Εξαρθρωση επιγονατίδας και προβλημα με το ισχυο

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Καλησπέρα σε ολους,
Ειμαι νέο μέλος εδω και δυστυχώς αυτο ειναι ουσιαστικα το πρωτο μου θέμα, και λέω δυστυχώς γτ το ανοίγω σε μια δυσκολη κατηγορία... Ας περάσω στο θέμα μας.. Εχω ένα πανέμορφο, πανέξυπνο, αξιολάτρευτο σκυλο-κοριτσάκι την Λίζα μου, ημίαιμο pincher 1ετους σε λίγες μέρες. Ενώ ξεκίνησε το καλοκαίρι μας πολυ καλά - καναμε την πρωτη μας δυήμερη εκδρομη μαζι κ πετάσαμε τελεια- στην συνέχεια κατέληξε πολυ δυσκολη. Ας μπω λοιπόν στο θέμα, μέσα Ιουλίου αρχίσαμε να κουτσενουμε πανω σε ενα παιχνίδι με μία γάτα.. στην αρχη δεν εδωσα τοσο σημασία λεω δεν ειναι κατι σοβαρό, όταν συνεχίστηκε μερικές μέρες αποφάσισα να πάμε στο γιατρο.. Ωστόσο και εγω ειμαι νέα σκυλο μαμα κ δεν ξέρω..Μεχρι να βρούμε κάποιο πραγματικό κτηνίατρο αντι για πωλητη-φαρμακοποιώ φτάσαμε κ μήνα. Βγάλαμε ακτινογραφία κ το αποτελεσμα "εξαεθρωση επιγονατίδας στο πισω αριστερο ποδι" και το τελειωτικο χτυπημα ήταν ότι εχουμε προβλημα κ με τα ισχυα... Εκανα αλλο ενα μήνα μεχρι να το χωνέψω. Η επιγονατίδα δεν με προβληματίζει τοσο πολυ όσο τα ισχύα... εχει κανεις παρόμοια εμπειρία; Ωστόσο αυτο που μου κάνει εντυπωση με τα ισχυα ειναι οτι συνήθως αφορα μεγαλόσωμες φυλές.. εμένα η δικια μου ειναι 7 κιλά..
Συγνώμη για το μεγαλο post

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Βασικά και τα δύο είναι εξίσου σοβαρά ζητήματα για την ακεραιότητα του ζώου.
Και η επιγονατίδα αν συνεχίσει να μπαινοβγαίνει οδηγεί σε οστεοφυτα και προβλήματα που θα προκαλούν συνεχή πόνο στο σκυλο κατά την κίνηση.

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Ειναι η 3 γνωμη που εχω πάρει και έχω πάει στον καλύτερο κτηνίατρο που μου εχουν πει εδω στα Χανια. Κάναμε χειρουργίο για την επιγονατίδα πριν 10 μέρες και στείρωση μαζί, όσο για το ισχύο, μου είπε ότι είναι σε πολυ αρχική φάση και να το παρακολουθούμε προς το παρων καο οταν χρειαστει μπορούμε να κανουμε" εκτομη κεφαλης", καπως ετσι μου το είπε..μεχρι τότε να χάσουμε 1 κιλο και γενικα να μην την αφείνω να κάνει ότι θέλει... Αυτη την στιγμή αγχώνομαι για την αποθεραπεία της επιγονατίδας κ τον περιορισμό της.. Μου είπε ιδανικά 2 μηνες περιορισμό..Εχει κανεις εμπειρία σε τετοιο χειρουργίο;

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Ναι 1 ετους ειναι. 2 βάθμόύ ήταν η εξαρθρωση επιγονατίδας, μολις έτρεχε μετα κούτσενε κατευθεία. Μου είπε η γιατρος οτι αυτο θέλει χειρουργείο γτ αν το αφείσω δημιουργειται οστεοαρθριτιδα ..

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Είμαι παρα πολυ στεναχωρένη.. σήμερα στην καθιερωμένη βόλτα που κάνουμε με την λίζα, η λίζα 2-3 φορες τίναζε το δεξι της πόδι.. οχι το εγχειρησμένο πόδι το άλλο..ήταν κάτι σαν μυικο.. την παρατήρησα κ οταν γυρίσαμε απο την βόλτα, οταν ήταν ξαπλωμένη απολύτος ήρεμη παλι έκανε σαν σπασμους.. οχι απλο τρεμουλο πιο μεγαλη κινηση..φαονεται σαν να μην το ελέγχει.. ξερεο κανεις τι μπορει να είναο ή αν εχει δει κατι παρόμοιο;;;

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Καλημερα!εχω εναν αρσενικο πιτμπουλ-ντογκο αρτζεντινο!οταν ηταν 4 μηνων αρχισε να κουτσαινει,πηγαμε σε δυο τρεις γιατρους και καταληξαμε οτι ειχαμε εξαρθρωση επιγονατιδας...γενετικη,οχι απο τραυματισμο και το επισημαινω γιατι ειχε διαφορα το χειρουργειο!κανουμε το χειρουργειο και ολα καλα μεχρι που λογω της ηλικιας του και της ζωηραδας του σπασαμε εσωτερικο ραμα...εκανε και δευτερο χειρουργειο 4 μηνες μετα!τωρα ειναι 16 μηνων,το αποτελεσμα ειναι οτι το σκυλι εχει προβλημα με το ποδι του καθε φορα που αλλαζει ο καιρος,καθε φορα που το κουραζει λιγο παραπανω απ'οσο πρεπει,οταν μπορει να το χτυπησει καπου...εχουμε παντρευτει το ριμαντιλ που ειναι αναλγυτικο,αντιφλεγμονωδες και καθε φορα που το σκυλι κουτσαινει του δινω για δυο μερες και επανερχεται!δε μπορω να πω οτι ολα αυτα τον εχουν επηρεασει και πολυ,συνεχιζει να ειναι ενας ευτυχισμενος σκυλος!αυτη ειναι η εμπειρια μου απο την εξαρθρωση του δικου μου σκυλου,ευχομαι να μην εχετε κανενα προβλημα στο μελλον και να ειστε παντα υγιεις!

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Δηλαδή αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω δεν θα κάνατε το χειρουργείο; Εμείς κλείσαμε 1 μήνα χειρουργείο. . Προς το παρόν όλα καλά. .Το πόδι το πατήσαμε αμέσως μετά το χειρουργείο (1-2 μερες). Τώρα ακόμα κουτσενουμε αλλά μας είπε ο Γιατρός ότι αυτό θα κρατήσει κανένα μήνα ακόμα... Βέβαια είμαστε ακόμα σε περιορισμό..Σε 2 βδομάδες θα βγάλουμε ακτινογραφία.. αλλά μας είπε ότι πάμε καλά. Εσείς δεν το περιορίζεται αρκαιτα; Γιατί εμένα αυτό ήταν το μεγάλο μου άγχος. .

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Θα το εκανα οπως και να εχει γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη!κι εμας το πατησε σχεδον αμεσως και μας ειχε πει ο γιατρος δυο μηνες θα κανει να επανελθει κανονικα!πηγαιναμε μια χαρα απλα εμας μας ετυχε το χτυπημα του και σπασαμε το ραμα!το περιορισαμε οσο μπορουσαμε αλλα οπως και να το κανεις ηταν ενα κουταβι ολο ζωντανια!δεν εχω παραπονο,εχω αποδεχτει το προβλημα του και ειμαστε κι οι δυο ευτυχισμενη,απλα ταλαιπωρειτε λιγο παραπανω!

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Πώς το εσπασε; και σε τι διαστημα; Μας έχει πει ο γιατρός ότι σπάει δύσκολα γενικά. .. δεν ξέρω και εγώ προσπαθώ να την προσέχω αλλά είναι και εμένα ζωηρή. .το μόνο που με αγχώνει είναι ότι θα αναγκαστώ σε 3 βδομάδες να την αφεισώ σε μια φίλη να την προσέχει 8 μέρες...

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Συγνώμη για την καθυστέρηση.Το έσπασε 4 μήνες περίπου μετα το χειρουργείο...δέν κατάλαβα πώς και πότε ακριβώς,άρχισε να κουτσαίνει πάλι και είχε πρηστεί το πόδι του,πήραμε αντιβίωση κάναμε και ενέσεις αντιφλεγμονωδες αλλα δεν πέρασε οπότε αναγκάστηκε ο γιατρός να το ανοίξει πάλι κ έτσι μας είπε οτι είχε σπάσει ενα ράμα!

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Πω πω ατυχία... Τι εννοείς εσπασε "ραμα"; Τα ράμματα δεν τα βγάλατε στο 15ήμερο; Πω πω και εγώ αγχώνομαι με αυτό πολύ. . Εμάς μας έβλεπε κάθε βδομάδα μέχρι τώρα και μας είπε όλα καλά. Σε 1,5 βδομάδα θα βγάλουμε και ακτινογραφία.. αλλά σχεδόν περπατάμε κανονικά.. Εμένα ο γιατρός μου είπε ότι εφόσον περάσει αυτό το δήμηνο μετά δύσκολο να το σπάσει...

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Α τώρα κατάλαβα. ..συγνώμη είμαι και λίγο άσχετη. .έπαθε φλεγμονή από το εσωτερικό ραμα που έσπασε. . Αυτο το εχω ακουσει να συμβένει και σε στειρωσεις... Η εγχείρηση της επιγονατίδα πήγε καλα; Δηλαδή βγένει ξανά το γόνατο του όταν το κουραζει;

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Εμεις είχαμε και εσωτερικά ραματα στον σύνδεσμο του γονάτου,στην ουσία τα ράματα είναι η αντικατάσταση του γονατου!εμάς ηταν γενετικό το προβλημα,ηταν χαλαρος ο σύνδεσμος και έβγαινε το γονατο απο τη θεση του,γι'αυτο παντα θελει προσοχη το ποδι!

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Εμάς κάτι του έβαλε, ένα κομμάτι που πήρε από κάποιο άλλο σημείο στο γόνατο.. δεν κατάλαβα καλά.. αλλά νομίζω έχουμε και εμείς εσωτερικά ράμματα...

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Ναι αυτο ακριβως,επαθε φλεγμονη απο το ταμα που εςπαςε!Οχι το χειρουργειο πηγε πολυ καλα,δεν εχει ξαναβγει το γονατο ευτυχως ,απλα οταν κουραζεται η με την αλλαγη του καιρου κουτσαινει,παιρνει το φαρμακο του και συνερχεται!εσας τι φαρμακα σας ειχε δωσει;

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Τις πρώτες 4 μέρες πηραμε το παυσίπονα Novacam και για 6 μέρες augmentin. .. Πόσος καιρος έχει περάσει εσένα από το χειρουργειο; Εμένα η δικιά μου έχει πρόβλημα και με το ισχύο, ελαφριάς μορφής βέβαια αλλα έχει, και γενικότερα πρέπει να προσέχουμε... Όπως καταλάβεις μας έχουν τύχει όλα.. παρόλο που είμαστε μικρόσωμες 6,5 κιλά :(

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Εχει περασει ενας χρονος ακριβως απο το πρωτο χειρουργειο!εμας μας ειχε δωσει μονο αντιβιωση,την ιδια με εσας και κανενα παυσιπονο!το rimadyl μας το εδωσε οταν πρηστηκε το ποδι μετα που εσπασε το ραμα και το παιρνουμε καθε φορα που αρχιζει να κουτσαινει,θαυματουργο χαπι!εσεις το παθατε απο τραυματισμο ε?

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
38
Ε ναι από τραυματισμό μάλλον ή τουλάχιστον όταν τραυματιστικε το καταλαβα (τότε ξεκίνησε και κουτσενε). .. αν και η ράτσα έχει μια προδιάθεση. . Έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ με αυτά αυτό το διάστημα. .την Πέμπτη θα βγάλουμε και την ακτινογραφία...Εσάς η επέμβαση του έχει αφήσει κανένα "κουσουρι" στο περπάτημα ή δεν το κατάλαβε νέος πιο πόδι έκανε την επεμβαση;