Ενηλικος σκυλος χωρις εκπαιδευση

nicolina

New Member
18 Αυγούστου 2010
4
1
Γειά σας!
Σε λίγες μέρες θα μου φέρουν ενα σκύλο (οχι ρατσας,μεσαίου μεγέθους) 2 χρονών περίπου, να φιλοξενήσω το οποίο τα τελευταία χρόνια ζει σε εξωτερικό χώρο κ δεν εχει εκπαίδευση για τουαλέτα. Μενω σε διαμέρισμα 2ο οροφο κ σε καμια περίπτωση δεν θελω να μαθει να λερωνει στο μπαλκόνι.Μπορεί κάποιος να μου πει κάποια βασικα βήματα για να ξεκινήσω να του μαθω να λερώνει μονο έξω δεδομένου οτι δεν ειναι κουταβι αλλα ενηλικο, ποσο πιο δύσκολο το κανει αυτο?

Η βολτα πρεπει να γινεται 2 φορες τη μερα και σε συντομο διαστημα μετα το φαγητό?
Ευχαριστώ

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Γεια σου nicolina.!
Μπορεις να ξεκεινησεις με το καθημερινο προγραμμα της διατροφης (δλδ σταθερο ωραριο) για να συνηθησει και βολτες 1 ωρα πριν το φαγητο, αλλα επειδη χρειαζεται πρωτα να καταλαβει οτι πρεπει να κανει την αναγκη εξω καλυτερα να το βγαζεις μετα το φαγητο αλλα για ησυχο περπατημα για να κανει την αναγκη...
Να εχεις την σφουγγαριστρα κοντα σου! :D
Υπομονη!:)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οτι είπε η Napalina Lacrimal με έμφαση στο ήρεμο περπάτημα. Μη το αφήνεις να τρέχει αφου έχει φάει.
Όταν έχει συνηθίσει πια να το ταίζεις μετά απο την βόλτα.

Είναι θυλικό ή αρσενικό?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Στην ηλικία του θα πρέπει να μπορεί να κρατιέται. Αλλωστε θα προτιμάει έτσι κι αλλιώς να τα κάνει έξω, αφού αυτό έχει μάθει, παρά στην βεράντα. Εκτός αν ξεχνάς να το βγάζεις. Αν είναι αγόρι, να σε ανησυχήσει περισσότερο η διάθεσή του για μαρκάρισμα, στο νέο περιβάλλον (σπίτι σου).

nicolina

New Member
18 Αυγούστου 2010
4
1
Αρσενικό είναι και παρα πολύ υπερκινητικό (εχει περίεργο σωματότυπο μαλλον ειναι διαστάυρωση κολλευ με μικρή ράτσα γιατί έχει κεφάλι κολλευ με μακρύ τρίχωμα μέχρι το λαιμό και το σώμα είναι σαν κανις, σαν λιονταράκι-μολις το παρω θα στειλω φωτο να μου πειτε κ σεις)
γιατί φιλοξενούνταν σε ενα καταφύγιο 2 χρόνια σε μια μικρή αυλίτσα-κλουβί μονο του,που ουτε να τρεξει μπορούσε οποτε γιαυτόν οι βόλτες θα είναι κατι ιδιαίτερα ευχάριστο φαντάζομαι.

Να ρωτήσω κ κατι άλλο...επειδη το ωραριο της δουλειας μου ειναι βραδυνό...ας πούμε αν το ταιζω μια φορά στις 8 το βράδυ και μια στις 12 το μεσημέρι είναι σωστό? και αντίστοιχα μεχρι να μάθει, οι βόλτες του να ειναι καμια ώρα μετά το φαγητό και ίσως και καμια ενδιάμεσα???????
Αλλα αναρωτιέμαι οταν θα ξυπνάει προφανώς πριν απο μενα δεν θα θελει την βολτα του? φοβάμαι μήπως αντι να του κανω καλο το ταλαιπωρήσω το ζωντανό....
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....

nicolina

New Member
18 Αυγούστου 2010
4
1
Θέλεις να μας πεις, γιατί πρόκειται να τον φιλοξενήσεις;
Το σκυλί βρέθηκε με παραλυτα τα πισω ποδια του απο μια φιλοζωική που ευτηχώς τον θεραπεύσανε αλλα δεν γινόταν να το αφήσουν ξανά στο δρόμο γιατι λογω καλαζαρ πρεπει να περνει 2 χαπια την ημέρα...δεν βρεθηκε καποιος να τον ιοθετήσει οποτε κ φιλοξενείτε τα τελευταία χρόνια σε ενα καταφύγιο σε μια αυλίτσα. Τις τελευταίες μέρες ομως δειχνει περίεργη συμπεριφορά προσπαθεί να πηδήξει να φύγει,δεναντεχει αλλο εκει κ λογικό είναι. Το θέμα είναι οτι επειδη δεν εχει μαθει σε διαμέρισμα ειναι ακομη πιο δυσκολο να βρεθει καποιος να το παρει. Θα το φιλοξενήσω ωστε αν ειναι δυνατόν να μαθει τα βασικα και να ηρεμήσει λίγο. Και μετα βλέπουμε....

• Like
Reactions: Jimmm

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μπρ'αβο σου,μπραβο σου,μπραβο σου!!!!!
Καλό κουράγιο και ότι χρειαστείς εμείς εδω ε'ιμαστε
Οι εθελοντές - ανάδοχοι γονείς ε'ιναι πολύτιμοι

nicolina

New Member
18 Αυγούστου 2010
4
1
Εχω εφοδιαστεί με πολύ υπομονή, σίγουρα αγάπη...κ σφουγκαρίστρες....το θέμα είναι οτι δεν ξέρω τί ακριβώς να κάνω οταν ερθει ο σκυλακος σπίτι////κι αν μαθει κατι λάθος θα φταίω εγω.....κ πρέπει να μην επιβαρύνω κ τους άλλους που ζουν στο σπίτι μου. θα δούμε...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα πρέπει τις πρώτες μέρες να τον αφήσεις στην ησυχία του,να του δώσεις λίγο χρόνο να προσαρμοστεί
Δεν θέλει καθόλου φωνές και τιμωρίες μόνο ΘΕΤΙΚΗ εκπαίδευση και υπομονή
Αν τον πηγαίνεις συνέχεια βόλτες και διαητρήσεις ένα πρόγραμμα στο φαγητό του δεν θα δυσκολευτείς πολύ
Επίσης, να του μιλάς συνέχεια γλυκά και να μην τον πιέσεις να κάνει τίποτα αμέσως
Θέλει υπομονή και πάρα πολύ αγάπη

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Μπράβο σου για όλο αυτό. Μην αγχώνεσαι τόσο. Είμαι σίγουρη ότι τα πράγματα θα σου είναι πολύ πιο εύκολα, απ' ότι νομίζεις. Δεν είναι κουτάβι. Εκεί θα είχες περισσότερα προβλήματα. Νομίζω ότι θα τα πάτε πολύ καλά. Θα ήταν ενδιαφέρον να μας ενημερώσεις γι' αυτή την προσπάθεια συμβίωσης. Οτι θέμα προκύψει, με χαρά θα σε βοηθήσουμε όλοι.

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Επισης ενας ορημος σκυλος ο οποιος εχει ζησει εξω ειναι πιο εμπηρος και υπομονητικος αποτι ενας που εχει μεγαλωσει "με τα τετοια του και τα αλλιωτικα"! Αρκει να τον ψιχολογησεις καλα ως που να καταλαβεις πως κινειται!
Ενας σκυλος θελει βοηθητικες πραξεις και να του μιλας για να μπει στο νοημα! Εγω με την δικια μιλαω με τισ ωρες καμια φορα!!!! :p
Κατα τα αλλα ουτε μαλωμα ουτε αγαρπους τροπους!!!!Και αν βλεπεις οτι παει να σου χαλασει κατι η μασαει τα παπουτσια κτλ να διαμορφωσεις τον χωρο σου ετσι ωστε να μην εχεις προβλημα ουτε εσυ ουτε ο σκυλος! :rolleyes:
Πρεπει να σε μαθει και να σε συνηθεισει παααααρα πολυ καλα ως που να ξεκεινησεις να του περνας τα "δικα σου"! (μην παρεξηγηθειτε κιολας;))

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ο συγκεκριμένος, έχει ζήσει "έξω", κάπως διαφορετικά από τους άλλους. Οι εμπειρίες του μάλλον δεν είναι και τόσο θετικές :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97