αυτήν την λανθασμένη συμπεριφορά.

Οι λόγοι της κυριαρχικότητας μπορεί να είναι πολλοί.., το σίγουρο είναι πως εσύ αναπαράγοντας λανθασμένες αντιδράσεις,την κάθε τέτοια συμπροφορά την επιβραβεύεις κάνοντας τελικά μία τρύπα στο νερό..

Πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή που θα σε μάθει εσένα (και την οικογένεια σου) πως να συμπεριφέρεσαι στον σκύλο σου, για να έχετε μία αρμονική συνύπαρξη.

Last edited:

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
νομίζω οτι το κάνει οταν είναι πολύ κουρασμένος και θέλει την ησυχία του. δεν το βλέπει για παιχνίδι γιατι το κάνει με αγριάδα κάπως. Έχει τυχει να γίνει αυτό 2 φορές τώρα. Και τις 2 ήταν νυσταγμένος,δεν πήγαινε να κοιμηθεί αλλά τριγυρνούσε.

Ναι αλλα ειπες οτι το κανει καποιες φορες κ οταν τον χαϊδεύετε απλά και παρέθεσα κ την δικη μου εμπειρια που εχω !!

Αν καταλαβα παλι λαθος και νομιζετε οτι ειναι κατι σοβαρο πηγαινε σε καποιον πιο ειδικο !!

anthoulini_90

Active Member
3 Νοεμβρίου 2009
35
0
Δίνεται λάθος εξηγήσεις με ανθρώπινες διαστάσεις και ερμηνείες.
Αν το σκυλί νυστάζει θα κοιμηθεί..δεν το βάζουμε εμείς να κοιμηθεί επειδή νυστάζει..
Αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω. Το βλέπουμε οτι νυστάζει γιατί είναι κουρασμένος στη φάτσα του και τα ματια του κόκκινα αλλά δεν πάει για ύπνο απο μόνος του γιατί θέλει να κάθεται μαζί μας. ϊσως τον έχουμε κακομάθει.. Σίγουρα δηλαδή..Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι πρέπει να κάνω.

Αν το σκυλί δαγκώνει ..δείχνει ξεκάθαρα δείγματα κυριαρχίας που πρέπει να λυθούν άμεσα αλλιώς στο μέλλον σίγουρα θα έχετε πρόβλημα.
Δεν δαγκώνει επειδή είναι κουρασμένο ή επειδή θέλει να κοιμηθεί..αλλά επειδή θέλει να κυριαρχήσει κάτι που προφανώς τα καταφέρνει περίφημα.
Τα σκυλιά δεν είναι μνησίκακα..δεν θα δαγκώσουν επειδή του λείπεις..εσύ προφανώς έχοντας αυτό κατά νου θα το χαϊδεύεις και στην ουσία θα επιβραβεύεις αυτήν την λανθασμένη συμπεριφορά..
Οσον αφορά αυτό καταλαβαίνω τι θέλεις να μου πεις και φυσικά δεν τον χαιδεύω όταν το έκανε (μια φορά το έκανε σε εμενα και μία στον μπαμπά μου).Και τις 2 φορές του φωνάξαμε πολύ έντονα. Αυτη η κινήση ήτανε λαθος απο μέρους μας πιστευεις;
Επίσης ανέφερα το γεγονός οτι λείπω καιρό επειδή δεν ξέρω κατα πόσο αυτό μπορεί να επηρρεάζει την ψυχολογία του σκυλιού μου. Σε καμια περίπτωση δεν πιστεύω οτι το κάνει απο εκδίκηση αυτό. Απλά ίσως να ήτανε νευρικός γι αυτό το λόγο. Μια υπόθεση έκανα..

* Παιδιά συγνώμη που ζητάω διευκρινήσεις απλά είναι η πρώτη φορά που έχω σκυλάκι και αγχώνομαι λιγάκι.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. :)
Α επίσης να σας πω οτι μένω επαρχία και απ' όσο έχω ψάξει και έχω μιλήσει με ανθρώπους εδώ δεν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής της προκοπης.:(

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω. Το βλέπουμε οτι νυστάζει γιατί είναι κουρασμένος στη φάτσα του και τα ματια του κόκκινα αλλά δεν πάει για ύπνο απο μόνος του γιατί θέλει να κάθεται μαζί μας. ϊσως τον έχουμε κακομάθει.. Σίγουρα δηλαδή..Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι πρέπει να κάνω.

Οσον αφορά αυτό καταλαβαίνω τι θέλεις να μου πεις και φυσικά δεν τον χαιδεύω όταν το έκανε (μια φορά το έκανε σε εμενα και μία στον μπαμπά μου).Και τις 2 φορές του φωνάξαμε πολύ έντονα. Αυτη η κινήση ήτανε λαθος απο μέρους μας πιστευεις;
Επίσης ανέφερα το γεγονός οτι λείπω καιρό επειδή δεν ξέρω κατα πόσο αυτό μπορεί να επηρρεάζει την ψυχολογία του σκυλιού μου. Σε καμια περίπτωση δεν πιστεύω οτι το κάνει απο εκδίκηση αυτό. Απλά ίσως να ήτανε νευρικός γι αυτό το λόγο. Μια υπόθεση έκανα..

* Παιδιά συγνώμη που ζητάω διευκρινήσεις απλά είναι η πρώτη φορά που έχω σκυλάκι και αγχώνομαι λιγάκι.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. :)
Α επίσης να σας πω οτι μένω επαρχία και απ' όσο έχω ψάξει και έχω μιλήσει με ανθρώπους εδώ δεν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής της προκοπης.:(

Του έχετε μαθει απο την αρχη να κοιμάται σε ενα συγκεκριμενο μερος κ τωρα δεν το κανει ή κοιμότανε οπου ηθελε ?
Εμενα κοιμάται οπου θελει αν ειναι κουρασμενος, κοιμάται εκει που ειμαι εγω δεν με πειραζει, εσας γιατι σας πειραζει να κοιμάται κ να ειναι κοντα σας ?

Απο αποσταση κ απο τα γραπτα δεν μπορουμε να σου πουμε αν αυτο που εκανε ο σκυλος σου ειναι κατι σοβαρο ή οχι ! Εσυ ξερεις καλυτερα το σκυλο σου απο εμας ! Αλλα θα μπορουσες να μιλησεις κ απλα με εναν εκπαιδευτή για αυτο το προβλημα χωρις να τον δεις μηπως καταλάβεις αυτος καλυτερα σαν ειδικος !

anthoulini_90

Active Member
3 Νοεμβρίου 2009
35
0
Του έχετε μαθει απο την αρχη να κοιμάται σε ενα συγκεκριμενο μερος κ τωρα δεν το κανει ή κοιμότανε οπου ηθελε ?
Εμενα κοιμάται οπου θελει αν ειναι κουρασμενος, κοιμάται εκει που ειμαι εγω δεν με πειραζει, εσας γιατι σας πειραζει να κοιμάται κ να ειναι κοντα σας ?
Δεν μας πειράζει να κοιμαται και να είναι κοντά μας. Ίσα ίσα που θέλω να το κάνει αυτό..:D Τώρα τελευταία βεβαια έχει αρχίσει να το κάνει.:):) Όσο ήταν μικρούλι ηταν πολυ υπερκινητικος, όσο μεγαλώνει όμως αρχίζει να ηρεμεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97