Εντολές στα γερμανικά

frankidem

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
66
0
Παιδια σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τα γερμανικα για τις εντολες στο σκυλο μου .Υπαρχουν πουθενα μαζεμενες οι εντολες απο ελληνικα στα γερμανικα?Καπου τις ειχε παρει το ματι μου ,αλλα τωρα δεν τις βρισκω.Ευχαριστω

gsdog

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2009
136
1
Υπαρχουν εδω.
Κι εγω προτιμω τα γερμανικα, για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις..:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μια δική μου υπόθεση.....
Γιατί δεν χρησιμοποιείς άκαιρα κι άσκοπα την εντολή!
Ας πούμε είναι ο σκύλος δίπλα σου και μιλάς με έναν φίλο που στέκεται δίπλα σου και του λες:Έλα, ρε, κάτσε κάτω....
Ίδιες λέξεις με τις εντολές του, αλλά που δεν απευθύνονται σε αυτόν, αλλά χρησιμοποιούνται συχνότατα, ο σκύλος τελικά υπάρχει περίπτωση να νιώσει ότι δεν χρειάζεται να εκτελεί οποτε ακούει τις λέξεις!

Ενώ όταν οι λέξεις είναι σε καποια ξένη γλώσσα, τότε όποτε αναφέρονται, απευθύνονται σε αυτόν αποκλειστικά!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κι εγω στα Γερμανικα δινω εντολες(τα καντηλια μου βγαινουν στα Ελληνικα ομως),βρισκω οτι ειναι πιο αυστηρες,κοφτες δεν λες ολη την λεξη.
Εδω το κατω και το κατσε μοιαζουν πολυ,το πρωτο που μαθαινω στα κουταβια ειναι το Pfui το οποιο προφερετε Φουι και σημαινει οπως λεμε στα μωρα κακο μη οχι,ειναι η πρωτη λεξεη που μαθαινουν σχεδον ολα τα κουταβια στην Γερμανια που αρχιζουν και παιρνουν οτι βρουν στο στομα.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
στην αρχή δυσκολεύεσαι να πεις την εντολή πρέπει να κάτσεις να να σκεφτείς για ένα δευτερόλεπτο,σε λίγο καιρό όμως συνηθίζεις!

frankidem

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
66
0
Ο λογος και για μενα ειναι οτι αντιληφθηκα οτι κατα καποιο τροπο στη καθημερινοτητα μου "καιω" τις εντολες.Μιλαω στο τηλεφωνο "ελα ρε τι γινεται ".κτλ κτλ .Ξερει κανεις πως προφερεται το "ελα" στα γερμανικα ?

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Καλημέρα!!!!Εγω αν και ξέρω γερμανικά λόγω της μητέρας μου δεν δίνω εντολές στα γερμανικα του Δία γιατί η υπόλοιπη οικογένεια εκτος μαμας θα κανει ποσες ώρες να βρει την καθε εντολή και να την υπαγορεύσει....Το "έλα" στα γερμανικά ειναι "komm", προφέρεται "κομ" κοφτα και οχι με πολύ μεγάλη ένταση στο "ο". Θεωρώ πως πρέπει να μάθει κανεις και κατι παραπάνω οχι μονο τις εντολές στα γερμανικά αν ειναι να μάθει το σκυλί του να εκτελεί εντολές στα γερμανικά γιατί το σκυλί θα μάθει εντολές στα γερμανικά και η καθημερινότητα του με την οικογένεια στο σπιτι και στο περιβάλλον που ζει θα ειναι ελληνικά....Η μητέρα μου οταν εγω ήμουν μωρό ακόμα ειχε φέρει απο Γερμανία ενα απιστευτο doperman το οποίο ήξερε ολες τις εντολές στα γερμανικά...όμως οταν το σκυλί ηταν παρών σε οποιαδήποτε κουβέντα της οικογένειας μιλούσαν γερμανικά για να νιώθει και το σκυλί οτι αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει και να μην προσπαθει να καταλάβει μονο με τις κινήσεις του σώματος ή την ένταση και τον τόνο της φωνής.

frankidem

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
66
0
Ενα απο τα θεματα για μενα που σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τα γερμανικα ειναι η ασκοπη και κακη χρησιμοποιηση καποιων εντολων απο τους δικους μου π.χ. "ελα να φας ","ελα εδω "(δυο διαφορετικες εντολες ).Επισης νομιζω οτι ο σκυλος δε θα εχει προβλημα με την εκμαθηση των εντολων στα γερμανικα και στο να ακουει να μιλαμε ελληνικα.Αλλη μια απορια η εντολη "εκει" πως ειναι στα γερμανικα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ε, εντάξει, κι εγώ δεν νομίζω οτι το σκυλί καταλαβάινει τις λέξεις που χρησιμοποιούμε στις μεταξύ μας συζητήσεις!

Η εκτέλεση της εντολής βασίζεται στον συνδυασμό του ήχου με την πράξη κι οχι με το νόημα της λέξης!
ΑΝ θες να τον μάθεις να έρχεται λέγοντας την λέξη "φράουλα" ο σκύλος δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα...απλά εμείς θα ζοριστούμε στην αρχή να θυμόμαστε ποια λέξη χρησιμοποιούμε για την κάθε εντολή!

Last edited:

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Και τα ιταλικά ακούγονται ωραία πάντως. Προχθες στη βόλτα μας πετάχτηκε ένα Κανισάκι από ένα τροχόσπιτο κ όρμησα κατά πάνω μας γαβγίζοντας. Αμέσως βγήκε ο Ιταλός και του φώναξε Ferma! και έμεινε κάγκελο! Δεν έχω ξαναδει μικρό σκυλάκι τόσο υπάκουο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μερικες γερμανικες εντολες εχουν το πλεονεκτημα οτι ειναι κοφτές (οπως ειπε ο Ηλιας) αλλά και μονοσυλλαβες, πχ κομ, ζιτς, πλατς, φους, που ειναι και οι πιο βασικες. Μακαρι να τις ειχα χρησιμοποιησει κι εγω.

• Like
Reactions: Aslan

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
το σίγουρο είναι οτι τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν Γερμανικά, Ελληνικά, ακαταλαβίστικα ή κάτι άλλο...

Π.χ.
αν έχει μάθει το 'Ελα και πείτε ΕΑ, πάλι θα έρθει...
αν έχει μάθει το Κάτσε και πείτε Κάε, πάλι θα κάτσει...
κοκ...

Πιστευω το καλύτερο είναι να έχοιυμε τις "δικές" μας λέξεις...

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Ενα απο τα θεματα για μενα που σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τα γερμανικα ειναι η ασκοπη και κακη χρησιμοποιηση καποιων εντολων απο τους δικους μου π.χ. "ελα να φας ","ελα εδω "(δυο διαφορετικες εντολες ).Επισης νομιζω οτι ο σκυλος δε θα εχει προβλημα με την εκμαθηση των εντολων στα γερμανικα και στο να ακουει να μιλαμε ελληνικα.Αλλη μια απορια η εντολη "εκει" πως ειναι στα γερμανικα?
Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δεν έχω συνέχεια νετ στις διακοπές μου....Αν καταφέρει καποιος να θυμάται τις εντολές όλες στα γερμανικά και η υπόλοιπη οικογένεια φυσικά,τότε ναι η γερμανική γλώσσα είναι απο τις καλύτερες λόγω των κοφτών εντολών...Το "εκει" είναι "dort" και διαβαζεται "ντορτ" αλλα το ρ δεν το προφέρεις....το αφήνεις να "σβήσει" ουσιαστικά.Για οτιδήποτε άλλο ευχάρίστως να βοηθήσω λόγω μητρικής γλώσσας.

liajoe

Well-Known Member
Και τα ιταλικά ακούγονται ωραία πάντως. Προχθες στη βόλτα μας πετάχτηκε ένα Κανισάκι από ένα τροχόσπιτο κ όρμησα κατά πάνω μας γαβγίζοντας. Αμέσως βγήκε ο Ιταλός και του φώναξε Ferma! και έμεινε κάγκελο! Δεν έχω ξαναδει μικρό σκυλάκι τόσο υπάκουο...
Οι σκύλοι οδηγοί εκπαιδεύονται στα Ιταλικά :)
(γιατι θα εξηγήσω παρακάτω στο πόστ του Harry)

liajoe

Well-Known Member
Μερικες γερμανικες εντολες εχουν το πλεονεκτημα οτι ειναι κοφτές (οπως ειπε ο Ηλιας) αλλά και μονοσυλλαβες, πχ κομ, ζιτς, πλατς, φους, που ειναι και οι πιο βασικες. Μακαρι να τις ειχα χρησιμοποιησει κι εγω.
Γειά σου Harry:)
Ήθελα να μοιραστώ λόγω εμπειρίας για πιο λόγο δεν συμπαθώ
τα Γερμανικά και γενικά τις κοφτές μονοσύλλαβες λέξεις για ένα σκύλο.

Για αρχή,

• ένας σκύλος μπορεί να καταλάβει και να επεξεργαστεί μέχρι και 2 λέξεις μαζί, δηλαδη ένα συνδιασμό
  • ο σκύλος δεν είναι κουφός. Αντιθέτος η ακοή ενός σκύλου ξεκινάει απο 16hz μέχρι 20hz (άνθρωπος απο 20hz μέχρι 70hz) και φτάνει 70,000hz μέχρι 100, 000hz (άνθρωπος μέχρι 20, 000hz)
Ο άνθρωπος έχει την προδιάθεση να γκαρίζει με άγριο τόνο τις εντολές.
Τώρα ας βάλουμε τον εαυτό μας παράδειγμα, τι θα σε παρακεινούσε να εκτελέσεις κάποια αποστολή?

• εάν σου φώναζα δυνατά και κοφτά (για να είμαι και σίγουρη ότι σε έχω εκφοβισει αρκετά ώστε να την εκτελέσεις) ή
  • εάν σου έδεινα την σιγουριά μέσο της φωνής μου οτι - αυτο που σου λέω να κάνεις είναι καλό, θα έχεις όφελος ;) (ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν μιλάω για γλυκόλογα και τραγούδια)
Συγνώμη αλλα εδώ πάλι θα χρειαστώ το παράδειγμα ενός τυφλού και του σκύλου του.

Είσαι τυφλός. Κάθεσε στο παγκάκι. Ο σκύλος σου παίζει, μυρίζει, χαζεύει... ξέρεις ότι έχεις 15 λεπτά μέχρι το επόμενο τρένο. Σηκώνεσαι κάνεις 2 βήματα πιο πέρα. Τώρα φωνάζεις στον σκύλο σου να έρθει - Αττίλα, "Piede" (Πιέεεντε)

Και ρωτάω, γιατί να έρθει να ο Αττίλα? Τι σημαίνει για αυτόν, η εντολή "Fuss"?
(ένα έξυπνο, δύστροπο, ατίθασο σκύλο, ναι, έχουμε και τέτοιους σκύλους οδηγούς :p)

Συνέχεια...

Last edited:

liajoe

Well-Known Member
Οι δυσίλλαβες λέξεις ακούγονται λόγο της μελοδίας τους καλύτερα.

Όταν ο σκύλος δουλεύει μέσα στο κέντρο μιας πόλης με κίνηση, φασαρία
και κόσμο θέλουμε την γρηγορότερη ανταπόκτιση χωρίς ο ιδιοκτήτης να γελοιοποιεί τον εαυτό του :p

Οι Ελληνική γλώσσα έχει μελοδία αλλα τα Ιταλικά ακόμα περισσότερο. π.χ Ferma - (Στάσου, Στόπ), A terra (Kάτω)
Οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούνται τα Γερμανικά σε κάπιοες περιπτώσεις, είναι:

• μεγάλη παράδοση
  • στο στρατό, αστυνομία γιατί τα σκυλιά εκπαιδεύονται να ξεπερνούν το όριο αυτο ελένχου τους
Αυτο που θέλω να πω είναι πως είμαστε ακόμα με τα πιστεύω του παρελθόντος πως, έιναι ζώο και δεν καταλαβαίνει...:rolleyes: εμείς δεν καταλαβαίνουμε οτι ο σκύλος διαλέγει - σκεφτόμενα να μην ακούσει
για λόγους του οποίους θεωρεί σωστούς - για αυτόν :)

...μήπως ξέφυγα απο το θέμα :confused:

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97