Επιθετική συμπεριφορά;

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
Καλησπέρα παιδιά, καλη άνοιξη να έχουμε και με τέτοιες μέρες που μας κάνει να κάνουμε ωραίες και μεγάλες βόλτες...Λοιπόν ακούστε το πρόβλημά μου έψαξα πρίν γράψω αλλά μάλλον δεν ξέρω να ψάχνω καλά ακομα οπότε αμα υπάρχει ίδιο θέμα σας παρακαλώ βάλτε το λίνκ.

Λοιπον το κουτάβι πήγε 3 μηνών!και σήμερα αντιμετώπισα το πρώτο πρόβλημα και θέλω να το ξεπεράσω γρήγορα..γι αυτο σας γράφω..Απο τοτε που ήταν 2 μηνών πάντα την τάιζα με εντολή πριν π.χ Κατσε/μεινε/φατο.και πάντα την χαίδευα λίγο η της έδεινα καμια λιχουδιά για να νιώθει άνετα και να μπορώ να της πάρω το πιάτο αν χρειαστεί ή οτιδήποτε και σήμερα της κάνω πάλι το ίδιο και τρελάθηκε αρχισε να γαυγίζει και πήγε να μου αρπάξει τα χέρια τωρα δεν ξέρω αν αντέδρασα σωστά αλλα μοπυ βγήκε αυθόρμητα της φώναξα και της πήρα το πιάτο και της το έδωσα μετά απο κανά 10 λεπτο πήγα να την χαιδέψω και δεν 'έκανε τίποτα αλλα κοκάλωνε τώρα δεν ξέρω τι παίζει λογικά ειναι κάτι φυσιολογικό...αλλα δεν γίνεται αυτή θα γίνει ολόκληρο γομάρι τι θα φοβόμαστε να πλησιάσουμε αμα τρώει???αυτα...

Φιλικά,
Αγγελος

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
πολύ σωστά αντέδρασες φίλε μου !! πρέπει από τώρα που είναι μικρο να του το κόψις,κ ο πρώτος μου σκύλος μου το έκανε αυτό μερικές φορές σε αυτή την ηλικία τον μάλωνα πάντα!! δεν πρέπει να τον αφήσεις να σου πάρει τον αέρα!!! κ δεν είχα πότε ξανά πρόβλημα ακόμα κ αν έτρωγε κ την πιο αγαπημένη του λιχουδιά!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
πολύ σωστά αντέδρασες φίλε μου !! πρέπει από τώρα που είναι μικρο να του το κόψις,κ ο πρώτος μου σκύλος μου το έκανε αυτό μερικές φορές σε αυτή την ηλικία τον μάλωνα πάντα!! δεν πρέπει να τον αφήσεις να σου πάρει τον αέρα!!! κ δεν είχα πότε ξανά πρόβλημα ακόμα κ αν έτρωγε κ την πιο αγαπημένη του λιχουδιά!!
Να του κόψει τι?Το ότι έτρωγε αμέριμνο και του αφαιρέθηκε απότομα το φαγητό?
Μήπως θα έπρεπε να κόψει ο ιδιοκτήτης αυτές τις συμπεριφορές?

Αν εσένα ενώ τρως έρθει κάποιος και σου πάρει το φαί θα σου αρέσει?

Η απόκτηση της εμπιστοσύνης ακόμα και στο φαγητό δεν κερδίζεται έτσι!
Σιγά σιγά και με συνδυασμό πολλών πραγμάτων θα κερδιθεί!Και σίγουρα όχι με το να τραβάς το πιάτο του φαγητού και να φωνάζεις κιόλας από πάνω!Δεν δείχνεις έτσι ότι είσαι άρχηγος και ούτε πρέπει να "του το κόψεις" κάτι όπως ειπώθηκε πιο πάνω!

Θα σε πείραζε δηλαδή αν έβαζες φαγητό στον σκύλο και τον άφηνες με την ησυχία του να φάει?

Θα συμφωνήσω ότι όταν σε δέχεται ο σκύλος την ώρα που τρώει δείχνει κάποιον σεβασμό απέναντι σου αλλά αυτός ο σεβασμός δεν κερδίζεται έτσι και ούτε με τέτοιες μεθόδους και σε τέτοιο έντονο και απότομο ρυθμό!

Να μάθεις να κερδίζεις τον σεβασμό του σκύλου σου με άλλες συμεπριφορές, επικοδομητικές, επικοινωνιακές και όχι με "τραμπουκισμούς" του τύπου αρπάζω το πιάτο του, ούτε με διεκδικήσεις και προκλήσεις!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ας το σκυλί να φάει με την ησυχία του,μην το στρεσσάρεις χωρίς λόγο....

για να σου έχει εμπιστοσύνη το σκυλί σου (έτσι ώστε να μπορείς να του πάρεις αργότερα το φαγητό ή να μπορείς να του ανοίξεις το στόμα και να βάλεις άφοβα το χέρι σου μέσα, ή να μπορείς να του πείς ''φτύστω'' αν έχει φάει κάτι επικίνδυνο) μη δημιουργείς ανούσιες αντιπαραθέσεις απο το τίποτα....

με αυτή την συμπεριφορά το μόνο που ''κερδίζεις'' είναι τη κτητικότητα του φαγητού απο μεριάς της, την αντιπαράθεση,τη διεκδίκηση και την αμφιβολία προς εσένα.....

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Συμφωνώ...

Το σκεπτικό και η συμπεριφορά σου απέναντι στον σκύλο έτσι οπως τη διάβασα, την παρατηρώ ανταγωνιστική. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε άλλα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Έχω την εντύπωση πως αν αλλάξεις στάση θα δεις περισσότερη συνεργασία. Σε αυτό θα σε βοήθήσει ένας εκπαιδευτής.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κάποιες φορές το να διορθώνουμε το σκυλί πέρνωντας του το φαγητό, ή διορθώνοντας φωνιτικά/σωματικά ενώ τρώει μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα. Ο σκύλος την επόμενη φορά που θα τρώει και ξέρει ότι εσύ του πέρνεις το φαγητό χωρίς λόγο θα αμυνθεί. Μη το βλέπεις ως επιθετικότητα. Ναι, μπορεί να ευθύνεται αυτό αλλά στην ηλικία που είναι πιθανόν να είναι λόγου φόβου ή άγχος ότι θα του το πάρεις.

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
ρε παιδιά η με παρεξηγήσατε η σας παρεξηγησα εγώ δεν είπα οτι πάω και της πέρνω το φαί και ούτε έχω κανα θέμα ανταγωνιστικότητας έλεος..σκυλί μου είναι δεν τρέχουμε σε αγώνα δρόμου απλά επειδή έχω δει σκύλους σε σπίτια όχι αδεσποτους όταν τρώνε να μην πλησιάζει κανείς γιατί φοβούνται μήν τους δαγκώσει γι αυτό και εγώ θέλω να με μάθει δίπλα της και όταν τρώει την χαιδεύω και τις δείνω κι άλλα απλά όταν άρχισε να γαυγίζει και να νευριάζει τότε της πήρα το πιάτο...δηλαδή τι να το αφήσω στην τύχη του δηλαδή να περάσει έτσι??δεν το θέλω δηλαδή να τρώει αυριο μεθαύριο και να περάσει κάποιος δίπλα και να του κάνει κόλπα?μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τρόπο να το αποτρέψω? γιατι αυτος απο ότι κατάλαβα δεν ειναι ο σωστός τρόπος

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
O σκύλος προστατεύει το φαί του όταν θεωρεί ότι μπορεί να το χάσει. Γενικά σαν κανόνα ποτέ δεν παίρνουμε κάτι από το στόμα του σκύλου χωρίς την άδεια του ή χωρίς ανταλλαγή. Η καλύττερη λύση είναι να μάθει βέβαια την εντολή άστο.
Για να σε εμπιστεύτεται με το φαί του κάνε διάφορες ασκήσεις, όπως τάιζε όλο το φαί με το χέρι (χούφτα) ή μισό στο πιάτο μισό με τη χούφτα. Όταν τρώει ανακάτευε με το χέρι το φαί του (όσο τρώει) ώστε να καταλάβει ότι δεν απειλείται από την παρουσία του χεριού σου και ότι δεν πρόκειται να του το πάρεις. Είναι καλύτερα να αποκτήσει εμπιστοσύνη σε σένα από το να του επιβληθείς και να τον μαλώσεις. Τι θα γίνει την επόμενη φορά που θα βρει ένα κόκκαλο (φόλα) στο πάρκο ,δεν θα το αφήνει και θα πρέπει να βάλεις το χέρι σου στο στόμα του για να του το πάρεις;

Last edited:

AdriannaM

Active Member
31 Ιανουαρίου 2012
39
0
Καλησπέρα σε όλους!
Ένας πολύ κάλος τρόπος για να της μάθεις να σε δέχεται την ώρα που τρώει είναι να καταλάβει ότι εσύ δεν απειλείς το φαγητό της.Δοκίμασε το εξής΄.....
Βάλε το φαγητό της στο μπολ κάτσε σε μία καρέκλα και κράτα το μπολ σε ύψος που να φτάνει και της δίνεις να φάει κρατώντας το μπολ χωρίς να την αγγίζεις για λίγες μέρες και όσο τρώει της μιλάς με ήπια φωνή και την επιβραβεύεις χωρίς να την ακουμπάς. Μετά από λίγες μέρες και αφού η συμπεριφορά της είναι καλή βάζεις το χέρι σου μέσα στην τροφή της και της δίνεις και λίγο φαγητό με το χέρι σου να μασουλήσει. Το κάνεις και αυτό κάποιες μέρες και μετά πάντα έχοντας καλή συμπεριφορά από την μικρή σου ανακατεύεις την τροφή της δίνεις λίγο να φάει και την χαϊδεύεις ήπια(όχι όλη την ώρα) και την επιβραβεύεις.
Δοκίμασε το νομίζω ότι μετά από αυτό δεν θα έχεις πρόβλημα αφού έτσι θα καταλάβει ότι εσύ δεν απειλείς το φαγητό της αλλά της το προσφέρεις... Είναι ένας τρόπος που μου έχει πει ο εκπαιδευτής μου και είχε πολύ καλά αποτελέσματα!!!

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Καλησπέρα σε όλους!
Ένας πολύ κάλος τρόπος για να της μάθεις να σε δέχεται την ώρα που τρώει είναι να καταλάβει ότι εσύ δεν απειλείς το φαγητό της.Δοκίμασε το εξής΄.....
Βάλε το φαγητό της στο μπολ κάτσε σε μία καρέκλα και κράτα το μπολ σε ύψος που να φτάνει και της δίνεις να φάει κρατώντας το μπολ χωρίς να την αγγίζεις για λίγες μέρες και όσο τρώει της μιλάς με ήπια φωνή και την επιβραβεύεις χωρίς να την ακουμπάς. Μετά από λίγες μέρες και αφού η συμπεριφορά της είναι καλή βάζεις το χέρι σου μέσα στην τροφή της και της δίνεις και λίγο φαγητό με το χέρι σου να μασουλήσει. Το κάνεις και αυτό κάποιες μέρες και μετά πάντα έχοντας καλή συμπεριφορά από την μικρή σου ανακατεύεις την τροφή της δίνεις λίγο να φάει και την χαϊδεύεις ήπια(όχι όλη την ώρα) και την επιβραβεύεις.
Δοκίμασε το νομίζω ότι μετά από αυτό δεν θα έχεις πρόβλημα αφού έτσι θα καταλάβει ότι εσύ δεν απειλείς το φαγητό της αλλά της το προσφέρεις... Είναι ένας τρόπος που μου έχει πει ο εκπαιδευτής μου και είχε πολύ καλά αποτελέσματα!!!
Συμφωνώ

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
που ειναι η σκατουλα μεγαλωνει; βαλε καμια φωτο να την χαρουμε

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
αν μεγαλώνει λέει?εχει τριπλασιαστεί!να σου πω φωτο που να βάλω ?? εκεί που είχα ανοίξει και το άλλο? στην αρχή??η θα ''θαυτεί'' ?

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
αν μεγαλώνει λέει?εχει τριπλασιαστεί!να σου πω φωτο που να βάλω ?? εκεί που είχα ανοίξει και το άλλο? στην αρχή??η θα ''θαυτεί'' ?
εκει που μας συστηθηκες στο θεμασου

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK