Επιθετικός στην βόλτα

Kasper

Member
18 Μαϊου 2011
16
0
Καλησπέρα σε όλους.
Εχουμε εδω και 1,5 χρόνο περίπου εναν σκύλο (τον πήραμε απο petcity οταν ηταν 1 μηνός και κάτι μερών) και οι σχέσεις μας ειναι άψογες.Είναι μισο Τεριε και μισό Μαλτεζ.

Εχουμε (απο το καλοκαίρι το προηγουμενο,πριν καν γινει 1 έτους) παρατηρήσεις μια επιθετηκότητα απέναντι στα αλλα σκυλια.Τον τελευταίο όμως καιρό η κτασταση εχει φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να τον βγάλω βόλτα ή να αλλάζω δρόμο όταν βλέπω σκύλο.Σε μερικές περιπτώσεις και άνθρωπο.Ειναι ήρεμος μεσα στο σπιτι και πολύ παιχνιδιάρης...αλλα στην βόλτα γίνεται απίστευτα επιθετικό.
Ορμάει με μανία προς τ αλλα σκυλια γαβγίζοντας τους έντονα(σε σημειο που επειδη δεν τα φτάνει να κλαίει).

Κάποιες φορες και κυρίως με μεγαλύτερα σκυλια τον είχα αφήσει στο παρελθον να δω τι θα κάνει αλλα μόλις τα αλλα σκυλιά τον πλησίαζαν αυτο πάγωνε ανεκφραστο,σαν να φοβόταν.Και μόλις ο σκύλος εφευγε ξανα επιθεση ο δικός μας.

Η μανια που τον πιάνει δεν εχει στοπ.
Προχθες εκανε τοσο δυνατα επιθεση σε σκυλο που του ειχε κλεισει ο λαιμός απο το σφύξιμο του λουριου του.

Ευχαριστω

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Καταρχήν άλλαξε του λουράκι πάρτου ένα ολόσωμο λουράκι να μην πάθει τίποτα το ζωντανό.
Πήρες σκύλο ημιαιμο από Πετσοπ και τον πλήρωσες πλάκα με κάνεις;

Kasper

Member
18 Μαϊου 2011
16
0
Για το λουρακι ειναι στα σχέδια μιας και η συμπεριφορά του το κρίνει απαραίτητο,αλλά, το δευτερο ουτε σχέση με το θέμα εχει ουτε με βοηθάει κάπου.Και δεν πηγαμε να πάρουμε καθαρόαιμο σκύλο, πηραμε τον σκύλο που μας άρεσε και εμφανισιακά.Δεν καταλαβαίνω γιατι μόνο τα καθαρόαιμα εχουν αξία(ειτε χρηματική είτε συναισθηματική)

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Πρώτον τα σκυλάκια μένουνε με την μαμά τους μέχρι 60 ημερών αλλιώς δεν είναι κοινωνικοποιημένα σωστά και έχουμε τα προβλήματα που περιγράφεις, δεύτερων το να διαλέγεις σκυλάκι βάση της εξωτερικής εμφάνισης είναι λάθος, την επιλογή την κάνεις με άλλα κριτήρια.
Τώρα το ότι είναι λάθος να αγοράζεις από πετ σοπ και γιατί το γνωρίζεις;

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
με τι τεριέ είναι διασταύρωση?? πάει το μυαλό μου σε κανένα bull τεριέ και με πιάνουν τα γέλια...

πέρα της πλακας νομίζω πως δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα γι αυτό κατέληξες
σε μια τέτοια επιλογή και τέτοια αγορά.
τεριέ είναι η κατάληξη για πολλές φυλές.
σοβαρά τώρα έτσι στο πούλησαν η εσύ ζήτησες κάτι τέτοιο???

δυστυχώς δεν ξέρω τι μπορείς να κανεις σε μικρόσωμη φίλη.
αυτό που σου λέει το παιδί πιο πάνω είναι μια καλή ιδέα για αρχή. να αλλάξεις δηλ. το λουρί

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Δεν καταλαβαίνω γιατι μόνο τα καθαρόαιμα εχουν αξία(ειτε χρηματική είτε συναισθηματική)
αν δεν ήθελες καθαρόαιμο και ήθελες ημίαιμο γιατί δεν υιοθέτησες ένα αδέσποτο?

Kasper

Member
18 Μαϊου 2011
16
0
Δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα κοινωνικότητας μέχρι πριν λίγο καιρό.
Σε όλους τους ανθρώπους πάει και παιζει μια χαρα.Με τα σκυλιά έχει μεγάλο θέμα.
Και με τις γάτες αλλα εκει το καταλαβαίνω.

γνωρίζω τους κινδύνους αγοράς σκύλιου απο πετσοπ,αλλα το σημαντικό(που ειναι η υγεία του) με διαβεβαίωσε ο κτηνίατρος ότι είναι μια χαρά.
απο κει και μέτα εχει "εκπαιδευτεί" απο μας μια χαρα σε πολλά πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα σε ένα διαμέρισμα,αλλα στον τομέα βόλτα και σκύλοι εχουμε σοβαρό θέμα.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
γνωρίζω τους κινδύνους αγοράς σκύλιου απο πετσοπ,αλλα το σημαντικό(που ειναι η υγεία του) με διαβεβαίωσε ο κτηνίατρος ότι είναι μια χαρά.
ο κτηνίατρος του petcity σε διαβεβαίωσε? σε διαβεβαίωσε και για την ψυχική υγεία???
απάντησε μου σε παρακαλώ και γιατί δεν υιοθέτησες αδέσποτο αφού ήθελες ημίαιμο?

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά εννοούμε πάντα, τα σκυλιά που δεν μένουνε αρκετό καιρό με την τοκετοομάδα χάνουνε σε αυτό το θέμα. Δεν αντιδρούν καλά απέναντι σε άλλα σκυλάκια. Όταν ήταν μικρός έπρεπε να τον φέρνεις σε επαφή με άλλα σκυλιά.
Και τώρα κάτι παρόμοιο πρέπει να γίνει αλλά το πως δεν ξέρω, έχεις σκεφτεί τη λύση εκπαιδευτή;

Και πολλά από τα προβλήματα υγείας μπορεί να στα βγάλει αργότερα όχι άμεσα.
Αλλά όπως είπε και η Μαρία είναι και η ψυχική υγεία που δεν μπορεί να στην εγγυηθεί κανείς γιατρό παρά μόνο ο εκτροφέας σου.

Last edited:

Kasper

Member
18 Μαϊου 2011
16
0
ο κτηνίατρος του petcity σε διαβεβαίωσε? σε διαβεβαίωσε και για την ψυχική υγεία???
απάντησε μου σε παρακαλώ και γιατί δεν υιοθέτησες αδέσποτο αφού ήθελες ημίαιμο?
Ναι με διαβεβίωσε οτι ειναι καλ στην υγεία του.

Οσο γι το αδέσποτο,δεν ηταν στις επιλογές μου για 2-3 λόγους,που μέσα σε αυτους ήταν και το οτι δεν γνω΄ριζα κανένα μικρο(1-2 μηνων)

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
1. όπως σου είπε και το παιδί παραπάνω είναι λάθος να πάρεις το μικρός από την μάνα κάτω των 2 μηνών. όσο για μωρά υπάρχουν παρα πολλά αδέσποτα δυστυχώς.
2. ο γιατρός του petcity είναι μιλημένος να τα βγάζει όλα υγιοί γι αυτό και
δεν δέχονται επιστροφές ότι κι αν σου βγάλει το σκυλί.

επειδή ξαναλέω καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζεις πράγματα
θα σε παραπέμψω σε ένα θέμα που τρέχει αυτή την στιγμή στο φόρουμ.
διάβασε το και ίσως καταλάβεις.
τα περισσότερα μικρά που πωλούνται σε petshop προέρχονται
από παρόμοια παράνομα εκτροφεία της ελλάδας και των βαλκανίων.

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/παράνομο.εκτροφείο.στο.μαραθώνα-23222/

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθατε!!!!
Το ιδανικότερο θα ήταν να βρείτε έναν εκπαιδευτή να τον δει από κοντά και να σας πει αυτός την γνώμη του!!!!Ίσως μια καλή λύση είναι και η στείρωση!!!
Και οπωσδήποτε να πάρετε σαμαράκι!!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Kasper, απο τα γραφόμενα σου μπορώ να κάνω μια φτωχή εκτίμηση ότι πιθανόν ο σκύλος να αντιδρά έτσι απο φόβο προς άλλα σκυλιά. Αυτή η συμπεριφορά άθελα σου μπορεί να την έχεις καλλιεργήσει. Για παράδειγμα κάποια μέρα βόλταρες χαλαρά με το σκύλο και ξαφνικά ο σκύλος βλέπει απο απέναντι ένα άλλο σκυλί. Νιώθοντας ανασφάλεια θα άρχισε να "πουλάει" μαγκιά γαυγίζοντας και τραβόντας το λουρί. Εσύ δεν έκανες τίποτα και απλά συνέχισες την βόλτα. Ο σκύλος ομως κατάλαβε ότι γαυγίζοντας και πηδόντας σαν να έχει λύσσα είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ο άλλος σκύλος. Έτσι μιας και δεν ήσουν σε θέση να τον καθοδηγήσεις ο σκύλος καθιέρωσε αυτή την συμπεριφορά βλέποντας ότι δουλεύει (τουλάχιστον στα μάτια του).

Αν ο σκύλος ήταν 60kg και με τράβαγε δείχνοντας επιθετικότητα κατα την διάρκεια της βόλτα το πρώτα πράγμα που θα έκανα ξέρεις τι θα ήταν?

Για ποιό λόγο να αντιδράσω διαφορετικά σε σκύλο 10kg?

Με λιγα λόγια διαφωνώ με το σαμαράκι. Αυτό έλειπε να του ενδυναμώνω μια κακή συμπεριφορά.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Kasper, απο τα γραφόμενα σου μπορώ να κάνω μια φτωχή εκτίμηση ότι πιθανόν ο σκύλος να αντιδρά έτσι απο φόβο προς άλλα σκυλιά. Αυτή η συμπεριφορά άθελα σου μπορεί να την έχεις καλλιεργήσει. Για παράδειγμα κάποια μέρα βόλταρες χαλαρά με το σκύλο και ξαφνικά ο σκύλος βλέπει απο απέναντι ένα άλλο σκυλί. Νιώθοντας ανασφάλεια θα άρχισε να "πουλάει" μαγκιά γαυγίζοντας και τραβόντας το λουρί. Εσύ δεν έκανες τίποτα και απλά συνέχισες την βόλτα. Ο σκύλος ομως κατάλαβε ότι γαυγίζοντας και πηδόντας σαν να έχει λύσσα είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ο άλλος σκύλος. Έτσι μιας και δεν ήσουν σε θέση να τον καθοδηγήσεις ο σκύλος καθιέρωσε αυτή την συμπεριφορά βλέποντας ότι δουλεύει (τουλάχιστον στα μάτια του).

Αν ο σκύλος ήταν 60kg και με τράβαγε δείχνοντας επιθετικότητα κατα την διάρκεια της βόλτα το πρώτα πράγμα που θα έκανα ξέρεις τι θα ήταν?

Για ποιό λόγο να αντιδράσω διαφορετικά σε σκύλο 10kg?

Με λιγα λόγια διαφωνώ με το σαμαράκι. Αυτό έλειπε να του ενδυναμώνω μια κακή συμπεριφορά.
Το σαμαράκι σε μερικά σκυλιά επιβάλλεται, αν ο σκύλος είναι λουκανοειδές θες σαμαράκι, στο προτείνουν και οι γιατροί για να αποφύγεις και τραυματισμούς στο ζώο, σε όσους γιατρούς έχω πάει είτε Έλλαδα, είτε Αγγλία, είτε Ρωσία τα ίδια μας έχουν πει για να αποφύγουμε προβλήματα με τη μέση του να του έχουμε σαμαράκι. Δεν λέω καλές και οι απόψεις των εκπαιδευτών αλλά πρώτα έρχεται η υγεία του.

Και πως το σαμαράκι του ενδυναμώνει μια κακή συμπεριφορά;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το σαμαράκι σε μερικά σκυλιά επιβάλλεται, αν ο σκύλος είναι λουκανοειδές θες σαμαράκι, στο προτείνουν και οι γιατροί για να αποφύγεις και τραυματισμούς στο ζώο, σε όσους γιατρούς έχω πάει είτε Έλλαδα, είτε Αγγλία, είτε Ρωσία τα ίδια μας έχουν πει για να αποφύγουμε προβλήματα με τη μέση του να του έχουμε σαμαράκι. Δεν λέω καλές και οι απόψεις των εκπαιδευτών αλλά πρώτα έρχεται η υγεία του.
Λουκανοειδές εννοείς σκυλιά σαν τα Dachshund?
Αν ειναι τόσο ευάλωτα ας σταματίσουμε να τα εκτρέφουμε.
Είμαι κατηγοριματικός σε αυτό το θέμα το να εκτρέφουμε "ανάπηρα" σκυλιά. 

Και πως το σαμαράκι του ενδυναμώνει μια κακή συμπεριφορά;
Όταν ο σκύλος νιώσει σωματική αντίσταση "πορώνεται".

Χαλάμε το θέμα του φίλου ομως...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Λουκανοειδές εννοείς σκυλιά σαν τα Dachshund?
Αν ειναι τόσο ευάλωτα ας σταματίσουμε να τα εκτρέφουμε.
Είμαι κατηγοριματικός σε αυτό το θέμα το να εκτρέφουμε "ανάπηρα" σκυλιά.

Όταν ο σκύλος νιώσει σωματική αντίσταση "πορώνεται".

Χαλάμε το θέμα του φίλου ομως...

Μέσα στα Offtopic είμαι σήμερα θα φάω ξύλο.

Το πρόβλημα με αυτά τα σκυλιά το δημιουργούμε εμείς που δεν χρησιμοποιούμε το σωστό λουρί. Από τη στιγμή που το ξέρεις και δεν το κάνεις δικό σου το λάθος και πλήρωνε τον κτηνίατρο σου.

Τα [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Dachshund ή τα Corgi δεν έγιναν για να μας συντροφέψουν στα σπίτια μας ή στις βόλτες στο πάρκο της γειτονίας τα δε είναι κυνηγόσκυλα και ο άλλος είναι τσοπάνης που για να υπάρχουν τόσα χρόνια και οι φυλές να έχουν διατηρηθεί κάτι κάνανε σωστά και μερικά σκυλιά από αυτά το κάνουν ακόμα σωστά.[/FONT]

Με την ίδια λογική πρέπει να σταματήσουμε να εκτρέφουμε φυλές που είναι ευπαθείς σε αρρώστιες. Γ.Π. (δυσπλασία) [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Βρετανικό και Γαλλικό Μπουλντόγκ, Γουέστι (αλεργείες) κτλ[/FONT]

Kasper

Member
18 Μαϊου 2011
16
0
Ναι συμφωνώ με όλα αυτα.Βέβαια αυτό που μου λέτε εν μέρη είναι σαν να προδιαγράφεται την μοιρά των χιλιάδων κουταβιών σε πετσοπ.Αλλα εν μέρη εχετε δίκιο.

Φίλε chris εκπαιδευτή όχι δεν σκέφτηκα.

Αλλα χρειάζομαστε συμβολες τωρα....

τι πρεπει να κάνω?να τον αφήνω με άλλα σκυλια? Κινδυνεύοντας να εμπλακεί σε μάχη και να έχουμε άλλα ή απλά να "κοκαλώσει" όπως έκανε.

Πέραν 1-2 αδέσποτων σκυλιων που κυκλοφορούν στην γειτονιά 1 φορα το μηνα,δεν εχω δει άλλη κινηση και δεν ριψοκινδυνεύουν το να τον αφησουμε να πλησιάσει σκύλο άλλου ιδιοκτήτη.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Και με τα κουτάβια το ίδιο κάνει;;
Εμάς στην αρχή που είχαμε ένα θεματάκι φοβίας προς τα άλλα σκυλιά ανεξαρτήτου μεγέθους το ξεπέρασε κάνοντας παρέα με ένα κουτάβι αρσενικό που είναι και το μόνο με το όποιο παίζει τα άλλα απλά τα γράφει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν έχω διάθεση ειλικρινά να σου πω...καλωσήρθες κλπ,κλπ. Πήρες ένα σκύλο από pet shop και ήταν μια συνειδητή επιλογή σου. Αυτό και μόνο με θυμώνει. Δηλώνεις ότι γνώριζες τους κινδύνους και προφανώς εννοείς τους κινδύνους υγείας προφανώς. Δηλαδή, κοίταξες τη πάρτη σου και μόνο. Γνώριζες μήπως από που προέρχονται αυτά αυτά τα κουτάβια? Έχεις ιδέα σε τι κατάσταση βρίσκονται οι μανάδες τους προκειμένου να αποκτήσεις εσύ αυτό που θέλεις? Ξέρεις ότι ζούνε σε κλουβιά 0,5 χ 0,5 και γεννάνε αβέρτα σε κάθε τους περίοδο? Έχεις δει ποτέ φωτογραφία αυτών των δύσμοιρων θυληκών σκυλιών? Αποστεωμένα, με τις ρώγες να κρέμονται μέχρι το έδαφος? Στοιβαγμένες σε κλούβες...μηχανές αναπαραγωγής...που τρέφονται με ψωμί...μέσα στα τσιμπούρια , στους΄ψύλλους και στις αρρώστειες. Έχεις ιδέα πως έρχονται αυτά τα κουτάβια στην Ελλάδα? 30 και 40 κουτάβια ενός μηνός στοιβαγμένα σε κλούβες μέσα σε φορτηγά...και όσα είναι τυχερά και ζήσουν μπαίνουν στις βιτρίνες για "ανθρώπους" σαν και σένα που συντηρούν όλη αυτή τη κατάσταση. Όσα πεθαίνουν στη διαδρομή τα πετάνε σε κάδους σκουπιδιών παρέα με τα ετοιμοθάνατα. Αν λοιπόν τα ήξερες όλα αυτά....κοιμάσαι ήσυχη το βράδυ? Συγχαρητήρια.

• Like
Reactions: Giorgos.rocky

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Το να μη γωρίζει κανείς τι εστί puppy mills, ήτοι σκύλος από πετσόπ, μπορώ να το χωνέψω, αν και δύσκολα! Το να γνωρίζεις όμως και τελικά να αποκτάς σκύλο απο εκεί κατά την προσωπική μου άποψη είναι εγκλημα!

Last edited:
  • Like
Reactions: Giorgos.rocky

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι