Ενέργειες για σκύλο λυτό

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.382
10.552
Athens
Επειδή τα 'χω πάρει κρανίο με 2 περιστατικά εδώ στην περιοχή μου με σκυλιά που τα ξαμόλαγαν οι ιδιοκτήτες τους χωρίς λουρί (το ένα κατέληξε "αδέσποτο" και σαπίζει σε άθλιο κλουβί του δήθεν κυνοκομείου του δήμου και το άλλο το βλέπω τώρα σε ανακοινώσεις στο φβ όπου ψάχνουν τον ιδιοκτήτη του), ψάχνω να δω ποια είναι η επιτόπια και by the book διαδικασία.

Κοινώς τι κάνεις αν δεις τον μαλακοιδιοκτήτη εκείνη την ώρα με το σκυλι λυτό? Ποιες είναι οι ενέργειες?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Επειδή τα 'χω πάρει κρανίο με 2 περιστατικά εδώ στην περιοχή μου με σκυλιά που τα ξαμόλαγαν οι ιδιοκτήτες τους χωρίς λουρί (το ένα κατέληξε "αδέσποτο" και σαπίζει σε άθλιο κλουβί του δήθεν κυνοκομείου του δήμου και το άλλο το βλέπω τώρα σε ανακοινώσεις στο φβ όπου ψάχνουν τον ιδιοκτήτη του), ψάχνω να δω ποια είναι η επιτόπια και by the book διαδικασία.

Κοινώς τι κάνεις αν δεις τον μαλακοιδιοκτήτη εκείνη την ώρα με το σκυλι λυτό? Ποιες είναι οι ενέργειες?
Αν θες να δώσεις μια ευκαιρία πρώτα ??ή αν πας ξερά για εμπλοκή??
Για το πρώτο τον πιάνεις και του εξηγεις όμορφα ότι αυτό που κανει απαγορεύεται και πως είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να βγάζει το σκύλο με λουρί...

Βγάζεις το κινητό από τη τσέπη,καλεις το 100 ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σ αν το έχεις εύκαιρο και εξηγείς τη κατάσταση ζητώντας να έρθουν γρήγορα...

Αυτό μπορείς να το κάνεις μπροστα στον άλλον ιδιοκτήτη με σκοπό να τον ταρακουνησεις αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει ανενόχλητος ή απλά να βάλει το λουρί στο σκύλο επιτόπου και να σε βγάλει τρελή...

Το κάνεις με τρόπο ώστε οι αστυνομικοί όταν φτάσουν να δουν τον σκύλο αμολυτο να περιφέρεται με τον ιδιοκτήτη ώστε να είναι και οι ίδιοι μάρτυρες...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Η μπορείς να φροντίσεις να έχεις κανα δυο μάρτυρες μαζί.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.382
10.552
Athens
Αν θες να δώσεις μια ευκαιρία πρώτα ??ή αν πας ξερά για εμπλοκή??
Για το πρώτο τον πιάνεις και του εξηγεις όμορφα ότι αυτό που κανει απαγορεύεται και πως είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να βγάζει το σκύλο με λουρί...
Aυτό έχει γίνει ήδη και στις 2 παραπάνω περιπτώσεις που έγραψε. Με κοιτούσαν σαν την τρελή του χωριού. Η κατάληξη των σκύλων είναι η παραπάνω που έγραψα. Δεν ξαναμπαίνω στη διαδικασία αυτή. Ξερά εμπλοκή - ή μάλλον ξερό πρόστιμο είναι το επιθυμητό. Μόνο έσι βάζουν μυαλό.

Βγάζεις το κινητό από τη τσέπη,καλεις το 100 ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σ αν το έχεις εύκαιρο και εξηγείς τη κατάσταση ζητώντας να έρθουν γρήγορα...
Η μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, αυτή με το σκυλί που κατέληξε "αδέσποτο" σε κυνοκομείο, ξεκίνησε ως εξής: Ήταν μόνιμα δεμένο σε δέντρο. Αφού βεβαιώθηκα για το δέσιμο με "παρακολούθηση" 2 εβδομάδων, κάλεσα το 100. Ήρθε σε 35 λεπτά. Οπότε ...πιασ' το αυγό και κούρευτο.

Αυτό μπορείς να το κάνεις μπροστα στον άλλον ιδιοκτήτη με σκοπό να τον ταρακουνησεις αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει ανενόχλητος ή απλά να βάλει το λουρί στο σκύλο επιτόπου και να σε βγάλει τρελή...
Το πιο πιθανό - το βέβαιο μάλλον - είναι να εξαφανιστεί στο μεταξύ. Οπότε τι θα τους πω - ήταν εδώ και έφυγε?

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Το πιο πιθανό - το βέβαιο μάλλον - είναι να εξαφανιστεί στο μεταξύ. Οπότε τι θα τους πω - ήταν εδώ και έφυγε?
Κάτι παρόμοιο έγινε με μια που δεν μάζευε τις ακαθαρσίες του σκύλου της πήραν την αστυνομία και τους είπαν ότι θέλουν φωτογραφίες

• Like
Reactions: vrmode

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.358
8.158
ειναι νομικα αποδεκτο ομως να φωτογραφιζεις τον αλλο χωρις την αδεια του?

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Κάτι παρόμοιο έγινε με μια που δεν μάζευε τις ακαθαρσίες του σκύλου της πήραν την αστυνομία και τους είπαν ότι θέλουν φωτογραφίες
Κανονικά θα μπορούσε η αστυνομία να πάρει δείγμα κοπράνων...

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Σε δημόσιο χώρο ναι μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες όποιον θες...τωρα εγώ ξέρω ότι δεν μπορείς να έχεις βίντεο σαν απόδειξη στο δικαστήριο για φώτο δεν είμαι σίγουρη ας πάρει την αστυνομία να ρωτήσει τι πρέπει να κάνει για να τον πιάσουν και στην χειρότερη ας κάνει καταγγελία για αμέλεια να ελέγξουν για τσιπ ενημερωμένο βιβλιάριο όλο και κάτι θα βρουν...Όλα αυτά αν κάτσουν να ασχοληθούν γιατί εδώ άλλα και άλλα γίνονται και τους παρακαλάς να κάνουν κάτι...

Edit: μπορεί να μην μπορεί να τις χρησιμοποιησεις στο δικαστήριο αλλά τουλάχιστον θα πείσεις την αστυνομία και θα έχουν κάπου να "πατήσουν"

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Κανονικά θα μπορούσε η αστυνομία να πάρει δείγμα κοπράνων...
Ναι στην Ελλάδα θα κάτσουν να κάνουν έλεγχο DNA....Πιο πιάνο είναι να μα χτυπήσει μετεωρίτης....

• Like
Reactions: ioanna a

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Γενικά όχι...μπορείς να τραβήξεις λυτο τον σκύλο όμως..

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Σε δημόσιο χώρο ναι μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες όποιον θες...τωρα εγώ ξέρω ότι δεν μπορείς να έχεις βίντεο σαν απόδειξη στο δικαστήριο για φώτο δεν είμαι σίγουρη ας πάρει την αστυνομία να ρωτήσει τι πρέπει να κάνει για να τον πιάσουν και στην χειρότερη ας κάνει καταγγελία για αμέλεια να ελέγξουν για τσιπ ενημερωμένο βιβλιάριο όλο και κάτι θα βρουν...Όλα αυτά αν κάτσουν να ασχοληθούν γιατί εδώ άλλα και άλλα γίνονται και τους παρακαλάς να κάνουν κάτι...

Edit: μπορεί να μην μπορεί να τις χρησιμοποιησεις στο δικαστήριο αλλά τουλάχιστον θα πείσεις την αστυνομία και θα έχουν κάπου να "πατήσουν"
Το πρώτο δεν ισχύει...
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ναι στην Ελλάδα θα κάτσουν να κάνουν έλεγχο DNA....Πιο πιάνο είναι να μα χτυπήσει μετεωρίτης....
Μόνο πιάνο???και τσέλο...να κάνουν τεστ dna σε τι??και να αποδείξουν τι??και πως θα βρουν τον ίδιο το σκύλο αν έχει φύγει από το σημείο του εγκλήματος??και αν ο σκύλος είναι κανγκαλ και δεν δέχεται τη κολονοσκοπηση ως αποδεικτικό στοιχείο???

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.358
8.158
Γενικά όχι...μπορείς να τραβήξεις λυτο τον σκύλο όμως..
Κα εγω αυτο ξερω, οτι δε μπορείς να τραβήξεις κάποιον χωρίς τη συγκαταθεσή του.

Σα σκεψη οκ, αλλα αν δεν υπαρχουν αρκετοι μαρτυρες και διαθεσιμοι να πουν τι ειδαν φαντάζομαι οτι αυτο καταρριπτεται ευκολα με ενα ωραιο δικηγοριστικο λογο. Αρχικα θα σου πει ο αλλος οτι ειναι ενα που μοιαζει...αντε αποδειξε οτι ειναι ο ιδιος. Στη γειτονια μου π.χ εχει αλλα 2 ολοιδια ημιαιμα γκρεμλιν, 4 ολοιδια ντογκο κ.τ.λ αντε ξεχωρισε απο μια φωτο πιο ειναι πιο. Σου βγαζω και τα 4 φωτο και σου λεω ξεχωρισε το. Επισης μπορει να μη φαινεται ξεκαθαρα αν η τοποθεσια που τραβηχτηκε η φωτο ειναι δημοσια η ιδιωτικη.

Γενικα νομιζω υπαρχει νομοθεσια μεν αλλα στη πραξη δε μπορεις να κανεις και πολλα.

Πιο αποδοτικο σε αυτή τη χώρα ισως θα ηταν να υπαρχει καποιους ειδους ας το πουμε προληπτικη δραση πχ μια στο τοσο να βγαινει κανενας να ελεγχει εαν ειναι λυτα,κανα τσιπ, βιβλιαρια, κονκαρδες κ.τ.λ οπως λειτουργει η τροχαια με τα μπλοκα ας πουμε. Μπορεί με κανα πρόστιμο να το σκεφτόντουσαν διπλά. Λιγο κακιασμενο και ρουφιανικο εκ μερους μου σα σκεψη αλλα βλεπω οτι το 80% των ιδιοκτητων δεν σκέφτονται το συμπολίτη τους. Ουτε εγω φταιω σε κατι να ακροβατω αναμεσα στις κουραδες και να μου ρχονται και λυτα απο παντου αναμεσα στους θαμνους, ουτε οσοι θελουν να χρησιμοποιουν το παρκο γενικοτερα η τα παιδακια στις πόλεις να μη μπορουν να παιξουν απο το σκατο η τα λυτα σκυλια. Και το κυριότερο αυτές οι συμπεριφορές εχουν ως αποτελεσμα τη γενικοτερη δυσμενεια του κοσμου ως προς τα ζωα και δεν βοηθουν όσον αφορα τη διεκδικηση των γενικοτερων δικαιωματων μας ως ιδιοκτήτες.

Τέλος πιο πιθανό βρίσκω να κερδισουμε το τζοκερ παρα να γινει τεστ Dna σε κουράδα

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Χαχαχαχαχα!!
Στην κλιμακα του εφικτου να υποχρεωσει η πολιτεια τους ιδιοκτητες να κανουν DNA test για να δημιουργηθει database και στη συνεχεια, να υπαρχουν υπάλληλοι που θα μαζευουν κουραδιτσες απ το δρομο, θα τις πανε σε εργαστηρια οπου θα ανακαλυπτουν την ταυτοτητα του σκυλου για να παρει προστιμο ο ιδιοκτητης;
Ή εκει στην Ταρραγκονα εχουν πολλα λεφτα ή εχουν λυσει ολα τα αλλα τους προβληματα ή το προστιμο θα ναι 50.000 ευρω.

Τα σχολια κατω απ το αρθρο απ την αλλη εχουν πλακα!!

The Spanish Inpoosition
:p:p

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Θεωρητικά αν θελουν αποδείξεις μπορούν να τις βρουν , ειδικά αν εσύ τους υποδείξεις τον ''ένοχο''.
https://www.theguardian.com/world/2...-city-on-the-scent-of-owners-who-dont-pick-up
Είναι στην ίδια κλιματα εφικτού με το να κάνει ο κάθε πολίτης τον παππαράτσο.
Όχι ο κάθε πολίτης έχει φωτογραφική μηχανή είτε στο κινητό του είτε ξεχωριστά..
Ρε παιδί μ όπως τα λέει το άρθρο αν φτιαχτεί database κλπ κλπ κλπ...ναι ίσως να τον εντοπίσει η αστυνομία...
Αλλά αυτό συνεπάγεται ο συγκεκριμένος να δώσει το dna του σκύλου του...Κ όχι θεωρητικά η αστυνομία δεν βρίσκει αποδείξεις αν θέλει...τις βρισκει αν υπάρχουν...

Κ ερχόμαστε στο τελευταίο μ ερώτημα...εσύ τους δείχνεις τον βρωμιάρη ιδιοκτήτη του σκύλου και έχεις και τη σακούλα με τα κακά του σκύλου στο χέρι..πως θα αποδείξεις τη σχέση των δύο... εφόσον εκείνη την ώρα το κανγκαλ ,φίλα,ροτι,ντομπ,γπ,Σνάουτσνερ, Λαμπ κάνει αμέριμνο τη βόλτα του και παρά τις πιέσεις των αστυνομικών για κολονοσκοπηση εκείνο έχει ανοίξει το στόμα του και διαμαρτύρεται εντονως τι γίνεται??

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Χαχαχαχαχα!!
Στην κλιμακα του εφικτου να υποχρεωσει η πολιτεια τους ιδιοκτητες να κανουν DNA test για να δημιουργηθει database και στη συνεχεια, να υπαρχουν υπάλληλοι που θα μαζευουν κουραδιτσες απ το δρομο, θα τις πανε σε εργαστηρια οπου θα ανακαλυπτουν την ταυτοτητα του σκυλου για να παρει προστιμο ο ιδιοκτητης;
Ή εκει στην Ταρραγκονα εχουν πολλα λεφτα ή εχουν λυσει ολα τα αλλα τους προβληματα ή το προστιμο θα ναι 50.000 ευρω.

Τα σχολια κατω απ το αρθρο απ την αλλη εχουν πλακα!!

The Spanish Inpoosition
:p:p
Μία διευκρίνηση για όποιον δε το διάβασε...η πόλη αυτή έχει 135.000 πολίτες...Το 1/3 απ όσους έχει το Περιστέρι...φαντάσου το σε πολη 5 εκατομμυριων...
Άμα κάνει μισή ώρα το 100 τώρα θα έρχεται μετά από δύο μέρες
..

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Κα εγω αυτο ξερω, οτι δε μπορείς να τραβήξεις κάποιον χωρίς τη συγκαταθεσή του.

Σα σκεψη οκ, αλλα αν δεν υπαρχουν αρκετοι μαρτυρες και διαθεσιμοι να πουν τι ειδαν φαντάζομαι οτι αυτο καταρριπτεται ευκολα με ενα ωραιο δικηγοριστικο λογο. Αρχικα θα σου πει ο αλλος οτι ειναι ενα που μοιαζει...αντε αποδειξε οτι ειναι ο ιδιος. Στη γειτονια μου π.χ εχει αλλα 2 ολοιδια ημιαιμα γκρεμλιν, 4 ολοιδια ντογκο κ.τ.λ αντε ξεχωρισε απο μια φωτο πιο ειναι πιο. Σου βγαζω και τα 4 φωτο και σου λεω ξεχωρισε το. Επισης μπορει να μη φαινεται ξεκαθαρα αν η τοποθεσια που τραβηχτηκε η φωτο ειναι δημοσια η ιδιωτικη.

Γενικα νομιζω υπαρχει νομοθεσια μεν αλλα στη πραξη δε μπορεις να κανεις και πολλα.

Πιο αποδοτικο σε αυτή τη χώρα ισως θα ηταν να υπαρχει καποιους ειδους ας το πουμε προληπτικη δραση πχ μια στο τοσο να βγαινει κανενας να ελεγχει εαν ειναι λυτα,κανα τσιπ, βιβλιαρια, κονκαρδες κ.τ.λ οπως λειτουργει η τροχαια με τα μπλοκα ας πουμε. Μπορεί με κανα πρόστιμο να το σκεφτόντουσαν διπλά. Λιγο κακιασμενο και ρουφιανικο εκ μερους μου σα σκεψη αλλα βλεπω οτι το 80% των ιδιοκτητων δεν σκέφτονται το συμπολίτη τους. Ουτε εγω φταιω σε κατι να ακροβατω αναμεσα στις κουραδες και να μου ρχονται και λυτα απο παντου αναμεσα στους θαμνους, ουτε οσοι θελουν να χρησιμοποιουν το παρκο γενικοτερα η τα παιδακια στις πόλεις να μη μπορουν να παιξουν απο το σκατο η τα λυτα σκυλια. Και το κυριότερο αυτές οι συμπεριφορές εχουν ως αποτελεσμα τη γενικοτερη δυσμενεια του κοσμου ως προς τα ζωα και δεν βοηθουν όσον αφορα τη διεκδικηση των γενικοτερων δικαιωματων μας ως ιδιοκτήτες.

Τέλος πιο πιθανό βρίσκω να κερδισουμε το τζοκερ παρα να γινει τεστ Dna σε κουράδα
Εξαιρέσεις από την Προστασία

Η προστασία της εικόνας του προσώπου δεν είναι απόλυτη αλλά περιορίζεται αφενός από τον δημόσιο ή μη χαρακτήρα της απεικονιζόμενης δραστηριότητας και αφετέρου από την ύπαρξη ή μη δικαιολογημένου ενδιαφέροντος του κοινού (άρθρο 5Α Σ). Έτσι, κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η αποτύπωση της εικόνας προσώπου χωρίς τη συναίνεσή του, όταν :

(α) απεικονίζονται δημόσιοι χώροι (τελετές, δημόσιες συναθροίσεις, τοπία με γενικότερο ενδιαφέρον) δίχως εστίαση σε συγκεκριμένο πρόσωπό. Έτσι, είναι επιτρεπτή η λήψη της εικόνας ενός προσώπου σε δεύτερο πλάνο, που γίνεται με κύριο στόχο την αποτύπωση ενός δημοσίου χώρου (ΕφΘες 2147/2001).

(β) απεικονίζονται δημόσια γεγονότα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, ακόμη και αν υπάρχει εστίαση σε συγκεκριμένο πρόσωπο (ΕΔΔΑ, αποφ. 14 Φεβρουαρίου 1994, Cassado Coca).

(γ) απεικονίζονται δημόσια πρόσωπα ή πρόσωπα της επικαιρότητας, εφόσον υπάρχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την πληροφόρηση του κοινού (367 § 2 ΠΚ, βλ. ΕφΘες 2147/2001, ΕφΑθ 2221/2006).

Η έννοια του δημοσίου χώρου δεν προσδιορίζεται με αμιγώς τοπικά κριτήρια δημόσιου – ιδιωτικού αλλά και με βάση αφενός την πρόθεση του εικονιζόμενου προσώπου να αποφύγει τη δημόσια έκθεσή του και αφετέρου την ύπαρξη εύλογου ενδιαφέροντος του κοινού (βλ. ΕΔΔΑ, Von Hannover v. Germany, Peck v. UK, J.H. v. UK). Έτσι λόγου χάρη, η λήψη και δημοσίευση φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζονται ιδιαίτερες εκδηλώσεις διάσημων προσώπων, που δεν τυγχάνουν ενδιαφέρουσες από την άποψη της πληροφόρησης του κοινού, απαγορεύεται, ακόμη και όταν αυτές τελούνται δημόσια. Ως απώτατο όριο για το νόμιμο ή μη της χρήσης εικόνας προσώπου είναι πάντως ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (άρθρο 2 § 1Σ).

• Like
Reactions: myEnzo and archodea