Επιθεση και συμπεριφορα στο μελλον

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Δυστυχως δεχτηκαμε επιθεση απο ενα λαμπραντορ....

Συγκεκριμενα στην χτεσινη μας βολτα (βγαινουμε σε μια αλανα που μαζευοντε αρκετα σκυλακια) καποιος εφερε μια σκυλα που εσερνε.
Με το συγκεκριμενο λαμπραντορ (το οποιο ειναι ακρως επιθετικο σε καθε αρσενικο) δεν ειχαμε προβλημα (κουταβι 4 μηνων ο δικος μου) και παιζαμε μια χαρα.
Μολις ηρθε η σκυλα το λαμπραντορ αρχιζε να την μυριζει κτλ και πηγε ο καημενος ο δικος μου να μπει αναμεσα...:(
Δεν μποορουσαμε να τον παρουμε απο πανω του και οταν το καταφεραμε ο δικος μου ητανε σε μια κατασταση σοκ.
Αφου τον επιθεωρησα για τυχον δαγκωματα (δεν ειχε) το πηρα σπιτι.

Μπορει καποιος να μου πει κατα ποσο μπορει αυτο να τον επηρεαση στο μελλον? Εκανα πολυ κοπο να τον κοινωνικοιησω με αλλα σκυλια και εκει που ημασταν σε ενα πολυ καλο επιπεδο δεν θελω να μου βγαλει επιθετικοτητα στο μελλον λογω του τρελο λαμπραντορ...

Επισης παρατηρησα οτι στο πισω μερος της μουσουδας απο την μια πλευρα ειναι λιγο πρησμενο και αντιδρα στο αγγιγμα αλλα δεν εχει δαγκωμα (τον κοιταξα και μεσα στο στομα). Υπαρχει περιπτωση να χτηπησε και απλα να του πρηστηκε λιγο?

Αν ξαναδω ιδιοκτητη που η σκυλα σερνει να την φερνει σε ομαδα με αρσενικα, θα φαει στριφογυριστη κλωτσια στο σαγωνι (αλα τσακ νορις κατι)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Νομίζω το έχουμε πεί πολλές φορές, αλλά γενικά αν εσύ δεν αλλάξεις την συμπεριφορά σου απέναντι στο σκυλί σου και συνεχίσεις ότι κάνατε σαν να μην συνέβει τίποτα δεν θα δείς καμία αλλαγή. Αλλά αν σε πιάσουν τα "μελό", τα "ωχ παιδάκι μου τι έμελες να πάθεις" και τα τρελά "γουτσου γούτσου" ;) και οι υπερπροστατευτικές τάσεις τότε σίγουρα θα αποκτήσεις πρόβλημα μελοντικά με το σκυλί.

Το είχα ξαναπεί νομίζω παλιά που όταν ο Λήο μου ήταν 4μηνών έφαγε δάγκωμα σε σκυλο-συγκέντρωση απο επιθετικό αρσενικό Χάσκι και παρόλι την τσαντίλα μου και το κλάμα του Λήο αμέσως αφού έλενξα ότι δεν είχε πάθει τίποτα σοβαρό τον παρότρυνα να συνεχίσει το παιχνίδι με τα άλλα σκυλιά μακρυά απο το Χάσκυ, όπου αυτό έκανε.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και μην αγχώνεσε. Και μακρυά απο θηλυκες που σέρνουν. :confused:

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Μακαρι να γινει ετσι. Η αληθεια ειναι οτι μετα το συμβαν βρηκαμε ενα αλλο στο δρομο και παιξανε.
Ειανι δυνατον να φερνεις θυληκο που σερνει σε αγελη με αρσενικα? :mad:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δυστυχώς τα φέρνουν!
Και αν τους πεις τίποτα, στην καλύτερη περίπτωση σου λένε αθώα ότι δεν έχει οίστρο η σκύλα τους!
Και ας κάνουν τα αρσενικά σαν να έχουν μπροστα τους και ανάσκελα την Μόνικα Μπελούτσι έτοιμη για όλα!

Δε βγάζεις άκρη...

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Για το μαγουλο να τον αφησω λιγο να φω αν ξεπρηστει απο μονο του?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εσύ γιατί τον άφησες να μπει ανάμεσα στα θηρία, αφού ήξερες ότι η θηλυκιά είναι στις μέρες της;

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Δεν τον αφησα. Η θυληκια ηρθε να μυρισει τον δικο μου και απο πισω ακολουθουσε το λαμπραντορ. Επισης μετα μας ειπε οτι η θυληκια ητανε στις μερες τις. Δεν το ηξερα εκ των προτερων
Ολα εγιναν πολυ γρηγορα.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Για το μαγουλο να τον αφησω λιγο να φω αν ξεπρηστει απο μονο του?
Λές ότι δεν είναι δάγκωμα, αλλά είσαι σίγουρος 100%; Εμάς σε δαγκώματα μας έχει πεί πάντα ο κτηνίατρος να δίνουμε Augmentin άμεσα και για 10 μέρες.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Νομίζω το έχουμε πεί πολλές φορές, αλλά γενικά αν εσύ δεν αλλάξεις την συμπεριφορά σου απέναντι στο σκυλί σου και συνεχίσεις ότι κάνατε σαν να μην συνέβει τίποτα δεν θα δείς καμία αλλαγή. Αλλά αν σε πιάσουν τα "μελό", τα "ωχ παιδάκι μου τι έμελες να πάθεις" και τα τρελά "γουτσου γούτσου" ;) και οι υπερπροστατευτικές τάσεις τότε σίγουρα θα αποκτήσεις πρόβλημα μελοντικά με το σκυλί.

Το είχα ξαναπεί νομίζω παλιά που όταν ο Λήο μου ήταν 4μηνών έφαγε δάγκωμα σε σκυλο-συγκέντρωση απο επιθετικό αρσενικό Χάσκι και παρόλι την τσαντίλα μου και το κλάμα του Λήο αμέσως αφού έλενξα ότι δεν είχε πάθει τίποτα σοβαρό τον παρότρυνα να συνεχίσει το παιχνίδι με τα άλλα σκυλιά μακρυά απο το Χάσκυ, όπου αυτό έκανε.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και μην αγχώνεσε. Και μακρυά απο θηλυκες που σέρνουν. :confused:
Συμφωνώ, η καλύτερη λύση είναι παιχνίδι αμέσως μετά και κάνεις ότι δεν έγινε τίποτα. Επίσης έχεις κάθε δικαιώμα να πεις σε αυτόν που έφερε τη θυληκιά να φύγει, εκτός και αν έτυχε να περνάει απο εκεί οπότε του λες να απλά να φύγει

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Μιλησα με τον κτηνιατρο.
Θα τον αφησω ακομη μια μερα να δουμε αν ξεπρηστει. Εχει ορεξη να φαει και να παιξει οποτε δεν ανησυχουμε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97