Ελληνικός ποιμενικός πληροφοριες

claus

Active Member
18 Απριλίου 2011
33
0
παιδια μπορειτε να μου δωσετε καποιες πληροφοριες για τον Ελληνικό ποιμενικό?Σκεφτομαι να αποκτησω εναν...Συμπεριφορα??

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Δες λίγο εδώ:http://www.koe.gr/ellinikesfiles_elpimenikos.htm
Αυτό για αρχή.
Στη συμπεριφορά είναι σκύλος με δική του κρίση ανεξάρτητος και επιφυλακτικός με τους ξένους. Είναι και πολλά άλλα που θα τα μάθεις σιγά σιγά:).

Last edited:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Πάντως και εγω θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες απο ιδιοκτήτες γιατι ακούω οτι είναι πολύ ιδιότροπα και με έχει παραξενέψει

claus

Active Member
18 Απριλίου 2011
33
0
κοιτα δεν θελω να δωσω 600 ευρω για να αγορασω λαμπραντορ προτειμω να τα δωσω για τις αναγκες του

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Πάντως και εγω θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες απο ιδιοκτήτες γιατι ακούω οτι είναι πολύ ιδιότροπα και με έχει παραξενέψει
Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας δεν είναι σωστό να θεωρείτε ιδιοτροπία. Είναι ένα χαρακτηριστικό της φυλής απαραίτητο για την εργασία που πρέπει να κάνει ένας ποιμενικός και αυτό γιατί θα κλιθεί πάνω στην εργασία να πάρει πρωτοβουλία για να προστατέψει το κοπάδι . Σίγουρα χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό από τους ιδιοκτήτες τους που προϋποθέτει σεβασμό αλλά και πυγμή.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
γιατί για Ε.Π θα δώσεις λιγότερα ?
Θα τον πάρει τζάμπα αλλά όποιος σκέφτεται τα χρήματα ίσως είναι προτιμότερο να μην παίρνει κανένα ζώο. Τα ζώα είναι πολυέξοδο χόμπυ.

claus

Active Member
18 Απριλίου 2011
33
0
οχι επειδη στην γειτονια μου γεννησε ενας σκυλος και μου ειπαν αμα ηθελα ενα...ξερω οτι κανονικα δεν θα επρεπε να παρω αλλα παντα ηθελα να αποκτησω ενα σκυλακι (εκενοι δεν εχουν προβλημα να τα κρατησουν ολα)

claus

Active Member
18 Απριλίου 2011
33
0
Θα τον πάρει τζάμπα αλλά όποιος σκέφτεται τα χρήματα ίσως είναι προτιμότερο να μην παίρνει κανένα ζώο. Τα ζώα είναι πολυέξοδο χόμπυ.
εχω σκοπο να δαπανησω αυτα τα χρηματα για τις αναγκες του αλλα αμα πιστευετε οτι δεν πρεπει να παρω επειδη σκεφτομαι τα χρηματα ας παρω εωα δεσποτακι :) φιλικα παντα...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
οχι επειδη στην γειτονια μου γεννησε ενας σκυλος και μου ειπαν αμα ηθελα ενα...ξερω οτι κανονικα δεν θα επρεπε να παρω αλλα παντα ηθελα να αποκτησω ενα σκυλακι (εκενοι δεν εχουν προβλημα να τα κρατησουν ολα)
Δεν μας λες ποιοι είναι "εκείνοι"??? Αυτοί που έχουν τη σκύλα που γέννησε ή οι γείτονες???? όπως και να έχει καλύτερα σκέψου πολύ σοβαρά την όποια κίνηση κάνεις τελικά.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
φυσικά και να πάρεις αδεσποτάκι !!! γιατι να πάρεις απο κάποιον έξυπνο που επειδή έτσι του έκατσε στο μυαλό ζευγάρωσε το σκυλί του ?
και αν ήμουν στη θέση σου δεν θα έπαιρνα μια τόσο δύσκολη φυλή απο έναν άσχετο!

claus

Active Member
18 Απριλίου 2011
33
0
οκ σας ευχαριστω ολους .θα κατσω να ψαχτω λιγο ακομα και να σκεφτω

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Σκέψου να πάρεις ένα αδέσποτο να γλιτώσεις κάποιο απο το δρόμο...μόνο καλο μπορείς να κάνεις

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
οκ σας ευχαριστω ολους .θα κατσω να ψαχτω λιγο ακομα και να σκεφτω
Να το σκεφτείς πολύ και προσεκτικά. Ο Ε/Π είναι μεν μεγάλος αλλά παιχνιδιάρης δεν είναι. Ήρεμο και χαρούμενο είναι το Μπομπτέϊλ αλλά εφ' όσον δε θέλεις να δαπανήσεις χρήματα για την αγορά είναι ασύμφορο να σε φουσκώσω με ένα σκύλο που μπορεί να είναι ο ιδανικός γι' αυτό που φαντάζεσαι αλλά όπως και κάθε άλλο τσοπανόσκυλο χρειάζεται έμπειρο χειρισμό.

Επέτρεψε μου να βγω λίγο οφ τόπικ και να σου πω μια προσωπική μου ιστορία. Ας πούμε πριν δεκαπέντε και βάλε χρόνια ήθελα απεγνωσμένα και μάζευα χρήματα να αγοράσω ένα ''ουάουα''. Για κάποια περίοδο ήταν πολύ σπάνιο και είχαν ελάχιστα μαγαζιά. Επειδή ήθελα πάρα πολύ αυτό το πετάλι, τελικά οδηγήθηκα στην αγορά μιας πεταλιέρας που ο πωλητής με διαβεβαίωσε ότι μέσα στους δεκάδες ήχους είχε και αυτόν. Καταχρεώθηκα για να την αγοράσω και τελικά ο υποτιθέμενος ήχος θύμιζε όμποε. Σοκ, πανικός, στενοχώρια, σύγχιση. Και ήταν και δύσκολο να δώσεις μεταχειρισμένη πεταλιέρα τότε. Αρκετό καιρό μετά, έκανα βόλτα με την παρέα μου στο παλιό λιμάνι. Εκεί πρόσεξα ένα μαγαζάκι που δεν το ήξερα καν. Μπήκα για πλάκα μέσα, οι φίλοι μου κοιτάγανε πένες και ένα μπράτσο πολύ ειδικό με λοκ στον πάνω καβαλάρη (πολύ περίεργο να το βρεις σε ένα συνοικιακό μαγαζί) κι ενώ χάζευα κάτι αφίσες, το βλέπω μπροστά μου, αυτό που ήθελα το αυθεντικό ''ουάουα''. Ρώτησα από περιέργεια πόσο είχε. Είχε μόλις δέκα χιλιάδες λιγότερα. Και τον δοκίμασα τότε σε μια κιθάρα και ήταν ο πραγματικός. Με δουλειές από 'δω κι από 'κει μάζεψα τα χρήματα και πήγα και το πήρα. Η πεταλιέρα πεταμένη και σκονισμένη σε μια γωνιά. Ούτε που με ενδιέφερε τότε, την παραγκώνισα γιατί δεν ήταν αυτό που ήθελα κι ας ήταν η αρχική μου επιλογή επειδή δε μπορούσα να περιμένω.

Σε είχα ρωτήσει και σε άλλο νήμα και δεν μου απάντησες. Γιατί σώνει και καλά μεγαλόσωμο σκύλο; Αυτό που ψάχνεις υπάρχει και σχεδόν ανέξοδα: το Κοκόνι. Αλλά δε θα πρέπει να συμβιβαστείς με το μικρό του μέγεθος, αλλά να το αγαπήσεις γι' αυτό που είναι όπως κι εκείνο θα είναι μαζί σου και τις μέρες που θα παίζεις μαζί του στην αυλή και τις νύχτες που θα κλαις για μια κοπέλα.

Σου εύχομαι την καλύτερη δυνατή επιλογή με σύνεση και χωρίς βιάση.

phili-pakis

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
70
2
προσεχε αν ειναι ο πρωτος σου σκυλος,ειναι σα να μην εχεις διπλωμα και να πας να πιλοταρεις....δεν ξερεις ποτε θα βγαλει το ενστικτο του φυλακα και με ποιον τροπο,ακομα και μετα απο δυο η τρια χρονια μπορει να γινει επικυνδυνος....σιγουρα οχι στον αρχηγο του,(αν εχεις καταφερει να γινεις)αλλα σιγουρα προσ αλλους..

claus

Active Member
18 Απριλίου 2011
33
0
παιδια θα κατσω να το σκεφτω ακομα μαλλον θα επιχειρισω να βρω ενα σκυλο στα μετρα μου σας ευχαριστω ολους