Επιθετικότητα Μετά τον Πρώτο Οίστρο

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα τον τελευταίο καιρό με τη Δάφνη (εννέα μηνών και δέκα ημερών).
Μετά τον πρώτο της οίστρο έχει γίνει κάπως επιθετική με τους ανθρώπους που συναντώ στη βόλτα μας και μιλάμε ή χαιρετιόμαστε.
Έχει γίνει επιθετική με τα σκυλιά, κυρίως με τα "κακά" σκυλιά ή μάλλον μόνο με τα "κακά" σκυλιά και μάλιστα με δυο σκυλιά που είχαμε θέμα σαν κουτάβι, τα πετύχαμε ψες βράδυ και μόλις μας είδαν εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία.
Σκυλιά που πριν λίγο καιρό μας γάβγιζαν συνέχεια.
Αυτό με τα σκυλιά δεν με ενοχλεί τόσο γιατί με τα "καλά" σκυλάκια είναι "δεσποινίδα" το κορίτσι. Με ενοχλεί όμως με τους ανθρώπους. Δεν έχω αλλάξει κάτι. Πάμε κανονικά τις βόλτες μας, παίζουμε με τα μπαλάκια μας, τρώμε κανονικά κ.ο.κ
Ο Εκπαιδευτής μας, μας είπε βόλτες σε πλατείες, σταθμούς τρένων, λαϊκές κ.τ.λ και σε αυτό ότι μπορώ κάνω αλλά δεν βλέπω αλλαγές. Σήμερα βγήκαμε βόλτα και τα "Χρόνια Πολλά" τα έλεγα από απόσταση στους ανθρώπους.
Βέβαια έχει αλλάξει και η Δάφνη, δεν την βλέπουν σαν κουτάβι πια και οι άλλοι.
Υπάρχει "γιατρειά" στο πρόβλημά μου ή έτσι θα είναι η ζωή μου από εδώ και πέρα; :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εγώ λέω, να ακολουθήσεις τις συμβουλές του εκπαιδευτή σου και με ψυχραιμία και υπομονή, να της δώσεις χρόνο να αποβάλλει τις συνέπειες των ορμονικών της εκρήξεων.

Δεν αποκλείεται βέβαια και να αλλάζει σαν χαρακτήρας μεγαλώνοντας, αλλά εσύ έτσι κι αλλιώς, θα την δουλέψεις όσο μπορείς και προφανώς στην πορεία, θα συμβιβαστείς και θα προσαρμοστείς, με την όποια προσωπικότητα τελικά αναπτύξει. Δεν είναι απαραιτήτως "πρόβλημα" αυτό. Μην το παίρνεις τόσο βαριά :)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Και η δικια μου καπως ετσι εξελιχθηκε. Εννοειται οτι θα ηρεμησει λιγο και θα μπορεις να εισαι με αλλους ανθρωπους κοντα, αλλα πιθανοτατα δεν θα ξαναειναι το τρελοκουταβο που ηξερες.

Και μην ακουσεις κανεναν που θα σου πει οτι αν την στειρωσεις θα ηρεμησει, ειναι λιγες οι πιθανοτητες να αλλαξει η συμπεριφορα της.

Εσυ θα πρεπει να εισαι ακομα πιο αυστηρη και δικαιη μαζι της, και προσοχη με τους αλλους σκυλους ειδικα τους θυληκους.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
...Εσυ θα πρεπει να εισαι ακομα πιο αυστηρη?? και δικαιη?? μαζι της...
panagiotisgp είναι το username μου.:)

...και προσοχη με τους αλλους σκυλους ειδικα τους θυληκους.
Και ότι θα πρόσεχα τα άλλα σκυλιά από την Δάφνη... δεν το περίμενα με τίποτα, πραγματικά!

Εγώ λέω, να ακολουθήσεις τις συμβουλές του εκπαιδευτή σου και με ψυχραιμία και υπομονή, να της δώσεις χρόνο να αποβάλλει τις συνέπειες των ορμονικών της εκρήξεων.

Δεν αποκλείεται βέβαια και να αλλάζει σαν χαρακτήρας μεγαλώνοντας, αλλά εσύ έτσι κι αλλιώς, θα την δουλέψεις όσο μπορείς και προφανώς στην πορεία, θα συμβιβαστείς και θα προσαρμοστείς, με την όποια προσωπικότητα τελικά αναπτύξει. Δεν είναι απαραιτήτως "πρόβλημα" αυτό. Μην το παίρνεις τόσο βαριά :)
Υπάρχει περίπτωση λες να μεγαλώνει και να φτιάχνει τον χαρακτήρα της ε;
Με εμάς και στο σπίτι πάντως έχει ηρεμήσει αρκετά.

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Παναγιωτη δεν γνωριζω καθολου απο θυληκα αλλα ισως πρεπει να περιμενεις να ηρεμισουν οι ορμονες τις...Ισως να αλλαζει και ο χαρακτηρας της...την διαβαζεις την οσο πιο πολυ μπορεις και λειτουργεις αναλογα..Τωρα αν δεις οτι χειροτερευει η κατασταση πηγαινε την στον Αντωνη να την δει!

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Παναγιωτη δεν γνωριζω καθολου απο θυληκα αλλα ισως πρεπει να περιμενεις να ηρεμισουν οι ορμονες τις...Ισως να αλλαζει και ο χαρακτηρας της...την διαβαζεις την οσο πιο πολυ μπορεις και λειτουργεις αναλογα..Τωρα αν δεις οτι χειροτερευει η κατασταση πηγαινε την στον Αντωνη να την δει!
Την είδε εχθές ο Αντώνης!
Στρεσάρεται μου είπε. Την είχαμε "κάτω" μόνη με καμιά εικοσαριά ομοίους της σε ένα ομαδικό μάθημα - εκδήλωση εχθές κανένα δίλεπτο και είχε κλείσει η κακομοίρα το στόμα της και τρεεεεχανε τα σάλια της!
Σαν "καημένο" καθόταν!;)

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αυτο ομως που οφειλεται?Πχ εχεις κανει λαθος εσυ στο μεγαλωμα η ειναι ετσι ο χαρακτηρας της,δηλαδη μετραει η εκτροφη

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
panagiotisgp είναι το username μου.:)
Σορυ ρε Παναγιωτη, αφαιρεθηκα και μιλαγα στην Δαφνη προς στιγμην.
Εμενα απο τον οιστρο και μετα εγινε μια που***να σκυλα που τις φταινε ολοι. Την επεφτε ακομα και σε κουταβια.

Γενικα να ξερεις οτι αλλαζει η σκυλα σου και οτι δεν εχει διαμορφωθει ακομα ο τελικος χαρακτηρας της, χωρις απαραιτητα να σημαινει οτι θα αγριεψει πολυ ή οτιδηποτε αλλο.

Ισως να προσεξεις διαφορετικες συμπεριφορες με θυληκα που δεν εχουν γεννησει ποτε και με θυληκα που εχουν κανει γεννα. Τα δευτερα ειναι τα πιο επικινδυνα να την ερεθισουν. Εμεις λιγο μετα τον οιστρο ηταν που κοψαμε τα πολλα πολλα με αλλους στα παρκα.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
παναγιωτη αυτο ειναι καθαρα θεμα ηλικιας,
ολα τα σκυλια αλλαζουν σε αυτη την ηλικια,ειναι πολλα που συμβαλουν σε αυτο.
το θεμα ειναι πως θα το διαχειριστεις εσυ.
θελει αρκετη υπομονη και να διορθωνεις συνεχεια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Sorry...δεν είχα δει το edit σου :-s

Και ότι θα πρόσεχα τα άλλα σκυλιά από την Δάφνη... δεν το περίμενα με τίποτα, πραγματικά!

Υπάρχει περίπτωση λες να μεγαλώνει και να φτιάχνει τον χαρακτήρα της ε;
Γενικώς ναι...μην κλειδώνεις ακόμη στο μυαλό σου, ότι ο χαρακτήρας της είναι έτσι ή αλλιώς.
Ακόμη διαμορφώνεται.
Μπορεί με τον καιρό, να δεις κι άλλα πράγματα, που δεν θα τα περίμενες με τίποτα.
Γνώμη μου...όπως σου προείπα...να πάρεις απλώς την απόφαση, ότι δεν θα σε στενοχωρούν.
Το σκυλί σου το δουλεύεις έτσι κι αλλιώς με εκπαιδευτή. Οτι πρέπει να κάνεις, το κάνεις.
Οπως και να γίνει μελλοντικά, θα είναι πάντα το σκυλί σου.
Θα μάθεις να ζεις, με αυτόν τον χαρακτήρα σκύλου και στο τέλος θα σου αρέσει κιόλας :)

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Μήπως αγχώνεσαι πολύ στην βόλτα και το καταλαβαίνει η Δάφνη και της βγαίνει επιθετικότητα? Στο λέω γιατί το έζησα και εγώ με τον Lupus. Με τα περισσότερα σκυλιά τα πάει καλά (εκτός από τον σκύλο του γείτονα που τον ταλαιπωρούσε από κουτάβι). Μια μέρα στην βόλτα πέρασε από δίπλα μας ένα παιδί 16-17 χρονών με ένα σαρπέι και μόλις μας είδε άρχισε να του τραβά το λουρί, να του δείχνει τον Lupus και να φωνάζει "πάρτον". Εγώ δεν είπα τίποτα γιατί έφυγαν γρήγορα. Μετά από δυο βδομάδες καθόμουν σε ένα παγκάκι με τον σκύλο και πέρασε από κει αυτό το παιδί με το σαρπέι. Μόλις τον είδα τσατίστηκα και αγχώθηκα και αμέσως ο Lupus πετάχτηκε, σηκώθηκε η τρίχα του κάγκελο και άρχισε να γαβγίζει πολύ επιθετικά. Δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ έτσι.

Ανάλογο περιστατικό με αυτό που περιγράφεις είχε και μια φίλη μου με θηλυκό ντόπερμαν. Γάβγιζε σε σκυλιά και σε ανθρώπους. Η εκπαιδεύτρια του σκύλου της είπε οτι μεταδίδει το άγχος της στον σκύλο. Πλέον είναι πιο χαλαρή στις βόλτες, το πρόβλημα του σκύλου δεν έχει διορθωθεί τελείως, αλλά βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Μήπως αγχώνεσαι πολύ στην βόλτα και το καταλαβαίνει η Δάφνη και της βγαίνει επιθετικότητα? Στο λέω γιατί το έζησα και εγώ με τον Lupus. Με τα περισσότερα σκυλιά τα πάει καλά (εκτός από τον σκύλο του γείτονα που τον ταλαιπωρούσε από κουτάβι). Μια μέρα στην βόλτα πέρασε από δίπλα μας ένα παιδί 16-17 χρονών με ένα σαρπέι και μόλις μας είδε άρχισε να του τραβά το λουρί, να του δείχνει τον Lupus και να φωνάζει "πάρτον". Εγώ δεν είπα τίποτα γιατί έφυγαν γρήγορα. Μετά από δυο βδομάδες καθόμουν σε ένα παγκάκι με τον σκύλο και πέρασε από κει αυτό το παιδί με το σαρπέι. Μόλις τον είδα τσατίστηκα και αγχώθηκα και αμέσως ο Lupus πετάχτηκε, σηκώθηκε η τρίχα του κάγκελο και άρχισε να γαβγίζει πολύ επιθετικά. Δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ έτσι.

Ανάλογο περιστατικό με αυτό που περιγράφεις είχε και μια φίλη μου με θηλυκό ντόπερμαν. Γάβγιζε σε σκυλιά και σε ανθρώπους. Η εκπαιδεύτρια του σκύλου της είπε οτι μεταδίδει το άγχος της στον σκύλο. Πλέον είναι πιο χαλαρή στις βόλτες, το πρόβλημα του σκύλου δεν έχει διορθωθεί τελείως, αλλά βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Όχι. Δεν αγχώνομαι καθόλου στη βόλτα. Ίσως να είμαι λίγο περισσότερο προσεχτικός όταν περνάω κοντά από ανθρώπους. Αγχωμένος πάντως δεν είμαι σε καμία περίπτωση.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μόλις είδα το θέμα χαμογέλασα!Να και μια θηλυκιά με τσαγανό!!!
Η σκυλίτσα Παναγιώτη δείχνει σημάδια φύλαξης και μάλιστα έντονης!Και είναι πολύ καλό!

Αν δεν είναι θέμα ορμονών προσπάθησε να την κοντρολάρεις την σκύλα!
Μην την "σπάσεις", απλώς προσπάθησε να ανεβάσεις την υπακοή!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Είναι σαν να περιέγραψες την δικιά μου σκύλα απ' τον οίστρο της και μετά..
Ακριβώς το ίδιο όμως!!!
Και τα ίδια είπε και σε 'μενα ο δικός μου εκπαιδευτής! Να την ξεπατώσω σε μέρη με πολύ κόσμο, φασαρία κλπ... και να δουλεύουμε πολύ την βασική!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και εύχομαι καλή επιτυχία και στους δυο μας..!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πως είσαι σίγουρος ότι είναι "φύλαξη";
περιοδο φοβου πρεπει να περναει.ντοντ γορι
Είναι μια μίξη πραγμάτων σε αυτήν την περίοδο!
Έχεις ένα σκύλο που από την μία έχει οίστρο και από την άλλη ο οίστρος περνάει μαζί με την περίοδο φόβου και βγάζει αυτήν την..."φύλαξη"!
Αυτό θέλει καλό κοντρόλ και να πατήσεις σωστά ώστε να μην χαλάσεις κάτι!

Είπα να "τραβήξω" την συζήτηση προς την φύλαξη γιατί δεν είναι επιθετικότητα αυτό που κάνει!
Φυσιολογικά πράγματα κάνει η σκύλα εφόσον είναι πρώτος οίστρος και είναι και 9 μηνών!
Οίστρος, περίοδος φόβου και χαρακτήρας αυτήν την στιγμή θέλουν κοντρόλ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ούτε εγώ θεωρώ ότι είναι επιθετικότητα. Σε καμμία περίπτωση.
Αλλά και για φύλαξη δεν το βλέπω.
Κι εμένα για "φόβος" μου ακούγεται, και όπως σωστά λέτε, θέλει προσοχή και σωστό χειρισμό.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας καθώς και για τις συμβουλές σας.
Σήμερα βγήκαμε με το οκτάμετρο flexi βόλτα για να την δοκιμάσω σε κάνα δυο σημεία να δω μέχρι που θα φτάσει. Λοιπόν, παρατήρησα πως με το flexi και στα δύο σημεία, δεν έκανε απολύτως τίποτα. περπατούσε δίπλα μου (πιο δίπλα μου, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι) απ' ότι με τον οδηγό. Δεν με τράβηξε καθόλου. Όπως ακριβώς περπατάμε στο βουνό. Στο βουνό μόνοι μας, περπατάει ακριβώς δίπλα μου λες και είναι σε κάποια εντολή. "Έντάξει Δάφνη!", "Παίξε Δάφνη!", "Ο.Κ κοπέλα μου!" τίποτα αυτή! Σπάνια να φύγει λίγο πιο πέρα. Το είχα ξανά αναφέρει παλαιότερα αυτό σε ένα thread και κάποιος μου είχε γράψει πως αυτό είναι αναπηρία. Εμένα μου αρέσει αυτό πάντως.
Δεν μίλησα με κάποιον για να δω την αντίδρασή της με τους περαστικούς αλλά με τα "κακά" σκυλιά... σαν να μην υπήρχαν. Γάβγιζαν στα τρία μέτρα (μιλάω για δύο συγκεκριμένα σκυλιά σε δύο διαφορετικά σημεία, ημιδεσποζόμενα) και εκείνη περπατούσε λες και έκανε πασαρέλα (εντάξει, μπορεί να τα παραλέω αλλά καμία σχέση), εκτός πια αν άλλαξε από τη μία μέρα στην άλλη. :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul