Κα εγω αυτο ξερω, οτι δε μπορείς να τραβήξεις κάποιον χωρίς τη συγκαταθεσή του.
Σα σκεψη οκ, αλλα αν δεν υπαρχουν αρκετοι μαρτυρες και διαθεσιμοι να πουν τι ειδαν φαντάζομαι οτι αυτο καταρριπτεται ευκολα με ενα ωραιο δικηγοριστικο λογο. Αρχικα θα σου πει ο αλλος οτι ειναι ενα που μοιαζει...αντε αποδειξε οτι ειναι ο ιδιος. Στη γειτονια μου π.χ εχει αλλα 2 ολοιδια ημιαιμα γκρεμλιν, 4 ολοιδια ντογκο κ.τ.λ αντε ξεχωρισε απο μια φωτο πιο ειναι πιο. Σου βγαζω και τα 4 φωτο και σου λεω ξεχωρισε το. Επισης μπορει να μη φαινεται ξεκαθαρα αν η τοποθεσια που τραβηχτηκε η φωτο ειναι δημοσια η ιδιωτικη.
Γενικα νομιζω υπαρχει νομοθεσια μεν αλλα στη πραξη δε μπορεις να κανεις και πολλα.
Πιο αποδοτικο σε αυτή τη χώρα ισως θα ηταν να υπαρχει καποιους ειδους ας το πουμε προληπτικη δραση πχ μια στο τοσο να βγαινει κανενας να ελεγχει εαν ειναι λυτα,κανα τσιπ, βιβλιαρια, κονκαρδες κ.τ.λ οπως λειτουργει η τροχαια με τα μπλοκα ας πουμε. Μπορεί με κανα πρόστιμο να το σκεφτόντουσαν διπλά. Λιγο κακιασμενο και ρουφιανικο εκ μερους μου σα σκεψη αλλα βλεπω οτι το 80% των ιδιοκτητων δεν σκέφτονται το συμπολίτη τους. Ουτε εγω φταιω σε κατι να ακροβατω αναμεσα στις κουραδες και να μου ρχονται και λυτα απο παντου αναμεσα στους θαμνους, ουτε οσοι θελουν να χρησιμοποιουν το παρκο γενικοτερα η τα παιδακια στις πόλεις να μη μπορουν να παιξουν απο το σκατο η τα λυτα σκυλια. Και το κυριότερο αυτές οι συμπεριφορές εχουν ως αποτελεσμα τη γενικοτερη δυσμενεια του κοσμου ως προς τα ζωα και δεν βοηθουν όσον αφορα τη διεκδικηση των γενικοτερων δικαιωματων μας ως ιδιοκτήτες.
Τέλος πιο πιθανό βρίσκω να κερδισουμε το τζοκερ παρα να γινει τεστ Dna σε κουράδα
Εξαιρέσεις από την Προστασία
Η προστασία της εικόνας του προσώπου δεν είναι απόλυτη αλλά περιορίζεται αφενός από τον δημόσιο ή μη χαρακτήρα της απεικονιζόμενης δραστηριότητας και αφετέρου από την ύπαρξη ή μη δικαιολογημένου ενδιαφέροντος του κοινού (άρθρο 5Α Σ). Έτσι, κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η αποτύπωση της εικόνας προσώπου χωρίς τη συναίνεσή του, όταν :
(α) απεικονίζονται δημόσιοι χώροι (τελετές, δημόσιες συναθροίσεις, τοπία με γενικότερο ενδιαφέρον) δίχως εστίαση σε συγκεκριμένο πρόσωπό. Έτσι, είναι επιτρεπτή η λήψη της εικόνας ενός προσώπου σε δεύτερο πλάνο, που γίνεται με κύριο στόχο την αποτύπωση ενός δημοσίου χώρου (ΕφΘες 2147/2001).
(β) απεικονίζονται δημόσια γεγονότα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, ακόμη και αν υπάρχει εστίαση σε συγκεκριμένο πρόσωπο (ΕΔΔΑ, αποφ. 14 Φεβρουαρίου 1994, Cassado Coca).
(γ) απεικονίζονται δημόσια πρόσωπα ή πρόσωπα της επικαιρότητας, εφόσον υπάρχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την πληροφόρηση του κοινού (367 § 2 ΠΚ, βλ. ΕφΘες 2147/2001, ΕφΑθ 2221/2006).
Η έννοια του δημοσίου χώρου δεν προσδιορίζεται με αμιγώς τοπικά κριτήρια δημόσιου – ιδιωτικού αλλά και με βάση αφενός την πρόθεση του εικονιζόμενου προσώπου να αποφύγει τη δημόσια έκθεσή του και αφετέρου την ύπαρξη εύλογου ενδιαφέροντος του κοινού (βλ. ΕΔΔΑ, Von Hannover v. Germany, Peck v. UK, J.H. v. UK). Έτσι λόγου χάρη, η λήψη και δημοσίευση φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζονται ιδιαίτερες εκδηλώσεις διάσημων προσώπων, που δεν τυγχάνουν ενδιαφέρουσες από την άποψη της πληροφόρησης του κοινού, απαγορεύεται, ακόμη και όταν αυτές τελούνται δημόσια. Ως απώτατο όριο για το νόμιμο ή μη της χρήσης εικόνας προσώπου είναι πάντως ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (άρθρο 2 § 1Σ).