Ενήλικο σκυλί, πρόβλημα με την "τουαλέτα"

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους!!! Εδω και 2 μήνες υιοθέτησα ενα αδεσποτακι, ημίαιμο κανίς με μαλτέζ. Ειναι κοριτσάκι και ειναι 1,5 χρονων περίπου (σύμφωνα με τον κτηνίατρο). Όλα πάνε πολυ καλά μέχρι στιγμής, το μόνο πρόβλημα που έχουμε ειναι με την "τουαλέτα". Όταν πρωτο ήρθε στο σπίτι, τον πρώτο καιρό δεν έκανε τίποτα μέσα, περίμενε και τα εκανε ολα στη βολτα. Τώρα όμως κάνει την ανάγκη της και μέσα, το βράδυ που ξέρει πως κοιμόμαστε και δεν την παίρνουμε χαμπάρι! Την βγάζω 3 φορές την ημέρα βόλτα (1 ώρα αφού φάει) και έχουμε σταθερό πρόγραμμα όσο αφορά τις ωρες! Τι μπορώ να κάνω για να μάθει να τα κάνει μόνο έξω? Για παράδειγμα χθες την έβγαλα στις 12 το βράδυ για περπάτημα 20' , και τωρα που σηκώθηκα ειδα παλι πως τα εκανε μεσα. Την μαλώνω πάντα οταν τα βλέπω, έστω και αργά αλλα αυτή μου βγάζει δόντια (δεν δαγκώνει), αλλα σίγουρα καταλαβαίνει! Μόλις την λεω "τι έκανες"? αυτη κρύβεται.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
Τι μπορώ να κάνω για να μάθει να τα κάνει μόνο έξω?
σταθεροτητα στο προγραμμα σας και λιγη υπομονη ακομα. δε χρειαζεται να το μαλωνεις οταν συμβει καποιο ατυχημα. δεν ωφελει.

τι παρελθον εχει το γνωριζεις; το λεω γιατι μπορει να ηταν σε σπιτι που να το ειχαν παραμελημενο.

εξετασεις του εχεις κανει; ειναι καλα η υγεια του;

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
σταθεροτητα στο προγραμμα σας και λιγη υπομονη ακομα. δε χρειαζεται να το μαλωνεις οταν συμβει καποιο ατυχημα. δεν ωφελει.

τι παρελθον εχει το γνωριζεις; το λεω γιατι μπορει να ηταν σε σπιτι που να το ειχαν παραμελημενο.

εξετασεις του εχεις κανει; ειναι καλα η υγεια του;

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το μόνο που ξέρω για το παρελθόν της ειναι πως ζούσε στο δρόμο, σε εκείνη την γειτονιά υπήρχαν άτομα που την τάιζαν αλλα υπήρχαν και άτομα που της πετούσαν πέτρες.. Έχει περάσει πολλά, αλλά τώρα ειναι καλά Την πηγα στον κτηνίατρο και την είδε αλλα αιματολογικές μου είπε πως ειναι καλύτερο να κανουμε τον Δεκέμβριο, γιατί οταν την πήρα ειχε πολλά τσιμπούρια και ψύλλους, και αν υπήρχε πιθανότητα να ήταν μολυσμένο καποιο απο ολα αυτά θα κάνει σίγουρα 3 μήνες για να το δείξουν οι αιματολογικές!!!

• Like
Reactions: spyv

MariaMes

Active Member
30 Ιουλίου 2018
34
26
30
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα και καλό μήνα, είναι στειρωμένη?
Όχι ακόμη δεν την έχω στειρώσει!!! Τον Σεπτέμβριο είχε περίοδο, και ο κτηνίατρος μου είπε να την κάνουμε στείρωση Νοέμβριο! Έχω ακούσει πως ηρεμούν πολύ μετα. Αν και η μολλυ μου είναι πολυ καλή και ήσυχη. Μόνο αυτο το πρόβλημα έχουμε αλλα εντάξει θα κάνουμε υπομονή!!! Ίσως βοηθήσει και η στείρωση..

24 Νοεμβρίου 2018
9
12
27
Εμενα παντα οταν ακουω και θεματα τουαλετας σε ενηλικα σκυλια,τρια πραγματα μου ερχονται στο μυαλο...Πρωτον το σκυλι να μην ειναι εκπαιδευμενο που ειναι πολυ πιθανον να συμβαινει λογω του οτι ζουσε στο δρομο.Δευτερον να υπαρχει κατι στην υγεια του,πχ ουρολοιμωξη και το τριτο ειναι η ψυχολογια του σκυλου,εξισου πιθανο αφου λες του πετουσαν πετρες (μα τι γαιδουρια θεε μου).Πριν παρω τον μπουνταλοκουταβο μου για ενα διαστημα φιλοξενουσα το σκυλι της αδερφης μου για να πανε διακοπες στην Μαδριτη με την WorldVentures.Το σκυλι ηταν 2,5 ετων και παρολο που με ξερει,με βλεπει τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα καθως και ηταν πολυ καλα εκπαιδευμενο στη τουαλετα του απο κουταβακι,αρχισε να ουρει παντου μεσα στο σπιτι και αυτο συνεχιστηκε περιπου για 2 μηνες αφου γυρισε η αδερφη μου...Φυσικα ειχαν ελεγχθει ολα τα παθολογικα αιτια.

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Συγχαρητήρια για την υιοθεσία!! Να 'ναι γερή & να περάσετε υπέροχα!!

Μήπως να έβαζες μια πάνα, μήπως & τα κάνει εκεί τουλάχιστον??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog