Επίθεση από αδέσποτα και αντίδραση του σκύλου

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Παιδια καλησπερα.
Ανοιγω αυτο το θεμα,γιατι με πραγματικα το περιστατικο με εχει αφησει αφωνη.Απο την μια γελαω και απο την αλλη πραγματικα δεν εχω λογια..
Πριν απο 10 μερες περιπου,ειχαμε παει πρωινη βολτα με τον σκυλο στα παρακατω τετραγωνα.Εκει που περπατουσαμε ωραια και καλα,βγαινει απο την πυλωτη μιας πολυκατοικιας μια μικρη αγελη 4 σκυλων,3 μεγαλοσωμοι και ενας πιο μικρος και ερχονται κατα πανω μας απειλητικα,πανω σε κεντρικο δρομο!Ο αρχηγος μαλιστα μας πλησιασε παρα πολυ (για την ακριβεια βρεθηκε πιο κοντα μου ακομα και απο τον σκυλο μου και μου εβγαλε δοντια).Περιττο να σας πω οτι χεστ...κα αλλα κρατησα την ψυχραιμια μου και προσπαθησα να τα απομακρυνω ,οι τριγυρω κοιτουσαν απλα το σκηνικο,κανενας δεν φιλοτιμηθηκε εστω να ερθει να τα κανει ενα ουστ μπας και τρομαξουν αν δουν και αλλους ανθρωπους.Με τα πολλα,εφαγε ο δικος μου μια ελαφρια στον κωλο απο τον ''αρχηγο'' και τον τραβουσα ηρεμα και σταθερα να απομακρυνθουμε απο το σημειο,ευτυχως τα παρατησαν μετα απο λιγο.Ο δικος μου σε ολη την διαρκεια εδειχνε λιγο σαστισμενος και προσπαθησε να κρυφτει πισω μου.Σημερα τον πηγε ο αντρας μου πρωινη βολτα..Γυρνωντας στο σπιτι τι μου λεει??? Τους την επεσαν ξανα τα ιδια σκυλια,αλλα επειδη θυμοταν το περιστατικο,ειχε βρει πιο πριν ενα ξυλο και το κρατουσε σε περιπτωση που τα συναντησουν στο δρομο τους.Και τα συναντησαν.
Το τι εγινε,ειναι αυτο που με εβαλε σε σκεψεις...Η αγελη παλι ηρθε με φορα και απειλητικα και ο αρχηγος προσπαθησε να αρπαξει τον δικο μας.Κουναει ο αντρας μου το ξυλο περα δωθε(θεν θελησε να χτυπησει κατευθειαν στο ψαχνο) για να τα απο μακρυνει και τι κανει το δικο μας παλικαρι???? Κυνηγαει το ξυλο για να παιξει και το αρπαζει και αυτος απο την αλλη ακρη χαρωπος:eek::eek::eek::eek::eek:
Ειναι δυνατον ρε παιδια? Καμια συναισθηση του τι γινεται????? Δεν περιμενα σε καμια περιπτωση να προσπαθησει να καθαρισει αυτος ,καθως ειναι γνωστος μπουνταλας,αλλα ειναι αντιδραση αυτη σε μια κατασταση κυνδινου? Μπορει να ειναι τοσο στην κοσμαρα του το σκυλι,η μπορει να εχει παιξει κατι αλλο? Δεν μπορω να φανταστω κατι,δεν εχω και τις γνωσεις,αλλα το βρισκω τελειως κουφο.Δεν ενιωσε την απειλη? Ηταν ξεκαθαρη.Δεν ενιωσε το αγχος του αφεντικου και την προσπαθεια του εκεινη την ωρα? Ο τυπος παντως ειναι να τον παρεις στο γαμο σου και να σου πει ''και του χρονου!!''
Καμια αποψη για το συμβαν? Ενταξει,γενικα ειναι πολυ πραος σκυλος και δεν εχει καν γρυλισει ποτε του σε αλλο ζωντανο,αλλα τοση αγνοια κυνδινου????μου φαινεται ακραιο..και δεν ειναι πλεον κουταβι,διανυει τον τριτο χρονο πλεον..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Εγώ έχω ακόμη πιο ακραίο τέτοιο περιστατικό, όπου είμαι έξω από το σπίτι μου και πετάω διάφορα αντικείμενα που βρίσκω πρόχειρα, με απώτερο σκοπό να ανοίξω ένα κεφάλι που σημάδευα...το θέμα είναι ότι κανένα αντικείμενο δεν κατάφερνε να φτάσει στον στόχο [το κεφάλι], γιατί είχα κοντά τον Σωτηράκη, που έτρεχε με λαχτάρα και τεράστια χαρά και μου τα έφερνε πίσω. Η γειτονιά να έχει βγει και να γελάει και στο τέλος παράτησα κι εγώ, την δολοφονική επίθεση. Δεν είχε νόημα όπως καταλαβαίνεις. Μπορούσε να γινόταν αυτό, όλη μέρα... Η κωμωδία δε ξεκίνησε, όταν άρπαξα ένα τεράστιο κλαδί να το εκσφενδονίσω, το φέρνω πίσω από την πλάτη μου για να πάρω φόρα και...αυτό δεν ερχόταν μπροστά. Πως να έρθει, αφού κρεμόταν το 30κιλο μαυρόσκυλο πάνω του, με τα ματάκια του να γυαλίζουν από την χαρά, που βρήκαμε παιχνίδι να παίξουμε. Είχα αφρίσει από τα νεύρα μου, αλλά μέσα μου γέλαγα πολύ :)

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ωραια...μ'αρεσει που δεν ειμαι μονη :)
Ειναι νορμαλ ομως αυτο? Δεν νιωθουν οτι υπαρχει κινδυνος απο τον οποιο προπσαθεις εσυ να ξεμπλεξεις?
Στο μαγαζι που δουλευω,ειδικα οταν ειμαι νυχτερινη,ερχεται ενας αδεσποτακος (υπεροχος ,πανεμορφος σκυλος),τον τα'ι'ζω και καθεται εξω απο το μαγαζι μεχρι να φυγω.Μια μερα πλησιασε ενας αλλος σκυλακος με χαρα και σηκωθηκε ορθιος επανω μου να κανει γλυκες...η συνεχεια ειναι περιττη,απο του χαρου τα δοντια γλιτωσε ο κακομοιρης,εστω και αν δεν πηγε να μου κανει κακο αλλα χαρες..Ξερω οτι το γκολντεν δεν εχει τετοια ενστικτα ιδιαιτερα ανεπτυγμενα και οτι τους θεωρει ΟΛΟΥΣ φιλους,αλλα εδω πιασαμε αλλο ακρο..να κυνδινευουν σκυλος και αφεντικο και ο σκυλος να κανει παιχνιδια..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Ο δικός μου έχει πλήρη άγνοια κινδύνου, έναντι οτιδήποτε και οποιουδήποτε. Η ζωή του είναι μόνο παιχνίδι.
Είναι τελείως σκυλί των λουλουδιών. Τον εαυτό του μπορεί να τον προστατεύσει αν χρειαστεί. Οχι με τον καβγά σαν πρώτη του σκέψη. Και αυτό μόνο με νοιάζει. Δεν είναι δουλειά του να προστατεύσει εμένα και δεν το απαιτώ. Αλλωστε και μόνο που τον βλέπουν μαύρο και μπαμπάτσικο, αλλάζουν πεζοδρόμιο. Μου φτάνει ;):)

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Δεν το συζηταμε αυτο,ποτε δεν θα περιμενα να προστατευσει εμενα η καποιον αλλον,αλλα ρε φιλε,προσπαθω να μας ξελασπωσω,βγαλε το παιχνιδι για ενα λεπτο απο το μυαλο σου και παλουκωσου...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Μάλλον πρέπει να το πάρεις απόφαση. Οπως κι εγώ...:D

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Χαχα!
Σκυλί των λουλουδιών!

Πάντως μου κάνει εντύπωση που δεν πονηρεύτηκε παρά την δαγκωματιά που έφαγε την πρώτη φορά....εκτός αν δεν ένιωσε τίποτα...οπότε...*bobmarley*:maria:*bobmarley*:maria:

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Τι να πω...το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι νομισε πως ο αντρας μου θελησε να παιξει με τα αλλα και ετρεξε να το προλαβει αυτος το ξυλο,γιατι καλος-καλος,αλλα οσον αφορα τα παιχνιδια,δεν αφηνει πολλα περιθωρια στους αλλους,θελει να τα εχει αυτος και το καταφερνει παντα μεχρι στιγμης,χωρις τσαμπουκαδες κτλ..Απλα και ομορφα,του ανηκουν ολα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Καλά έχω γελάσει τόσο πολύ με τα ποστς golden και mareco που πραγματικά να είστε καλά..!!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
βασικα ο σκυλος ελεγε στον αντρα σου..."αστο,τους εχω..." χεχε

δεν αντιδρουν ολοι οι σκυλοι το ιδιο,το ξερεις φανταζομαι κ να χαιρεσαι που δεν αλλαξε τιποτα στο μυαλο του σκυλου σου μετα το περιστατικο.δεν εχει διαθεση για καβγαδες,δεν ενιωσε απειλη,δεν εχει αισθηση κινδυνου κ για αυτο αντιδρα,η μαλλον,δεν αντιδρα καθολου κ ισως καλυτερα.φαντασου οτι αν αντιδρουσε ,ειναι πιθανο να ειχατε καυγα με χειροτερες συνεπειες.πρεπει εσυ να προσεχεις για αυτον κ να εχεις μαζι σου καποιο ξυλο για να παιξει....εμ...να διωξεις τα αλλα σκυλια ηθελα να πω!μπορεις επισης να εχεις ενα μπουκαλακι με νερο.θα σε βοηθησει παρα πολυ σε τετοιες περιπτωσεις.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μας την πέφτει αγελη αδέσποτων...

Παίρνω ξύλο και φωνάζω γιουργιααααα

Παίρνει και το ουφο ένα ξύλο στο στόμα και τρέχει μαζί μου :D

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ειναι τρελα τα σκυλια μας.Χθες βραδυ συναντησαμε παλι 1 μεγαλο Καυκασου και μολις μας ειδε αρχισε να λυσσαει και η κοπελα ευτυχως ειναι "ευσωμη" τον κρατουσε αλλα με λιγο δυσκολια,απο το λουρι με τα 2 χερια.Δεν του εδωσε καποια εντολη στον σκυλο να σταματησει ομως.Ετσι και της φυγει σκεφτηκα θα μας φαει και τους 2,πρωτα τον σκυλο μου και μετα εμενα που θα εμπαινα να τον σωσω και σιγα μην τα καταφερνα.Αρχισε και το δικο μου το 7κιλο μαγκακι να γαβγιζει και να εχει σηκωθει στα πισω του ποδια.Επειδη αν συνεχιζε ο δικος μου θα τσιτωνε κι αλλο το Καυκασου λεω στο δικο μου-Ησυχια!Σκασμος!!!Ξεκολλησε ο δικος μου και προχωρησαμε...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ειναι τρελα τα σκυλια μας.Χθες βραδυ συναντησαμε παλι 1 μεγαλο Καυκασου και μολις μας ειδε αρχισε να λυσσαει και η κοπελα ευτυχως ειναι "ευσωμη" τον κρατουσε αλλα με λιγο δυσκολια,απο το λουρι με τα 2 χερια.Δεν του εδωσε καποια εντολη στον σκυλο να σταματησει ομως.Ετσι και της φυγει σκεφτηκα θα μας φαει και τους 2,πρωτα τον σκυλο μου και μετα εμενα που θα εμπαινα να τον σωσω και σιγα μην τα καταφερνα.Αρχισε και το δικο μου το 7κιλο μαγκακι να γαβγιζει και να εχει σηκωθει στα πισω του ποδια.Επειδη αν συνεχιζε ο δικος μου θα τσιτωνε κι αλλο το Καυκασου λεω στο δικο μου-Ησυχια!Σκασμος!!!Ξεκολλησε ο δικος μου και προχωρησαμε...
Αυτό το συμπέρασμα από που βγήκε?Από πιθανή προκατάληψη σε τέτοια σκυλιά?

Και εγώ σου λέω σιγά μην έκανε κίνηση το νταγλάρι να την πέσει στον δικό σου!Απίθανο?

Έχω τύχει σε πάρα πολλά περιστατικά, που να μαζεύουν άρων άρων τον σκύλο τους μόνο και μόνο από την όψη του δικού μου ας πούμε και κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, και τους λέω αφήστε το να πλησιάσει!
Το ότι λυσσάει ένα από τα 2 σκυλιά δεν σημαίνει ότι θα επιτεθεί έτσι και πλησιάσουν, απλά μπορεί να θέλει μόνο να γνωρίσει τον άλλο σκύλο!

ninoula

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2010
149
1
Κομοτηνή
θεός ο Τσάβι... :D :D :maria::maria:και μόνο που τον σκέφτομαι να ορμάει στο ξύλο για να παίξει χαμογελάω μόνη μου...αχ αυτά τα γκολντενάκια..:p
πάντως εμάς σε ανάλογο περιστατικό, είχε λουφάξει πίσω μου και καμία κίνηση δεν έκανε παρα μόνο όταν εγώ μαζί με μια κοπέλα που εμφανίστηκε απο το πουθενά, καταφέραμε να διώξουμε την αγέλη που έριξε 2-3 γαβγίσματα...

απλά πλέον αν κάποια στιγμή πετύχουμε κάποιο απο αυτά τα σκυλιά αγριεύει κατευθείαν..:mad::(:(:(

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Αυτό το συμπέρασμα από που βγήκε?Από πιθανή προκατάληψη σε τέτοια σκυλιά?

Και εγώ σου λέω σιγά μην έκανε κίνηση το νταγλάρι να την πέσει στον δικό σου!Απίθανο?

Έχω τύχει σε πάρα πολλά περιστατικά, που να μαζεύουν άρων άρων τον σκύλο τους μόνο και μόνο από την όψη του δικού μου ας πούμε και κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, και τους λέω αφήστε το να πλησιάσει!
Το ότι λυσσάει ένα από τα 2 σκυλιά δεν σημαίνει ότι θα επιτεθεί έτσι και πλησιάσουν, απλά μπορεί να θέλει μόνο να γνωρίσει τον άλλο σκύλο!
Δεν εχω καμια προκαταληψη προς κανεναν σκυλο.Εχω συναντησει αυτον τον σκυλο και αλλες 2-3 φορες και επειδη ο δικος μου του γαβγιζε 1ος ο αλλος τσιτωνε.Ο δικος μου παρολο που εχει γαβγισει σε αλλα σκυλια,μολις πλησιαζω τα μυριζει,το κανει δλδ γιαυτο οπως λες,για να τα γνωρισει.Αλλα πλησιαζω οταν προκειται για μικροσωμα σκυλια η μεγαλοσωμα αλλα που φαινονται ηρεμα.Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο και για τον συγκεκριμενο σκυλο,δεν τον γνωριζω.Ισως αν πλησιαζα με τον σκυλο μου το Καυκασου να τα εβρισκαν αλλα γιατι να το ρισκαρω?Ακομα και με τα 2 σκυλια στα λουρια τεντωμενα αν λιγο τραβηξει ο μεγαλος μπορει να γινει η ζημια...Και ο χαμενος θα ειναι ο σκυλος μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97