Εν αρχή είναι ο λόγος… για Bull Terrier

pitGrapher

New Member
18 Μαρτίου 2011
4
0
Αγαπητά μέλη,

Πραγματικά το Forum είναι ότι ακριβός χρειαζόμουν…

Την πρώτη επαφή μου με Bull Terrier την είχα πριν 3 μήνες από ένα τυχαίο video στο youtube. Στην αρχή δεν ήξερα ούτε καν το όνομα της φυλής… ρωτώντας όμως πας στην πόλη:p. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ψάχνοντας στα video του youtube, ήταν η ενεργητικότητα τους και η τέλεια μορφή τους… πραγματικά δεν έχω εντυπωσιαστεί σε τέτοιο βαθμό ποτέ πριν!

Ψάχνοντας για πληροφορίες στο internet κατέληξα στην «πόρτα σας»:). Εδώ και 3 ημέρες έχω διαβάσει τα περισσότερα άρθρα σας… κοντεύει να μου «καεί» ο εγκέφαλος από την απίστευτο όγκο δεδομένων σας! Ούτε στης εξετάσεις του πτυχίου τέτοιο διάβασμα:p.

Η αλήθεια είναι ότι με όσα έχω διαβάσει εδώ έχω αναθεωρήσει και γενικά της άποψης μου περί «ο κολλητός του κολλητού που έχει ένα Χ ή Ψ σκύλο ράτσας έτοιμο να γεννήσει» και περί εκτροφείων, για τα pet-shop ούτε λόγος καθώς πάντοτε μου φέρνε αποστροφή το θέαμα σκυλιών-ψαριών μέσα σε γυάλες… το πολύ μέχρι ψάρια και πολύ τους είναι:mad:.

Έχω ακόμα πολύ δρόμο «γνώσης» να διανύσω ακόμα αλλά έχω αποφασίσει ότι όταν θα είμαι έτοιμος θα επιδιώξω να γίνω και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος ενός Bull Terrier.

Μόνο δύο ερωτήσεις, για όποιον ξέρει, ποια η συμπεριφορά τους όταν είναι μέσα σε αυτοκίνητο; Αντέχουν ένα πολύωρο ταξίδι; Και αντέχουν στο πολύ κρύο ή την πολύ ζέση;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας…

Συνεχίστε όλοι την πολύ καλή δουλειά της πληροφόρησης…

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!

Δεν ξέρω τίποτα για τη φυλή που σου αρέσει, αλλά υπάρχουν μέλη που είναι ιδιοκτήτες της φυλής και όταν δουν το μνμ σου θα σε κατατοπίσουν!

Χαίρομαι που το ψάχνεις και ενημερώνεσαι ΠΡΙΝ την απόκτηση σκύλου! Συνέχισε έτσι και δεν θα βγεις χαμένος :)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθες.....ουτε εγω ξερω να απαντησω σε αυτα που ρωτας!!Μπραβο σου που ψαχνεσαι πριν την αποκτηση του,που θα ειναι μαζι σου 10-15 χρονια!!!Καλο διαβασμα και ευχομαι με το καλο, οταν εισαι ετοιμος να αποκτησεις το κουταβι σου!!!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλημέρα και από μένα. Σχετικά με το αυτοκίνητο είναι κάτι που μαθαίνεται και πρέπει να εξοικοιωθεί ο σκυλος από κουταβι με μικρές βολτούλες ωστε να συνηθίσει στο αμαξι και ΠΩΣ να συμπεριφέρεται μέσα στο αμάξι. Εμένα το δικό μου το σταφακι είναι 7 μηνών και προχτές κάναμε 9 ώρες οδικώς.(απτη μιά άκρη της Ελλάδας ως την άλλη) Ηταν 5 μηνών όταν κάναμε την ίδια απόσταση και δεν με ενόχλησε καθόλου. Κοιμόταν σε όλο το ταξίδι.Αλλά από κουταβάκι τον έβαζα στο αμάξι για 10λεπτες αποστάσεις και τώρα του αρεσουν πολύ οι βόλτες με τα αμάξια.Αντιθέτως στον πρώτο μου σκύλο ( όταν δεν ήξερα παρά ελάχιστα πράγματα για τα σκυλιά) αποφάσισα να τον πάρω μαζι μου στη θάλασσα ενώ ήταν 1,5 2 χρόνων -μια απόσταση 1,5 ώρας και ο σκύλος ξέρασε 3 4 φορες. Το μυστικο κρύβεται στην εξοικείωση από μικρή ηλικία. Σχετικά με το κρύο και τη ζέστη απόσο ξέρω δεν ειναι σκύλος για εξωτερικό χωρο επί μονίμου βάσεως. Αν εννοείς αν θα εχει πρόβλημα το χειμώνα με το πολύ το κρύο για να βγεί βόλτα όχι δεν θα έχει. Τωρα όσον αφορά τη ζέστη απλά αποφεύγουμε να ασκούμε έντονα το σκυλί με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή το καλοκαίρι είτε το πρωί είτε το βραδάκι. (μάλλον όχι είτε ΚΑΙ το πρωί ΚΑΙ το βραδάκι) Αυτά από μένα!

pitGrapher

New Member
18 Μαρτίου 2011
4
0
Χαιρετώ και σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα σας…

Lara_kouklara και fani δυστυχώς «μας έχουν μάθει» να μην ασχολιόμαστε με την ουσία των πραγμάτων. Σαν γυναίκες που είστε, όταν πάτε να αγοράσετε π.χ. μια μπλούζα μπορεί να κάνετε 10ώρες έρευνα (μας σέρνετε και εμάς:D:p), ή εμείς οι άντρες πάμε και αγοράζουμε αυτοκίνητα και το βλέπουμε από 15.000 πλευρές πριν το αγοράσουμε…
Στην θέα ενός κουταβιού όμως μας βγαίνουν όλα τα παιδικά σύνδρομα και το παίρνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Και όχι μόνο αυτό αλλά το παίζουμε και «φωστήρες» της Κυνοφιλίας. Δηλαδή είναι τραγικό αυτό!

Θανο σε ευχαριστώ για της πληροφορίες σου. Δεν σκοπεύω να το έχω το σκύλο μόνιμα έξω αλλά όπως το είπες… για την βόλτα του. Έχω ένα εξοχικό στην Βόρια Ελλάδα και δεν θέλω να του στερώ την καθημερινή του βόλτα και την άσκηση, πόσο μάλλον μέσα στην φύση. Το μέρος όμως το χειμώνα έχει παγωνιά, χιόνια και υγρασία και πρέπει να τα λάβω υπ’ όψιν μου.

Σας ευχαριστώ και πάλι…

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Οταν λες πολυωρο για ποσες ωρες ακριβως μιλας? Αν το παρεις απο κουταβι και το μαθεις στο
αυτοκινητο τοτε δεν νομιζω οτι θα εχει κανενα προβλημα στο ταξιδι αρκει να κανεις καποιες στασεις για νερο και κατουρημα! :p :)

Τωρα οσον αφορα το πολυ κρυο δεν νομιζω να πολυαντεχει μιας και ειναι κοντοτριχο και στην πολυ ζεστη αν του παρεχεις κρυο νερακι για να πινει καποιες ωρες θα τις αντεξει αλλα οχι και συνεχεια μην παθει και καμια θερμοπληξια.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μια λυση για το κρυο και εφοσον μιλαμε για κλειστο παντα χωρο, ειναι ενας δευτερος σκυλος.
Για τα υπολοιπα στο ταξιδι δεν θα εχεις προβλημα, γνωμη μου ειναι να μαθει απο μικρος το box. Ο δικος μου 4 μηνων τωρα, δεν εχει κανενα προβλημα οσες και να ειναι οι ωρες κοιμαται μεσα. Το πρωτο του ταξιδι ηταν 435 χλμ.
Ταξιδευει απο 2 μηνων, στο box παντα.

Sent from my Liquid Metal using Tapatalk

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μην ανησυχείς για το κρύο.
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι αν εσύ είσαι ο κατάλληλο ιδιοκτήτης για ένα Bull Terrier. Έχεις την υπομονή, επιμονή και συνεπεία για να το εκπαιδεύσεις σωστά; Αν ναι, τότε θα το χαρείς. Αλλιώς ξέχασε το.

Είναι πεισματάρικα σκυλιά, έχουν την τάση να εκπαιδεύουν τα αφεντικά του... σκέτοι κλόουν και θεατρίνοι. Λατρεύουν τα παιδιά και τα χάδια και παρόλο που είναι δυναμικά σκυλιά θέλουν συνεχεία αγκαλιές και συμπεριφέρονται μέσα στο σπίτι λες και είναι σκυλιά του σαλονιού.

pitGrapher

New Member
18 Μαρτίου 2011
4
0
Eirini-Fontas
Η απόσταση είναι περίπου 450 χιλιόμετρα. Σαφέστατα και θα γίνονται στάσεις, βλέπεις εκτός από το σκύλο έχει και ο οδηγός ανάγκη για λίγη ξεκούραση:D. Εννοείτε ότι αν έχει ανάγκη για παραπάνω στάσεις θα το κάνω, δεν έχω πρόθεση να βασανίσω το σκυλί, θα πηγαίνουμε να περάσουμε καλά και οι δύο μας.
Όσο για την ζέση ε, δεν θα πάμε και στην Μόσχα:D… απλός μερικές φορές πάει υπό το -5. Έχω δει ότι κάποιοι βάζουν κάτι ρούχα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για το σκύλο. Για την ζέστη δεν πιστεύω ότι θα έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, απλός ρώτησα ως προς της αντιδράσεις του.

ICE
Αυτό το «Μια λύση για το κρύο και εφόσον μιλάμε για κλειστό πάντα χώρο, είναι ένας δεύτερος σκύλος» δεν το κατάλαβα, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής. Δηλαδή πρέπει να πάρω και δεύτερο σκύλο;

Alexia
Όπως προείπα σκοπεύω να το πάρω μόνο όταν είμαι έτοιμος και γνωρίζω πώς θα μπορέσω να το χειριστώ σωστά. Φυσικά και θα απευθυνθώ σε κάποιο έμπειρο και υπεύθυνο εκτροφέα που θα μπορεί να με καθοδηγήσει αλλά και να κρίνει ο ίδιος αν είμαι κατάλληλος για αυτήν την ράτσα.
Επιμονή έχω και επιμονή αρκετή, είμαι και λίγο ξεροκέφαλος:-|… γενικά από όσα έχω διαβάσει για τα χαρακτηρίστηκα του είναι σαν να βλέπω τον εαυτό μου σε μορφή σκύλου:D:p… δεν ξέρω πόσο καλό είναι αυτό ή όχι.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν θεωρεις οτι ταιριαζει το bull terrier στον τροπο ζωης σου και θα μπορεις να του προσφερεις οτι χρειαζεται η ζεστη και το κρυο ειναι μικρης σημασιας, αρκει στο -5 να εχει καπου να παει για να προστατευτει! :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
ICE
Αυτό το «Μια λύση για το κρύο και εφόσον μιλάμε για κλειστό πάντα χώρο, είναι ένας δεύτερος σκύλος» δεν το κατάλαβα, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής. Δηλαδή πρέπει να πάρω και δεύτερο σκύλο;
Δεν καταλαβα καλα τι εννοουσες αρχικα, νομιζα οτι θα μενει μονιμα ο σκυλος σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες. Με ενα δευτερο σκυλο να κοιμαται μαζι λυνεται το προβλημα του κρυου. Ολη την αλλη ωρα που κινειται δεν υπαρχει θεμα. Θα υπηρχε υποθετικα μονο στην διαρκεια της ακινησιας του υπνου, και αν μιλουσαμε για αρκετα μειον του μηδενος....