Ενθουσιασμος και κατουρημα...

poth

Member
26 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Καλησπέρα
Θα ηθελα παρακαλω τις εμπειρίες σας στο παρακατω θέμα..
Λοιπόν φαντάζομαι πως είναι νωρίς αλλα δεν χανω τιποτα να ρωτήσω..
Εχω τον Πάκο, ενά υπέροχο παγκ 6,5 μηνών.. απο την αρχή δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, υπάκουος, πανέξυπνός και δεν με ταλαιπώρησε σχεδόν καθόλου σε θέματα τουαλέτας και βασικής υπακοής..

Το μόνο "προβλημα" ειναι ο ενθουσιασμός του όταν εγώ η καποιος άλλος του κανει χαρές ή του μιλήσω έντονα (για παιχνίδι) ή και ακόμα για μάλωμα..
Του φευγουν στο 95% των περιπτώσεων..

Εγω πλέον το εχω μάθει και αν δεν τον βγαλω πρωτα να τα κάνει δεν του δινω σημασια..

Στο σπίτι όμως η και εξω αν ερθει καποιος μόνο που θα του μιλήσει η θα προσπαθησει να τον χαιδέψει τα εχει ηδη κάνει.

Υπαρχει κατι που μπορώ να κάνω?
Καποιος που να είχε το ίδιο?
Ειναι η ηλικία?
Θα σταματησει να το κανει?

Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις, απλα για να ειναι όλα μαζεμένα..
ευχαριστω..:)

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Είχαμε κι εμείς ακριβώς το ίδιο θέμα, όπως το περιγράφεις.
Τώρα είναι δύο χρονών και έχει πολύ καιρό να το πάθει.
Σταμάτησε να είναι καθημερινότητα λίγο μετά την στείρωση (δεν ξέρω με βεβαιότητα αν το επηρέασε), κοντά στην εποχή που έκλεισε χρόνο. Ακόμα και τώρα συμβαίνει καμιά φορά, αλλά πολύ πολύ σπάνια πιά και σε στιγμές τρομερής χαράς.

Και ο γιατρός και ο εκπαιδευτής μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Ο εκπαιδευτής, από τη μία, πρότεινε να μην τον πολυενθουσιάζουμε με φωνές, χαρούλες και υπερβολές. Ο γιατρός, από την άλλη, είπε ότι πιθανότατα θα μειωθεί ή και ελαχιστοποιηθεί όταν μεγαλώσει και πως αν δεν φύγει καθόλου και είναι πολύ πολύ έντονο υπάρχουν κάποιες λύσεις (όπως να παίρνει θεραπεία για όλη του τη ζωή).

Όπως προείπα, σταδιακά μειώθηκε το πρόβλημα όσο μεγάλωνε και περίπου από όταν ήταν ενάμιση έχει γίνει εξαίρεση και όχι κανόνας.

Ακόμα θυμάμαι τα μαζέματα και τα σφουγγαρίσματα, τόσες φορές τη μέρα για τόσους μήνες...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα το εκανε καθε μερα οταν ερχομουν σπιτι απο τη δουλεια η οταν τη μαλωνα με εντονο υφος,,, απο τοτε που εγινε ενος ετους δεν το εχει ξανακανει,,,,

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Και η δικιά μας το έκανε κάποιες φορές από χαρά όταν γυρνούσαμε σπίτι αλλά όταν πάψαμε να της δίνουμε σημασία για κάποια λεπτά, το σταμάτησε χρήγορα.

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Χα χα χαχ χα τι μου θύμισες τώρα..... Το έκανε και ο δικός μου την εποχή που είχε μάθει να μην λερώνει καθόλου μέσα στο σπίτι. Όταν τον άφηνα μόνο του πάνω απο 3-4 και μετά γυρνούσα στο σπίτι δε μπορούσε να κρατηθεί από τη χαράν του.

Εκτός αυτού δεν είχε μάθει ακόμη να μην πηδάει πάνω μου......

Σκύλος μεσαίου μεγέθους. Πηδάει πάνω μου για να με χαιρετήσει.... και κατουριέται απο τη χαρά του...... Την έχετε την εικόνα???

Πάντως εγώ τότε δεν τον μάλωνα καθόλου για το κατούρημα. Προσπαθούσα μόνο να του μάθω να μη πηδάει πάνω μου. Το κατούρημα το έκοψε μόλις μεγάλωσε λίγο και είχε καλύτερα τον έλεγχο. Μερικές φορές του έφευγαν μέσα στο ασανσέρ και στην έξοδο απο την πολυκατοικία. Δε σταματούσε για να πάρει θέση ούρησης αλλά περπατούσε και τα έκανε εν κινήσει ...

Φαντάζομαι οτι δεν έχει καμία σχέση η υποτακτική ούρηση με το να τους φεύγουν γιατί δεν μπορούν να κρατηθούν.

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Και το δικο μου το καμαρι το εκανε αυτο.Δεν το παθαινε ποτε με μας που ζουμε μαζι της,τωρα που το σκεφτομαι, αλλα οταν εβλεπε οποιονδηποτε αλλο.Με το που της εδιναν σημασια και της αρχιζαν τα γλυκολογα κυριολεκτικα κατουριοταν απ'την χαρα της!......Τωρα ειναι 7 μηνων και το χει κοψει απο μονη της,δεν καναμε κατι ιδιαιτερο.

poth

Member
26 Δεκεμβρίου 2011
5
0
παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.. προς το παρων μαλλλον θα μεινω με την λυση που δεν του δινω σημασια και ελπιζω με τον καιρο να το σταματησει.. ευχαριστω και παλι..

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
η κιρκη ακομη το κανει,απο τη χαρα της βασικα σχεδον παντα,απλα εμεις προσπαθουμε να μην την τρελαινουμε του στυλ οχι πολυ ενθουσιασμο απο εμας οταν μας βλεπει,μετα απο λιγο...κατα τα αλλα χαιρεται το χαζουλι,δεν μπορω να της βαλω χερι που οποτε με βλεπει κατουριεται απο τη χαρα της,εμαθα να ζω με αυτο :p

poth

Member
26 Δεκεμβρίου 2011
5
0
επανερχομαι στο θεμα σχεδον μετα απο δυομιση μήνες για βοηθεια τυχων μελοντικου αναγνωστη..

Λοιπον ο πακο πλεον ειναι σχεδον 9 μηνων
το θεμα της υποτακτικης ουρησης κ του ενθουσιασμου εξαληφθηκε..

να σημειωσω οτι ολο αυτο παρουσιαστηκε κ διηρκεισε οταν το παγκ μου ηταν 5,5 με 7,5 μηνων

τα βηματα που εκανα ειναι:

-οσο αφορα εμενα σταματησα να του δινω σημασια οταν εμπαινα στο σπιτι, απλα επερνα στα χερια το λουρι, τον εβγαζα στην εξωπορτα κ αμεσως εξω (ακομα κ οταν του εβαζα το λουρι εξτασιαζοταν κ κατουριωταν)

-παρολο που απο θεμα τουαλετας δεν ειχα προβλημα κ δεν ειχα ουτε ατυχηματα στο σπιτι
εξακολουθησα να τον βγαζω εξω πολλες φορες την ημερα ωστε να αδειαζει η κυστη του
(σε αυτο βοηθησε οτι του εμαθα την λεξη κατουρημα κ οποτε του την πω κ βρισκομαστε εξω αμεσως τα κανει -του εδινα λιχουδια κ τελειωνε σε δευτερολεπτα η "βολτα"-

-ειπα σε οποιον ερχοταν σπιτι να μην του δινει σημασια για λιγη ωρα ωστε να τον συνηθησει ο πακο ή τον εβγαζα επι τοπου να τα κανει, αν κ ειχα προνοησει να τον βγαλω πριν δεχθω οποιονδηποτε

-αντι να τον κλεινω μονο του στο δωματιο οσο ειχα κοσμο (ωστε να μην λερωνει εμενα η οποιονδηποτε)
αρχισα να τον εχω συνεχεια με κοσμο οσο το δυνατον περισσοτερους ωστε να μην εξτασιαζετε (οσο γινεται) οταν βλεπει καποιον

σιγα σιγα ελλατωθηκε, συνεχισε να το κανει μονο σε 2 ατομα τα οποια χαιροταν υπερβολικα οταν τους εβλεπεσ αλλα 2 εβδομαδες αργοτερα σταματησε κ σε αυτους

πλεον μπαινω σπιτι, ορμαω πανω του κ δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, ουτε εγω ουτε ο οποιοσδηποτε θελησει να του κανει χαρες

ελπιζω να βοηθεισα καποιον, υπομονη κ ολα σε λιγο καιρο θα γινουν αναμνησεις

Last edited: