Επιθετικός σκύλος

camilino

Member
26 Μαρτίου 2013
7
0
καλησπέρα σας, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θέμα συμπεριφοράς του σκύλου μου.
Ο καμίλο ειναι 5 μηνών ημίαιμο σκυλάκι που από την αρχή ήταν πολύ φοβικό με ανασφάλειες , μας ακολουθεί συνέχεια από πίσω και κάθεται συνέχεια στα πόδια μας με συνέπεια κάποιες φορές να μην τον παίρνουμε είδηση και να τον πατάμε κατά λάθος προχθές όμως που τον πάτησε ο μπαμπάς μου έφυγε τρέχοντας και μόλις πήγε να δει τι έπαθε του γαύγιζε και ήταν πολύ επιθετικό, από το σάββατο όποτε βλέπει τον πατέρα μου τρελένεται και του ορμάει. γιάτι μπορεί να γίνεται αυτό; τι μπορώ να κάνω;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
επιθετικο κουταβι γραψε οχι σκυλος τρομαξα λεω κανα πιτμουλ θηριο θα εχει ==)) αν τον ταιση ο πατερας σου μερικες φορες θα τον δει με αλλο ματι το σκυλακι σου ==))

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλησπέρα σας, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θέμα συμπεριφοράς του σκύλου μου.
Ο καμίλο ειναι 5 μηνών ημίαιμο σκυλάκι που από την αρχή ήταν πολύ φοβικό με ανασφάλειες , μας ακολουθεί συνέχεια από πίσω και κάθεται συνέχεια στα πόδια μας με συνέπεια κάποιες φορές να μην τον παίρνουμε είδηση και να τον πατάμε κατά λάθος προχθές όμως που τον πάτησε ο μπαμπάς μου έφυγε τρέχοντας και μόλις πήγε να δει τι έπαθε του γαύγιζε και ήταν πολύ επιθετικό, από το σάββατο όποτε βλέπει τον πατέρα μου τρελένεται και του ορμάει. γιάτι μπορεί να γίνεται αυτό; τι μπορώ να κάνω;
Έχετε σκεφτεί να συμβουλευτείτε κάποιον εκπαιδευτή;
Αν θέλεις όρισε λίγο το "φοβικό", δηλαδή; φοβικό ως προς τι;

camilino

Member
26 Μαρτίου 2013
7
0
το έχει προσπαθήσει αλλά δεν πιάνει και το θέμα είναι ότι τις πιο πολλές φορές ο πατέρας μου το τάιζε και τον είχε μαζί του στη αυλή

camilino

Member
26 Μαρτίου 2013
7
0
το σκέφτομαι να τον πάω όχι ακριβώς σε εκπαιδευτή αλλα κάτι σαν ψυχολόγο για σκύλους μήπως περνάει κάποια περίοδο στρες, φόβικο λέγοντας φοβάται και την σκιά του, π.χ. τις φωνές από τους ανθρώπους που περνάνε τον δρόμο τρέχει από πίσω μου με την ουρά κατεβασμένη.πριν κανά μήνα ενώ έχει μάθει από μικρός να παει έξω αν θέλει να κάνει τσίσα η κακά ξαφνικά αρνιόταν να βγει έξω έκλεγε και τα έκανε μέσα στο σπιτι, μήπως το πείραξε κανείς και του βγαίνει τώρα επιθετικότητα με το τίποτα;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
για ρωτα μηπως το σαπισε καποιος στο ξυλο ==)) φοβικο απο μικρο,,?? το ειχες απο δυο μηνων η σου το εδωσαν τωρα 5 μηνων η 4σσαρων και δεν ξερεις το ιστορικο του..??

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
56 ημερων περιπου..
απο που το εφερε....
μπορουμε να παρουμε λιγα στοιχεια για το πως περναγε εκει που ηταν και λιγα στοιχεια για την συμπεριφορα της μητερας του?
επισης..
εχεις αργησει επρεπε οταν το πηρες να ρωτησεις συμβουθλες γενικοτερα..
αν δεν ειναι κληρονομικης φυσης θα διορθωθει αλλα χρειαζεται χρονο και υπομονη
επισης βασικο ειναι να χτισετε ενα περιβαλλον στο σπιτι τετοιο ωστε να προλαμβανετε ζημιες και να μην χρειαζεται τιμωρια και διορθωσεις....
ποιον εμπιστευεται απο εσας το κουταβι?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω θα ελεγα να το φερεις αντιμετωπο με τους φοβους του ==))
,,,
επιθετικοτητα σημαινει και φοβος σε πολλα σκυλια,, πλησιαζοντας ενα σκυλο που γαυγιζει λυσσασμενα ξαφνικα τον βλεπεις να τρεχει με χιλια να κρυφτει χωρις να κανεις κινηση επιθετικη,,,

camilino

Member
26 Μαρτίου 2013
7
0
δεν ξερω και πολλα πραγματα για να πω την αληθεια το ειχε μια κοπελα που γεννησαν τα σκυλακια της (δυο ημιαιμα λυκοσκυλα) και απο οτι μου ειπε ο αδερφος μου αυτο ηταν το πιο αδυναμο και το πειραζαν τα αλλα.με τον πατερα μου ενιωθε πιο πολυ ασφαλεια οταν τον εβλεπε πηγαινε παντου απο πισω του και καθοταν στα ποδια του, γι' αυτο δεν μπορω να καταλαβω τι εχει γινει τωρα

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τελικα το μαυρο ειναι,,?? για βαλε μερικες φωτογραφιες......

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αλλη φωτογραφια γκριζομαυρο και αλλη κανελοκαφετι,,, αλλαξε χρωμα μηπως,,??.

camilino

Member
26 Μαρτίου 2013
7
0
αλλη φωτογραφια γκριζομαυρο και αλλη κανελοκαφετι,,, αλλαξε χρωμα μηπως,,??.
τα σκυλιά είναι 2.Το σκυλί στο avatar είναι ο Camillo .Στην υπογραφή είναι η Cookie.
O Camillo είναι καφέ από πάντα.Η διαφορά στο χρώμα είναι θέμα φωτισμού.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
το σκυλακι σου εχει αναγκη απο ενα ηρεμο και σταθερο περιβαλλον και μια σωστη εκπαιδευτικη προσεγγιση για να ξεπερασει τις φοβιες του και να αρχισει να εμπιστευεται τον κοσμο γυρω του. σιγουρα καμια συμβουλη απο εδω δεν θα διορθωσει το προβλημα σου. χρειαζεται δουλεια και υπομονη και καθοδηγηση απο εκπαιδευτη που θα ερθει να δει, να κρινει, να αναλυσει και να προτεινει ενα προγραμμα αλλαγης της ψυχολογιας του σκυλου και της σχεσης του με εσας. αν δεν υπαρχει κληρονομικο υποβαθρο οπως ειπε και ο GRDANE η κατασταση μπορει να βελτιωθει αρκετα.
ευχομαι τα καλυτερα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul