Εμβολιασμος κι βόλτα

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Καλησπέρα σε όλους...μπορείτε να με βοηθήσετε με το εξής; ο κουταβός μου είναι 3,5 μηνών είχαμε κάνει τα δύο πρώτα εμβόλια στην αθήνα με την κτηνίατρό μας κι σήμερα κάναμε κι το τρίτο (το επαναληπτικό του πρώτου όχι αυτό που περιέχει αντιλυσσικό),απλά επειδή βρίσκομαι εκτός Αθηνών πήγαμε σε μία κτηνίατρο εδώ (το έψαξα πολύ σε ποιον θα τον πάω κι όλοι μου είπαν ότι είναι πολύ καλή αυτή)...την ρώτησα λοιπόν μετά από ποσες μέρες μπορώ επιτέλους να τον βγάλω βόλτα κι μου είπε ότι έπρεπε ήδη απ'το δευτερο εμβόλιο να τον είχα βγάλει κι ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα κι ότι έτσι κάνω κακό στην κοινωνικοποιηση του...η κτηνιατρός μου πάλι μου είπε ότι αφου περάσει μία βδομάδα από το τρίτο-που κανε σημερα-θα μπορώ να τον βγάλω έξω...τι γίνεται;;; ποια άποψη είναι σωστή κι όντως έχω κάνει κακό στην κοινωνηκοποιησή του;:confused: σας ευχαριστώ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κοινωνικοποιηση παίρνει και αν παρά το ότι δεν εχει κάνει εμβολια, την παίρνεις αγκαλια και τνη κάνεις βόλτα ετσι, χωρις να πατά κάτω.

Εμεις βγήκαμε περπατητά βόλτα μια βδομάδα μετά το τεταρτο εμβόλιο, δλδ όταν συμπληρώσαμε τον κύκλο των εμβολιων πρώτου έτους και οριακά μάλιστα με αφησε η κτηνιατρος να την παρω Αθηνα τη μικρή σε συνάντηση με αλλους σκύλους.
Εγώ θα ελεγα να ακολουθήσεις την συμβουλη της κτηνιατρου στην αθηνα. εκεινη ξέρει καλύτερα και την υγεία του κουταβιού

ChazyChaz

Banned
Banned
15 Αυγούστου 2012
90
1
Θεσσαλονικη
να ρωτήσω κάτι; δηλαδή όταν εγώ πάρω το κουτάβι μου που θα είναι 2 μηνών δεν κάνει να το βγάλω βόλτα; θα έχει κανει πρώτο εμβόλιο και αποπαρασύτωση

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@ChazyChaz, εξαρτάται τι εννοείς με το "να το βγάλω βόλτα". Τα δικά μου απο την πρώτη μέρα τους έβαζα λουράκι, τα πήγαινα αγκαλιά έξω 4-5 φορές την ημέρα κοντά σε δέντρα/γρασίδι. Αυτό κράταγε το πολύ ένα λεπτο, ήταν ίσα ίσα να καταλάβουν ότι πάμε παντού μαζί.

ChazyChaz

Banned
Banned
15 Αυγούστου 2012
90
1
Θεσσαλονικη
@ChazyChaz, εξαρτάται τι εννοείς με το "να το βγάλω βόλτα". Τα δικά μου απο την πρώτη μέρα τους έβαζα λουράκι, τα πήγαινα αγκαλιά έξω 4-5 φορές την ημέρα κοντά σε δέντρα/γρασίδι. Αυτό κράταγε το πολύ ένα λεπτο, ήταν ίσα ίσα να καταλάβουν ότι πάμε παντού μαζί.
εννοώ να περπατάει

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγώ όταν πηρα τη μικρή ρώτησα την κτηνιατρο και μου είπε όχι.
Όπου θες αλλά στα χέρια αγκαλια, να μαζεύει ερεθίσματα αλλά όχι μικρόβια ωσπου να δυναμώσει το ανοσοποιητικό της. Ετσι είπε, έτσι εκανα!

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Τα κουτάβια δεν πρέπει να βγαίνουν βόλτα περπατώντας έως ότου ολοκληρώσουν όλα τα εμβόλια! Σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου δεν ζουν άγρια ζώα όπως αλεπούδες μπορούν να βγαίνουν και πριν κάνουν το εμβόλιο για την λύσσα!

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Οχι από το πρωτο εμβολιο ουτε καν...κι εγω απ την κτηνιατρο μου ξερω οτι στην πολη (οπου δεν ζουν αγρια ζωα,οπως ειπατε κι παραπανω) μπορω να τον βγαζω αφου κλεισει μια βδομαδα απο το 3ο του εμβολιο...ωστοσο εχοντας τον αγκαλια μπορω να τον παω βολτα αρκει να μην τον αφησω κατω να πατησει...πραγμα το οποιο κι εκανα αλλα τωρα το χω κοψει γιατι εχει παει οχτω κιλα κι δεν μπορω να τον κραταω για πολυ...σας ευχαριστω παρα πολυ...περισσοτερο με αγχωσε το θεμα τησ κοινωνικοποιησης γιατι ουτως η αλλως δεν θα τον εβγαζα εφοσον η κτηνιατρος μου χε πει οχι...με ανθρωπους ερχεται σε επαφη γιατι ειμαστε 5μελης οικογενεια συν η οικογενεια του φιλου μου που τον βλεπει συχνα...με αλλα ζωακια δεν μπορω να το επιχειρησω ακομα...!!!