Εμβόλια και βόλτα

anna.

Active Member
5 Ιουνίου 2011
29
0
Athens
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα κοκερίνο 3 μηνών και ενώ ανυπομονώ να τον βγάλω έξω για βόλτα, και γενικά να τον παίρνω μαζί μου έξω, ο γιατρός επιμένει ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των εμβολίων του (μέχρι στιγμής έχει κάνει τα 2 πρώτα εμβόλια και του μένει άλλο ένα το οποίο θα γίνει τον άλλο μήνα)....μήπως είναι λίγο υπερβολή ρε παιδιά? Εσείς περιμένατε τόσο?

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Καλησπερα Αννα! Καταρχην να σου ζησει ο κοκερινος σου! Καταρχην πρεπει να μας πεις τι εμβολια εχει κανει? Πενταπλα? τριπλα? ποιο του εχει μεινει ακομα? Αν το προσεχεις (να μην ακουμπησει η μασησει κακα αλλου σκυλου, να μην φαει τιποτα απο κατω, κ να μην το πας σε μερος με ποντικια) δεν υπαρχει προβλημα! Μικρους περιπατους παντα. Να μην ερθει σε επαφη με αδεσποτα κ γενικα να εισαι προσεκτικη μεχρι να κανει κ το αλλο. Το καλυτερο ειναι να περιμενες κ το τελευταιο αλλα θεωρω οτι το σκυλακι σου ειναι σε μια ηλικια που πρεπει να αρχισει να κοινωνικοποιειται κ να μην περιμενεις μεχρι 4 η 4 μιση! Τωρα τι να σου πω? Εγω τα δικα μου ετσι τα εκανα ποιο ειναι το σωστο απολυτα δε το ξερω παντος πιστευω οτι πρεπει να αρχισει τις βολτουλες να μυρισει κ αλλα δεσποζομενα(μεχρι να κανει το εμβολιο) σκυλακια κ να δει πως συμπεριφεροντε κ αυτα. Σηματικο επισης να μαθει κ τους ανθρωπους κ τους διαφορους θορηβους του δρομου για να μην γινει φοβικο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
μπορει κ απο το δευτερο κ μετα να κανει βολτιτσες ,απλα με πολυ προσοχη.100% ασφαλεια βεβαια θα εχεις μονο μετα το τελος του κυκλου των εμβολιων.αλλα κ τωρα καμια βολτιτσα μπορεις να το βγαζεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Εγώ τον έβγαλα μετά το πρώτο και δεν έπαθε τίποτα. Δεν θα σου συνιστούσα να κάνεις το ίδιο εγώ πήρα την ευθύνη για τον σκύλο μου, οι γιατροί είναι υπερβολικοι στο ζήτημα αυτό κατά τη γνώμη μου αλλά υπάρχει και ο αντίλογος ότι σίγουρα έχουν δει πολλά περισσότερα και προσέχουν για να έχουν..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
εάν το κουτάβι σου θήλασε αρκετά, τότε έχει πάρει ήδη αρκετά αντισώματα απο την μάνα του (εφόσον βέβαια εκείνη ήταν υγιής).....

εναλλακτικά και εαν φοβάσαι πολύ , μπορείς να το βγάζεις έξω κρατώντας το στην αγκαλιά σου...

anna.

Active Member
5 Ιουνίου 2011
29
0
Athens
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Τα ονόματα των εμβολίων (έτσι όπως είναι γραμμένα στο βιβλιάριο) είναι τα: Eurican DHPPI2 και Vanguar CPV-Lepto!
Λέω πάντως να αρχίσω να τον βγάζω σιγά-σιγά.. :)