Ενηλικιωση και αλλαγη

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Οσο σιγα σιγα μεγαλωνει ( 14 μηνων τωρα ) , βλεπω οτι αρχιζουν και αλλαζουν καποια πραγματα.
Μετα το σημαδεμα νομιζει οτι ο δρομος μπροστα στο σπιτι ειναι δικος του.
Εχει αρχισει να μην δεχεται τα αλλα αρσενικα σε αυτον τον δρομο και αν δει καποιο να κατουραει τις κολονες του , τρελενεται.
Τα βλεπει , φουσκωνει και βγαζει μια τερμα κυριαρχικη συμπεριφορα που καποτε δεν ειχε.
Αν τον αφησω να πλησιασει , δεν επιτιθεται αλλα αφου μυριστουν, η πρωτη του κινηση ειναι να καβαλησει.
Αν το αλλο αρσενικο ειναι ηρεμο , φευγει και ολα τελειωνουν εκει.
Αν βρεθει ομως καποιο που δεν τα σηκωνει αυτα , μπορει με την συμπεριφορα του ο δικος μου να πυροδοτησει καυγα.
Φυσικα το λουρι το εχω στους 30 ποντους αλλα αρχιζει και με φοβιζει.

Πλεον αν στο σπιτι παιξουμε κανενα εντονο παιχνιδι , να παλαιψουμε δηλαδη, αφου χασει οπως παντα γινεται , μετα βρισκει το κουκλακι του και προσπαθει να το καβαλησει.
Θελει δηλαδη να επιβληθει σε κατι. Και νομιζω οτι θα αρχισω να κοβω αυτου του τυπου τα παιχνιδια.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Απο οτι καταλαβα,ειναι αρσενικος.
Καποια συγκεκριμενη ρατσα ή ημιαιμο;Μεγαλοσωμο,μικροσωμο;

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ημιαιμο στα 30 κιλα ειναι. Εκεινη την ωρα μετα βιας τραβαω την προσοχη του με λουκανικο.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
μπορεις να το αφηνεις και να νικαει. μερος του παιχνιδιου ειναι, αλλως βαριεται και δεν θα παιζει. απλα κατα την διαρκεια του παιχνιδιου να κανεις και ΒΥ. πχ εκει που περιμενει να πεταξεις κατι για να το φερει καποιες φορες να του λες να κατσει ή να μπει σπιτι του. με το που το κανει του πετας το παιχνιδι και συνεχιζετε.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ο σκυλος μου να βαρεθει να παιζει ? χεεχεχε
Αυτα που λες με το παιχνιδι και την βασικη υπακοη τα κανω καθε μερα. Οχι μεσα στο σπιτι βεβαια.
Απλα μερικες φορες παιζουμε ξυλο μεσα στο σπιτι , χωρις καποιο παιχνιδι , ετσι για πλακα.
Ε , σε αυτου του τυπου το εντονο παιχνιδι κυριαρχιας , οπως το βλεπει ο σκυλος προφανως , που αναβουν τα αιματα , παρατηρω αλλαγη συμπεριφορας. Ψαχνει κατι για να επιβαλλει την κυριαρχια του. Και επειδη δεν μπορει να το κανει σε εμενα , την πληρωνει το κουκλακι.
Συμπεριφορα που δεν εβγαζε μικροτερος.